TEST: Gioteck FL-400 Wireless Bluetooth Gaming Headset

editor picture
Hardware udlånt af: Gioteck.
Skrevet af Lasse Kristensen den 16. Jul 2017. Testen er vist 1446 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


tweak_dk_gioteck_logo

 

Vi har tidligere haft Giotecks produkter til test, med svingende ressultater. Det vi skal se på i dag, er en hybrid imellem et headset og et par Bluetooth højttalere. Spændende koncept, men er det noget der holder hele vejen i banken?

 

Quicklinks:

 

Design og test

Pris

Konklusion

 

For undertegnede er det første gang at jeg støder på denne kombinations hybrid, som FL-400 i virkeligheden er. Det er et headset. Men det er også et sæt Bluetooth højttalere. God idé, men jeg ser i den grad frem til at prøve konceptet af, og finde ud af om det virker.

FL-400 ankommer i en kassen med blåt tema og klar plastik, så man kan se ind til headsettet. Forsiden viser selvsagt et bilelde af FL-400, men giver også mulighed for at se på selve headsettet. På bagsiden finder vi relevant produktinformation, som vanen tro findes på flere sprog.

 

 

I kassen finder vi følgende:

 • Gioteck FL-400 hovedbøjle
 • Dual interne og externe speakers, som kan bruges som headset eller Bluetooth speakers
 • Ladekabel
 • Kabel til højttaler
 • Brugermanual
 • RF wireless dongle til brug med PlayStation 4
 • On-ear controls
 • LED indikerer mic mute og power status
 • Compatible PS4, PC and Mobile Devices

 

tilbenhoer_gioteck_lp_400_gaming_headset_tweak_dk

 

Design og test:
Gioteck selv, beskriver headsettet som et fremtidens headset, med next-gen audio, lavet i et super stylet og premium fell headset. Jeg vil med det samme sige, at der er jeg ikke helt enig. I hvert fald er jeg uenig i flere ting.

 

Designet af headsettet, er der som sådan ikke noget unormalt i. Vi ser på et standard over-ear headset, lavet i sort og blå plastik, med en hovedbøjle betrukket i memory foam. Det er stort, og måske også lidt klodset at se på, men bestemt ikke grimt. Og så er det efter min mening, ikke ret stilfuldt, i forhold til hvad vi er vant til at teste.

 

gioteck_lp_400_gaming_headset_bluetooth_tweak_dk

 

Selve ørekopperne er også ganske standard, med knapper på siderne, så man kan styre lyden her, inklusiv en boom mikrofon, som kan trækkes ud når der er brug for det. Som et lille kuriøsum, har Gioteck valgt at mikrofonen skal beklædes med en stor blå kasse. Jeg er lidt i tvivl om hvilket signal de vil sende, men jeg synes det er uelegant at se på.

 

Komforten er der som sådan ikke noget at sætte fingre på. Det sidder godt, og det hviler blødt på hovedet, uden at trykke en masse. Ørekopperne er også beklædt med memory foam, og er behagelige at have på. Som mange andre headsets, har de det dog med at blive varme over længere perioder.

 

 

Det som gør FL-400 unikke, er deres evne til at transformere til et sæt Bluetooth højttalere. Det gøres ved at fjerne kablerne fra hovedbøjlen, og tage ørekopperne af. De kan derefter forbindes via det medfølgende kabel, og man kan så streame direkte fra en Bluetooth enhed, til ørekopperne, som nu er forvandlet til en Bluetooth højttaler. Smart koncept!

 

 

På siden af ørekopperne finder vi medieknapperne. Der er standardknapper, som er lavet i plast, med en tydelig klikfornemmelse, når man bruger dem. Her finder vi play/pause, mute, spol frem/tilbage, samt volumen op/ned af bøde in-game lyden, såvel som mikrofonen. Det er standard efterhånden, men ikke desto mindre er det lækkert at det er med i dette budgetvenlige headset. Derudover finder vi LED indikatorer, som fortæller hvornår headsettet er ved at løbe tør for batteri, så man altid kan sørge for at være klar til kamp.

 

bluetooth_gioteck_lp_400_gaming_headset_tweak_dk

 

Når headsettet ikke er i brug, kan det holdes sammen og er forholdsvis let at have med rundt i en taske.

 

Gioteck FL-400 headsettet virker til alle platforme, og derfor kan os konsol-bønder også ånde lettet op. Det virker som plug’n’play, uanset om man er på en konsol, mac eller PC.

Det er hurtigt og let at transformere FL-400 fra headset til højttalere. Højttalerne kan klikkes ud af hovedbøjlen, kablerne tages ud af stikkene, og så skal de to højttalere forbindes med hinanden, via det medfølgende kabel. Det er hurtigt og enkelt at gå til.

