TEST: Corsair Gamer Mus - Scimitar PRO RGB

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 9. Feb 2017. Testen er vist 1736 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Computermus


Del med dine venner

     


Er du hardcore gamer, eller måske nærmere betegnet MOBA eller MMO gamer? Så kunne det være at din næste mus skulle være fra Corsair. Vi skal i denne test tage et nærmere kig på deres spritnye Scimitar PRO RGB gamer mus, som henvender sig til ovennævnte spiltyper. Dette skyldes de ikke mindre end tolv programmerbare knapper på venstre side. Men dette er kun et af de kort som Scimitar af i ærmet. Læs med når vi røber alle lækkerierne længere nede i vores test af Corsair Scimitar PRO RGB musen – og velkommen til.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_1

 

Specifikationer og features

Vi har været en tur forbi Corsairs hjemmeside og fundet lidt oplysninger på PC-musen i form af specifikationer og nogle beskrivende billeder som du kan finde nedenfor, enjoy:

 • Dimensioner: 119,4 x 77 x 42,4 mm
 • Vægt: 147 gram
 • Kabel længde: 1,8 meter
 • Optimeret for: MOBA / MMO
 • Software: Ja, Corsair CUE
 • DPI niveauer: 1 – 16.000
 • Report rate: 1000/500/250/125 Hz
 • Sensor type: Optisk
 • Programmerbare knapper: Ja, 17 stk.
 • RGB lys: Ja, i fire zoner
 • Indbygget hukommelse: Ja

 

Hvad finder vi i kassen?
Inden vi kan tage det første kig på musen, skal vi naturligvis lige have den pakket ud af kassen først. Som det kan ses herunder, kommer Scimitar musen naturligvis i en kasse der bærer Corsairs velkendte gamer faver, sort og gul. På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve musen samt en række features. Fronten kan åbnes op, hvor vi inde under kan se selve musen og endnu flere oplysninger.
Bagsiden af kassen byder som den plejer, på endnu mere tekst for dem der måtte have lyst til at læse dette.

 

 

I kassen finder vi følgende:

 • Corsair Scimitar PRO RGB mus
 • Værktøj til justering
 • Garanti papirer
 • Manual

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_8

 

Scimitar PRO RGB – Et kig på musen
Med kassen og tilbehøret af vejen, kan vi nu tage det første rigtige kig på musen. Det første der springer i øjnene er den delvist gule farve som musen har på den venstre side. Denne del af musen er lavet i metal. Noget andet der også er det, er naturligvis USB stikket som benytter det efterhånden velkendte Corsair stik, dog uden guld belægning.

 

 

Lad os tage en tur rundt om gamer musen, og gå lidt mere i detaljer. Oppe bag hjulet finder vi to knapper, hvis standard funktion er at skifte hastigheden på musen, via de fem profiler den er udstyret med. Hjulet har en rigtig god størrelse og er belagt med gummi. Den umiddelbare følelse af hjulet er rigtig godt, vi går lidt mere i detaljer med det senere.
Formen på computermusen er yderst ergonomisk, således at den ligger bedst muligt i hånden. Corsair logoet i bagenden, er en af de i alt fire lys zoner som Corsair musen er udstyret med – mere om dette senere.

 

 

Med et skud af musen lige forfra, kan vi se hvor stort hjulet rent faktisk er i musen. Det går nærmest helt ned til bunden, hvilket også er hvorfor der er åbnet hele vejen igennem musen. Hjulet er naturligvis også endnu en lyszone og det samme er de tre streger på fronten under højreklik knappen. Zonen i bagenden nævnte vi ovenfor, så i stedet vil jeg fremhæve formen på computermusen på det andet billede herunder. Der skal ikke herske nogen tvivl om at Scimitar er fremstillet til højrehånds brugere.

