TEST: Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

editor picture
Hardware udlånt af: Aorus.
Skrevet af Kenneth Johansen den 7. Dec 2018. Testen er vist 2551 gange.
Brand: Gigabyte.
Flere tests i kategorien Grafikkort


Del med dine venner

     


Som vi indledende startede med at skrive, så er RTX 2080 Ti kortene pt. de kraftigste kort til gaming på markedet, og med custom variationer, som den vi ser på i dag, forsøger producenterne at klemme de sidste Mhz ud af et i forvejen super trimmet grafikkort. Det sker typisk gennem specielle køleløsninger og fabriksoverclocking, som skal sende NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 (Ti) et gear eller to op i performance. 

 

Se med på vores YouTube kanal, når vi udsætter AORUS GeForce RTX 2080 Ti XTREME 11G for en tur gennem testbænken på Tweak.dk

 

 

Når man ser RTX 2080Ti XTREME grafikkortet fra Aorus, er der ingen tvivl om, at der er blevet gjort en del ud af kortet for at rykke give afstand til Founders Edition kortene. Gigabyte har lagt sig i selen med Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11G, og det adskiller sig bestemt fra andre GeForce RTX 2080 Ti kort på markedet. 

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_cooler_tweak_dk

 

Det mest iøjnefaldende er den meget futuristisk designet Windforce Stack 3X køleløsning, som Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11G er udstyret med.


Som navnet også antyder er der tre blæsere men i et ret specielt design, hvor den midterste fysisk er placeret under de to andre.


De er alle tre 100mm blæsere, men designet åbner for muligheden for de fylder mindre på fronten og skal ifølge Aorus, sikre bedre dækning og op til to gange bedre airflow. Den midterste blæser kører også modsat de to andre, hvilket skulle sikre mindre turbulens i luftstrømmen, som så skulle blive mere effektiv.

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_3x_fan_tweak_dk

 

Under blæserne finder vi en ret massiv stak kølefinner kombineret med syv heatpipes med direkte kontakt til både GPU chippen og VRM delene på kortet. Hele kortet kommer ind med en samlet vægt på lige under 1500 gram, så altså lidt af en sværvægter.

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_support_tweak_dk

 

Som en bonus til at håndtere vægten, får man en lille støttefod med, som kan bruges til at afhjælpe vægten lidt, hvis det tunge grafikkort ender med at hænge lidt, når det er installeret. Fin lille detalje, og den er lækkert udført og kan tilpasses i størrelsen.

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_backplate_tweak_dk

 

På bagsiden af Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11G, får man en ret afdæmpet sort metal backplate, hvor det afdæmpede look ret hurtigt bliver brudt af et Aorus logo, som selvfølgelig er oplyst af tidens trend, RGB LED lys.


Samme RGB-lys finder vi på logoet på siden af kortet samt logoet ved blæserne og blæserne. Producenten har dog været ude med den kreative pensel. Der er simpelthen en indbygget RGB LED diode i en af blæser bladene på hver blæser. Det giver et ret specielt look, som jeg i hvert fald ikke har set på et grafikkort før.

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_fan_balde_led_tweak_dk

 

Det hele kan indstilles igennem softwaren til kortet, og fungerer faktisk overraskende godt og giver noget vilde effekter på trods af der kun er 1 LED pr. blæser. Det er lidt svært at gengive nøjagtigt på billeder på grund af lukkerhastigheden på kameraet, og det ser mere sammenhængende ud i virkeligheden end jeg kan fange det med kameraet.

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_rgb_tweak_dk

 

Dette sammen med det aggressive look på skjoldet omkring blæserne, betyder nok, at kortet er af den type man enten elsker eller hader. Der er i hvert fald gået all in på designet, og personligt synes jeg måske det er lidt i overkanten, men personlig smag variere naturligvis.


På spec siden lander AORUS GeForce RTX 2080 Ti XTREME 11G med en annonceret boost clock på 1770 MHz, så altså 225Mhz over hvad Nvidia angiver i deres standard specifikationer.


