TEST: Corsair Crystal 570X RGB

editor picture
Hardware udlånt af: Corsair.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 29. Mar 2017. Testen er vist 4594 gange.
Brand: Corsair.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Der er vidst ingen tvivl om at Corsair er glade for RGB lys. Vi finder det næsten i alle deres produkter efter hånden, og det computerkabinet vi skal kigge på i dag er ingen undtagelse. Ud over at være udstyret med tre 120 mm RGB LED blæsere, har Crystal 570X RGB – som er navnet – også et andet træk i ærmet.

 

Som navnet måske giver et hint omkring, har vi her med et kabinet at gøre, som tager begrebet hærdet glas til et helt nyt niveau. Ikke nok med at være udstyret med glas på både venstre og højre side, finder vi også glas i toppen og fronten af kabinettet – altså på hele fire sider! Umiddelbart lyder dette ret imponerende, men hvordan har Corsair implementeret det? Lad os skyde gang i testen, og finde ud af det!

 

Corsair_Crystal_570X_RGB_Tempered_glass_kabinet_RGB_tweak_dk_1

 

large_front

 

Specifikationer og features
Vi har været en tur forbi Corsairs hjemmeside og fundet nogle specifikationer og features på Crystal 570X RGB kabinettet. Jeg har denne gang også valgt at inkludere et par beskrivende billeder, samt Corsair´s introduktions video af kabinettet:

 • Materialer: Metal og glas
 • Dimensioner: 480 x 234 x 512 mm
 • Vægt: 10,9 kg
 • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX og ATX (op til 272 mm)
 • Maksimal grafikkort længde: 370 mm
 • Maksimal CPU-køler højde: 170 mm
 • Maksimal PSU længde: 225 mm
 • PCI-slots: 7 stk.
 • Harddisk pladser: 2x2,5” + 2x3,5”
 • Frontpanel: 2x USB 3.0, lyd ind/ud og RGB kontrol
 • Blæser support:
  - Front: 3x120 mm / 2x140 mm (3x120 mm RGB inkluderet)
  - Top: 2x120 mm / 2x140 mm
  - Bagende: 1x120 mm
 • Radiator support:
  - Front: 120/240/280/360 mm
  - Top: 120/140/240 mm
  - Bagende: 120 mm

 

Se den flotte præsentation af Corsair Crystal Serie 570X RGB i nedenstående video.

 

 

Corsair Crystal 570X RGB – et kig på kabinettet
Med introduktionen og det tekniske på plads, kan vi nu tage det første rigtige kig på kabinettet. 570X RGB er ikke som noget andet PC kabinet, jeg har haft i hænderne – og jeg har altså haft mange gennem systemet gennem tiden. Som vi kan se på de første billeder nedenfor, finder vi altså ikke bare hærdet glas på sidepanelerne, men også toppen og fronten. Alle fire glaspaneler er fastgjort med tommelskruer, fire styk på hver. Dette giver sammen med glasset et fedt look. Med glas på højre side, er det med at være ekstrem omhyggelig med kabelføringen, da ALT kan ses. Lad os gå lidt mere i detaljer.

 

 

Øverst i den højre side på Corsair Crystal Serie 570X RGB kabinettet finder vi frontpanelet. Dette består af to USB 3.0 porte, lyd ind/ud samt en power knap, ingen reset knap denne gang. Derudover er der også tre knapper til kontrol af RGB lyset i de fire 120mm blæsere. En til styrken, hastighed og effektvalg. Det kræver altså ingen software for at styre lyset, hvilket jeg ser som en positiv ting. Glaspanelet på toppen har et indhak der hvor frontpanelet er, hvilket giver et fedt look. Den overordnede byggekvalitet er virkelig super lækker og uhyre høj, takket være net det hærdet glas.

 

 

Måden hvorpå Crystal Serie 570X RGB kabinettet kan komme af med luften øverst, er en åbning på hver side mellem top – og sidepanel. Ved at løsne de fire øverste tommelskruer kan det øverste glaspanel let løftes af. Nedenunder finder vi et meget stort støvfilter som dækker hele toppen på kabinettet, og er fastgjort med magneter. Den passer i formen med kabinettet, således at den kun kan monteres på en måde, og let klikker på plads.

 

Med filtret af vejen, kan vi se hvad muligheder vi har for montering i toppen. Corsair skriver at det er muligt at montere op til to 140 mm blæsere, mens man må nøjes med 240 mm radiatorer. Dette skyldes at man ellers kan komme i konflikt med køleprofilerne på ens bundkort, samt RAM. Det er desuden også muligt at afmontere det øverste beslag ved at løsne to tommelskruer. På den måde kan du montere dine blæsere/radiator uden for kabinettet, og få det hele ind på en gang – smart.