 

bluetooth_boejle_gioteck_lp_400_gaming_headset_tweak_dk

 

Vi bevæger os videre til den mere spændende del af testen, nemlig lyden. Vi har i denne omgang tre ting vi skal fokusere på. Det drejer sig om lyden som headset, lyden som Bluetooth højttaler, og lyden fra mikrofonen.

 

gioteck_lp_400_mikrofon_gaming_headset_tweak_dk

 

Vi starter med lyden som et headset. Det er et lydbillede som er domineret af bassen, på godt og ondt. Mellemtonen og diskanten er lidt flad, og ikke så skarp som man kan ønske sig. Til gengæld er der skruet op for bassen, som gerne vil være forcen i det lydbilledet, som åbner sig når man lytter til musik, eller spiller videospil.

 

Den overtager desværre lyden, og gør det på en sådan måde, som man kan forvente sig af et headset til under 300 kroner. Detaljegraden mangler desværre over hele spektret, og det er altså ikke altid en fordel at have en meget bombastisk bas, som bløder ind over hele spektret. Grundlæggende, så leverer FL-400 headsettet en godkendt lyd, specielt med tanke på prisen, og det løser da uden problemer de opgaver man sætter det på, om man spiller FPS eller MOBA. Men man ønsker sig lidt mere for pengene, og for ikke ret meget mere, kan man også få en del mere lyd.

 

gioteck_lp_400_gaming_bluetooth_headset_tweak_dk

 

Lad os i samme ombæring smutte forbi mikrofonen, som nok er min eneste anke til FL-400 gamerheadsettet, hvis vi ser på det æstetiske. Det er dælme ikke en flot klods der er smækket på enden af boom mikrofonen. Der har vi ser løsninger hos andre firmaer, som er meget pænere at se på. Når det er sagt, så er det en ganske almindelig boom mikrofon, som når den ikke er i brug, kan køres ind i det ene højttalerhus. Lyden er godkendt, og man går igennem til modtageren, men man kan også godt høre, at mikrofonen ikke er i samme kvalitet som vi finder hos Corsair eller et væld af de andre producenter af headsets og mikrofoner. På den positive ende af skalaen, vil jeg så understrege, at mikrofonen er støjreducerende, og den del virker rigtig godt. Den er god til at eliminere baggrundsstøj, jeg ville bare ønske at mikrofonen var lidt skarpere i lyden.

 


Som en Bluetooth højttaler, er det sidste spadestik vi skal tage i dagens test. Den er som nævnt, utrolig nem at transformere, og det tager ikke andet end 15 sekunder, hvis du har gjort det et par gange. Personligt synes jeg at det er godt tænkt af Gioteck, og et smart koncept. Men det bliver også kun ved det i denne omgang, et smart koncept. For højttalerne lider under at de skal doble op som headset, og de leverer altså bare ikke hverken klarhed, eller volumen som en tilsvarende dedikeret Bluetooth højttaler. Lyden er igen karakteriseret ved at være flad, og med en mangel af skarphed i tonerne. Bassen har en god volumen, men mangler fylde, og så har den det desværre stadigvæk med at bløde ind i lydbilledet. 

 

Pris:
Som altid, har vi været en tur forbi PriceRunner.dk, for at finde den dagsaktuelle pris til dig. Desværre findes Gioteck FL-400 ikke i deres database endnu, men vi har fundet headsettet på andre internetsider, til en pris i omegnen af 210,00.- DKK. Det er en pris der passer til kvaliteten af FL-400 gamer headsettet, og man får her hvad man betaler for.

Er du mere interesseret i at læse mere om Gioteck eller deres andre produkter, kan du klikke på banneret herunder.

 

tweak_dk_gioteck_logo

 

Konklusion:
Det er blevet tid til at samle tankerne om Gioteck og deres FL-400 headset. Det er lidt en spøjs sag. Det er en hybrid mellem et almindeligt headset og en Bluetooth højttaler, og jeg synes det er en spændende idé, men også en idé som ikke kommer i mål. Konceptet holder bare ikke, i hvert fald ikke i Giotecks version af konceptet. Om det skyldes at det er et meget prisvenligt headset, eller at det bare er uforeneligt med et headest og Bluetooth højttaler i én enhed er svært at sige, men det kommer til kort i denne test.

 

Komforten er god, lyden er mindre god. Det er både når det drejer sig om lyden fra headsettet, eller Bluetooth højttaleren. Men ser vi på prisen, og det skal man altid sørge for at inddrage i det samlede overblik, så får man faktisk rigtigt meget for pengene. Et headset til omkring 200,00.- DKK der kan så meget som FL-400, er der ikke mange af på hylderne i de danske butikker. Til prisen, synes jeg faktisk at man får et fornuftigt headset. Jeg vil dog til enhver tid anbefale at bruge lidt flere penge på et headset, for man får virkelig meget mere lyd for pengene, hvis man er villig til at bruge bare lidt mere på et headset.

