TEST: HTC 10

editor picture
Hardware udlånt af: HTC.
Skrevet af Kim Monberg den 1. Jun 2016. Testen er vist 7361 gange.
Flere tests i kategorien Smartphone


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold.

 

HTC er ved at gøre deres nye topmobil klar til markedet. Det er deres HTC 10 (bemærk at de har sparet M’et foran denne gang) som er i pakkeriet. Vi skal kigge på den i denne anmeldelse, og se hvordan udviklingen har været i forbindelse med netop HTC mobiler. Læs med her, og vurder om dette er din nye smartphone.

 

HTC logo

 

Tilbehøret.

 

Mobilen kommer i en klassisk HTC mobil kasse. Jeg har personligt bekendtskab med 3 tidligere modeller, og alle kasserne har set således ud.

 

Af tilbehør finder med et headset, en lader og en metalclips til at åbne for de forskellige dæksler til SIM og SD kortene.

Opladeren er en USB lader med et ret tykt kabel. Den leverer 5 V - 2,5 Ampere hvilket er ganske meget.

 

 

Hvordan ser den nye HTC topmobil ud?

 

Modellen jeg har modtaget er den hvide model. Som man kan se, er der drastiske ændringer i forhold til deres 'M' modeller. Højtalerne på fronten har måtte lade livet, og der er kommet en knap på fronten. Bagsiden er rent aluminium, med grå plastik aftegninger, hvilket jeg finder ganske nydeligt.

 

 

I højre side på mobilen har vi Power og Volumenknapperne samt holderen til SIM kortet. På venstre side finder man holderen til SD kortet.

 

I bunden er der mikrofon, USB-C samt højttaler. Bemærk, at denne mobil IKKE kommer med standard Mikro-USB, men det nye Type-C stik, som kan vendes begge veje. I toppen af mobilen har vi headset stikket.

 

 

I toppen af fronten finder vi et 5 MP selfie kamera, en højttaler og diverse sensorer som lys og nærhedssensor.

I bunden af fronten finder vi Home touchknappen, som samtidig er fingertryksaflæser. På hver side af Home knappen, kan man lige ane de hvide touchknapper. De er helt usynlige når de ikke er aktiveret, hvilket jeg synes både er godt og skidt; specielt når man lige skifter fra en anden mobil, hvor de sidder omvendt.

 

Bag på har vi et 12 MP Ultrapixel kamera sammen med en dual blitz og laser sensor til fokus.

 

 

Hvordan er Skærmen så? 


Skærmen er ret godt. Den har helt klare farver, og står helt klar. Skærmen er en 5,2" Quad HD Super LCD 5 skærm, så alle kanter står helt skarpt på den. Den er beklædt med Corning Gorilla glas, som er ekstremt holdbart imod stød og slag.

Betragtningsvinklen på mobilen er ganske fin, og man kan se på skærmen fra meget skarpe vinkler.

 

 

Men hvad med brugerinterfacet?

 

Mobilen kommer med 3 startskærme. En med blinkfeed, hvor du kan følge dine sociale medier. En forside, hvor de mest brugte programmer allerede ligger på. Til sidst er der side 3 med lidt flere programmer på. Som man kan se i programoversigten, er mobilen ikke spækket med programmer fra starten. Der er de programmer man har behov for, og så kan man jo selv tilføje med tiden.

 

 

Så er det tid til billeder.

 

Jeg har testet kameraerne på mobilen, og synes umiddelbart det ser rigtig godt ud.

Første billede er taget udenfor med frontkameraet. Jeg har brugt standard indstillingerne, og synes umiddelbart at det ser ret godt ud. Farver og detaljer er fint med. Kontrasten er måske en smule i overkanten, men ikke noget kritisk.

Næste billede er så taget med selfie kameraet, og det er faktisk også ret fint. Billedet har jo ikke den store opløsning, men farverne er faktisk mere afdæmpede og normale i dette billede.

 

 

Så kommer vi til brug af hovedkameraet i mørke omgivelser. Her klarer kameraet sig faktisk ret fint, man kan godt se lidt mangel på detaljer osv. Men der er jo heller ikke særlig meget lys at optage dem fra.

 

På andet billede bruger jeg blitzen, og der fremhæves alle detaljer straks. Dog vil man måske mene, at billedet er en smule overbelyst, hvilket vasker farverne lidt ud. Der er det første billede uden blitz mere naturtro til farverne.

 

 

Headset og Lyden.

 

Jeg har lyttet lidt til headsettet, og det er faktisk et ganske glimrende headset. Headsettet er et in-ear headset, så det lukker alt andet lyd ude. Det synes jeg personligt er bedst, så man ikke får nogen forstyrrende elementer i det man nu lytter til. Dog skal man huske, at passe på i trafikken, da man heller ikke kan høre den.

