TEST: Corsair VOID RGB Wireless Headset

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Kim Monberg den 9. Dec 2015. Testen er vist 4509 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Vi kender jo efterhånden Corsair godt og grundigt, så det er altid spændende når De kommer med nye produkter. De har bedt os kigge på deres nye VOID Wireless headset. Og ikke nok med det er trådløst, De har også valgt at smide noget lækkert RGB belysning i ørekopperne samt lave nyt innovativt design på mikrofonen.

 

Corsair logo

 

 

Vi starter med at pakke det ud.

 

 

 

Headsettet er et ganske lækkert headset at se på. Det er primært bygget op i plastik, og ørepuderne er med stof på. Selve hovedbøjlen har markeringer, så man ved hvilke indstillinger man bruger. Ørekoppen er lidt specielt designet, og jeg har målt inderdiameteren eller højden om man vil, til ca. 6 cm; ca. 1-1,5 cm mindre end hvad mit øre er i højden, men det kommer vi mere ind på i komfort testen. Inde bag ørekoppen gemmer Corsair en stor 50 mm højtaler, og der er ret meget knald i den skulle jeg hilse at sige.

 

 

Selve mikrofonarmen kan svinges op til lodret, og justeres efter behov. Den er bukket som vist på billedet fra producents side, så den passer stort set allerede til munden. Selve armen der holder ørekoppen er i metal, hvilket virker super lækkert; dog virker det som den har fat på hovedbøjlen med ikke som metal. Så det mister lidt effekten af kvalitet fra min side.

 

 

Begge ørekopper er med blanke overflader, hvorpå der er et Corsair logo. Dette logo og de lyse streger under kan lyse i 16.8 mio. farver. Al kontrollen foregår på den venstre ørekop, hvor vi finder en mute og en power knap. På ørekoppens underside finder vi et micro USB stik til opladning, samt en såkaldt CUE knap. Denne styrer volumen ved at man skubber den frem og tilbage, men den fungerer også som EQ / DOLBY omskifter hvis man trykker ind på den, hvilket er ret smart.

 

 

Lyset i ørekopperne er lækkert og diskret. Man kan styre det i alle regnbuens farver, og det har en del forskellige effekter. Selve mikrofonarmen har også et par dioder, som Corsair har valgt at kalde InfoMic. Her kan man se med lys hvorvidt mikrofonen er mutet, og hvilken EQ indstilling man har valgt. Der er også lydfeedback når man vælger disse indstillinger. En af dioderne er også en indikator for opladning, og skifter farve fra rød - gul - grøn efterhånden som batteriet bliver ladet op. Batteriet giver op til 16 timers brug ifølge Corsair, hvilket er ret imponerende.

 

 

Softwaren der hører til headsettet er Corsair Utility Engine (CUE). Det er den samme software man bruger til samtlige Corsair produkter, hvilket er super smart. I denne software får man fuld kontrol over lyd og lys i headsettet. Man får en equalizer, hvor man kan justere lyden til sit eget behov, og man kan smide disse indstillinger ind i et preset, som man kan skifte til med knappen på venstre ørekop. Man kan også kontrollere lyseffekten i ørekopperne, som man kan programmere helt efter eget behov. Et super lækkert stykke software, som kan stort set uendeligt mange ting.

 

 

Så skal der lyttes og testes.

 

Jeg har som sædvanlig lyttet til en masse musik, og spillet en del spil for, at finde ud af hvad der er af fordele og ulemper med dette headset.

 

Komforten:

 

Vi starter med komforten, for det er faktisk her jeg har fundet det største problem. Når man har et headset som dette, hvor man også kan gå rundt og rode med andre ting, end bare at sidde stille og spille, så er det super vigtigt at headsettet sidder godt fast på hovedet, og ikke ryger af. Jeg var flere gange ude for at være ved at tabe headsettet, når jeg bukkede mig efter noget på gulvet; det sidder simpelthen ikke fast nok på hovedet. Jeg har ellers et rimeligt bredt hoved, men det var åbenbart ikke nok.

 

Selve ørepuderne er umiddelbart super lækre, og det samme gælder hovedbøjlen. De er beklædt med mikrofiber stof uden på noget memory skumgummi, hvilket jo alt sammen lyder rigtig fint; men jeg var ude for, at de knirkede frygteligt hele tiden. Hver gang jeg bevægede munden eller rystede lidt på hovedet, så kom der en knirken fra denne sammensætning. Det er ret uheldigt, men jeg ved ikke om det er fordi headsettet er helt nyt og bare skal slides til, eller om det hele tiden vil lyde sådan. Øv.

