Galaxy Geforce 6600GT (AGP)

Hardware udlånt af: Bluecom.
Skrevet af Lasse Olfert den 17. May 2005. Testen er vist 9215 gange.


Del med dine venner

     Det er ikke mange mellemklassekort fra nVidias 6xxx serie, som vi har haft igennem vores test maskine, men denne gang har vi fået fat i et spændende og prisfornuftigt produkt fra producenten Galaxy. Det er baseret på 6600GT kernen som er blevet utroligt populær i SLi systemer grundet den forholdsvis lave pris. Kortet yder dog også fint i single mode, hvilket vi kigger nærmere på i dag. Der er tale om AGP versionen som bygger på 128MB ram om som standard er overclockket en smule i forhold til standard specifikationen. Takket være Bluecom som er distributør af Galaxy produkter, kan vi nu bringe endnu en test af et spændende grafikkort.· Superscalar GPU architecture
· NVIDIA CineFX 3.0 engine
· On-chip video processor
· High-speed GDDR3 memory interface
· NVIDIA UltraShadow II technology
· NVIDIA High-Precision Dynamic-Range (HPDR) technology
· NVIDIA Intellisample 3.0 technology
· NVIDIA ForceWare Unified Driver Architecture (UDA)
· NVIDIA nView multi-display technology
· NVIDIA Digital Vibrance Control 3.0
· AGP 8X
· Microsoft DirectX 9.0 support
· OpenGL 1.5 support
·NVIDIA Pure Video Technology

 


[Klik for stor billede]


Det er første gang vi kigger nærmere på et produkt fra Galaxy. Tidligere har de ikke været så kendt i Danmark, men takket være Bluecom, vil vi nu se flere grafikkort fra dette interessante brand på danske marked.

Pakken som er udformet utroligt kompakt har ikke de store og farverige illustrationer med adskillige monstre og knapt så påklædte animationspiger, men kører derimod en simpel og stilren facade. Der er lagt vægt på at informere om detaljer hvilket absolut appellerer til den seriøse gamer der ikke tager hvilket som helst for gode varer.

Tilbehør er der beklageligt ikke meget af. Det er blevet til til et Y-splittet powerkabel med molex stik, så man ikke pludselig står i den kedelige situation at mangle spændingstilslutninger. Endvidere leveres kortet med et specielt video kabel der splitter forbindelserne ud i forskellige standarder, nemlig composit-video, super-video og HD-TV. En DVI D-SUB konverter er der også blevet plads til.

Af software finder vi ikke andet end drivere, manual i digital form, samt et helt "specielt overclock tool" som det er beskrevet, men som i realiteten ikke er andet end en gang Coolbits der åbner mulighederne for at have hastigheden i nVidia driverne. Så der er ikke nogle spil eller software der kan gøre dette produkt mere interessant, men det er jo også selve hardwaren der er det interessante.[Klik for stor billede]

Her er kortet i sit hele sig, produceret på et stykke mørkeblåt print, som giver et godt udgangspunkt for et flot udseende. Umiddelbart skiller alle disse forskellige grafikkort i samme klasse sig ikke ud i forhold til hinanden, men Galaxy har alligevel gjort deres for at ændre det de nu har haft mulighed for. Det er resulteret i en anden slags køler som ikke skulle generere så meget støj. Som den aktive læsere straks kan se, så er kortets sokkelfod udformet til en AGP port, hvilket er helt rigtigt.

Kortets fysiske størrelse er begrænset, da man har forsøgt at gøre det så kompakt som muligt, hvilket sikrer mere luftrum i kabinettet, og dermed sikrer bedre luftgennemstrøm henover blandt andet processor og ram.


