TEST: Corsair Gamer Mus - Scimitar PRO RGB

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 9. Feb 2017. Testen er vist 1866 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Computermus


Del med dine venner

     


Er du hardcore gamer, eller måske nærmere betegnet MOBA eller MMO gamer? Så kunne det være at din næste mus skulle være fra Corsair. Vi skal i denne test tage et nærmere kig på deres spritnye Scimitar PRO RGB gamer mus, som henvender sig til ovennævnte spiltyper. Dette skyldes de ikke mindre end tolv programmerbare knapper på venstre side. Men dette er kun et af de kort som Scimitar af i ærmet. Læs med når vi røber alle lækkerierne længere nede i vores test af Corsair Scimitar PRO RGB musen – og velkommen til.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_1

 

Specifikationer og features

Vi har været en tur forbi Corsairs hjemmeside og fundet lidt oplysninger på PC-musen i form af specifikationer og nogle beskrivende billeder som du kan finde nedenfor, enjoy:

 • Dimensioner: 119,4 x 77 x 42,4 mm
 • Vægt: 147 gram
 • Kabel længde: 1,8 meter
 • Optimeret for: MOBA / MMO
 • Software: Ja, Corsair CUE
 • DPI niveauer: 1 – 16.000
 • Report rate: 1000/500/250/125 Hz
 • Sensor type: Optisk
 • Programmerbare knapper: Ja, 17 stk.
 • RGB lys: Ja, i fire zoner
 • Indbygget hukommelse: Ja

 

Hvad finder vi i kassen?
Inden vi kan tage det første kig på musen, skal vi naturligvis lige have den pakket ud af kassen først. Som det kan ses herunder, kommer Scimitar musen naturligvis i en kasse der bærer Corsairs velkendte gamer faver, sort og gul. På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve musen samt en række features. Fronten kan åbnes op, hvor vi inde under kan se selve musen og endnu flere oplysninger.
Bagsiden af kassen byder som den plejer, på endnu mere tekst for dem der måtte have lyst til at læse dette.

 

 

I kassen finder vi følgende:

 • Corsair Scimitar PRO RGB mus
 • Værktøj til justering
 • Garanti papirer
 • Manual

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_8

 

Scimitar PRO RGB – Et kig på musen
Med kassen og tilbehøret af vejen, kan vi nu tage det første rigtige kig på musen. Det første der springer i øjnene er den delvist gule farve som musen har på den venstre side. Denne del af musen er lavet i metal. Noget andet der også er det, er naturligvis USB stikket som benytter det efterhånden velkendte Corsair stik, dog uden guld belægning.

 

 

Lad os tage en tur rundt om gamer musen, og gå lidt mere i detaljer. Oppe bag hjulet finder vi to knapper, hvis standard funktion er at skifte hastigheden på musen, via de fem profiler den er udstyret med. Hjulet har en rigtig god størrelse og er belagt med gummi. Den umiddelbare følelse af hjulet er rigtig godt, vi går lidt mere i detaljer med det senere.
Formen på computermusen er yderst ergonomisk, således at den ligger bedst muligt i hånden. Corsair logoet i bagenden, er en af de i alt fire lys zoner som Corsair musen er udstyret med – mere om dette senere.

 

 

Med et skud af musen lige forfra, kan vi se hvor stort hjulet rent faktisk er i musen. Det går nærmest helt ned til bunden, hvilket også er hvorfor der er åbnet hele vejen igennem musen. Hjulet er naturligvis også endnu en lyszone og det samme er de tre streger på fronten under højreklik knappen. Zonen i bagenden nævnte vi ovenfor, så i stedet vil jeg fremhæve formen på computermusen på det andet billede herunder. Der skal ikke herske nogen tvivl om at Scimitar er fremstillet til højrehånds brugere.

