TEST: Creative Soundbar - Sound BlasterX Katana

editor picture
Hardware udlånt af: Creative.
Skrevet af Michael Hermansen den 31. Jan 2017. Testen er vist 3254 gange.
Brand: Creative.
Flere tests i kategorien Lyd


Del med dine venner

     


Creative har eksisteret i IT verdenen i rigtig mange år, og undertegnede husker til dags dato stadig, da han fik sit første Sound Blaster 16 lydkort med hjem til at erstatte den for længst udtjente PC speaker. Den dag i dag har mange ting ændret sig, men Creative er stadig med i kampen, og i dag vil de gerne have Tweak.dk redaktionen til at præsentere jer for Sound BlasterX Katana soundbaren. En soundbar med Virtual Immersible 7.1 Surround, 24-bit HD lyd og et RGB LED lysshow, der kan tilfredsstille enhver RGB nørd.

 

tweak_dk_creative_logo

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_01

 

De tekniske specifikationer:

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_03

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_04

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_05

 

Sound BlasterX Katana, der som sagt er udformet efter det klassiske samuraisværd, er designet til at stå under ens PC skærm. Den er udstyret med fire enheder, hvoraf de to er 2,5" mellemtoner, der sender lyden opad og ud i rummet for at simulere baghøjttalere i et surroundsystem. De øvrige to enheder er 1,3" store diskanter, der sidder i fronten af barren og sender lyden ud i rummet. I subwooferen finder vi en 5,25" basenhed i en åben kasse med en stor basport i fronten til at sende lydtrykket ud i rummet.

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_02

 

Sound BlasterX Katana er udstyret med et RGB LED lys på undersiden, der har forskellige indstillinger alt efter det mode, som den er indstillet til. For eksempel er lyset "aktivt" og bevæger sig, mens lyset skifter farve. Indstiller man det derimod til at se film, er lyset dæmpet og stillestående for ikke at være generende. 

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_06

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_07

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_08

 

Creative har med Sound Blaster serien alle dage henvendt sig primært til gamerne, og det gør de efter min mening også med Katana. Soundbaren er superlækker at se på, når den står under ens skærm i kampens hede. Grundet de mange tilslutningsmuligheder kan soundbarren også tilsluttes mange andre enheder, og den understøtter også eksterne headsets, hvis man har behov for at være mere stille i de sene nattetimer.

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_10

 

Står du overfor at skulle købe nyt lydudstyr i nærmeste fremtid, anbefaler vi som altid, at du slår vejen forbi PriceRunner.dk for at finde de bedste dagsaktuelle priser.

 

tweak_dk_pricerunner_logo

 

 

Sound BlasterX Katana med subwoofer kommer i en stor papkasse, hvor tingene er forsvarligt pakket ned i skumposer og flamingorammer. Kassen udstråler RGB belysning i stor stil, og der er vist ingen tvivl om, at man gerne vil fange gamernes interesse her.

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_12

 

 

 

Sound BlasterX Katana har et, efter min mening, elegant og fint design, og man ser meget tydeligt de to store mellemtoner, som sidder øverst på barren. Sværere er det dog at se de små diskanter, der er monteret på fronten. Sound BlasterX Katana skal egentlig ikke stå i denne position, men derimod skal den ligge ned. Jeg har blot placeret den i denne position, da man så nemmere kan se dens opbygning.

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_16

 

Tilslutningsmuligheder er der nok af, og vi kan faktisk tilslutte den til USB med et af de medfølgende microUSB-USB kabler. Derudover kan vi også benytte optisk SPDIF indgang, hvilket giver understøttelse af surroundlyd. Vi har også et almindeligt jackstik, og det er også muligt at tilslutte en USB flashpen med ens yndlingsmusik på. Soundbaren har også et indbygget Bluetooth 4.1 modul, så det er også muligt at benytte Spotify på telefonen og streame trådløst til Sound BlasterX Katana. Bluetooth aktiveres ved at holde powerknappen nede i kortere tid, mens soundbaren er tændt. Herefter vil Katana kunne søges via ens Bluetooth funktion og en parring er hurtigt i gang.

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_21

 

Det hele kan styres med den medfølgende fjernbetjening. Her er det muligt at skifte input, styre LED lyset eller skifte nummer, hvis man for eksempel hører MP3 musik fra en USB flashpen. Den indbyggede equalizer kan også tændes og slukkes med fjernbetjeningen.

 

 

Subwooferen fra Creative er på hele 5.25", hvilket egentlig er ganske godt for en soundbar, der i bund og grund er henvendt mest til gameren. Den er monteret i en åben kasse, hvor vi har selve driveren i siden bag et net. I fronten har vi en stor basport, der sender trykket fra subben ud i rummet for at give os et dybt og forhåbentligt hårdtslående lydbillede.

 

Der testes!