[Klik for stor billede]

På bagpanelet finder vi 2 DVI-stik som giver ren digital signalføring til fladskærme. For dem som stadig kører med D-sub stikket som alle analoge skærme er udstyret med, benytter man ganske enkelt bare den medfølgende konverter. Dette er dog beklageligt, da man derfor både har en lille boks og et D-sub kabel hus hængende i grafikkortet, hvilket kan resultere i dårlig forbindelse, hvis ikke det hele spændes ordentligt fast. Yderst til venstre sidder video out stikket som i samarbejde med den medfølgende kabel-udtrækningsboks kan levere forskellige video formatet, alt efter behov.


[Klik for stor billede]

På bagsiden finder man ikke ret meget, da de fleste komponenter er monteret på forsiden af printet. Dog ses det at køleren er monteret med tre fingerskruer, og derfor nemt kan afmonteres.


[Klik for stor billede]

I enden af kortet finder vi samtlige kondensatorer som er monteret. Som det kan ses er det godt presset, hvilket er en god ting, så den fysiske størrelse holdes nede.


[Klik for stor billede]

Oppe i højre hjørne finder vi et molex stik af han typen, hvilket betyder at kortet skal fødes med ekstra kraft end bundkortet kan tilbyde. Selvom 6600GT kernen er kategoriseret i mellemklassen er stadig masser af muskler, som kræver energi. Det ville dog være noget nemmere hvis det kunne lade sig gøre uden, men det kræver en anderledes kernestruktur som udnytter hver enkelt clock cycle endnu bedre.


[Klik for stor billede]

Det som virkelig skiller sig ud på dette kort er som sagt køleren, der er produceret i ren kobber. Konstruktionen er baseret på to plader i top og bund, hvor der imellem findes en masse tynde finner, hvilket resulterer i et stort varmeafledende areal.


[Klik for stor billede]

Blæseren udnytter alle disse finder og presser kolde luft henover, hvilket så ender ud i enden af køleren og transporteres længere op i kabinettet, hvor en blæser gerne skulle suge det ud.

Det er en lille 40mm blæser som er sat på hårdt arbejde, og dermed finder man det logisk at er sat op i høje omdrejninger for at følge med på presset. Dette ender ud i en kedelig højfrekvens tone, som kan virke generende for dem som er støjfølsomme. Dog er niveauet lavere end man kunne forvente, og i et standard system hvor folk har flere blæsere samt en stock køler på processor osv. vil denne lyde forsvinde som en sild i havet. Systemet som kortet testes på er dog tæt på at være støjløst, så det er nemt at bemærke tonen. Efter noget tid bliver det en del af lydbilledet og man vender sig til det. Med et lukket kabinet er lyden endnu mere isoleret.

[Klik for stor billede]

Et sidste kig på kortet ender ved nogle af de omtalte kølefinner, som er med til at yde deres for at køle kortet bedst muligt.

Inden vi rigtigt tager hul på de forskellige softwaretests har vi forsøgt at øge hastigheden på 6600GT kortet mest muligt. Allerede når man tager kortet i brug har Galaxy faktisk trådt speederen i bund og sat hastigheden til 525/1050 standard, hvilket man tit ser gjort på mellemklassekort, for at opnå et bedre resultater i anerkendte benchmark programmer.


Kortet kører ganske stabilt ved disse hastigheder men har flere kræfter gemt væk, hvilket viser sig da vi stille og roligt øger hastigheden. Det viser sig at kernen er mere end villig, modsat hukommelsen, til at godtage de ekstra MHz. Vi opnår 589MHz på GPU'en, hvilket er ganske imponerende. Rent faktisk lykkedes det at sætte hastigheden til 600MHz men ydelsen faldt faktisk drastisk af dette, hvor imod 589 var den absolut top på kurven.


Som det ses er rammen ikke øget med mere end 20MHz, hvilket dog er stærkt utilfredsstillende. Uanset metode var det ikke muligt at rykke mere i de monterede ram moduler. Hvis man sammenligner med andre resultater fra andre anmeldelser viser det sig dog at vores eksemplar godtager mere på kernen, men uheldigvis ikke i nærheden af hvad hukommelsen burde, i forhold til andre resultater.


