TEST: Creative iRoar GO Bluetooth Højttaler

editor picture
Hardware udlånt af: Creative.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 26. Apr 2018. Testen er vist 2725 gange.
Brand: Creative.
Flere tests i kategorien Højttalere


Del med dine venner

     


Vi skal helt tilbage til 2014, hvilket var året vi første gang stiftede bekendtskab med en af Creatives Roar produkter. Nærmere betegnet var det deres SoundBlaster Roar SR20 vi så nærmere på dengang, som faktisk fik nogle rigtig fine ord med på vejen. Vi er nu i 2018, og der er sket meget de sidste fire år på teknikfronten. Det seneste skud på stammen hedder iRoar GO, og er netop det produkt vi skal se nærmere på i denne test.

 

I forhold til originalen har er størrelsen blevet 25% mindre, designet er opdateret og lyden har også fået en overhaling. Læs med når vi giver den nye iRoar GO bluetooth højttaler fra Creative et grundigt kig, og ser og ikke mindst lytter til om den er pengene værd!

 

Creative_iRoar_GO_IPX6_certificeret_bluetooth_højttaler_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Traditions tro har jeg været en tur forbi producentens hjemmeside og fundet lidt oplysninger til jer. På Creatives danske side, fandt jeg både specifikationer, et par beskrivende billeder, samt en video til jer, der fortæller lidt om hvad vi kan forvente af iRoar GO højttaleren. Alt dette finder du herunder, enjoy:

 • Type: Bluetooth højttaler
 • Dimensioner: 54 x 192 x 97 mm (HxBxD)
 • Vægt: 810 gram
 • Modstandsdygtig overfor vand/støv: Ja, IPX6 certificeret
 • Bluetooth version: 4.2 (A2DP, AVRCP, HFP)
 • NFC: Ja, indbygget
 • Diskantenheder: 2x 1.5”
 • Basenhed/subwoofer: 1x2.5”
 • Passive radiatorer: 2 stk
 • Forstærker: 2 kanals (diskant/mellemtone og bas for sig)
 • Batteri: 5200 mAh med op til 12 timers musik
 • App kontrol: Ja, via Sound Blaster Connect
 • Understøttede platforme: Android og iOS
 • USB og Micro SD kort afspilning (både MP3 og FLAC)

 

 

Unboxing – hvad får man med i kassen?
Lad os som det næste tage et kig på hvordan Creative har valgt at præsentere iRoar GO højttaleren på butikshylderne, lad os med andre ord kigge på kassen den kommer i. På fronten af den sorte kasse, finder vi et stort billede af selve højttaleren, samt model navn og et par af specifikationerne. Bagsiden byder på flere specifikationer og features, hvis man skulle have lyst til at læse disse. Vi har dog allerede kigget på dem ovenover, så vi fortsætter og åbner kassen op.

 

 

Inde i kassen finder vi selve iRoar GO højttaleren pakket ind i en blød ”skum”- pose, eller hvad man kalder det materiale. Alt tilbehøret er vedlagt i siden. Lad os tage det hele ud af kassen, så vi lettere kan danne os et overblik over hvad man alt får med i kassen:

 • Creative iRoar GO bluetooth højttaler
 • Diverse papirer
 • Strømadapter med forskellige stik
 • USB kabel
 • Jack-adapter kabel

 

Rundt om iRoar Go og App’en
Man får hvad man har brug for i kassen, men heller ikke mere end det. En transport taske kunne have været lækkert at se til prisen, men man kan ikke få det hele. Det er nu blevet tid til at tage en tur rundt om iRoar GO højttaleren, og se nærmere på designet og knapperne Creative har implementeret. Hvis vi starter med et billede lige forfra og bagsiden, kan vi se at det meste af fronten består af et metalgitter som gemmer på de tre aktive højttalerenheder. På bagsiden er der også et gitter, som dog ikke er til lyd, men køling af de indre komponenter – det siger lidt om hvor meget power der er gemt i denne lille højttaler. Der er desuden også to aflange gummifødder i bunden, samt på den ene side. Du kan nemlig selv vælge om højttaleren skal ligge, eller stå på bordet.

 

 

Oppe i det venstre hjørne, er stedet hvor vi finder power knappen, volume ned/op, bluetooth parring/besvarelse af opkald og skift af input. Når højttaleren er tændt, vil powerknappen oplyses med grønt. På toppen finder vi endnu flere knapper i form af mediekontrol. Play/pause, frem/tilbage, optag og mix af sange har alle dedikerede knapper. Der er også en ROAR knap her oppe, som giver lyden et markant boost hvis den trykkes én gang. Trykker man endnu en gang aktiveres equalizeren, som kan tilpasses i Sound Blaster Connect App’en til smartphones – mere om denne senere.

