TEST: Corsair Obsidian 500D

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Kenneth Johansen den 5. Mar 2018. Testen er vist 3347 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Corsair lancerede på CES tidligere i år et reboot af deres Obsidian serie af kabinetter, som rent udviklingsmæssigt har været på standby et stykketid. Første nye skud i 2018 kanonen, er deres Obsidian 500D. Vi har haft deres nye Obsidian 500D en tur forbi redaktionen, hvor alt er kigget efter i sømmene, og vi er derfor klar til at konkludere på deres nye PC kabinet.

 

Se med på YouTube for anmeldelsen i video format eller læs videre under videoen.

 

 

Det første der fangede mit blik ved Obsidian 500D var det visuelle, som i den grad tiltrækker opmærksomheden. Vedligeholdelseskrævende hærdet glas og børstet aluminium, er det første vi bliver budt indenfor til. Det ser lækkert ud, men vil kræve en klud i nærheden, hvis man piller for meget ved det, da både glasset og den børstede aluminium, tager godt imod fingeraftryk og andet snavs, når man håndterer det nye Corsair Obsidian 500D kabinet.

 

corsair_obsidian_500d_side_panel_wipe_tweak_dk


Når det så er sagt, så er jeg vild med den stilen Corsaair har lagt for dagen på 500D. De tonede glaspaneler på siderne, sidder på hængsler, så de let kan åbnes. Mens man arbejder i kabinettet, kan de tages helt af og stilles til side. Mod fronten, er panelerne udstyret med en aluminiums liste, der buer ind mod fronten af kabinettet, og skaber et lækkert sammenhængende look, og det hele lukkes med magneter. Jeg er personligt svært tilfreds med denne løsning fra Corsair. 

 

corsair_obsidian_500d_front_air_intake_tweak_dk


Fronten er i det samme børstede aluminium, og er umiddelbart helt lukket, men der er god afstand imellem panelerne, som sikrer, at der stadig vil være god luftindtag i fronten, der er udstyret med et magnetisk støvfilter, der dækker hele fronten.

 

corsair_obsidian_500d_top_panel_cut_outs_tweak_dk

 

Toppen er også i udført børstet aluminium med et hullet mønster i hele næsten længden af kabinettet, og igen for at sikre godt luftindtag. Her er der ligeledes suppleret med luftindtag i siderne også. Under toppanelet, finder vi ogsp et støvfilter, der dækker hele længden på kabinettet, og som kan tages ud via siden, hvis det skal rengøres. 

 

corsair_obsidian_500d_front_io_tweak_dk


I fronten finder vi power og reset knap sammen med lydudgangene, to USB 3.0 porte og endelig et kabinet, som er født med USB 3.1 type C stik. Der findes flere kabinetter med stikket efterhånden, men jeg synes stadig der er for langt imellem kabinetter med omtalte. Jeg har den seneste tid set fere producenter der bruger USB Type C, så vi håber den efterhånden "ældre teknologi" vinder mere indpas fremover.

 

corsair_obsidian_500d_internal_layout_tweak_dk


Indersiden af 500D ser ret bekendt ud, hvilket hænger sammen med, at det er mere eller mindre nøjagtigt magen til Corsair Crystal 570X RGB, som jeg byggede i for ikke så længe siden. Der er lidt skuffende, at der ikke er sket nogen udvikling her, da det efterhånden er et kabinet, som har været på markedet et stykke tid. Umiddelbart er den eneste ændring jeg kan se, at der er kommet et panel på, der lukker af til strømforsyningen i bunden. Her til kan denne blændplade tilkøbes seperat til føromtalte Crystal 570X. 

 

corsair_obsidian_500d_fan_installation_bracket_tweak_dk


Både i toppen og i fronten, er der udtagelige beslag til montering af blæsere eller radiatorer. I fronten er der plads til tre 120 mm eller to 140 mm blæsere eller tilsvarende radiatorer. I toppen er der kun plads til enten to 120 eller to 140 mm blæsere, hvilket er lidt underligt. De to beslag, kan nemlig sagtens byttes rundt, så hvis man hellere vil have tre 120 mm i toppen, er det bare at bytte rundt. Det undrer mig bare, at vi ikke har fået muligheden for op til 360 mm begge steder, når der umiddelbart er fint plads til det.