 

I testfasen vil jeg tage fat i forskellige testområder over en længere periode, så jeg virkelig kan få lov til at teste Creative Sound BlasterX Katana soundbar igennem. Det vil blandt andet foregå med en meget blandet playliste på Spotify og ikke mindst noget rent FLAC musik for at se, om det gør en forskel. Dernæst vil jeg benytte Katana, imens jeg ser et par forskellige actionfilm med nogle heftige scener, så vi kan få lov til at se, om den egner sig til det. Slutteligt vil jeg selvfølgelig spille en masse med Katana tilsluttet, eftersom det uden tvivl er dette segment, som Creative især gerne vil ind på med Katana. Katana bliver tilsluttet min PC via SPDIF indgangen, så vi får et optisk lydsignal ind, der understøtter diverse lydformater.

 

Musik:

 

Til musiktesten har jeg især anvendt Spotify men også enkelte FLAC numre for at se, om det skulle gøre nogen lytbar forskel. Sender vi rå lyd ind i Sound BlasterX Katana med equalizeren slukket, fandt jeg faktisk billedet en smule fladt. Til gengæld gør equalizeren et rigtig godt arbejde med at gøre tonerne klare, mens stemmerne brænder rent igennem med et fint og knivskarpt lydbillede. Så her må det absolut være at anbefale, at man som bruger aktiverer equalizeren til Spotify og FLAC musik. Jeg har i testperioden lyttet til mange forskellige genrer af musik, og fælles for dem alle er, at Katana fint kan klare at levere et tilfredsstillende resultat. Dog oplevede jeg, at der skulle skrues noget meget op for bassen, før den gav et tilfredsstillende punch. Selvfølgelig er Katana ikke i stand til at overtage feinschmeckerens 10.000 kroner dyre højttalere med knivskarpe bånddiskanter, men lytter du alligevel til Spotify, så bliver lyden alligevel ikke så skarp, at et sådant anlæg vil kunne bruge signalet til noget. Under musiktesten må jeg dog sige

 

Film:

 

Da Katana har optisk indgang, er det også muligt at sende både DTS- og 7.1 surroundlyd ind i soundbaren. Creative bryster sig blandt andet af, at Katana understøtter Dolby Digital surround, selvom det ganske vist er, hvad vi nok bedst kan kalde for simuleret surround, da vi ikke har de fornødne højttalere. Først og fremmest skal vi skynde os at sige, at Katana ikke er en erstatning for et reelts surround anlæg. Til gengæld overrumplede Katana mig faktisk med et overraskende godt lydbillede, da jeg satte mine BluRay film på og så blandt andet The Expendables på min 32" BenQ BL3201 skærm. Lydbilledet er fyldigt med en ikke alt for gennemtrængende bas, der nok desværre bare skyldes, at enheden ikke er større end 5.25". Jeg savner i hvert fald, at den slår noget hårdere igennem, uden at jeg skal skrue så meget op på basregulatoren.

 

Gaming:

 

I bund og grund er gaming nok det segment, der er mest interessant, og her har jeg testet primært med Battlefield 1, da det er Editors Choice, når det kommer til de dagsaktuelle spil. Her kommer Katana virkelig i sit es, og der findes ikke mange højttalersystemer, der kan leve op til det lydbillede, man oplever i gaming. Den virtuelle 24-bit surroundlyd giver en utrolig følelse af virkelig at være med i spillet, og lyden omklamrer dig virkelig. En rigtig fed oplevelse, der stadig mangler det ekstra punch på bassiden, men det er jo ikke fordi, at den er ikke-eksisterende. Der måtte bare gerne være lidt mere at tage af, uden at der skal skrues så meget på på soundbaren.

 

Aurora RGB LED:

 

Ved brug af equalizeren i Sound BlasterX Katana tilpasser lyset sig den funktion, man aktiverer. Blandt andet "danser" lyset i alle regnbuens farver, hvis den er indstillet til "Concert", der selvsagt skal anvendes til musik. Sætter man den til "Theatre", bliver lyset stillestående og dæmpet, så det ikke generer.

 

Pris

 

I skrivende stund, den 22. januar 2017, har det ikke været muligt at finde en pris i Danmark, men vi kan derimod finde en pris på 299,00 USD, hvilket cirka svarer til 2.000,00 DKK.

 

tweak_dk_pricerunner_logo

 

Ønsker I at læse om Creative Sound BlasterX Katana soundbar på Creatives hjemmeside, kan I klikke på banneret herunder.

 

tweak_dk_creative_logo

 

Konklusion

 

Vi er nået til vejs ende i dette Creative review, og nu er tiden så kommet til, at der skal samles lidt tanker om Creative Sound BlasterX Katana soundbar. Creative har gerne villet bevæge sig hårdt ind i gaming segmentet. Det er der vist ingen tvivl om, og her kommer Katana også virkelig til sin ret. Katana klarer sig faktisk også ganske fint i både film- og musiktests, men især i gaming segmentet får man sig altså virkelig en overraskelse. Katana leverer et bredsspektret lydbillede, hvor man virkelig får følelsen af at være en del af spillet. I både film og musik leverer Katana også god lyd, men da undertegnede er lydentusiast, så har jeg også mine forventninger til lyden. Stereolyden bliver tilsidesat for et simuleret surroundmiljø, hvilket er en stor skam, da stereo er den eneste rigtige måde at høre musik på. I film ønsker vi surround, og det virtuelle miljø her gør også et godt stykke arbejde. Lyden er skarp, og tonerne står rigtig godt. Men det er ikke ægte surround. Eneste fællesnævner på den negative side er, at bassen godt måtte have været mere dyb generelt. Men nu skal det heller ikke lyde alt for negativt. Creative Sound BlasterX Katana leverer god lyd, og især til gaming sidder den lige i skabet. Samlet set får Creative sig derfor en score på 8,5 her i dag.