Grafikkortet er testet med følgende system og software:


- AMD Athlon 64 3200+ Clawhammer sokkel 754
- Chaintech ZNF3-250 nForce3 250
- OCZ 1024MB PC3200 CL 2-2-2-5
- NorthQ NQ-4100 500W strømforsyning
- 3DMark03
- 3DMark05
- AquaMark 3

- Doom 3
- Far Cry
- Call of duty


Alle tests er foretaget med to forskellige sæt hastigheder. Det første sæt er 525MHz på kernen og 1050MHz på rammen hvor det andet er 589MHz på kernen og 1070MHz på rammen, som det blev beskrevet i overclock afsnittet.

Benchmark

Som det ses er det rimeligt fornuftige resultater med standard hastighederne og ca. 5-6,5% forøgelse efter at hastigheden er sat op. Til sammenligning vil et ATi Radeon 9800XT ligge på omkring 6000 i 3dMark03.

Spil

En ting er hvordan et grafikkort opfører sig i et benchmark program, en anden er hvordan det forholder sig når man benytter kortet i et spil. Vi har derfor brugt tre nyere udgivelser, som er testet i tre forskellige opløsninger, ved to forskellige hastigheder, hvor standard også får tilføjet lidt ekstra arbejde i form af 4X FSAA og 16X Aniso. Alle resultaterne er i FPS (Frames Per Second) hvilket indikerer hvor mange billeder i sekundet som kortet er i stand til at regne ud. Jo højere dette tal er jo mere flydende kører spillet. Alle tests er foretaget med 32 bit farver og alle detaljer slået til.

Doom 3

I vores Doom 3 test viset Glaxy 6600GT kortet stort potentiale ved lav opløsning, men hurtigt mister pusten når der skal vises flere pixels på skærmen. Det er tit det som viser sig at være den store forskel fra de hurtigere og dyrere kort, som ikke dykker lige så voldsomt. Men alt i alt et fint resultat.

Far Cry

Far Cry viser en noget anderledes kurveform, som indikerer bedre potentiale med mindre resultatændringer. Ligesom Doom 3 kan man virkelig se hvordan kortet tvinges i knæ når den skal udføre 4X FSAA og 16X Aniso.

Call of duty

Call of Duty er lidt forskellig fra de to andre spil, da det for det første er ældre og så også benytter færre effekter, hvilket er afsejlet i de tre midterste søjler der ikke svinger så meget i forholde til de andre opløsninger, det er faktisk kun i den højeste opløsning at der begynder at ske noget.


Det er første gang vi arbejder med et Galaxy grafikkort og jeg synes bestemt at have haft en god oplevelse med det. Vi har med et mellemklasse kort at gøre, som gør sit for at holde sig oppe, men mister grebet når der virkelig skal knokles.

Det vil dog uden tvivl være tilfredsstillende i de fleste tilfælde hvor man ønsker en effektiv gamer PC som også sparker bare en lille smule numse. Men er man dybt fascineret af flotte detaljer og vil have meest muligt ud af sit system, vil kortet hurtigt begynde at brokke sig. Hertil skal det dog siges kvaliteten på dette er ekstrem og at de fleste personer ville være mere end glade for det som dette kort kan give.

Prisen som ligger på ca. 1400Kr, pt. Maj 2005 er bestemt værd at tage med. Den er er fornuftig, ikke for dyr, men heller ikke en af de laveste, men man får god ydelse for pengene.

Galaxy 6600GT AGP er kortet for dig som vil kunne køre de nye spil flydende men ikke vil smide hele din opsparing efter et grafikkort.


SCORE 81


Ny bedømmelse per 5. september 2013.

 

 

1-3: Det er noget skidt
Her er der tale om produkter der ikke rigtigt lever op til hvad de lover. Dvs. produkter der ikke fungerer helt efter hensigten, eller produkter med graverende fejl der vil gøre at disse ikke kan anbefales.

 

4-6: Det fungerer egentligt helt godt, men der er nogle mangler
Disse karakterer gives til produkter der virker som de skal uden på nogen måde at imponere synderligt. Her er der plads til lidt fejl og mangler. Mængden af disse er bestemmende for placeringen i denne kategori.