 

corsair_obsidian_500d_fan_installation_tweak_dk


Men når det er sagt, så er de stadig super lækkert at have muligheden for at montere tingene uden for kabinettet. Der er to 120 millimeters blæsere med i kabinettet som standard.


På bagsiden er der plads til tre 2,5" SSD drev, som kan monteres på aftagelige beslag, og så er der ligeledes plads til to 3,5" harddiske - også i aftagelige slæder, og der kan man selvfølgelig også montere 2,5" drev i, hvis man hellere vil det.

 

corsair_obsidian_500d_ssd_mounts_tweak_dk


Der er de samme gode muligheder for kabelstyring, som på Crystal 570X via kabelkanalen, så du kan holde alle de almindelige kabler på plads. Her er der er masser af punkter til fæstning af kabler fordelt på bagsiden, så der burde være god mulighed for at få kablerne under kontrol.

 

Det er også rigtigt rart at se et nyt kabinet, som ser pænt ud, men stadig har fornuftig mulighed for luftindtag. Der er god plads i fronten til at blæserne monteret der, kan få masser frisk luft, og med det åbne mønster i toppen, burde det også være tilfældet. 

 

corsair_obsidian_500d_side_panel_gap_tweak_dk

 

Du skal dog være opmærksom på, at sidepanelerne gaber ca. en halv centimeter i både toppen og bunden, så det kan være en kilde til støv i kabinettet, specielt hvis ikke man er opmærksom på at holde et positivt tryk i kabinettet.

 

Et sted hvor jeg rigtigt gerne have set Corsair gøre det bedre, er i bunden af kabinettet. Jeg løb ind i det samme problem, da jeg byggede i Crystal 570X, som jo netop har nøjagtigt det samme indre layout. Hvis man bruger et alm. ATX bundkort, går det helt ned til bunden i hovedkammeret, og det kan gøre monteringen af kabler hernede til en rodet omgang.

 

corsair_obsidian_500d_bottom_room_cables_tweak_dk

 

Der er kun en enkelt kabelgennemføring, og alt efter hvordan ens bundkort er indrettet, kan det godt ende med at blive rodet at se på, med alle kablerne der skal trækkes på tværs af bunden. Med nogle bundkort, vil det også være direkte umuligt at bruge visse stik, da de er vinklede.


I mit tilfælde var det ikke så slemt, men hvis jeg skulle have brugt flere at tilslutningerne til blæsere eller RGB strips, så var det hurtigt blevet et rod. Her havde jeg virkeligt gerne set Corsair give os en centimeter eller to mere at lege med, og nogle flere kabelgennemføringer, da havde gjort det meget lettere at få det til at se pænt ud.

 

corsair_obsidian_500d_top_clearance_tweak_dk

 

Der er dog god plads i toppen af kabinettet, hvis man vel og mærke er opmærksom på tykkelsen af evt. radiatorer, der skal installeres. Jeg kunne f.eks. ikke få plads til den Enermax Liqtech AIO, som jeg bruger i mit build, men omtalte er også lidt tykkere end mange andre AIO løsninger. Der er ca. seks centimeter at gøre godt med, før man kommer ned omkring bundkortet.

 

corsair_obsidian_500d_internal_layout_build_tweak_dk


På grafikkorts pladsen, burde der også være plads til alt, hvad men kunne forestille sig at smide efter det med op til 41 centimeters plads i længden.

 

 

Pris:

Prisen på Corsair Obsidian 500D ligger pt. på lige omkring 1200 kr., hvilket er i den dyre ende for et kabinet. Men sammenlignet med andre lignende PC kabinetter med sammenligneligt materialevalg og bygge kvalitet, er det nogenlunde i samme boldgade.

 

Konklusion:

Producentens reboot af Obsidian serien, har med 500D givet os et super flot kabinet. Som jeg var inde på før, så skal man altså bare være opmærksom på, at de materialer som Corsair har valgt er pæne - også vil kræve vedligeholdelse, hvis de skal blive ved med at se pæne ud.