 

 

Eftersom at iRoar GO er modstandsdygtig overfor vand og støv, betyder det også at alle stik er gemt væk bag gummiflapper. Bag den ene af de to flapper, finder vi en micro SD port, micro USB og normal USB port. Bag nummer to finder vi AUX in og lade stikket til den inkluderede strømadapter.

 

I hver ende af højttaleren har Creative elegant implementeret de passive radiatorer, som sammen med subwooferen på 2.5” skal levere bas. Det lyder næsten for godt til at være sandt, at en så lille enhed skal kunne give nogen form for bas, men dette ser vi alt sammen nærmere på inden længe. Vi giver dog lige Sound Blaster Connect App’en et nærmere kig først.

 

 

Efter en hurtig tur på Google Play havde jeg hentet Sound Blaster Connect App’en på min OnePlus 5 smartphone. Når den åbnes bliver man bedt om at tænde bluetooth hvis dette ikke allerede er aktiveret. Som det fremgår på det første billede herunder, var bluetooth allerede tændt, og iRoar GO var parret. Såfremt du måtte have et Micro SD kort eller AUX-stik tilsluttet, vil disse også fremgå her på dashboardet.

 

Ved at trykke oppe i venstre hjørne, får vi en oversigt over funktionerne i App’en. Source giver mere eller mindre sig selv, da du her kan skifte mellem de forskellige tilsluttede ting. SD card og USB drive er stedet hvor du kan kigge på hvilke filer der måtte være på de pågældende enheder, hvilket også er ret lige til og giver sig selv. Sound Experience er der imod en lidt anden historie, da det her er muligt at fintune lyden i iRoar GO helt efter dit ønske. Der er fire forud konfigurerede profiler, men du kan naturligvis også lave dine egne.

 

 

Der er også flere equalizer indstillinger som vi kender dem fra andre lydenheder. Du kan vælge en af disse og ændre helt ned til mindste detalje på hele frekvensbåndet. Der er både en kurve og slidere i bunden som gør det muligt at opnå den bedst mulige lyd muligt. Det er svært at forklare hvor mange funktioner der rent faktisk er at lege med i lydindstillingerne. Skulle du være nysgerrig kan du hente Sound Blaster Connect App’en i Google Play eller AppStore og lege rundt i den. Det kræver nemlig ikke selve højttaleren for at lege i softwaren, selvom det selvfølgelig gør det hele lidt sjovere. Under menuen ”Connect a speaker” kan du som titlen lyder, tilslutte en eller flere enheder og administrere dem. Som vi kan se på sidste billede herunder, har vi kun iRoar GO i oversigten.

 

 

Testen – Lyden og betjening
Sidste stop inden konklusionen er naturligvis vores test del. Her skal vi se nærmere på hvordan iRoar GO er at bruge og ikke mindst at lytte til. Parringen af højttaleren foregik smertefrit, og ligesom ved enhver anden bluetooth højttaler. Tænd for højttaleren, tænd bluetooth på din telefon og par – så enkelt er det. iRoar GO har dog også indbygget NFC hvis du ønsker at gøre det endnu mere enkelt. Ovenfor tog vi en tur rundt i App’en, og rodede i nogle indstillinger. For god ordens skyld vil jeg starte ud med at sige at lytte testen vi nu kaster os ud i, foregik ved equalizeren sat til standard/flat for at få en ide som hvordan iRoar GO lød ud af kassen.

 

Inden vi skal snakke mere omkring lyden, vil jeg dog først knytte nogle ord til betjeningen af højttaleren. Såfremt du kun bruger iRoar GO som bluetooth enhed er alt du behøver powerknappen, resten kan klares direkte på telefonen eller i App’en. Du kan naturligvis også bruge play/pause samt frem/tilbage knapperne til at styre din medieplayer, selvom disse nok mere er tiltænkt hvis du tilslutter et SD kort. Alle portene er gemt væk bag nogle gummiflapper som vi så tidligere, hvilket naturligvis er for at beskytte dem mod vand, hvorved iRoar GO har opnået sin IPX6 certificering. Det kan være lidt bøvlet at åbne og tilslutte ting her, så det er positivt at det er minimalt hvor meget disse skal bruges – såfremt man kun skal lade højttaleren op og ikke bruge mini-jack stik hver dag selvfølgelig. Med op til 12 timers uafbrudt musik er du godt kørende. Selvom den indbyggede USB port også kan bruges til at lade din telefon op, og derved gøre højttaleren til en powerbank, er det ikke noget vi vil anbefale. Med et output på blot 1 ampere, vil det tage evigheder at lade din telefon op, plus at det tapper batteriet så du ikke kan høre musik så længe.