 

Så er der til sidst ørekoppernes størrelse. Jeg har som skrevet tidligere, ører som er ca. 7 cm i højden. Det er ca. 1 cm mere end højden inde i ørekoppen, hvilket vil sige, at mit øre krølles sammen inde i ørekoppen. Det er knap så fedt, og jeg har på fornemmelsen at det ødelægger lydoplevelsen en smule. Alt i alt er det nok en ommer på dette headset, når det gælder komforten for mit vedkommende.

 

Lyden:

 

Jeg har selvfølgelig lyttet til en del musik, og spillet nogle forskellige spil, og lyden i headsettet er faktisk ganske fin. Der er gode detaljer i diskanten og mellemtonen, og der er bestemt dybde og punch nok i bassen. Man har jo også muligheden for, at justere lyden lige til ens behov i form af equalizeren. Det er super lækkert.

 

Headsettet bliver også markedsført som et 7.1 kanals Dolby Surround headset, hvilket jeg har prøvet at lytte mig frem til. Jeg kan godt høre, at der kommer noget mere rumklang på lyden, men decideret surround med for og bagkanal osv. kan jeg slet ikke høre eller fornemme. Jeg har prøvet i spil, og jeg har prøvet med lydfiler fra diverse testsites. Men lige meget hjalp det, så det scorer de ikke så meget på for mit vedkommende.

 

Mikrofonen:

 

Eftersom det er et headset med mikrofon, skulle denne jo også testes. Jeg har brugt Skypes opkaldstest til at teste dette med og uden baggrundsstøj. Mikrofonen lyder faktisk ret godt; den opfanger stemmen fint og klart, så der er slet ikke noget at komme efter.

 

Når det kommer til støjreduktionen - altså fjernelse af baggrundsstøj, så gør mikrofonen det også her ganske godt. Jeg lyttede til noget ret højt musik fra mine computerhøjtalere samtidig med, at jeg foretog et opkald og optog det. Musikken var så godt som fjernet, og min stemme gik klart og tydeligt igennem.

 

Rækkevidden:

 

Den lille USB sender/modtager fungerer godt. Jeg havde ikke problemer med at gå en tur i køkkenet, samtidig med at jeg havde musik i ørene. Der er vel små 10 meter med nogle vægge imellem, så det er ganske fint. Det lille hul i enheden er et 'pair' hul, hvor man kan parre de to enheder samme. Det er dog gjort fra fabrikken, så normalt har man ikke behov for dette. Og så er der en diode som viser, at enheden har forbindelse til headsettet. Praktisk og lige til.

 

Sender

 

 


Næste side >>

Indholdsfortegnelse:

Den trådløse lyd
Pris og Konklusion


0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

Cooler Master CK530

Kompakt design, mekaniske kontakter og fuld betjening uden brug af software. Dette er blot nogle af de ting som CK530 tast

Læs Mere

GUIDE: Valg af grafikkort 2019

Valg af nyt grafikkort kan være en jungle at finde ud af. Gennem vores redaktionelle test af grafikkort, har vi opar

Læs Mere

CookPerfect Comfort Bluetooth Termometer

I forbindelse med vores to seneste tests af Traeger Pro 575 og Napoleon Rogue 425 All Black f

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Counter Strike De_Dust 2 fan remake i Unreal Engine 4 ser fantastisk ud

Wiktor Ohman, 3D Artist & Art Lead hos Quixel, har fremvist et cool remake af det ikoniske De_Dust 2 map fra C
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Samsungs massive The Wall TV er nu tilgængelig i en 292 tommer, 8K luksus version

Skulle du tilfældigvis lede efter et 292 tommer, 8K, HDR TV og tilfældigvis har vundet i lotteriet, har Samsun
Læs Mere

LG lancerer verdens første IPS gaming skærme med 1ms responstid

LG’s nye gaming skærme vil helt sikkert appellere til gamer folket. De to nye skærme er, hvad der hævder at væ
Læs Mere

Samsung skal producere Snapdragon 865 chipsettet

Ifølge en Koreansk nyhedskilde, ser det ud til at Samsung skal producere Qualcomm’s næste flagskibs-chipset –
Læs Mere

Bekræftet: NVIDIA vil introducere GeForce RTX 20 SUPER series

En teaser, der blev offentliggjort kort før Computex har genereret stor opmærksomhed, men timingen for denne t
Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy frigives til PC fra 3 september. Her er system krav

Activision annoncerede i går, at Spyro Reignited Trilogy officielt frigives PC den 3. september. Derudover har
Læs Mere

Her får du 12 minutters ny gameplay video fra E3 2019 demoen af Watch_Dogs Legion

YouTuber jackfrags har delt en video, der viser 12 minutters gameplay optagelser fra E3 2019 demoen af Watch_D
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.