 

Godt:

 • Godt og skarp lydbillede på både mellemtone og diskant
 • Lækkert og stilrent design
 • LED lyset tilpasser sig lydtypen, og det kan også slukkes helt
 • Enkel Bluetooth tilslutning
 • Katana har optisk indgang

Knapt så godt:

 • Bassen måtte gerne være mere dyb
 • Prisen kan afskrække nogen

English summary:

 

We have reached the end of this Creative review and we will now have to gather some thought on the Creative Sound BlasterX Katana soundbar. There is no doubt in my mind that Creative have been aiming at the gaming segment and here Katana also does its job. The Katana will also deliver a nice result in both music and movies but its main segment really is gaming. Katana delivers a broad sound image where you really get the feeling of being in the game, so thumbs up, Creative! In both music listening and movies the sound is still good, but there are however the fact that a virtual surround cannot take the place of a good stereo signal for music or a spot on DTS-HD surround environment. Katana does do a great job with both but I will have to say here that nothing beats the real deal which makes gaming Katanas best segment. The only common fault in Katanas sound must be that I would have likes some more depht in the subwoofer without having to cranck up the bass controls so much. But to sum up I will award Creative with a score of 8.5 today.

 

Pros:

 • Good and sharp sound image on both the tweeter and midrange driver
 • Cool design
 • The LED lights adapts to the sound type and it can also be turned off
 • Simple Bluetooth connection
 • The Katana has optical input

Cons:

 • The subwoofer could have a harder punch
 • The price can seem a bit high for some

Score: 8.5

 

tweak_dk_creative_sound_blasterx_katana_17Creative Soundbar - Sound BlasterX Katana Creative Soundbar - Sound BlasterX Katana
8,5/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Vivo Mini UNH 65H mini PC

Vi skal i dagens test have besøg af ASUS, og deres nyeste bud på en mini PC, nemlig deres Vivo Mini UN65H, de

Læs Mere

Roccat Isku+ Force FX

Roccat vender tilbage for en stund tilbage på Tweak.dk, med et nyt og spændende tastatur. Det drejer sig

Læs Mere

Sound BlasterX Vanguard K08 Mekanisk Tastatur

Mange kender producenten Creative for deres lydkort, højttalere og andre former for lydgrej. De har dog meldt sig i

Læs Mere

Razer Atheris trådløs bærbar mus

Hvis du ofte er meget på farten, og savner en lille og fiks mus at have med, kunne den nye Atheris mus fra Razer m&a

Læs Mere

Plantronics Voyager 8200 UC Bluetooth headset

Vi skal i dag se på Plantronics nyeste Bluetooth headset, nemlig deres lækre Voyager 8200 UC headset, som

Læs Mere

MSI Clutch GM70 gamingmus

Vi skal i dag se på MSI’s nye gamingmus, der er en modulær gamingmus, der gør sig til for bå

Læs Mere

ASUS PRIME X299-A LGA2066 bundkort

ASUS har sendt redaktionen en stribe bundkort til forskellige platforme, og det gør si

Læs Mere

ASUS Cerberus V2 Gamer Headset

Junglen af headsets kan være svær at finde rundt i, selv når det kommer til budget modeller. I denne tes

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Na'Vi og Infamous færdige i Bukarest

Præstationerne har ladt meget tilbage at ønske for begge mandskaber, der som resultat heraf er ude af PGL Open
Læs Mere

Visum-problemer spænder ben for HappyFeet

HappyFeet kommer ikke til at blive en del af den kommende Dota 2-fest i Tyskland. Det har manglende visum-rett
Læs Mere

Planlægger Apple en ny Mac Mini

Sidste gang Apple opdaterede deres Mac Mini var for 3 år siden, og nu buldrer jungletrommer om der meget vel k
Læs Mere

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland, og flere lande er ifølge Nokia på vej, som Danmark også sikres mode
Læs Mere

SPOILER ALERT: Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret

Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret, og denne gang finder vi 90 minutters tota
Læs Mere

DRAMeXchange fortsætter de dystre informationer omkring fortsat stigning i DRAM priserne

DRAMeXchange fortsætter med at sende dystre informationer ud omkring en fortsat stigning i RAM priserne, og de
Læs Mere

HMD Global lancerer Nokia 7

Den nye Nokia-model er på banen, og den virker endda til at være en spændende en af slagsen. Desværre kommer d
Læs Mere

Sony løfter sløret for ny PS4-controller

Mini Wired Gamepad kan vise sig at være et ganske fint alternativ til dig den aktive PlayStation 4-gamer, der
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.