 

 

Apropos musik, så lad os gå videre og snakke lidt om hvordan iRoar GO rent faktisk lød når den skulle lave noget. Jeg fandt som altid min trofaste musiksamling frem i form af en masse forskellige genre, med alt fra pop, rock til tungere musik som house og hands-up. Jeg brugte en god blanding af MP3, Flac og YouTube for at danne mig et overblik over hvordan iRoar GO klarede det overall. Allerede fra du tænder højttaleren og bliver mødt af velkomstlyden, er du ikke i tvivl om at denne højttaler er i stand til at spille imponerende toner. Lyd kan være meget svært at beskrive, plus god lyd også er noget vi alle har forskellige meninger om. Jeg prøver stadig at finde ord for hvordan denne højttalere spillede benene væk under mig. Jeg havde aldrig troet at jeg skulle opleve en bluetooth højttaler i denne størrelse, levere sådan en lyd som iRoar GO er i stand til – hold da helt k*** det er smæk på!

 

Ud over at være i stand til at spille imponerende højt uden at forvrænge eller brokke sig, lyder det også bare super godt og detaljeret. Der er virkelig godt sammenspil mellem de høje diskanttoner og midten af spektret i form af mellemtonen. Mange mindre bluetooth højttalere har ofte det problem at lyden bliver mudret/forvrænger når der bliver spillet højt, samt at diskanten kan være for dominerende. Dette var ikke tilfældet med iRoar GO, som leverede varen lige meget hvilken lydstyrke eller genre der blev afspillet. Basgengivelsen var også nærmest hvad jeg vil kalde ”latterlig”, ment på den positive måde. Jeg havde aldrig troet at jeg skulle opleve en så kompakt højttaler levere de mængder bas som denne kan! Hvis vi ruller op til specifikationerne igen, kan vi også godt få en ide om hvordan Creative har kunne opnå dette. Ved at udstyre højttaleren med hele to forstærkere, tre aktive højttalerenheder og to passive radiatorer er iRoar GO i stand til at flytte store mængder luft på trods af sin størrelse, og så længe der er nok ren effekt til enhederne kan de spille højt uden at forvrænge og det er netop hvad der sker her. Alt i alt er der ikke en eneste ting at sidde på lyden som iRoar GO leverer. Jeg sidder stadig med et smil på læben hver gang jeg tænder for højttaleren og rykker op for et musiknummer. Med de ord, er det blevet tid til at snakke pris og få rundet testet af med en konklusion.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 07/03 2018 kan iRoar GO findes på nettet til omkring 1300,- DKK. Dette lyder måske som mange penge for en bluetooth højttaler, men hvis man tænker på hvilket teknologi der gemmer sig i den lille kasse og ikke mindst lyden, kan prisen godt retfærdiggøres i min optik. Du kan klikke HER for at komme direkte til prisoversigten med de forskellige forhandlere.

 

Alle detaljerne på iRoar GO kan desuden findes på Creatives danske hjemmeside. Klik blot på banneret nedenfor med deres logo, og bliv sendt direkte til deres side.

 

Creative_iRoar_GO_IPX6_certificeret_bluetooth_højttaler_tweak_dk_1

 

Konklusion
Der er sket meget siden første generation af Creatives Roar højttalere, som allerede dengang imponerede os. Med iRoar GO har Creative samlet alt deres erfaring og lavet den ultimative kompakte højttaler, som desuden kan klare vand takket være sin IPX6 certificering. Lad os opsummere hvad vi har fundet ud af, og beskrive hvilke indtryk denne højttaler gav os. Stilrent, minimalistisk og lækkert håndværk beskriver designet på denne højttaler meget godt. iRoar GO er fremstillet i en blanding af aluminium, metal og gummi hvilket både ser lækkert ud og føles lige sådan. Hvad end du ønsker at spille via bluetooth, USB, Micro SD eller sågar mini-jack så kan denne højttaler det hele. Hvis du smider et SD kort i iRoar GO behøver du ikke engang nøjes med MP3, da der også er understøttelse for FLAC som er musikfiler i betydeligt bedre kvalitet.

 

Men hvad med lyden? Der er ikke mindre end to forstærkere indbygget i denne lille højttaler. Ud over to mindre fuld tone enheder er der også en dedikeret subwoofer som arbejder sammen med to passive radiatorer i siderne. Som jeg sagde i test delen, er det svært at sidde ord på hvor godt iRoar GO er i stand til at spille, det skal nærmest opleves. Lydbilledet er gennemført, og den lyder meget større end den fysisk er. Via App’en kan du lave equalizer indstillinger og skifte mellem prækonfigurerede profiler. Du kan med andre ord tilpasse lyden helt som du har lyst til – og du bliver ikke skuffet.

