TEST: Corsair H100i Pro RGB

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Kenneth Johansen den 10. Aug 2018. Testen er vist 3253 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


Corsair har længe været kendt for at lave nogle af de mest habile AIO løsninger på markedet, og i løbet af året har de opdateret deres Hydro serie med blandt andet nye pumper og opdateret RGB lys. 

 

I dag tager vi et kig på deres H100i Pro RGB, som er deres 240mm version. Se med i vores dybdegående gennemgang på vores YouTube kanal eller i videoen herunder.

 

 

Grundlæggende er der ikke meget der har ændret sig fra Corsair H150i, som jeg kiggede på tidligere på året, og frem til H100i bortset fra at radiatoren er blevet mindre. Det er stadig tale om en Asetek pumpe der driver værket, som i forhold til tidligere versioner, er mindre og kommer med forbedret RGB lys i selve pumpehovedet.

 

corsair_h100i_pro_rgb__ll120_fans_tweak_dk


Den 240 mm store radiator køles af to af producentens ML120 blæsere med magnetisk leje, som er med til at reducerer støjen fra blæserne. ML120 blæserne er dog helt uden RGB lys, så RGB delen i navnet, gælder altså kun pumpen. Vi får stadig de samme gode muligheder for at bruge køleren til stort set alle CPU'er fra både Intel og AMD ud over Threadripper.

 

corsair_h100i_pro_rgb_accesories_tweak_dk

 

Der medfølger alt hvad hvad hjertet begærer til montering på de forskellige CPU typer, og der er tilmed ekstra skruer med, og endnu et sæt blæsere, hvis man vil opgraderer til en push/pull opsætning.

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_cables_tweak_dk


Pumpehovedet fungerer også som det sted hvor alle kablerne kommer fra, og her er der fire man skal forholde sig til.

 

Der er et enkelt tre pins blæserstik som skal tilsluttes bundkortet, en blæser-splitter til de to inkluderede blæsere, et SATA stik til strøm samt et USB 2.0 stik, der skal tilsluttes bundkortet, så man kan styre og overvåge hele herligheden via Corsairs software, som vi kommer til senere.


Kablerne fylder lidt, og specielt USB kablet er den største synder. Er du lidt fingernem, så er det muligt at få dem pakket nogenlunde fornuftigt væk i sit system.

 

corsair_h100i_pro_rgb__coldplate_tweak_dk

 

Software:

 

Siden jeg kiggede på H150i har Corsair frigivet deres nye iCue software, som samler både styring af de forskellige Corsair enheder og dertilhørende lys. Så det er altså via iCue softwaren vi kan indstille hastighederne på pumpe og blæsere samt styre RGB lyset.


Der er et hav af indstillingsmuligheder. Det er muligt at vælge imellem fire ydelsesprofiler, der går fra Quiet over Balanced til Extreme og med Zero RPM som den sidste.

 

Skulle du ikke været dækket nok ind med muligheder, kan du også opsætte sine egne profiler, hvor man kan angive en blæserkurve, og man har mulighed for at indstille tingene, så de tilpasser sig efter hvilken som helst temperaturmåler i ens system.

 

Er computeren udstyret med radiatorer og blæser i fronten af kabinettet, så kan man sætte den til at køre blæserhastighederne efter temperaturen på grafikkortet, og den vej tilføre mere luft fx under gaming, hvor CPU'en ikke nødvendigvis bliver presset så meget.

 

corsair_h100i_pro_rgb__icue_software_tweak_dk


RGB lyset kan man let og hurtigt tilpasse igennem softwaren, og det kan selvfølgelig koordineres med andre Corsair enheder i systemet, som i mit tilfælde med Vengeance Pro RGB RAM som pt. sidder i testsystemet.

 

Implementeringen af RGB lyset, synes jeg er gjort på en lækker måde, som er tilpas afdæmpet og stilfuld. 

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_top_rgb_tweak_dk

 

Det var hele den tekniske baggrund for H100I Pro RGB.

I har dog stadig helt testscenariet tilgode. Jeg har foretaget testen via mit X299 setup, som pt. udgør min testbench, og her finder vi et MSI X299 Gaming Pro Carbon bundkort og en Intel i7-7820X, som giver mig otte kerner og 16 tråde at varme op med samt en TDP på 140W.

 

Spring forbi vores YouTube video for en detaljeret gennemgang af resultaterne.

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_mount_tweak_dk

 

Det er i det hele taget nogen gode resultaterH100i sparker af sig her, og faktisk allerede på Quiet profilen klarer den sig super godt. Med en temperatur på kun 56 grader og kun 31 grader over stuetemperaturen på testtidspunktet, så er jeg helt tilfreds med ydelsen, specielt, når man tager i betragtning, hvor stille den samtidigt klarer at være.