 

 

Den venstre side på musen er hvor det for alvor begynder at blive skægt. Her finde vi nemlig en af de fedeste og mest unikke features på Scimitar PRO RGB, nemlig de tolv programmerbare knapper. Corsair har lavet overfladen på hver anden række rug, således at man let kan mærke hvilke knapper man hviler tommelfingeren over. Der er dog et trick som disse knapper har at byde på – vi kigger på det lidt længere nede.
Vi skal nemlig først lige en tur forbi den højre side af musen også. Her omme finder vi en ringfinger støtte og noget rug gummi forrest på musen hvilket skal sikre et bedre greb – hvilket faktisk virker rigtig godt.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_15

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_16

 

Med et skud lige oppe fra, kan vi rigtig se formen på musen, samt at hjulet går hele vejen igennem. Venstre knappen er også betydeligt bredere end højre, ikke at det har noget at sige ud over designet.
I bunden kan vi se at metallet fra den venstre side, går igen og er stedet hvor den optiske sensor er monteret. Der er fire store fødder som skal sikre at musen glider ubesværet på enhver overflade. Der er også et lille hul ved siden af sensoren…

 

 

Dette lille hul er stedet hvor du kan bruge det medfølgende stykke værktøj. Det er nemlig muligt at justere knappernes placering på den venstre side. Ved at løsne skruen i bunden, kan hele blokken med knapper rykkes frem eller tilbage. På denne måde tilpasser du Scimitar PRO RGB til dig, og ikke omvendt – lige som det bør være! Med de ord er det nu blevet tid til at tage et kig på softwaren!

 

 

Softwaren – Corsair CUE
Corsair CUE er stedet hvor alle sine Corsair produkter mødes, således at du kan styre dem på et og samme sted. Når programmet åbnes op, mødes man af en oversigt hvor man vil kunne se hvilke Corsair enheder der er tilsluttet ens computer. I vores tilfælde er det kun Scimitar musen der er tilsluttet – vi trykker på den.

 

 

Med musen valgt, kommer vi ind i et andet billede hvor vi får fem muligheder ude i venstre side. Den første er Actions. Her er det muligt at programmere samtlige knapper på musen, til lige hvad du måtte have lyst til og derved oprette såkaldte ”actions” – der af menu navnet.
Menuen Lighting Effects giver sig selv, da dette er stedet hvor du kan tilpasse det indbyggede RGB lys i de fire zoner på computermusen. Du kan endda have forskellige effekter og farver på hver zone, hvis du måtte have lys til det!

 

 

Under fanen DPI kan du indstille hastigheden på musen i de fem forskellige niveauer der er. Hvert DPI trin kan du tildele en farve, så du altid ved hvilken hastighed musen kører med. Dette lys er den farve der vil lyse ved de programmerbare knapper på venstre side. Det er muligt at indstille fra 1 – 16.000 DPI, så et hvert behov burde kunne tilfredsstilles.


Performance menuen er stedet hvor du kan justere angle snapping og hastigheden på markøren. Normalt vil jeg anbefale at lade disse stå som standard – måske du har andre præferencer.
Det sidste men ikke mindst spænende menupunkt er Surface Calibration. Her kan du få sensoren i musen til at skanne overfladen den bruges på, og derved opnå den absolut bedst mulige performance. Flere mus tilbyder dette, men det er efterhånden længe siden jeg har set funktionen – lækkert at se Corsair har bragt den tilbage.

 

 

Inden vi springer ud i test delen, har jeg lige skudt fire billeder der viser et par af de 16.8 millioner farver det indbyggede RGB lys kan gengive. Bemærk dog at RGB hvid, ALDRIG bliver helt hvid – desværre.

 

 

Testen og brugen
Det er nu blevet tid til at vi skal have smidt musen på skrivebordet, og se hvordan den er at arbejde og ikke mindst spille med. Jeg smed min trofaste Logitech MX Master på hylden i lidt over en uges tid, til fordel for Scimitar musen. Til testen blev der brugt en Corsair MM300 musemåtte i stof. Jeg benyttede overflade kalibreringen i CUE softwaren for at indstille musen til måtten, og derved opnå det bedste og mest retvisende resultat.

 

Musen er primært tænkt for MMO spillere, men eftersom jeg ikke er til den type spil kunne jeg ikke udsætte musen for dette. I stedet valgte jeg at programmere knapperne på siden til forskellige funktioner i Windows og programmer. Efter lidt tilvænning til mine nye genveje, blev det en sand leg at sidde med Scimitar i hånden. Simple opgaver som at åbne stifinder eller programmer som ellers kan klares på enkelte tryk var nu endnu lettere – awesome. Færden rundt i Windows, surfe på hjemmesider og lignende opgaver foregik som forventet også helt uden problemer.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_32

 

Komforten på musen er virkelig lækker. Det er fedt at se Corsair implementering af macro knapperne på siden, således at de kan rykke frem/tilbage. Selvom det ikke er meget de kan rykkes, har det alligevel utrolig meget at sige for den overordnede komfort. Scimitar er også udstyret med nogle rigtig gode venstre/højre klik knapper og et intet mindre end fantastisk hjul, hvilket gør den til noget specielt. Venstre/højre klik har tilpas modstand og et tilfreds stillende klik når der trykkes, som heller ikke er for højt. Hjulet ruller intet mindre end fantastisk og også tryk er som det skal være – lige efter bogen. Men hvad med gaming?