 

 

Vi bevæger os videre til fronten på kabinettet. Ligesom på toppen, holdes dette glaspanel også fast med fire lange tommelskruer. Vær opmærksom på at når skruerne er løsnet, er der ikke noget der holder glasset = det kan falde ud og gå i stykker, hvis ikke man passer på.

 

Med glasset afmonteret, finder vi endnu et enormt magnetisk støvfilter som dækker hele fronten. Der er også et lille Corsair logo i bunden af dette, som vil lyse op i hvidt når kabinettet er tændt – ingen RGB her, hvilket er lidt en skam. Vi finder hele tre SP120 RGB blæsere præmonteret, hvilket i den grad er et plus.

 

 

Om til bagenden, hvor vi finder det layout som vi efter hånden er blevet vandt til. Strømforsyningen nederst, efterfulgt af syv PCI-slots ovenfor, mens hullet til bundkort I/O panel og pladsen til en 120 mm blæser er øverst.

 

Bunden byder på to aflange plastikfødder, som hver har gummi monteret for at minimere vibrationer fra kabinettet. Der er naturligvis også et aflangt støvfilter hernede, som dækker for indsugningen til strømforsyningen. De lange huller forrest i bunden, er til at montere pumpe til custom vandkøling, hvis man er til den slags.

 

Som et hvert andet kabinet med glas, er 570X RGB utrolig glad for fedtede fingre og støv, hvilket tydeligt kan ses på det sidste billede herunder.

 

 

Lad os fortsætte vores tur ind i kabinettet, og se hvordan Corsair har indrettet 570X RGB. Efter at have afmonteret begge sidepaneler, mødes vi af synet herunder. Som vi kan se er der tale om et åbnet design, hvor de tre blæsere i fronten har fri passage til at køle grafikkort med videre. Lad os gå lidt mere i dybden…

 

Corsair_Crystal_570X_RGB_Tempered_glass_kabinet_RGB_tweak_dk_18

 

Du vil uden problemer kunne montere selv tykke radiatorer i fronten af kabinettet, da der er et godt stykke hen til PSU-coveret. Ligesom i toppen, er det i fronten også muligt at afmontere beslaget hvorpå blæserne/radiator installeres. Så du her også kan fastgøre det hele til beslaget, og derefter montere det hele på én gang. Der er naturligvis også huller til kabelføringen, tre af slagsen op af siden ved bundkortet, som vi kender det. Noget andet vi også kender er et hul til udskiftning af CPU-køler, samt ventilerede PCI-slots. På trods af at 570X RGB er et ret stort miditower, er det alligevel kun muligt at montere en 120 mm blæser bagerst.

 

En af de ting der er mig en gåde, er hvorfor i alverden at Corsair ikke har valgt at lukke enden på PSU-coveret. Vi ønsker at gemme kablerne væk, og ikke vise dem frem – og da slet ikke i sådan et show kabinet som 570X RGB er.

 

 

En anden ting der ikke helt giver mening, er manglen på huller ovenpå PSU-coveret til frontpanel stikkene. Der er ganske vist huller til ventilation, hvis man ønsker at strømforsyningen skal trække luft ind fra kabinettet, men ingen til kabler. Jeg viser hvad jeg mener, lidt tydeligere senere.

 

Corsair logoet på PSU-coveret kan ligesom det lille logo i fronten lyse op. Dog er der her heller ikke noget RGB, og man må derfor nøjes med hvid. Til Corsairs forsvar, vil jeg dog sige at hvid er den rigtige farve at vælge, når RGB nu ikke er muligt, da den stort set passer til et hvert build.

 

 

Lad os fortsætte vores tur om på bagsiden af kabinettet. I modsætning til stort set alle andre kabinetter, har Corsair gjort det muligt at se alt her omme også – længe leve hærdet glas. Dette sidder naturligvis også større krav til kabelføringen, som gerne skulle se lige så godt ud som på forsiden. Det er også her omme at alle ens drev skal monteres. 570X RGB understøtter op til 2x3,5” samt 2x2,5” harddiske, eller 4x2,5” hvis man dropper de store gamle drenge. Placeringen er umiddelbart ganske fin, og man kan fremvise sine diske.