Til sammenligning skærer vi altså kun syv grader af, ved at gå fra en svag summen under full load på Quiet profilen, og til et betydeligt højere støjniveau på Extreme profilen. I min verden er det SLET ikke den forbedring værd, når man skal betale for det med så meget ekstra støj. Så netop fordi vi får så god ydelse allerede på Quiet profilen, så vil jeg nok bare indstille den på den profil og så ellers bare lade den blive der.

 

corsair_h100i_pro_rgb__radiator_tweak_dk

 

Lyd:

En af salgspunkterne med den nye H100i Pro RGB er naturligvis lydniveauet. Der er et RET stort spænd imellem Quiet og Extreme profilerne. Quiet, er selv under load ikke ret meget mere end hvad jeg ville kalde, en svag summen, og det er altså i et åbent test setup som jeg har brugt, hvor jeg bogstaveligttalt sidder lige ved siden af blæserne under testen. Bliver det hele først pakket væk i et kabinet, så vil det være endnu mere dæmpet.


Balanced profilen larmer en anelse mere, men stadig hvad jeg vil kalde acceptabel, mens extreme profilen er betydeligt mere støjende, og ikke noget jeg ville kunne leve med til andet end måske hardcore benchmarking. Når det er sagt, så synes jeg som sagt også at ydelsen allerede på Quiet profilen er mere end tilfredsstillende.

 

corsair_h100i_pro_rgb__ll120_fan_mount_tweak_dk


Under alm. desktop brug, hvor man bare ser film eller brower på nettet, er det også muligt at bruge Zero RPM indstillingen, så blæserne slet ikke kører, og man bare skal leve med den svage summen fra pumpen.


Hvis I springer forbi vores video på YouTube kan I høre en sammenligning imellem de forskellige profiler.


Pris:

Prisen for H100i Pro RGB er pt. lige under 1000 kr. online, hvilket ca. 400 kr. billigere end end den større H150i med en 360 mm radiator. Mellem trinnet H115i med en 280 mm radiator ligger normalt på omkring 1200 kr., så de ligger alle sammen meget tæt på hinanden i Hydro familien fra Corsair.


Som udgangspunkt vil jeg sige at man skal tage den største man har plads til i computeren, og det vil jeg specielt mene nu hvor priserne ligger SÅ tæt på hinanden. Generelt set synes jeg dog, at prisopdelingen i Corsairs Hydro familie giver meget god mening. 

 

Konklusion:

 

Hvis vi kigger på konkurrenterne på markedet for 240 mm AIO løsninger, så ligger Corsair i den dyre ende, og der kan findes lignende alternativer til omkring halv pris, hvis man ser sig om. Men når det er sagt, så synes jeg dog, at ydelsen, og ikke mindst det lave støjniveau, er værd at betale lidt ekstra for, selv om det måske er i den lidt dyre ende.

 

corsair_h100i_pro_rgb__pump_top_tweak_dk


H100i Pro RGB er en af de letteste og bedst ydende AIO løsninger af sin størrelse jeg har prøvet, og personligt er jeg rigtigt glad for det stilfulde og ret afdæmpede design. Vi får lov at betale lidt mere i forhold til nogle af konkurrenterne på markedet, men jeg synes de opdateringer som Corsair har lavet sammen med ydelsen, og den gennemførte software, er den højere pris værd, hvis man har mulighed for at spytte i budgettet.

 

Godt:

  • God ydelse
  • Lav støj
  • Lækker software

 

Skidt:

  • Ikke det billigste alternativ

 

Corsair H100i Pro RGB Corsair H100i Pro RGB
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Blue Cave AC2600 Router

Hvis du er træt af normale routerer med strittende antenner, så er Blue Cave AC2600 fra ASUS måske lige

Læs Mere

ASRock X470 Master SLI

ASRock har sendt en mindre palle af de nye Ryzen 2 bundkort vores vej, og de skal da selvfølgelig igennem maskinen,

Læs Mere

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

Assassin's Creed Odyssey

Vi har fået fingre i den nyeste titel i Ubisofts Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Odyssey, som har udgivelse

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

De første gaming benchmarks dukket op på GeForce RTX2070, 15% hurtigere end GeForce GTX1080.

Vi knokler selv på højtryk for at komme i mål med vores egne NVIDIA GeForce RTX2070 reviews, men indtil da, må
Læs Mere

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere

Razer Phone 2 in action (Video)

Nyeste skud på stammen inden for smartphone gaming fra Razer, er deres ny proklameret Razer Phone 2 telefon. U
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.