TEST: EL33t Elite v2 Black gaming chair

editor picture
Hardware udlånt af: EL33T.
Skrevet af Lasse Kristensen den 17. Jul 2017. Testen er vist 2933 gange.
Flere tests i kategorien Gaming Udstyr


Del med dine venner

     


tweak_dk_El33t_Elite_Gaming_Chair_1

 

Det er ikke ofte at vi har stole, briller og andet tilbehør til test på Tweak.dk, men ikke desto mindre er de en vigtig del enhver skrivebords-krigers udstyr, hvis man gerne vil være i stand til at yde en maximal performance over tid. Den stol vi i dag skal se på, er El33ts nye topmodel, og den går under det mundrette navn, El33t Elite Black v2.

 

el33t_elite_v2_pro_ergonomic_gaming_chair_tweak_dk

 

Er du mere interesseret i at hoppe direkte til konklusionen, kan du navigere via quicklinks menuen herunder.

 

Specifikationer

Design og materialer

Ergonomi og komfort

Pris

Konklusion

English summary

 

Lad os komme i gang og se hvad EL33T præsenterer for os i dag. Stolen ankommer i en forholdsvis stor kasse, med en vægt på omkring 25 kg. Det er ikke så lidt endda. På forsiden er der et billede der viser Elite v2 Black stolen frem, og på bagsiden finder vi relevant produktinformation på forskellige sprog.

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret.

 

 

 

I kassen finder vi alle delene til at samle stolen. Det er et mix af metal, plastik og memory foam og PU læder. Der er intet extraudstyr med, udover en lille manual der viser hvordan man samler stolen.

 

 

Specifikationer:

 • Vægt: 23,5 kg
 • Justerbart ryglæn: ja
 • Lændestøtte og komfortabel nakkepude: ja
 • Base: metal med 5 hjul
 • Gaspatron: klasse 4
 • Materiale: PU-læder
 • Justerbare armlæn: ja
 • Hjul: nylon
 • Max. belastning: 150 kg

Som så mange andre firmaer, laver El33t gamingstole der er mere eller mindre identiske med hinanden. Faktisk er El33t Elite Black v2 gaming stolen så identisk med de gængse konkurrenter, at det er svært at se forskel med det blotte øje, hvis man ser bort fra logoet på stolen et kort øjeblik. Og det er bestemt ikke en dårlig ting.

 

 

Der er en grund til at gaming stole er ved at vinde indpas hos mange danskere, også dem som ikke nødvendigvis beskæftiger sig med gaming. De kan noget som almindelige kontorstole ikke kan. For det første, så ser de bare lidt mere smarte ud. Der er en grund til at et firma som DXRacer er blevet så populært. For det andet, og klart den vigtigste faktor for undertegnede, så er der den her ting kaldet ergonomi.

 

Og ergonomien er, ligesom vores anmeldelser af gaming brillerne fra GUNNAR for nyligt, et sted som der ikke er specielt meget fokus på for gamere, når der skal købes og bygges et nyt setup. Og det er i den grad et overset punkt. De fleste af os bruger flere timer på røven, end vi sidder ved en computer og ser på en skærm. Vi læser i stole, ringer i stole, sidder i stole når vi spiser, arbejder, eller venter på at computeren starter op. Ser man derfor på det ud fra en tidsmæssig betragtning, bør ergonomien være et af fokuspunkterne for alle der er interesseret i at spille computerspil, og den bør også have mere fokus end skærmen og computeren får. I hvert fald hvis du har en plan om at have en krop i nogenlunde god stand, når du runder de 50. Og ergonomien er en af forudsætningerne for at vi gamere kan have et langt og produktivt liv, både i den virkelige verden, men også i fritiden, hvor vi kan samles om vores fælles passion, gaming.

 

Desværre forholder virkeligheden sig lidt anderledes, og fokus er ofte kun på computeren, og ikke på ergonomien. Men det er der mange nye firmaer som lige nu forsøger at lave om på, med lanceringen af budgetvenlige gamerstole, hvor ergonomien er i førersædet. Det er lækkert at se, og noget som vi bifalder her hos Tweak.