Vi får 11264 MB GDDR6 på en 352 bits hukommelsesbus, hvilket kan sparke 616 GB data igennem i sekundet, så en memory bandwidth fra øverste hylde.

 

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_power_plug_tweak_dk

 

I modsætning til mange andre RTX 2080Ti på markedet, kommer Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11G “kun” med to otte pins stik til strømmen og her er “kun” i anførselstegn, da det burde være mere end rigeligt.


Af tilslutningerne GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11G tilbyder producenten lidt ekstra krydderier i modsætning til standard konfigurationen. Normalt ser man fem outputs med tre Displayport, en enkelt HDMI og et USB Type C som blev tilføjet med RTX serien. Her får vi dog i alt syv outputs med tre Displayport, tre HDMI og USB Type C. 

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_io_tweak_dk

 

Krøllen er dog de ikke allesammen kan bruges på en gang. Man kan vælge enten at køre med tre Displayport og en HDMI, eller omvendt med tre HDMI og en enkelt Display port. Begge konfigurationerne fungerer sammen med USB Type C stikket.


Det er en god bonus, og giver muligheden for noget mere fleksibilitet i forhold til sine tilslutninger, uden at skulle ud og have fat i adapterstik baseret på hvad man evt. skal have tilsluttet.
Kortet er naturligvis også blevet testet grundigt. Spring forbi vores video på YouTube for at se gennemgangen af resultaterne.


Resultaterne viser os helt tydeligt den kraft der ligger i RTX 2080Ti og TU102 chippen det er bygget over.


I forhold til temperaturer på Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11G, så toppede vi med 72 grader under load med blæseren kørende på standardindstillingerne. Det er en fornuftig temperatur, men grafikkortet fra Aorus er bestemt ikke stille under load, og larmer tydeligt mere end f.eks. MSI Gaming X Trio køleløsningen på deres kort i samme klasse.

 

Læs testen af MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio HER 

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_rgb_led_fans_tweak_dk

 

Skruer man op for blæserhastigheden, kan temperaturen holdes omkring 65 grader, og der kan klemmes lidt bedre boost hastigheder ud af grafikkortet. Modsat forhøjer dette støjniveauet så meget, at man skal have et godt headset for at holde larmen ude, og det er ikke det værd i min bog.


En af de ting der fyldte mest under lanceringen af de nye RTX grafikkort, var tilføjelsen af Ray Tracing teknologien. Den nye teknologi skulle skubbe til vores oplevelse af spil og specielt refleksioner og lys, og det var det som skulle retfærdiggøre den høje pris RTX grafikkortet kom på markedet med.


Den del vil vi ikke komme ind på i denne anmeldelse, da vi har holdt det til en separat video, som I kan se hvis I følger linket lige her under.


Som RTX fungerer ligenu, så er der for mig at se ikke den store grund til at inkludere det som en fast del af anmeldelserne, da det simpelthen ikke er godt eller bredt nok implementeret til at tilføre ret meget værdi.

 

Se første gennemgang af RTX funktionerne herunder. 

 

 

Følg med i den separate RTX dækning for mere om det løbende her siden eller på vores YouTube kanal.

 

Konklusion:

 

Hvis man vil være sikker på at kunne spille ved 60 FPS, eller mere, i næsten alle de nyeste titler ved 4K med højeste indstillinger, så er det ikke til at komme uden om RTX 2080Ti kort, som det vi har kigget på fra Aorus i dag. Det yder super solidt og giver fantastiske resultater i alle de testede spil, og vinder over alle i sammenligningen.

 

aorus_rtx2080ti_xtreme_tweak_dk

 

Aorus GeForce RTX 2080 Ti Xtreme 11G sælges pt. med et prisskilt på 11.000 kr. Det er en pris, som vi har svært ved at retfærdiggøre for andre end de mest hardcore gamere derude. Ja, det er et af de bedste grafikkort på markedet, og en visuel lille perle, hvis man er til flashy RGB LED lys, men sammenholder man pris og ydelse med nogle af de andre kort i testen, så er der en del mere værdi at hente ved at købe nogle af de mindre kort.