 

Corsair har gjort deres for at trække de mange kabler som gør RGB lyset i blæserne muligt.
Det er muligt at montere tre blæsere mere til den indbyggede RGB lys controller, men kun Corsairs egne SP120 RGB, og IKKE deres HD model!

 

 

Ud over de mange steder hvor strips kan fastgøres, finder vi også et aflangt stykke metal, hvor kabler kan gemmes bag. Denne fastgøres med to tommelskruer, og byder på velcro strips. Der er under denne skinne at kabler såsom 24-pin og SATA strøm skal løbe.

 

 

Montering af hardware i 570X RGB
Lad os få smidt noget hardware i kabinettet, og se hvordan det tager sig ud. For en gangs skyld har vi med et helt værktøjsfrit kabinet at gøre, når det kommer til montering af diske. Hvad end du installere 3,5” eller 2,5” harddiske, kan dette klares uden værktøj – awesome.

 

Noget der dog ikke er særlig awesome, er manglen på huller til kabler på PSU-coveret som vi nævnte tidligere. På billede to herunder, har jeg med den røde pil vist hvor disse huller burde være. Corsair mener åbenbart at alle kabler til USB, lyd og frontpanel skal trækkes langs bunden og ud i det nederst hul ved siden af bundkortet. Dette er virkelig en stor fejl i min optik, især da meget billigere kabinetter tilbyder dette.

 

 

På trods af dette, gik resten af installationen ganske smerte frit. Der er oceaner af plads at arbejde på inde i 570X RGB. Jeg havde min tvivl omkring kabelskinnen på bagsiden, men det viste sig dog ikke at være noget problem. Som det kan ses nedenfor, blev vores resultat hvad jeg vil kalde OK.

 

Jeg er dog nødt til at stille endnu et spørgsmål, ved et af Corsairs valg her omme. Jeg kan ikke forstå hvorfor at 3,5” harddiskene skal vende som de gør. Måske er det for at give lidt ekstra plads til kabler? Men eftersom at vi har med at kabinet at gøre hvor alt kan ses, og at det er meningen. Ville jeg hellere havde lidt svære ved at trække kabler, og derved kunne fremvise den rigtige side af mine harddiske – ligesom ved SSD´erne.

 

 

Med den anden side til kameraet, kan vi se at 570X RGB ikke er særlig fyldt, på trods af at have både ATX bundkort og to grafikkort installeret. Der er rigtig god plads inde i kabinettet, og det skriger nærmest på en radiator i fronten, eller toppen – eller måske begge dele?

 

Hullet i enden af PSU-coveret viste sig dog at være til gavn for noget, nemlig vores PCI-Express strømkabler. På trods af dette havde jeg stadigvæk hellere set enden lukket, og eventuelt et hul til at trække kablerne op oven på.

 

 

CPU-kølere må have en maksimal højde på 170 mm, hvilket naturligvis også gør sig gældende for grafikkort. Dette betyder at et hvert kort på markedet, skulle kunne monteres uden nogle problemer. Du vil dog få problemer med radiatorer i toppen, med mindre du ikke går højere op end 240 mm som er det der officielt understøttes. Ellers skal du have bundkort med små køleprofiler øverst, samt low-profile RAM.

 

 

Nu da en stor del af kabinettet også er RGB lyset i blæserne, slipper i naturligvis ikke for et par billeder af disse. Der er et utal af effekter at vælge imellem på den indbyggede controller. Det er ikke muligt at vise disse på billeder dog, så i må nøjes med lidt af de forskellige farver. Lyset er klart og pænt, dog er der nogle af farverne der skinner mere igennem end andre. Normalt er RGB hvid ikke særlig pæn, men den hvide i SP120 RGB blæserne er overraskende pæne. Når du er færdig med at savle over billederne herunder, kan du rulle videre til konklusionen…

 

 

 

Pris
I skrivende stund d. 27/03 2017 kan Crystal 570X RGB findes på PriceRunner.dk til en pris på lige omkring 1500,- DKK inklusiv porto. Dette er ret mange penge for et kabinet, men hvis man tænker på hvor meget glas man får med, samt de tre 120 mm RGB blæsere, kan prisen til dels retfærdiggøres. Der er ingen andre kabinetter der ligner Crystal 570X RGB – det koster oftest lidt ekstra at være unik. Du kan klikke HER for at komme direkte til prisoversigten.

  

Ønsker du alle detaljerne fra Corsair selv, kan du give deres hjemmeside et besøg. Klik på banneret med deres navn herunder for at komme direkte til deres hjemmeside.