 

ergonomic_el33t_elite_v2_pro_gaming_chair_tweak_dk

 

El33t markedsfører selv Elite v2 Black gaming stolen som den ultimative gamingstol. Det er topmodellen i deres serie af stole og leveres med justerbare armlæn, ryglæn, lændestøtte og nakkepude. Sagt med andre ord, så er den 99% identisk med andre gamingstole med fokus på ergonomi, og det er et stort plus i min bog. Stolen er ergonomisk polstret med memory foam, og betrukket med PU-læder, som hjælper med at garantere en sund og behagelig siddestilling.

 

Basen er lavet i metal, og der er en klasse 4 gaspatron under sædet, som kan holde til en maksimal belastning på op til 150 kg. Derudover er der mulighed for at tilkøbe extraudstyr til El33t serien af stole, blandt anden hjul i gummi, som ikke ridser eller sætter mærker i trægulv, men dem havde vi desværre ikke mulighed for at teste også, selvom de nærmest er et must have, hvis du har en lejlighed, hus eller et kontor med trægulv, og du ønsker at skåne det så meget som muligt.

 

 

El33t gaming stolene findes nu i fem versioner; Essential, Expert, Elite, Elite v2 og Elite v2 Black, og den version vi ser på i dag er selvfølgelig deres nyeste topmodel, Elite v2 Black. Det er også den mest ”kæreste- eller konevenlige” gamingstol de har i deres serie, hvilket jeg er sikker på at mange vil sætte pris på. Og jeg mener bestemt intet dårligt når jeg skriver det, Elite Black v2 har bare et mere modent og voksent udtryk end dens mange søskende fra EL33T, i andre og mere sprudlende farver.

 

Det tog rundt regnet tredive minutter at samle stolen, fra jeg åbnede kassen, til stolen stod færdigsamlet i sin fulde pragt. Det er meget enkelt at samle den, og man er ikke i tvivl om hvad der skal skrues på hvorhenne. Det er meget let at have med at gøre. Kæmpe plus. Med stolen samlet, går vi straks videre til selve testen. Inden vi når så langt, vil jeg dog ganske kort gå igennem hvorfor vi på Tweak.dk mener, at det er værd at investere i perifært, men ofte overset udstyr, såsom gaming stole.

 

Design og materialer:
Stolen er lavet i PU læder, som er trukket over memory foam, så din værdifulde popo ikke lider unødig overlast, mens du kører fjenden midt over i CS:GO eller LoL. Sædet er designet som så mange andre gamingstole, og ligner mest af alt en blanding af en kontorstol og et racingseat fra en bil. Stolen ligger mere eller mindre 99% op af designet vi er vant til at se når vi snakker om gamingstole, og der er som sådan ikke en finger at sætte på udseendet. Der hvor man kan sætte en finger, er til gengæld på valget af materialer til at lave stolen i. PU læder og memory foam er yderst behageligt at sidde i, men delene der sidde mellem sæde og ryglæn, samt de to armlæn, er lavet af noget der føles som meget billig plastik. Det er ikke et valg jeg er imponeret af, og giver fornemmelsen af at man sidder i en gamingstol i den billige ende.

 

el33t_justerbare_armlaen_elite_v2_gaming_chair_tweak_dk

 

Foden af stolen er lavet i stål, og er med fem arme, som giver optimal stabilitet, når man ruller rundt foran gaming-alteret. Hjulene er lavet i hård nylon, som ikke er for kønt at se på, og desværre laver lidt mærker. Her fandt jeg hurtigt ud af, at det er et must at have et underlag, eller hvis man har et par extra hundrede kroner, kan man bruge dem på at tilkøbe hjulene der er lavet i gummi, som ifølge EL33T selv, ikke skulle lave ridser i lakken. Det er ikke nogle vi fik med til test denne gang, men vi håber på at kunne prøve dem af i fremtiden, for at se om de virkelig er revolutionen vi har ventet på, inden for hjul til kontor- og gamingstole.

 

 

Sædet er forholdsvis bredt, og meget dybt. Det er noget vi kommer mere ind på senere, når vi skal til selve testen. Det har både sine fordele, men også sine ulemper, afhængig af hvordan man vælger at lave sin stol. Til undertegnede, som er en voksen mand, er der mere end nok plads til at slå sig ned på, og der er næsten også mulighed for at campere, da sædet kan ligges helt ned, hvis man ønsker det.