GTX 1080Ti kort kan stadig findes nye til omkring halv pris, og et RTX 2080, som ikke er langt bagefter performancemæssigt, koster adskillige tusinde kroner mindre en Ti versionen. Pris til ydelse, giver det i vores bog ikke mening at bruge SÅ mange ekstra penge på det relativt lille ydelsesspring. Medmindre man bare SKAL have det bedste af det bedste. Prisen er dog i sidste ende mere Nvidias skyld end det er Aorus.

 

Vi ender ud med følgende:

 

Godt: 

  • Ydelse der slår de meste
  • Anderledes og unikt look
  • Lækker fleksibilitet med yderligere udgange

 

Skidt: 

  • Prisen
  • Larmer mere end andre kort i den prisklasse
  • Man betaler for RTX funktioner, der stadig er meget niche 

 

 

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme
7/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar 700M Superior Gamermus

Ikke alle mus behøver at være kedelige og ligne hinanden, det er 700M Superior fra Cougar et bevis på.

Læs Mere

XPG GAMMIX D30 3000 MHz DDR4 RAM

XPG er endnu engang på banen med et sæt DDR4 RAM, og denne gang skal vi kigge i r

Læs Mere

Logitech G533 Gaming headset

I denne test tager vi et kig på det trådløse G533 headset fra

Læs Mere

XPG GAMMIX S5 512 GB NVMe SSD Råt design til gameren

XPG er endnu engang på banen på Tweak.dk redaktionen, og denne gang med deres XPG

Læs Mere

Razer Kontor og Rejsekit.

Razer forsøger her, at give et bud på et rejse eller kontor sæt til den krævende bruger. De har s

Læs Mere

PlayStation Classic

I dag står den i nostalgiens tegn, da Sony har valgt at følge strømmen i ”Nostalgi” mini k

Læs Mere

Razer: Raise the Level Cap

Nyt nyt nyt. Nyt år, nyt gaming gear fra Razer, der med pakken Raise the Level Cap, præsenterer deres bud p&ar

Læs Mere

AORUS GeForce RTX 2080 XTREME Waterforce WB 8GB

I denne omgang skal vi kigge på endnu et RTX 2080 grafikkort, som vi allerede har set f

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Shark Gaming lander stor million-investering til international ekspansion

Udviklingen inden for gaming tager fart lige nu, og markedet er de seneste år vokset eksplosivt. Analyser pege
Læs Mere

Spejlløst Sony A6400 byder på 4K 30 fps video og eye tracking teknologi

Sony vil gerne være venner med foto-nørderne med deres nyeste Sony A6400, og med producenten lancering af dere
Læs Mere

Snapdragon 855 bæstet viser tænder i benchmarks

Omfattende benchmarks af Snapdragon 855 viser op imod 74% performance forbedringer i Core tests sammenlignet m
Læs Mere

Spider Man: Far From Home trailer frigivet (Video)

Marvel har lanceret deres første teaser trailer for kommende Spider Man film, Spider Man: Far From Home.
Læs Mere

Galaxy S10 Plus dukket op via Geekbench med imponerende score og 6GB RAM

Alt imens MWC i Barcelona kravler nærmere, stiger informationsstrømmen omkring kommende smartphones parallelt,
Læs Mere

Officielle Far Cry New Dawn systemkrav frigivet

Som minimumskrav finder vi Intel Core i5 2400 eller AMD FX 6350 med 8GB RAM samt NVIDIA GeForce GTX 670 eller
Læs Mere

Core i9-9990XE med 14 Cores, op til 5.0 GHz og 255W TDP på vej?

Intel kunne ifølge redaktionen på Anandtech, være på vej med ny flagskibs processor til deres Core-X HEDT seri
Læs Mere

YouTube tilføjer nye gesture kontroller til deres mobile app fra næste uge

Nye tiltag på vej fra YouTube i form af flere gestikulerings funktionaliteter. YouTube understøtter allerede g
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.