TEST: Corsair H100i Pro RGB

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Kenneth Johansen den 10. Aug 2018. Testen er vist 4069 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


Corsair har længe været kendt for at lave nogle af de mest habile AIO løsninger på markedet, og i løbet af året har de opdateret deres Hydro serie med blandt andet nye pumper og opdateret RGB lys. 

 

I dag tager vi et kig på deres H100i Pro RGB, som er deres 240mm version. Se med i vores dybdegående gennemgang på vores YouTube kanal eller i videoen herunder.

 

 

Grundlæggende er der ikke meget der har ændret sig fra Corsair H150i, som jeg kiggede på tidligere på året, og frem til H100i bortset fra at radiatoren er blevet mindre. Det er stadig tale om en Asetek pumpe der driver værket, som i forhold til tidligere versioner, er mindre og kommer med forbedret RGB lys i selve pumpehovedet.

 

corsair_h100i_pro_rgb__ll120_fans_tweak_dk


Den 240 mm store radiator køles af to af producentens ML120 blæsere med magnetisk leje, som er med til at reducerer støjen fra blæserne. ML120 blæserne er dog helt uden RGB lys, så RGB delen i navnet, gælder altså kun pumpen. Vi får stadig de samme gode muligheder for at bruge køleren til stort set alle CPU'er fra både Intel og AMD ud over Threadripper.

 

corsair_h100i_pro_rgb_accesories_tweak_dk

 

Der medfølger alt hvad hvad hjertet begærer til montering på de forskellige CPU typer, og der er tilmed ekstra skruer med, og endnu et sæt blæsere, hvis man vil opgraderer til en push/pull opsætning.

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_cables_tweak_dk


Pumpehovedet fungerer også som det sted hvor alle kablerne kommer fra, og her er der fire man skal forholde sig til.

 

Der er et enkelt tre pins blæserstik som skal tilsluttes bundkortet, en blæser-splitter til de to inkluderede blæsere, et SATA stik til strøm samt et USB 2.0 stik, der skal tilsluttes bundkortet, så man kan styre og overvåge hele herligheden via Corsairs software, som vi kommer til senere.


Kablerne fylder lidt, og specielt USB kablet er den største synder. Er du lidt fingernem, så er det muligt at få dem pakket nogenlunde fornuftigt væk i sit system.

 

corsair_h100i_pro_rgb__coldplate_tweak_dk

 

Software:

 

Siden jeg kiggede på H150i har Corsair frigivet deres nye iCue software, som samler både styring af de forskellige Corsair enheder og dertilhørende lys. Så det er altså via iCue softwaren vi kan indstille hastighederne på pumpe og blæsere samt styre RGB lyset.


Der er et hav af indstillingsmuligheder. Det er muligt at vælge imellem fire ydelsesprofiler, der går fra Quiet over Balanced til Extreme og med Zero RPM som den sidste.

 

Skulle du ikke været dækket nok ind med muligheder, kan du også opsætte sine egne profiler, hvor man kan angive en blæserkurve, og man har mulighed for at indstille tingene, så de tilpasser sig efter hvilken som helst temperaturmåler i ens system.

 

Er computeren udstyret med radiatorer og blæser i fronten af kabinettet, så kan man sætte den til at køre blæserhastighederne efter temperaturen på grafikkortet, og den vej tilføre mere luft fx under gaming, hvor CPU'en ikke nødvendigvis bliver presset så meget.

 

corsair_h100i_pro_rgb__icue_software_tweak_dk


RGB lyset kan man let og hurtigt tilpasse igennem softwaren, og det kan selvfølgelig koordineres med andre Corsair enheder i systemet, som i mit tilfælde med Vengeance Pro RGB RAM som pt. sidder i testsystemet.

 

Implementeringen af RGB lyset, synes jeg er gjort på en lækker måde, som er tilpas afdæmpet og stilfuld. 

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_top_rgb_tweak_dk

 

Det var hele den tekniske baggrund for H100I Pro RGB.

I har dog stadig helt testscenariet tilgode. Jeg har foretaget testen via mit X299 setup, som pt. udgør min testbench, og her finder vi et MSI X299 Gaming Pro Carbon bundkort og en Intel i7-7820X, som giver mig otte kerner og 16 tråde at varme op med samt en TDP på 140W.

 

Spring forbi vores YouTube video for en detaljeret gennemgang af resultaterne.

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_mount_tweak_dk

 

Det er i det hele taget nogen gode resultaterH100i sparker af sig her, og faktisk allerede på Quiet profilen klarer den sig super godt. Med en temperatur på kun 56 grader og kun 31 grader over stuetemperaturen på testtidspunktet, så er jeg helt tilfreds med ydelsen, specielt, når man tager i betragtning, hvor stille den samtidigt klarer at være.


Til sammenligning skærer vi altså kun syv grader af, ved at gå fra en svag summen under full load på Quiet profilen, og til et betydeligt højere støjniveau på Extreme profilen. I min verden er det SLET ikke den forbedring værd, når man skal betale for det med så meget ekstra støj. Så netop fordi vi får så god ydelse allerede på Quiet profilen, så vil jeg nok bare indstille den på den profil og så ellers bare lade den blive der.

 

corsair_h100i_pro_rgb__radiator_tweak_dk

 

Lyd:

En af salgspunkterne med den nye H100i Pro RGB er naturligvis lydniveauet. Der er et RET stort spænd imellem Quiet og Extreme profilerne. Quiet, er selv under load ikke ret meget mere end hvad jeg ville kalde, en svag summen, og det er altså i et åbent test setup som jeg har brugt, hvor jeg bogstaveligttalt sidder lige ved siden af blæserne under testen. Bliver det hele først pakket væk i et kabinet, så vil det være endnu mere dæmpet.