 

Ergonomi og komfort:
Det handler nemlig om ergonomi. Når man snakker sidestillinger og ergonomi er der en række ting man skal være opmærksom på, i forhold til en normal stol, eller en normal kontorstol. Det første vi skal se på er sædehøjden. Det er vigtigt at man kan justere sædehøjden på sin stol, for at få den bedste rette stilling til sin ryg. Det er noget de fleste kontorstole kan i dag, og et must have for en gaming stol. Og det har dagens test selvfølgelig også. Det er muligt at justere i højden, så den passer til undertegnedes 187 cm.

 

Det næste som vi så på, var muligheden for at vippe sædet, eller tilt adjustment, som det så mundret hedder, når man snakker ergonomi. Endnu engang skuffer EL33T ikke, og man kan justere på vinklen på sædet. Og det er selvfølgelig endnu et parameter man kan justere på, for at få den korrekte sidestilling for ryggen og nakken, når man sidder foran skærmen i lang tid.

 

el33t_elite_v2_gaming__ryglaen_chair_tweak_dk

 

Det næste parameter er armlænene. Ideelt set, burde der måske ikke være armlæn på en stol, da det ikke er alle stole der har justerbare armlæn, som forhindrer brugeren i at køre stolen helt ind under skrivebordet man arbejder eller spiller ved. I sådanne tilfælde er armlænet et minus, da det kan være skyld i at man sidder forkert i sin stol, og belaster nakke og ryg unødvendigt. Og det er da også et minus der er ved EL33Ts Elite v2 Black stol. Man kan selvfølgelig lade være med at montere dem, hvis det er det man ønsker, men så har man ingen armlæn. Dog er de højdejusterbare, hvilket jeg personligt synes er en rar feature. For undertegnede er der ikke behov for at køre stolen helt ind under bordet når jeg arbejder, men jeg kan forestille mig at det vil være et problem for nogen. Så er det eneste reelle alternativ at afmontere armlænene. Derudover er jeg ikke helt vildt imponeret af armlænene. De er lidt løse i den justerbare del på toppen, som man kan justere i højden, ved at holde en knap inde mens man trækker op i dem. De sidder lidt løse. Det er ikke noget man mærker i brug, men det føles ikke helt gennemført.

 

 

Som et andet must, er der også mulighed for at justere ryglænet. Hvis man ønsker det, kan man faktisk ligge det helt ned, så man kan tage sig en lur i stolen. Dog skal man have balanceevnerne på plads, for undertegnede har været ved at skvatte på røven mere end en gang, mens jeg har testet det liggende ryglæn af, når jeg har set mit snit til at ”gennemteste” stolen i arbejdstiden. Til dem der gerne vil vide om den er behagelig at ligge i, kan jeg kun sige ja. Den gør det godt, og også godt nok til at man gerne risikerer at ryge på røven hvis man bliver for godt tilpas.

 

Ryglænet justeres med et lille håndtag ved højre hånd, som man kan hive i. Når man gør det, kan man skubbe ryglænet tilbage, og når man slipper håndtaget igen, låser ryglænet i den valgte position. Endnu et minus ved stolen er, at der ikke er en fjeder der skubber ryglænet op igen efter brug. Man skal selv trække det op i normalposition igen, når man vil justere den. Det betyder også, at det ikke er noget man gør lynhurtigt i et spil CS:GO, eller en MOBA, da det er en to-håndsmanøvre. Højre hånd på håndtaget, mens venstre hånd justere ryglænet.

 

el33t_ergonomic_elite_v2_pro_gaming_chair_tweak_dk

 

Sidst, men ikke mindst, er der to puder med stolen. Der er en nakkepude som monteres med en elastik omkring toppen af ryglænet, ved nakken. Let at montere og meget behagelig. Derudover er der en medfølgende lændepude, som monteres med to elastikker, som klikkes fast bagpå stolen, som et par seler. Også lændepuden er let at montere og justere i højden. Jeg har intet at sætte en finger på her, og specielt lændepuden er yderst behagelig og brugbar, når man ikke er vant til at have sådan en i sin vante kontorstol.

 

 

 

 

Det eneste jeg virkelig savner ved EL33T Elite v2 Black gamingstolen er muligheden for at justere sædet horisontalt frem og tilbage, uden at flytte på ryglænet. Det er en funktion man typisk ser ved dyrere kontorstole, og noget jeg har været virkelig glad for på de stole jeg har brugt i tidernes løb. Det giver endnu en dimension at arbejde med, for at opnå den mest naturlige sidestilling, som belaster ryg og nakke mindst. Der er der desværre ikke blevet arbejdet med i denne udgave, men måske det er noget vi kommer til at se i fremtiden fra EL33T.