 

Lydmæssigt er dette headset lige som det skal være i forhold til mine ører. Der er god diskant i lyden, så man får alle detaljerne med. Og så er der en god pumpende bas, som sørger for lækker dybde. Dette headset kan jeg lytte til i flere timer af gangen uden at blive træt i hovedet.

 

 

Hvordan klarer HTC 10 sig i benchmarken.

 

Denne mobil er stærk.  Den store Snapdragon 820 processor på 2,2 GHz klarer sig rigtig flot. Som man kan se på udviklingen fra M8S og op til nu, så er der sket en stor udvikling i processor hastigheden, og regnekraften. Batterimæssigt ligger denne mobil også rigtig højt, dog ikke så højt som Samsung S7. Det tror jeg mest af alt skyldes LCD skærmen. Den er unægteligt lidt mere strømkrævende end en AMOLED skærm, men den klarer sig uden tvivl flot.

 

 

Hvordan er den at bruge til hverdag?

 

HTC 10 er en super hurtig og ekstremt lækker mobil. Den føles virkelig som kvalitet når man har den imellem hænderne. Alle programmer starter lyn hurtigt, ventetid er en saga blot med denne mobil. Jeg har haft både HTC, Samsung og Sony mobiler. Min nuværende mobil er en HTC M9, som jeg er rigtig glad for. Til hverdag ser jeg en del stream på mobilen uden headset. Der falder HTC 10 desværre lidt til jorden, da jeg mangler de frontvendte højttalere. De højttalere HTC har sat i den nye mobil er ikke frontvendte, eller man har prøvet at få den øverste højttaler til at følge med, men det lykkedes ikke overbevisende. Så på med headsettet eller eksterne højtalere, hvis du vil nyde lyden ordentligt.

 

Så har vi 'problemet' med USB-C stikket. Nu har man jo igennem en årrække fået samlet en del Mikro-USB kabler, så man faktisk kunne lade sine mobile enheder over det hele. Det samme gælder når man er i byen hos andre, eller i bilen. Det kan man ikke mere, da dette nye stik ikke er kompatibelt. Bevares, USB-C er fremtidens USB stik, det er der ingen tvivl om, men det er slet ikke udbredt blandt producenterne endnu. Så nu skal man have to typer kabel liggende.

 

Når det kommer til boot tiden på mobilen, fra man trykker på knappen, og til den er klar gik der 34 sekunder. Det er en ganske ok boot tid men igen, hvor tit genstarter man sin mobil. Min er i hvert fald tændt hele tiden.


Næste side >>0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Deepcool GamerStorm CAPTAIN 240PRO AIO

Deepcool er ude med en ny AIO køler. Den har indbygget adressable RGB, anti lækage teknik og automatisk tryku

Læs Mere

COUGAR Vantar Scissor Gaming Tastatur

COUGAR Vantar. Et driverløst lavprofil tastatur med RGB lys og en funktion jeg ikke har set hos andre producenter.

Læs Mere

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

Cooler Master CK530

Kompakt design, mekaniske kontakter og fuld betjening uden brug af software. Dette er blot nogle af de ting som CK530 tast

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Bitcoin kravler over $ 9,000 for første gang i 13 måneder. Facebooks krypto nærmer sig

Bitcoins havde været i en nedadgående kurve siden krypto valutaen toppede på næsten $ 20.000 i december 2017.
Læs Mere

Intel 10nm Sunny Cove 10th Gen Ice Lake performance resultater lækket.

Alt imens AMD I den grad tiltrækker opmærksomheden på grund af deres AMD Ryzen 3000 og kommende Navi, har Inte
Læs Mere

DOOM Eternal vil understøtte ray tracing

Som opfølgning af nye informationer om det nye DOOM Eternal first person shooter spil på E3 2019, kommer bekræ
Læs Mere

Forhandler lækker priserne på AMD Ryzen 3000 og X570 bundkort

Man må formode der skal omdeles kvaje øl med seneste forhandler leak af AMD Ryzen 3000 priser og X570 bundkort
Læs Mere

LEAK - AMD X590 bundkort er undervejs

AMD har for nylig præsenteret deres Ryzen 3000-processorer og dertilhørende X570 bundkort, men nu ser det ud t
Læs Mere

Counter Strike De_Dust 2 fan remake i Unreal Engine 4 ser fantastisk ud

Wiktor Ohman, 3D Artist & Art Lead hos Quixel, har fremvist et cool remake af det ikoniske De_Dust 2 map fra C
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Samsungs massive The Wall TV er nu tilgængelig i en 292 tommer, 8K luksus version

Skulle du tilfældigvis lede efter et 292 tommer, 8K, HDR TV og tilfældigvis har vundet i lotteriet, har Samsun
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.