 

Jeg runder testen af med en karakter på 6. Det er et headset med en del mangler, men for 200,00 DKK er det svært at have alt for høje forventninger. Man får hvad man betaler for, og headsettet gør rigtig mange ting godt, til den pris.

 

Godt:

 • Pris
 • Funktionalitet

 

Mindre godt:

 • Byggekvalitet
 • Lydkvalitet
 • Stor og kluntet med meget bevægelige led

English summary:

It time to collect our thoughts regarding Gioteck and their FL-400 headset. It's a hybrid between an ordinary headset and a Bluetooth speaker, and I think it's an exciting idea, but also an idea that's very hard to finish. The concept is not a good one, at least not in Gioteck's version of the concept. Whether it's because it is a very affordable headset or that the concept is incompatible with a headset and Bluetooth speaker in one device is hard to say, but it didn’t impress in this test.

 

The comfort is good, the sound is less good, both when it comes to sound from the headset, or the Bluetooth speaker. However, when we look at the price, and you always have to include this part in the overall review, you get value for your money. For the price of only 200,00.- DKK, I actually think that you get a decent headset. However, I would always recommend spending a little more money on a headset, because you get a lot more sound for money if you're willing to spend just a little more on the headset.

 

I conclude the test with a score of 6. FL-400 has some flaws, but for 200,00.- DKK it is difficult to have too high expectations. You get what you pay for and the headset does a lot of things well at that price.

 

Pros:

 • Price
 • Functionality

 

Cons:

 • Build quality
 • Sound quality
 • Big and clunky with very movable parts
Gioteck FL-400 Wireless Bluetooth Gaming Headset Gioteck FL-400 Wireless Bluetooth Gaming Headset
6/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

AMD Ryzen 7 2700X og Ryzen 5 2600X

Det er lidt over et år siden at AMD lancerede deres Ryzen familie og for alvor gav Intel noget at bekymre sig om. Nu

Læs Mere

God of War

Tweak.dk er klar med en anmeldelse af God Of War, som mange mener er en kandidat til at blive årest videospil

Læs Mere

Enermax Equilence Kabinet

Hærdet glas, støjreducerende materiale og et åbent design - dette er blot få at de ting som 

Læs Mere

Phanteks Eclipse P300 Tempered Glass mITX Build

Testen i dag bliver en kombineret build test, da vi skal teste en del hardware fra Phanteks.

Læs Mere

Enermax MaxTytan 800 Watt Strømforsyning

Alle producenter har deres topmodeller i de forskellige produkt kategorier, som byder på det bedste af det bedste de

Læs Mere

Logitech MK540 Mus + Tastatur Combo

På udkig efter et billigt tastatur og ny mus? Så kunne MK540 sættet fra Logitech måske være

Læs Mere

Surviving Mars

I dag tager vi et kig på Surviving Mars – et RTS/Survival/SimCity spil som nærmest kan kaldes Elon Musk

Læs Mere

Razer Seiren X streamingmikrofon

Du kender allerede Razer, og har ved hvad de står for. I dag skal vi se på deres nye mikrofon, Seirē

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Fortnite har tjent 25 millioner dollars på iOS

Fortnite bliver ved med at sprænge rammerne. Nu har spillet - alene på iOS - tjent 25 millioner dollars.
Læs Mere

B&O løfter sløret for ny Bluetooth-højtaler

B&O er kendt for at fremstille produkter – i særdeleshed højtalere – i den ret så dyre ende af prissskalaen. B
Læs Mere

ZTE lancerer gaming-smartphone

Flere og flere virksomheder har valgt at hoppe med på bølgen for gaming-smartphones. ZTE er en af dem.
Læs Mere

Huawei vil lancere en 5G-smartphone i 2019

Huawei har interessante planer for næste år. De inkluderer blandt andet en helt ny 5G-smartphone.
Læs Mere

BenQ præsenterer ny 32 tommer FreeSync 2 EX3203R monitor

BenQ byder indenfor til FreeSync 2 festen, så endelig ser ud til at tage fart på markedet. Deres nyeste skud p
Læs Mere

Fortnite Battle Royale guided missile fjernes fra spillet i denne uge

I samme omgang som Epic Games annoncerede omsætning for over 25 millioner dollars siden release af Fortnite ti
Læs Mere

Nye gaming computere annonceret af MSI

Denne gang er der tale om nye Aegis Ti3, Aegis 3, Infinite A, Trident 3, Trident 3 Arctic samt Nightblade MI3
Læs Mere

Teenager færdiggjorde en intens Fortnite kamp imens en tornado rasede udenfor

Historien omhandler den unge Anton Williams, som ikke lod en EF2 tornado forstyrre hans igangværende Fortnite
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.