 

 

Den venstre side på musen er hvor det for alvor begynder at blive skægt. Her finde vi nemlig en af de fedeste og mest unikke features på Scimitar PRO RGB, nemlig de tolv programmerbare knapper. Corsair har lavet overfladen på hver anden række rug, således at man let kan mærke hvilke knapper man hviler tommelfingeren over. Der er dog et trick som disse knapper har at byde på – vi kigger på det lidt længere nede.
Vi skal nemlig først lige en tur forbi den højre side af musen også. Her omme finder vi en ringfinger støtte og noget rug gummi forrest på musen hvilket skal sikre et bedre greb – hvilket faktisk virker rigtig godt.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_15

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_16

 

Med et skud lige oppe fra, kan vi rigtig se formen på musen, samt at hjulet går hele vejen igennem. Venstre knappen er også betydeligt bredere end højre, ikke at det har noget at sige ud over designet.
I bunden kan vi se at metallet fra den venstre side, går igen og er stedet hvor den optiske sensor er monteret. Der er fire store fødder som skal sikre at musen glider ubesværet på enhver overflade. Der er også et lille hul ved siden af sensoren…

 

 

Dette lille hul er stedet hvor du kan bruge det medfølgende stykke værktøj. Det er nemlig muligt at justere knappernes placering på den venstre side. Ved at løsne skruen i bunden, kan hele blokken med knapper rykkes frem eller tilbage. På denne måde tilpasser du Scimitar PRO RGB til dig, og ikke omvendt – lige som det bør være! Med de ord er det nu blevet tid til at tage et kig på softwaren!

 

 

Softwaren – Corsair CUE
Corsair CUE er stedet hvor alle sine Corsair produkter mødes, således at du kan styre dem på et og samme sted. Når programmet åbnes op, mødes man af en oversigt hvor man vil kunne se hvilke Corsair enheder der er tilsluttet ens computer. I vores tilfælde er det kun Scimitar musen der er tilsluttet – vi trykker på den.

 

 

Med musen valgt, kommer vi ind i et andet billede hvor vi får fem muligheder ude i venstre side. Den første er Actions. Her er det muligt at programmere samtlige knapper på musen, til lige hvad du måtte have lyst til og derved oprette såkaldte ”actions” – der af menu navnet.
Menuen Lighting Effects giver sig selv, da dette er stedet hvor du kan tilpasse det indbyggede RGB lys i de fire zoner på computermusen. Du kan endda have forskellige effekter og farver på hver zone, hvis du måtte have lys til det!

 

 

Under fanen DPI kan du indstille hastigheden på musen i de fem forskellige niveauer der er. Hvert DPI trin kan du tildele en farve, så du altid ved hvilken hastighed musen kører med. Dette lys er den farve der vil lyse ved de programmerbare knapper på venstre side. Det er muligt at indstille fra 1 – 16.000 DPI, så et hvert behov burde kunne tilfredsstilles.


Performance menuen er stedet hvor du kan justere angle snapping og hastigheden på markøren. Normalt vil jeg anbefale at lade disse stå som standard – måske du har andre præferencer.
Det sidste men ikke mindst spænende menupunkt er Surface Calibration. Her kan du få sensoren i musen til at skanne overfladen den bruges på, og derved opnå den absolut bedst mulige performance. Flere mus tilbyder dette, men det er efterhånden længe siden jeg har set funktionen – lækkert at se Corsair har bragt den tilbage.

 

 

Inden vi springer ud i test delen, har jeg lige skudt fire billeder der viser et par af de 16.8 millioner farver det indbyggede RGB lys kan gengive. Bemærk dog at RGB hvid, ALDRIG bliver helt hvid – desværre.

 

 

Testen og brugen
Det er nu blevet tid til at vi skal have smidt musen på skrivebordet, og se hvordan den er at arbejde og ikke mindst spille med. Jeg smed min trofaste Logitech MX Master på hylden i lidt over en uges tid, til fordel for Scimitar musen. Til testen blev der brugt en Corsair MM300 musemåtte i stof. Jeg benyttede overflade kalibreringen i CUE softwaren for at indstille musen til måtten, og derved opnå det bedste og mest retvisende resultat.

 

Musen er primært tænkt for MMO spillere, men eftersom jeg ikke er til den type spil kunne jeg ikke udsætte musen for dette. I stedet valgte jeg at programmere knapperne på siden til forskellige funktioner i Windows og programmer. Efter lidt tilvænning til mine nye genveje, blev det en sand leg at sidde med Scimitar i hånden. Simple opgaver som at åbne stifinder eller programmer som ellers kan klares på enkelte tryk var nu endnu lettere – awesome. Færden rundt i Windows, surfe på hjemmesider og lignende opgaver foregik som forventet også helt uden problemer.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_32

 

Komforten på musen er virkelig lækker. Det er fedt at se Corsair implementering af macro knapperne på siden, således at de kan rykke frem/tilbage. Selvom det ikke er meget de kan rykkes, har det alligevel utrolig meget at sige for den overordnede komfort. Scimitar er også udstyret med nogle rigtig gode venstre/højre klik knapper og et intet mindre end fantastisk hjul, hvilket gør den til noget specielt. Venstre/højre klik har tilpas modstand og et tilfreds stillende klik når der trykkes, som heller ikke er for højt. Hjulet ruller intet mindre end fantastisk og også tryk er som det skal være – lige efter bogen. Men hvad med gaming?