 

Overordnet set, så tilbyder stolen mere end den gængse kontorstol. Der er flere indstillingsmuligheder, og de er også lidt bredere, såsom muligheden for at ligge sædet helt ned, eller justere lænde- og nakkepuden helt perfekt. Stolen fra EL33T har været et godt bekendtskab her på det sidste, og jeg kan ikke lade være med at stå tilbage med en følelse af både begejstring, men også skuffelse. Stolen gør det den skal. Den tilbyder rigtig god ergonomi til en overkommelig pris. Den koster ikke ret meget mere end en kvalitetskontorstol koster nu om dage, og den har altså lidt flere strenge at spille på. Men jeg er ikke imponeret af materialevalget hele vejen igennem. Armlænene og plastikdelene man monterer på siden af stolen er bare ikke noget man nogensinde vil beskrive som lækker. Det føles billigt. Det virker til gengæld til UG, og gør det det skal, men jeg kan ikke lade være med at håbe på, at de revurderer deres valg frem til næste inkarnation af deres gamingstole. Jeg vil personligt gerne give et par hundrede kroner mere, hvis jeg kan få nogle plastikdele der føles mere solide.

 

ergonomic_el33t_elite_v2_pro_gaming_chair_tweak_dk

 

Men når alt kommer til alt, så drejer det sig om ergonomien, og her scorer EL33T rigtig højt. Deres topmodel, Elite v2 Black er en superlækker stol, som minder om så mange andre gamingstole på markedet, men til en overkommelig pris, i hvert fald hvis man sammenligner med andre gamingstole på markedet. Det er EL33Ts topmodel, og kan klare en belastning på op til 150 kg, og er dermed et rigtig godt bud på en ”budgetvenlig” gamingstol i topklasse.

 

Pris:
Som altid, har vi været et smut forbi PriceRunner.dk for at hente den dagsaktuelle pris. Klik på knappen herunder, for at komme til en prisoversigt.

 

 

Konklusion:
EL33t Elite v2 Black gamingstolen er EL33Ts nuværende topmodel, og kan erhverves for 1749,00.- DKK inkl. Fragt. Det er en høj pris for en stol, men ikke en høj pris for topmodellen i en serie af gamingstole. Elite v2 Black gør en masse ting rigtig godt, hovedsageligt ergonomien. Der er mange indstillingsmuligheder, og den er let at indstille. Man behøver ikke en doktorgrad for at indstille den i en behagelig position, og hvis man ønsker det, kan man sagtens tage sig en lille lur i den. Sidder man mange timer foran en skærm, er det ikke dumt at investere i en stol hvor ergonomien er i orden, og en sådan stol er Elite v2 Black.

 

Der er dog også et par minusser, hovedsageligt drejer det sig om valget af plastik til stolen, og så det faktum, at armlænene vil være for høje til at kunne komme ind under alle skriveborde. Det var intet problem for undertegnedes skrivebord, men det kan betyde at man kommer til at sidde forkert. I det tilfælde er der intet andet alternativ end at tage armlænene af, eller finde sig i det.

Stolen er forholdsvis billig, hvis man tænker på at man ser på en topmodel inden for gamingstole, men man betaler altså også for den. Jeg har været meget glad for at bruge stolen, og kan varmt anbefale den til andre.

 

Stolen er let at samle, og kan bære op til 150 kg. Alt i alt er det en gamingstol med en masser positive ting, og nogle få negative, som jeg håber at se EL33T arbejder videre på i deres næste serie af stole. De har skabt fundamentet for nogle solide ”budgetvenlige” gamingstole. Vi runder testen af med at give EL33T Elite v2 Black gamingstolen en karakter på 7 ud af 10.

 

Godt:

 • Gode indstillingsmuligheder – god ergonomi
 • Lækre materialer i sæde og ryg
 • God kvalitet i sæde, ryg og base
 • Lænde- og nakkepude
 • Pris (for nogen)

Mindre godt:

 • Billige plastdele på stolen
 • Armlæn er lidt løse
 • Pris (for nogen)

English summary:

The EL33t Elite v2 Black gaming chair is EL33T's current top model and can be purchased for 1749,00.- DKK incl. shipping. It's a high price for a chair, but not a high price for the top model in a series of gaming chairs. Elite v2 Black does a lot of things really good, but mainly the ergonomics. There are many options to adjust and it is easy to do so. You do not need a doctorate to set it in a comfortable position, and if you wish, you can easily take a little nap in it. If you are sitting many hours in front of a screen, investing in a chair with great ergonomics is a great choice, and that’s the kind of chair the Elite v2 Black is.