 

7-9: Et godt gennemtænkt produkt med få "udfald"
Karaktererne fra 7-9 gives for et produkt der er rigtigt godt gennemtænkt og performer godt sammenlignet med lignende produkter. Det er i denne karaktergruppe tilladt af have enkelte udfald – dvs. enkelte småfejl som det er til at leve med. Antallet og tyngden af disse vil være medbestemmende for placeringen i denne kategori.

 

10: Et perfekt produkt
Denne karakter gives til et produkt der leverer ud over hvad der kan forventes i dens klasse. Det være sig i form af mange ekstra funktioner, exceptionel performance og lignende. Ved denne karakter må der ikke være nogen ”huller” – dvs. der må ikke være nogen mangler.
Galaxy Geforce 6600GT (AGP) Galaxy Geforce 6600GT (AGP)
81/ 10

Indholdsfortegnelse:

Indhold


0 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

akasa Venom A20 240mm AIO vandkøler

Man hører nok ikke navnet akasa ofte på disse kanter, men de er faktisk et stort firma der producerer en bred

Læs Mere

Samsung Galaxy View Tablet

Er du træt af de normale tablets? Du syntes måske skærmen er for kedelig at se film på - så

Læs Mere

PlayStation 4 vs. PlayStation 4 Pro

Vi har været heldige i dag, og fået muligheden for at teste den kraftigste konsol på markedet til dato.

Læs Mere

TP-Link Talon AD7200 Multi-Band Wi-Fi Router

Vi vender denne gang snuden i retningen af vores netværkssegment, når vi tester T

Læs Mere

Thermaltake Toughpower SFX 450W Gold

Stort eller småt? Det er efterhånden blevet et rigtig godt spørgsmål når vi snakker compute

Læs Mere

HyperX Predator DDR4 3333MHz

HyperX er en gammel svinger her på redaktionen, og vi er på nuværende tidsp

Læs Mere

NZXT S340 Elite Midi tower

Det originale NZXT S340 fortjente til fulde den positive opmærksomhed det fik fra brugerne og medierne, og nu e

Læs Mere

ASUS ROG Strix Wireless gaming headset

Hvis du er på udkig efter et trådløst headset, som ikke bare skal kunne bruges til computer men må

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Nye Bluetooth teknologi endnu vildere

The Bluetooth Special Interest Group (SIG) har været ude og fortælle om næste generation af den trådløse tekno
Læs Mere

Tredje adventskonkurrence: Vind med Tweak.dk og TP-Link

Tredje advent nærmer sig, og Tweak.dk redaktionen er nu klar med endnu en adventskonkurrence. Denne gang i sam
Læs Mere

Ubisoft's næste gratis udgivelse er kommet

Da Ubisoft fejre deres 30 års fødselsdag har de kørt et gratis spil hver måned. Denne gang er turen kommet til
Læs Mere

Nyt Nanoxia Ncore Retro tastatur i ren old school stil

Med lanceringen af Nanoxia Ncore Retro, har Nanoxia bestemt skabt et produkt, der skiller sig ud på den fede m
Læs Mere

Gears of War 4 udnytter split-screen

Vertikal split-screen er kommet til Gears of War 4, som en del af den nyeste opdatering. Sammen med den nye fu
Læs Mere

Pokémon Go får 100 nye Pokémons 8 december

Pokémon Go fandt om noget spil, vej til horderne af Pokémon fans overalt på jorden, og nu tyder alt på vi får
Læs Mere

Intel har brug for AMD

Der er kommet et rygte frem at Intel har lavet en aftale med AMD, om at kunne bruge deres Radeon iGPU. Vi kan
Læs Mere

Årsagen til Samsung Note 7 eksplosion er fundet

Der gik ikke lang tid før Samsung Note 7 blev tilbagekaldt, inden salget overhovedet var begyndt. Samsung har
Læs Mere
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.