 

Samlet set synes jeg Obsidian 500D er et super godt bud fra Corsair, men det er ikke ligefrem nyskabende. De nye tiltag er udelukkende på det visuelle, som jeg synes de har gjort rigtigt godt, men på det indre er der ikke sket noget, og her kunne et stef af en innovativ pensel godt have været ønsket. Det er mere eller mindre et copy/paste fra tidligere Corsair kabinetter, og det synes jeg personligt er lidt skuffende, da jeg gerne ville have set lidt mere udvikling.

 

corsair_obsidian_500d_top_panel_air_intake_tweak_dk

 

Godt: 

  • Lækre materialer
  • God byggekvalitet
  • God mulighed for fornuftigt airflow

 

Knap så godt: 

  • Genbrugt indre layout
  • Meget begrænset plads til kabelføring ved bunden af bundkortet
  • Hvorfor ikke mulighed for op til 360 mm blæser/radiator i både top og front?

 

Corsair Obsidian 500D Corsair Obsidian 500D
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

TP-Link Archer C3150 MU-MIMO Gigabit Router

Dualband wifi, 1.4 GHz dualcore, MU-MIMO support og betjening via App til smartphone. Dette er blot nogle af de fede featu

Læs Mere

Sound BlasterX H7 Tournament Edition Headset

Gamerprodukter fra Creative går under navnet Sound BlasterX, hvilket er netop hvad dagens test byder på. Vi ha

Læs Mere

South Park - The Fractured But Whole

Ubisoft San Francisco har overgået sig selv, med deres nyeste udgivelse i South Park serien. Efter at have kø

Læs Mere

Blue Microphones Raspberry USB mikrofon

Dagens test er med udgangspunkt i Blue og deres nyeste mikrofon, Raspberry, der er noget så sjældent som en US

Læs Mere

Phanteks Evolv Shift - mini-ITX med højde!

Evovl Shift fra Phanteks er et mini-ITX kabinet der skiller sig ud med et anderledes design. Vi har testet det for at se o

Læs Mere

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Det er ikke kun tastaturer, mus og kabinetter der er udstyret med RGB lys længere. Creative er klar med deres Kratos

Læs Mere

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING - Kan ydelse og stilhed forenes?

Anskaffelse af grafikkort, kan i mange tilfælde være besværligt at få i hus. En af årsagerne

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Justice League er den mindst succesfulde DC-film

DC har fortsat store problemer med at holde trit med Marvel - i hvert fald, når det kommer til at producere fi
Læs Mere

Vivendi opgiver overtagelse af Ubisoft

Ubisoft har i flere år været på Vivendis ønskeliste. Nu er drømmen om en overtagelse dog bristet for en stund.
Læs Mere

Amazon er den næstmest værdifulde virksomhed i USA

Det går ganske godt for Amazon. Virksomheden bliver hele tiden ved med at øge sin markedsværdi.
Læs Mere

Prisen på iPhone X-efterfølger kan blive sat lavt

iPhone X blev sidste år lanceret med en – for manges vedkommende – skræmmende høj pris. Dette gjorde den til v
Læs Mere

Thanos og Thor med mest skærmtid i længste Marvel-film nogensinde

Avengers: Infinity War nærmer sig en længe ventet verdenspremiere, som kommer til at finde sted den 27. april.
Læs Mere

Trump forbyder brug af kryptovalutaer fra Venezuela

Venezuela og USA har ikke ligefrem det bedste forhold til hinanden. Det er nu blevet afspejlet i en ny ordre f
Læs Mere

Bag skærmen - Hvordan tester vi grafikkort

Hvis du har undret dig over hvordan vi griber en test af et grafikkort an kan du nu se svaret på vores YouTube
Læs Mere

AMD sænkerne priserne på Ryzen og ThreadRipper forud for Pinnacle Ridge

Hvad der må formodes at ske forud for release af Pinnacle Ridge, har AMD sænket priserne på visse Ryzen-deskto
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.