Balanced profilen larmer en anelse mere, men stadig hvad jeg vil kalde acceptabel, mens extreme profilen er betydeligt mere støjende, og ikke noget jeg ville kunne leve med til andet end måske hardcore benchmarking. Når det er sagt, så synes jeg som sagt også at ydelsen allerede på Quiet profilen er mere end tilfredsstillende.

 

corsair_h100i_pro_rgb__ll120_fan_mount_tweak_dk


Under alm. desktop brug, hvor man bare ser film eller brower på nettet, er det også muligt at bruge Zero RPM indstillingen, så blæserne slet ikke kører, og man bare skal leve med den svage summen fra pumpen.


Hvis I springer forbi vores video på YouTube kan I høre en sammenligning imellem de forskellige profiler.


Pris:

Prisen for H100i Pro RGB er pt. lige under 1000 kr. online, hvilket ca. 400 kr. billigere end end den større H150i med en 360 mm radiator. Mellem trinnet H115i med en 280 mm radiator ligger normalt på omkring 1200 kr., så de ligger alle sammen meget tæt på hinanden i Hydro familien fra Corsair.


Som udgangspunkt vil jeg sige at man skal tage den største man har plads til i computeren, og det vil jeg specielt mene nu hvor priserne ligger SÅ tæt på hinanden. Generelt set synes jeg dog, at prisopdelingen i Corsairs Hydro familie giver meget god mening. 

 

Konklusion:

 

Hvis vi kigger på konkurrenterne på markedet for 240 mm AIO løsninger, så ligger Corsair i den dyre ende, og der kan findes lignende alternativer til omkring halv pris, hvis man ser sig om. Men når det er sagt, så synes jeg dog, at ydelsen, og ikke mindst det lave støjniveau, er værd at betale lidt ekstra for, selv om det måske er i den lidt dyre ende.

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_top_tweak_dk


H100i Pro RGB er en af de letteste og bedst ydende AIO løsninger af sin størrelse jeg har prøvet, og personligt er jeg rigtigt glad for det stilfulde og ret afdæmpede design. Vi får lov at betale lidt mere i forhold til nogle af konkurrenterne på markedet, men jeg synes de opdateringer som Corsair har lavet sammen med ydelsen, og den gennemførte software, er den højere pris værd, hvis man har mulighed for at spytte i budgettet.

 

Godt:

  • God ydelse
  • Lav støj
  • Lækker software

 

Skidt:

  • Ikke det billigste alternativ

 

Corsair H100i Pro RGB Corsair H100i Pro RGB
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cougar GX1050 V3 - 1050 Watt Strømforsyning

Selvom vores computer komponenter bliver mere og mere energieffektive - med enkelte undtagelser. Så er der stadig pe

Læs Mere

Traeger Pro 575 pillegrill

Traeger har relanceret Pro-, Ironwood og Timberline modellerne i en 2019 model, og vi har f&a

Læs Mere

Cougar Bunker M RGB

I denne test tager vi et kig på endnu et produkt fra Cougar. Denne gang er det deres mobilholder Bunker M RGB med tr

Læs Mere

COUGAR TURRET RGB miditower

Vi har i forvejen anmeldt COUGAR TURRET i to andre versioner, og denne artikel vil udelukkende være en lille g

Læs Mere

Cooler Master MK850 - Mekanisk OG analogt gaming tastatur

Et mekanisk gaming tastatur har ofte været vejen frem, når der skal games på computeren. Nu åbner

Læs Mere

Philips Hue E27 Starterkit & Udendørssensor

Lys i hjemmet er noget vi alle kan relatere til, da det er et must i de mørke stunder. Vi har her på siden al

Læs Mere

Minut Point Smart Home Alarm

Alarmløsninger til hjemmet er ofte ret bekostelige og koster mange penge hver måned, men behøver det v

Læs Mere

Cooler Master MH751 Multi Platform Gaming Stereo Headset

Cooler Master er ikke kun kølere. Vi kigger her på noget andet fra dem, nemlig et headset. Kan de være

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Digital Storm Avon gaming laptop lanceret med 9 Gen Intel Core mobile CPU

Digital Storm har i indeværende uge løftet sløret for næste generation af Avon gaming laptops, som nu er udsty
Læs Mere

Her er den nye Google Pixel 3a smartphone

Vi har allerede set billeder og læst bunker af tidlige rygter om den nye Google Pixel 3a smartphone, og nu er
Læs Mere

NVIDIAs GeForce GTX 1660 Ti sænker priserne på gaming laptops

Tvivlen om hvorvidt NVIDIA havde planer om at sende deres GTX 1660 Ti GPU'er uden ray-tracing ind på det mobil
Læs Mere

SteelSeries Arctis 9x Xbox One wireless introduceret

SteelSeries har introduceret et ny Xbox One trådløs headset i form af SteelSeries Arctis 9x prissat til £ 180.
Læs Mere

Nu er det officielt: OnePlus 7-serien lanceres den 14. maj

OnePlus har endelig løftet sløret for det næste skridt i deres OnePlus-serie. Datoen er den 14 maj, og som tit
Læs Mere

Lagringsguide - Forskellen på HDD og SSD

En harddisk er baseret på bevægelige mekaniske dele og en SSD på digitale kredse, men hvad betyder det egentli
Læs Mere

LEGO Hogwarts konstrueret af over 75,000 klodser

LEGO bygherrer, der søger lidt inspiration, vil sikkert nyde denne fantastiske LEGO Hogwarts bygning, der kræv
Læs Mere

Sony nye 98 tommer 8K TV koster knap en halv million

Er hardware budgettet spændt til bristepunktet, og mangler du et ny TV til herreværelset, så har Sony det opla
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.