 

Corsair_Crystal_570X_RGB_Tempered_glass_kabinet_RGB_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er nu blevet tid til at vi skal konkludere på Crystal 570X RGB kabinettet fra Corsair. Slutningen af 2016 og starten af 2017 har i den grad stået i RGB lysets og det hærdede glas´ tegn – også hos Corsair. I skrivende stund er der ikke noget kabinet på markedet der kan matche 570X hvad angår glasset, selvom CULLINAN fra Rosewill kommer tæt på. Der er en hel del lækre og positive ting ved Crystal 570X RGB kabinettet, men i den grad også ting der kunne gøres bedre og smartere – lad os starte med at få disse af vejen.

 

En af de ting der irriterede mig mest ved dette kabinet, er at Corsair ikke har valgt at lave huller i bunden på PSU-coveret. Dette betyder at kablerne til frontpanelet, der i blandt USB, lyd og power/reset knap etc. skal trækkes langs bunden, hvilket virkelig ikke ser godt ud. Corsair i var dem der bragte os kabelføring til at starte med, så dette er absolut ikke acceptabelt! Jeg forstår heller ikke hvorfor at enden på PSU-coveret er åbent? Vi prøver at gemme kabler her nede, ikke vise dem frem. Ud over disse lidt større negative ting, er der også et par mindre. Nu da Corsair logoet i fronten og på PSU-coveret har lys. Hvorfor så ikke gå all-in og inkludere RGB her også, og ikke kun nøjes med hvid? Og med glas på fire sider af kabinettet, havde det måske været på sin plads at inkludere en pudseklud.

 

Med ovennævnte sagt, lyder det måske som om at Crystal 570X RGB er et forfærdeligt kabinet – men nej, det er det skam langt fra, lad os snakke positive ting. For det første, bare kig på kabinettet. Designet er virkelig unikt og helt sit eget med hærdet glas på hele fire sider. Du skal dog være glad for at gøre rent, da glasset suger fedtede fingre og støv til sig. Det åbne design kombineret med hele tre 120 mm RGB blæsere monteret i fronten, sikrer godt airflow og plads til masser af hardware. Både i toppen og fronten er der plads til radiatorer, hvor beslaget kan afmonteres for et gøre installationen lettere. Corsair har også gjort deres for at gøre kabelføringen overskuelig, hvilket også er et must med glas på det højre panel = frit skue til alle kabler.

 

Alt i alt er Crystal 570X RGB et lækkert kabinet, men det virker lidt som om at Corsair havde en deadline de ikke måtte misse. Dette resulterede i nogle halve løsninger nogle steder, som i den grad burde have været rettet inden et officielt release, i min optik. Med det sagt, så vælger jeg alligevel at give Crystal 570X RGB en score på 8,5/10 samt vores Great Product award. Der er tale om et helt unikt kabinet, hvilket skal belønnes.

 

Godt

 • Unikt design med glas på fire sider
 • Masser af plads til hardware
 • Blæser/radiator beslag i front og top kan afmonteres
 • Tre inkluderede RGB blæsere
 • Gode kabelførings muligheder
 • Støvfiltre i top, front og bund
 • RGB kontrol kræver ikke software

Knap så godt

 • Ingen huller til kabler i bunden (USB, lyd, etc.)
 • Corsair logo på cover og front er ikke RGB

 

Conclusion
It is now time for us to conclude on the Crystal 570X RGB case from Corsair. The end of 2016 and beginning of 2017 has certainly been in the RGB light and the tempered glass sign - also at Corsair. At the moment, there is no case on the market that can match 570X in terms of the glass, though CULLINAN from Rosewill comes close. There are quite a few great and positive things about the Crystal 570X RGB case, but also some things that could be a lot better or smarter integrated - let's start by getting these out of the way.

 

One of the things that annoyed me the most about this case is that Corsair has not chosen to make holes in the bottom on the PSU cover. This means that the cables to the front panel, such as USB, audio, and power / reset button must be pulled along the bottom, which really doesn’t look good. Corsair was the company who brought us cable management options to start with, so this is not acceptable! Nor do I understand why the end of the PSU cover is open? We try to hide cables down here, not show them. In addition to these slightly larger negative things, there are also a few minor. Since there is light in the Corsair logo in the front and on the PSU cover. Why not go all-in and include RGB here too, and not just settle for white? And with glass on four sides of the case, it might have been appropriate to include a polishing cloth.