 

Som nævnt har jeg ikke nogle MMO spil at teste Scimitar musen med, men jeg fandt noget andet at bruge de mange programmerbare knapper til. Dette betyder naturligvis ikke at vi springer uden om denne test, for hvad med FPS gaming? Selvom at musen ikke er designet til at spille FPS spil, betyder det så at den stinker til det eller hvordan? Tvært i mod, kan vi vidst roligt sige. Corsair har ikke sparet nogle steder i musen, hvilket tydeligt kan mærkes når der skal flækkes skaller online i noget Call of Duty eller CS.

 

Præcision og uhyre fart/acceleration er hvad du får når du tager musen i hånden og går i gang. Dette kombineret med den rigtig gode komfort, og gode vægt giver en rigtig fed oplevelse. Jeg vil kalde Scimitar musen for en rigtig god all rounder der sådan set kan det hele, uden at skuffe eller halte nogle steder. Med disse rosende ord, går vi til konklusionen nedenfor, hvor jeg vil sidde de sidste ord på denne test.

 

 

Pris
I skrivende stund (02/02 2017) kan Scimitar PRO RGB musen findes på PriceRunner.dk til en pris der lyder på omkring 600,- DKK. Dette lyder måske som mange penge for en mus, men når vi har med high end produkter at gøre som Scimitar musen er, vil jeg kalde prisen fair. Der er få mus af denne kaliber på markedet i dag. Klik på PriceRunner.dk banneret herunder for at komme direkte til prisoversigten.

 

Ønsker du alle detaljer fra Corsair selv, kan du give deres hjemmeside et besøg ved at klikke på banneret med deres navn herunder.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er nu tid til at vi skal have rundet vores test af Scimitar fra Corsair af. Jeg må indrømme at jeg var lidt skeptisk da jeg modtog musen, eftersom at den er designet til MMO spil – hvilket jeg ikke gør så meget i. Det viste sig dog hurtigt at musen kan meget mere end blot bruges til dette formål. På trods af at have hele tolv knapper på venstre side, er komforten faktisk rigtig god. Det er intet mindre end genialt at alle knapperne på siden kan rykkes frem/tilbage – på den måde får man en mus der passer til en, og ikke omvendt. Dette kombineret med en særdeles veludviklet sensor, og man har en mus der leverer varen hver gang – eller næsten.

 

Jeg oplevede nemlig at musen/softwaren frøs ind i mellem. Især ved opstart af Windows, eller nogle spil var dette et problem der opstod lidt for ofte. Problemet kunne løses ved at frakoble musen bag i computeren, og i igen – lidt irriterende! Ud over dette problem, som helt sikkert kan løses med en opdatering fra Corsairs side, er der ikke rigtig noget negativt at sige om Scimitar PRO RGB. Corsair er jo efter hånden kendt for at gå all in på RGB lys, hvilket også kan ses her da musen har hele fire forskellige zoner der kan styres i Corsair CUE softwaren. Det samme kan alle knapperne på siden, som kan programmeres til lige hvad du kunne tænke dig – awesome, og over and out for denne gang!

 

Godt

 • Komforten er god
 • RGB lys i fire zoner
 • Hjulet er rigtig lækkert
 • Tolv fuldt programmerbare knapper
 • Knapperne på siden kan justeres
 • Corsair CUE softwaren
 • Solid konstruktion
 • Rigtig god sensor – op til 16.000 DPI!

Knap så godt

 • Prisen er til den høje side – dog fair
 • Intet vægtsystem (for nogen)
 • Oplevede enkelte gange at mus/software frøs

 

Conclusion
It is now time wrap up our review of the Scimitar mouse from Corsair. I have to admit that I was a little skeptical when I received the mouse, since it is designed for MMO games - which I do play at all. It quickly turned out that the mouse could be much more than just used for this purpose. Despite having nothing less than twelve buttons on the left side, the comfort is actually really good. It is nothing less than awesome that all the buttons on the side can be moved forward/back - that way you get a mouse that fits you, and not the other way around. This combined with a highly-developed sensor and you have a mouse that delivers the best possible every time - or almost.