 

Som nævnt har jeg ikke nogle MMO spil at teste Scimitar musen med, men jeg fandt noget andet at bruge de mange programmerbare knapper til. Dette betyder naturligvis ikke at vi springer uden om denne test, for hvad med FPS gaming? Selvom at musen ikke er designet til at spille FPS spil, betyder det så at den stinker til det eller hvordan? Tvært i mod, kan vi vidst roligt sige. Corsair har ikke sparet nogle steder i musen, hvilket tydeligt kan mærkes når der skal flækkes skaller online i noget Call of Duty eller CS.

 

Præcision og uhyre fart/acceleration er hvad du får når du tager musen i hånden og går i gang. Dette kombineret med den rigtig gode komfort, og gode vægt giver en rigtig fed oplevelse. Jeg vil kalde Scimitar musen for en rigtig god all rounder der sådan set kan det hele, uden at skuffe eller halte nogle steder. Med disse rosende ord, går vi til konklusionen nedenfor, hvor jeg vil sidde de sidste ord på denne test.

 

 

Pris
I skrivende stund (02/02 2017) kan Scimitar PRO RGB musen findes på PriceRunner.dk til en pris der lyder på omkring 600,- DKK. Dette lyder måske som mange penge for en mus, men når vi har med high end produkter at gøre som Scimitar musen er, vil jeg kalde prisen fair. Der er få mus af denne kaliber på markedet i dag. Klik på PriceRunner.dk banneret herunder for at komme direkte til prisoversigten.

 

Ønsker du alle detaljer fra Corsair selv, kan du give deres hjemmeside et besøg ved at klikke på banneret med deres navn herunder.

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er nu tid til at vi skal have rundet vores test af Scimitar fra Corsair af. Jeg må indrømme at jeg var lidt skeptisk da jeg modtog musen, eftersom at den er designet til MMO spil – hvilket jeg ikke gør så meget i. Det viste sig dog hurtigt at musen kan meget mere end blot bruges til dette formål. På trods af at have hele tolv knapper på venstre side, er komforten faktisk rigtig god. Det er intet mindre end genialt at alle knapperne på siden kan rykkes frem/tilbage – på den måde får man en mus der passer til en, og ikke omvendt. Dette kombineret med en særdeles veludviklet sensor, og man har en mus der leverer varen hver gang – eller næsten.

 

Jeg oplevede nemlig at musen/softwaren frøs ind i mellem. Især ved opstart af Windows, eller nogle spil var dette et problem der opstod lidt for ofte. Problemet kunne løses ved at frakoble musen bag i computeren, og i igen – lidt irriterende! Ud over dette problem, som helt sikkert kan løses med en opdatering fra Corsairs side, er der ikke rigtig noget negativt at sige om Scimitar PRO RGB. Corsair er jo efter hånden kendt for at gå all in på RGB lys, hvilket også kan ses her da musen har hele fire forskellige zoner der kan styres i Corsair CUE softwaren. Det samme kan alle knapperne på siden, som kan programmeres til lige hvad du kunne tænke dig – awesome, og over and out for denne gang!

 

Godt

 • Komforten er god
 • RGB lys i fire zoner
 • Hjulet er rigtig lækkert
 • Tolv fuldt programmerbare knapper
 • Knapperne på siden kan justeres
 • Corsair CUE softwaren
 • Solid konstruktion
 • Rigtig god sensor – op til 16.000 DPI!

Knap så godt

 • Prisen er til den høje side – dog fair
 • Intet vægtsystem (for nogen)
 • Oplevede enkelte gange at mus/software frøs

 

Conclusion
It is now time wrap up our review of the Scimitar mouse from Corsair. I have to admit that I was a little skeptical when I received the mouse, since it is designed for MMO games - which I do play at all. It quickly turned out that the mouse could be much more than just used for this purpose. Despite having nothing less than twelve buttons on the left side, the comfort is actually really good. It is nothing less than awesome that all the buttons on the side can be moved forward/back - that way you get a mouse that fits you, and not the other way around. This combined with a highly-developed sensor and you have a mouse that delivers the best possible every time - or almost.