 

Creative har virkelig skabt det tætteste vi kommer på den ultimative, men stadig kompakte bluetooth højttaler. iRoar GO er uden tvivl i min top tre over de bedste bluetooth højttalere jeg nogensinde har haft fornøjelsen af at lytte til. Det er blandt andet også derfor at vi lander på 9.5/10 samt vores Editors Choice award i dag. Der er masser af funktioner, kvalitet og vellyd i iRoar GO fra Creative – tommel op og en varm anbefaling herfra!

 

Godt

 • Kompakt og lækkert design
 • Imponerende lydbillede!
 • Kan spille voldsomt højt
 • IPX6 certificering
 • App med equalizer og andre funktioner
 • Support for NFC, USB, Micro SD med videre
 • Virker også som powerbank (5200 mAh delt)

Knap så godt

 • Prisen er i den høje ende men fair

Score: 9,5 + Editors Choice award

 

Creative_iRoar_GO_IPX6_certificeret_bluetooth_højttaler_tweak_dk_27

 

Creative iRoar GO Bluetooth Højttaler Creative iRoar GO Bluetooth Højttaler
9,5/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS ROG RYUJIN 360 CPU Køler

ASUS ROG CPU køler med OLED display, Noctua Fans og selvfølgelig RGB lys. Dette er toppen af poppen, så

Læs Mere

Plantronics Backbeat FIT 3100

Plantronics nyeste BackBeat FIT 3100 headset er som er skabt til at hjælpe den meget aktive sportsudøver n&ar

Læs Mere

Corsair M65 RGB Elite FPS Gamermus

Alle der kender til Corsair, ved også at de laver et utal af forskellige produkter. På CES præsenterede

Læs Mere

Deepcool MATREXX 55 ADD-RGB Kabinet

Deepcool laver kabinetter i alle former og prisklasser, hvor vi senest så på deres Quadstellar som var et sand

Læs Mere

Cougar 700M Superior Gamermus

Ikke alle mus behøver at være kedelige og ligne hinanden, det er 700M Superior fra Cougar et bevis på.

Læs Mere

XPG GAMMIX D30 3000 MHz DDR4 RAM

XPG er endnu engang på banen med et sæt DDR4 RAM, og denne gang skal vi kigge i r

Læs Mere

Logitech G533 Gaming headset

I denne test tager vi et kig på det trådløse G533 headset fra

Læs Mere

XPG GAMMIX S5 512 GB NVMe SSD Råt design til gameren

XPG er endnu engang på banen på Tweak.dk redaktionen, og denne gang med deres XPG

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

RYGTE: Samsung Galaxy S10 top modellen bliver dyr

Apples nye iPhones er deres dyreste telefon til dato. Nu kunne det tyde på Apple ikke bliver alene om at produ
Læs Mere

F1 2018 og Battlefield 3 afviklet i 8K med max settings via to NVIDIA Titan RTX grafikkort

Endnu en gang kommer eyecandy via YouTuberen Thirty IR. Denne gang har han delt to videoer, som afvikler F1 20
Læs Mere

NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti Ashes of the Singularity benchmark resultater lækket

NVIDIA’s kommende mid-range GeForce GTX 1660 Ti grafikkort kræver sceneplads, og er første gang at finde via A
Læs Mere

Western Digital Black SN750 NVMe SSD introduceret

Western Digital har introduceret deres nye Western Digital Black SN750 NVMe SSD, som udbydes i 250 GB for $80,
Læs Mere

Her er de nye Samsung Galaxy S10, S10 E og S10 Plus

Samsung afholder en pressekonference næste måned, hvor deres kommende Samsung Galaxy S10 smartphones officielt
Læs Mere

Rapport hævder Fortnite V-Bucks valutaen bruges til hvidvaskning af penge

Epic’s Fortnite Battle Royale er en kæmpe succes, og Epic Games har i den grad fået bankbogen fyldt til noget
Læs Mere

RYGTE: NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti udstyres med 1536 CUDA cores

Lad os starte med at slå fast vi befinder os på rygteplan, og intet er officielt kommet ud fra officielle kild
Læs Mere

Spil Call Of Duty: Black Ops 4 Battle Royale gratis i en uge

Populariteten i Battle royale modes i spil som Fortnite og PlayerUnknown’s Battlegrounds, som det kommer ikke
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.