 

However, there are also a few minuses, mainly the choice of plastic for the chair, and the fact that the armrests can be too high to fit under all desks. There was no problem with desk, but it may mean that cannot get the chair under the desktop. In that case, there is no alternative but to take off the armrests.

 

The chair is relatively cheap if you consider looking at a top-level gaming chair, but you pay for it too. I have been very happy using the chair and I would highly recommend it to others.

The chair is easy to assemble and can carry up to 150 kg. All in all, it's a gaming chair with a lot of positive things and a few negative, which I hope to see EL33T work on in their next series of chairs. They have created the foundation for some solid "budget-friendly" gaming chairs. We conclude the test by giving the EL33T Elite v2 Black gaming chair a score of 7 out of 10.

 

Pros:

 • Great options for adjustment – good ergonomics
 • Nice choices in materials in seat and backrest
 • Great quality in seat, backrest and base
 • Lumbar- and neck support
 • Price (for some)

Cons:

 • Cheap plastic parts on the chair
 • Armrests a bit loose
 • Price (for some)
EL33t Elite v2 Black gaming chair EL33t Elite v2 Black gaming chair
7/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

AMD Ryzen 7 2700X og Ryzen 5 2600X

Det er lidt over et år siden at AMD lancerede deres Ryzen familie og for alvor gav Intel noget at bekymre sig om. Nu

Læs Mere

God of War

Tweak.dk er klar med en anmeldelse af God Of War, som mange mener er en kandidat til at blive årest videospil

Læs Mere

Enermax Equilence Kabinet

Hærdet glas, støjreducerende materiale og et åbent design - dette er blot få at de ting som 

Læs Mere

Phanteks Eclipse P300 Tempered Glass mITX Build

Testen i dag bliver en kombineret build test, da vi skal teste en del hardware fra Phanteks.

Læs Mere

Enermax MaxTytan 800 Watt Strømforsyning

Alle producenter har deres topmodeller i de forskellige produkt kategorier, som byder på det bedste af det bedste de

Læs Mere

Logitech MK540 Mus + Tastatur Combo

På udkig efter et billigt tastatur og ny mus? Så kunne MK540 sættet fra Logitech måske være

Læs Mere

Surviving Mars

I dag tager vi et kig på Surviving Mars – et RTS/Survival/SimCity spil som nærmest kan kaldes Elon Musk

Læs Mere

Razer Seiren X streamingmikrofon

Du kender allerede Razer, og har ved hvad de står for. I dag skal vi se på deres nye mikrofon, Seirē

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

LN2 sender AMD Ryzen 7 2700X forbi 6GHz

Med lanceringen af AMD’s anden generation Ryzen, står de hardcore overclockere på spring for at presse med der
Læs Mere

OnePlus 6 Avengers Infinity War Edition prissættes til $796

OnePlus 6 er på trapperne, og foruden den officielle version, bliver der udbudt en special edition i form af O
Læs Mere

Huawei vil ikke sælge sine Kirin-processere

Huawei er fortsat ikke interesseret i at gå i samme fodspor som for eksempel Samsung.
Læs Mere

Konami mister sin Champions League-licens

Konami har lidt et stort nederlag i deres bestræbelser på at kunne konkurrere med EA, når det kommer til at gi
Læs Mere

De hollandske spilmyndigheder slår hårdt ned på loot boxes

Loot boxes var i 2017 i mediernes og brugernes søgelys, og sidste halvdel af 2017 smid i den grad loot boxes i
Læs Mere

Her er den nye Serious Sam 4 Planet Badass trailer

Er du fan af Serious Sam serien, så vil du uden tvivl komme helt frem i stolesædet over den helt nye Serious S
Læs Mere

AMD har lanceret deres anden generation Ryzen til desktops

Til dem af jer der eventuelt skulle have misset vores TEST: AMD Ryzen 7 2700X og Ryzen 5 2600X i går, så har A
Læs Mere

Intel hævder de har skabt verdens hurtigste chip

Chipzilla hævder deres nye Stratix 10 chip, er verdens pt. hurtigste chip, og skulle ifølge Intel være 10-100
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.