 

Often the mouse/software froze which was quite annoying. Especially at Windows startup, or some games, this was a problem. The problem could be solved by unplugging the mouse, and then connect it to the computer again. I am sure that this can be solved with an update from Corsairs. And beside that, there is not really anything negative to say about the Scimitar PRO RGB. Corsair is known to go all in on the RGB lighting, which also can be seen here. Scimitar have nothing less than four different zones that can be controlled in the Corsair CUE software. The same goes for all the buttons on the side, which can be programmed to just what you would like – just awesome, and over and out for now!

 

Pros

 • Very good comfort
 • RGB lightning in four zones
 • The wheel is awesome
 • Twelve fully programable buttons
 • Slider function for the side buttons
 • Corsair CUE software
 • Solid build quality
 • Really nice sensor – up to 16.000 DPI!

Cons

 • The price is a bit steep – but fair
 • No weightsystem (for some)
 • Sometimes the software/mouse froze up

Score: 9 + Great Product award

 

Corsair_Scimitar_PRO_RGB_Gamer_mus_Tweak_dk_36

 Corsair Gamer Mus - Scimitar PRO RGB Corsair Gamer Mus - Scimitar PRO RGB
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB kabinet

2017 blev og er stadig året for RGB lys og hærdet glas i computer kabinetter. Først var det kun i de dy

Læs Mere

Shuttle DS77U barebone PC

Shuttle har i år opdateret deres XPC serie af små computere med den nye Kaby Lake arkitektur. Shuttle er synon

Læs Mere

HyperX - Alloy Elite - HyperX opdaterer deres gaming tastatur

Sidste år så vi HyperX gøre deres indtog på markedet for gaming tastaturer med deres Alloy FPS ga

Læs Mere

ASUS Zenith Extreme X399

Igår bragte vi jer det første danske review af AMD's ThreadRipper 1920X processor. Nu er tiden kommet til at

Læs Mere

AMD Ryzen ThreadRipper 1920X

Når det kommer til processorer i HEDT segmentet også kendt som High-end Desktop, har Intel sat solidt på

Læs Mere

MSI Infinite A Gamer PC

Det er ikke alle der har hænderne skruet rigtigt på i forhold til at samle deres egne PC’er, og de maski

Læs Mere

Netgear Arlo Pro VMS4130 Base og HD-kamera

Er du på udkig efter en let tilgængelig måde til at få et overvågningssystem, som du selv ka

Læs Mere

Polar M430 - GPS løbeur med pulsmåler

Så kom Polar på banen med en ny version af det ultra populære M400 løbeur - denne gang med optisk

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Custom Radeon RX Vega grafikkort rammer butikkerne næste måned

Vi er mildest talt træt af at vente på AIB for sendt deres Custom Radeon RX Vega grafikkort ud i butikkerne. N
Læs Mere

Xbox One X preorders åben worldwide til $499 (video)

Glem alt om 30 FPS, når du kobler af med din konsol. Xbox One er officielt lagt på nettet til forudbestilling,
Læs Mere

Plantronics udvider BackBeat FIT familien med nye fitness headsets

Plantronics kan andet end headsets til gaming eller B2B segmentet. Plantronics har netop søsat nye familiemedl
Læs Mere

Apples nye iOS 11 officielt lanceret (Video)

Apples nye iOS 11 officielt lanceret, og iOS bringer en stak ændringer med sig til både iPads og iPhones. Bla
Læs Mere

Ny Amazon Fire HD 10 tablet annonceret

Amazon har annonceret en ny Amazon Fire HD 10 tablet, som har gennemgået en række forbedringer på hardwaren.
Læs Mere

De første benchmarks af Intel Core i9-7980XE

Processorkrigen buldrer afsted, og Intel har bestemt ikke smidt sig fladt ned på maven over populariteten fra
Læs Mere

HTC kan være på vej med tre nye smartphones

Hvis du gik rundt og troede, at HTC var færdig med sin smartphone-lancering for i år, så kan du godt begynde a
Læs Mere

FaZe Clan løb med overskrifterne i New York

New York er en særlig by at besøge. For FaZe Clan var oplevelsen dog større end i de fleste andre tilfælde.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.