 

With the above said, it maybe sounds like the Crystal 570X RGB is a terrible case - but no, it is really far from, let's talk positive things. First, just look at the case. The design is truly unique and entirely its own with tempered glass on four sides. However, you must be happy to clean, as the glass absorbs greasy fingers and dust with ease. The open design combined with three 120 mm RGB fans mounted in the front, ensures good airflow and space for lots of hardware. Both at the top and the front there is room for radiators where the bracket can be removed for an easier installation. Corsair has also made the cabling on the back quite straight forward, which is a must with glass on the right panel = free look at all the cables.

 

All in all, the Crystal 570X RGB is a good case, but it seems a little like Corsair had a deadline they could not miss. This resulted in some of the solutions being “half-done” in some places. These should have been corrected before an official release in my opinion. With that said, I anyway choose to give the Crystal 570X RGB a score of 8.5/10 and our Great Product award. This is a unique case, which need to be rewarded.

 

Pros

 • Unique design with tempered glass on four sides
 • Lots of room for hardware
 • Fan/radiator mounts in front and top is removable
 • Three included RGB fans
 • Great cable management options
 • Dust filters in top, front and bottom
 • RGB control requires no software

Cons

 • No cable holes in the bottom (USB, audio, etc.)
 • Corsair logo in front and cover is not RGB

Score: 8,5 + Great Product award

 

Corsair_Crystal_570X_RGB_Tempered_glass_kabinet_RGB_tweak_dk_44

 

Corsair Crystal 570X RGB Corsair Crystal 570X RGB
8,5/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Corsair Harpoon RGB Wireless Gamermus

Trådløs og gaming er normalt ikke to ord der hænger sammen, selvom flere og flere producenter i l&oslas

Læs Mere

Far Cry New Dawn

Tweak.dk har testet det nye Far Cry New Dawn spil, og er klar med vurderingen. Tag Far Cry 5, spol tiden 17 år

Læs Mere

ASUS ROG Strix Z390-I Gaming

Et bundkort behøver ikke nødvendigvis at fylde meget for at være pakket med features. Det viser ASUS m

Læs Mere

Raijintek Juno Pro RBW

Raijintek har lanceret en række nye kølere med RGB belysning. vi kigger i denne anmeldelse på deres Jun

Læs Mere

Razer Nari Ultimate: Fantastisk synergi med computerspil

Razer er tilbage på testbænken, denne gang med deres spændende og innovative Nari Ultimate headset, der

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2060 Gaming Z 6G; RTX på budget

MSI er tilbage på redaktionen, og denne gang med et grafikkort, som jeg virkelig har glædet mig til at skulle

Læs Mere

Project Deathstroke - Et ASUS ROG Build

I samarbejde med ASUS, har vi samlet et system med alt hvad de har at tilbyde af hardware fra øverste hylde. Result

Læs Mere

AMD Radeon VII; verdens første 7 nm grafikkort

AMD har lanceret Radeon VII, som er verdens første 7 nm grafikkort med HBM2 VRAM. NDA

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA kommenterer på DLSS restriktioner på billedkvaliteten i Metro Exodus og Battlefield 5

Der er løbet meget kritik i DLSS bækken siden lanceringen, og der ser ikke ud til det stopper foreløbig.
Læs Mere

Intels 9 generation high-performance mobile processorer på vej

Intesl 9th generation high-performance mobile processor officielt listet. Core i9-9980HK flagskib med 8 Cores,
Læs Mere

GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC billeder, benchmarks leak og priser

Forud for officiel lancering af GeForce GTX 1660 Ti, er en række informationer lækket. Heriblandt finder vi GI
Læs Mere

RYGTE: 3GB VRAM modeller i GeForce GTX 1660 Ti serien på vej

NVIDIA på vej med nye 3 GB modeller i den kommende GeForce GTX 1660 Ti serie, og nu er der kommet leaks af den
Læs Mere

OFFICIELT: Alle Galaxy S10 modelnavne afsløret på Samsungs franske website

Bølgen af lækkede informationer forud for officielle annonceringer, er praktisktalt umulige at stoppe. Det gør
Læs Mere

Rainbow Six Siege Outback map afsløret

Alt imens vi knokler på at få testen af Far Cry New Dawn klar til jer, har Ubisoft afsløret flere detajler fra
Læs Mere

Release dato og officielle PC systemkrav til annonceret til World War Z

Saber Interactive har annonceret lanceringsdatoen på World War Z, og ifølge deres pressemeddelelse, bliver der
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 Open Beta starter 1 marts 2019

Tom Clancy’s The Division 2 Open Beta bliver tilgængelig for alle, og giver en fornemmelse for The Division 2
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.