 

Often the mouse/software froze which was quite annoying. Especially at Windows startup, or some games, this was a problem. The problem could be solved by unplugging the mouse, and then connect it to the computer again. I am sure that this can be solved with an update from Corsairs. And beside that, there is not really anything negative to say about the Scimitar PRO RGB. Corsair is known to go all in on the RGB lighting, which also can be seen here. Scimitar have nothing less than four different zones that can be controlled in the Corsair CUE software. The same goes for all the buttons on the side, which can be programmed to just what you would like – just awesome, and over and out for now!

 

Pros

 • Very good comfort
 • RGB lightning in four zones
 • The wheel is awesome
 • Twelve fully programable buttons
 • Slider function for the side buttons
 • Corsair CUE software
 • Solid build quality
 • Really nice sensor – up to 16.000 DPI!

Cons

 • The price is a bit steep – but fair
 • No weightsystem (for some)
 • Sometimes the software/mouse froze up

Score: 9 + Great Product award

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_36

 Corsair Gamer Mus - Scimitar PRO RGB Corsair Gamer Mus - Scimitar PRO RGB
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Antec P8 Tempered Glass

Markedet for budget kabinetter er over det sidste års tid blevet mere og mere spændende. For relativt få

Læs Mere

Antec Cube - Designed By Razer

Er du på udkig efter et high-end kabinet i Mini-ITX format, og måske samtidig lidt af en Razer fanboy, så

Læs Mere

Corsair HS50 Stereo Headset

Et stereo gaming headset uden en masse RGB lir og andre ligegyldige features? Det er netop hvad Corsair har skabt med dere

Læs Mere

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC - Coffee Lake bundkort fra MSI

Sammen med Intels nye 8 generation Coffee Lake processorer, som sammen med Z370 bundkortene skal danne fælles f

Læs Mere

ASRock B350 og X370 Gaming ITX/ac

Udvalget af specielt mindre bundkort til AM4 platformen har været lidt på den forsigtige side, da der ikke var

Læs Mere

Razer Basilisk FPS Gamer Mus

High-end optisk sensor med op til 16.000 DPI, Chroma RGB lys og programmerbare knapper, er blot nogle af de fede features

Læs Mere

ASUSTOR AS6302T NAS server

NAS er et område, som vi ikke kommer så tit omkring, selvom der faktisk er et k&a

Læs Mere

Creative Sound Blaster X AE-5 Lydkort

Creatives primære produktområde, er uden tvivl lydgrej på trods af at vi for nyligt også stiftede

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Google har sporet adskillige android-brugeres lokation

Google har sporet adskillige android-brugeres lokation gennem det meste af 2017. Læs her, hvordan det har kunn
Læs Mere

Tweak News - Uge 46

Det er mandag, og vi er klar med andet skud i Tweak News kanonen, hvor vi gennemgår nyhederne for uge 46 inde
Læs Mere

MSI melder MSI Optix MAG24C klar til handlen.

MSI melder sig ind på scenen for gamer skærme med en ny buet Optix MAG24C gamer monitor på 24 tommer op 1920 x
Læs Mere

Apple meldes på vej med iPhone SE 2

iPhone SE kan meget vel få sig en efterfølger, når vi går ind i 2018. Sådan lyder det i hvert fald på rygtebas
Læs Mere

Så mange HomePod-højtalere forventer Apple at sælge i 2018

Ventetiden har været lang på Apples HomePod-højtaler. Den kan dog alligevel gå hen og ramme et ganske fint sal
Læs Mere

Nokia 2 ankommer snart til USA

USA er et yderst populært marked at udgive sine produkter i. Det har også HMD Global fundet ud af.
Læs Mere

Lenovo lancerer to nye tablets

De er måske ikke de bedste på markedet, men Lenovos to nye tablets har alligevel forudsætningerne for at blive
Læs Mere

EVGA GTX 1080 Ti K|NGP|N Hydro Copper på salgs hylden hos EVGA

Et meget strømlinet single-slot GTX 1080 Ti med vandblok og iCX, er sendt i handlen fra EVGA. Der er naturligv
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.