TEST: Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 22. May 2018. Testen er vist 1106 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Gaming Udstyr


Del med dine venner

     


2017 blev året hvor RGB lyset for alvor fandt vej ind i vores gaming udstyr, og det fortsætter støt i 2018. Cooler Master er klar med en ny musemåtte, som netop har RGB-lys indbygget. I modsætning til konkurrenterne, har Cooler Master taklet det på en lidt anderledes måde, hvilket både holder prisen nede, men samtidig også gør det lettere for brugeren at tilpasse lyset.

 

Hvad vi mener med dette, og ikke mindst hvordan musemåtten er at bruge, er alt sammen noget vi ser nærmere på i denne test.

 

Cooler_,Master_RGB_Hard_Gaming_Mouse_Pad_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Normalt er der ikke mange spændende features at nævne, når vi snakker musemåtter. Men eftersom at der er indbygget lys i musemåttet fra Cooler Master, er der alligevel lidt at komme efter. Jeg har derfor været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet lidt lækkerier til jer:

 • Produktnavn: MasterAccessory - RGB Hard Gaming Mousepad
 • Materialer:
  - Kabelbeslag: Aluminium
  - Bunden: Silikone
  - Toppen: Metal med vinyl
 • Farve: Sort/sort
 • Dimensioner: 350 x 264 x 2 mm
 • Vægt: 808 gram
 • Indbygget lys: Ja, RGB
 • Software: Nej, touch kontrol

 

Unboxing af musemåtten
Kassen som RGB musemåtten kommer i, er med sorte og lilla farver, som på stort set alle andre Cooler Master produkter. På fronten finder vi et stort billede af selve musemåtten, med en af Cooler Masters egne mus på. Der bliver også gjort opmærksom på at der er indbygget RGB lys, og nederst finder vi måttens fulde og meeeget lange navn: MasterAccessory RGB Hard Gaming Mouse Pad – lad os bare kalde den RGB musemåtten i resten af testen. Bagsiden byder på en masse beskrivende tekst omkring forskellige features rundt omkring på måtten.

 

 

Med kassen åbnet op, finder vi MasterAccessory RGB Hard Gaming Mouse Pad gemt under en plastikskjold pakket ind i en pose. Ud over selve computer musemåtten, er det eneste andet tilbehør i kassen en quickstart guide, det er det.

 

 

En tur rundt om produktet
Lad os tage en tur rundt om RGB musemåtten som det næste. I modsætning til normale musemåtter, har denne naturligvis en ledning med et USB-stik i enden eftersom at der skal strøm til for at lyset kan virke. Kablet er omkring 2 meter langt, hvilket bør være tilstrækkeligt for langt de fleste behov.

 

 

Med sine 350 x 264 mm, er der ikke tale om den største musemåtte i verden, men heller ikke den mindste. Personligt mener jeg at Cooler Master har fundet en god mellemting, som langt de fleste vil kunne forenes med. Overfladen er sort hård plastik/vinyl, som giver minimal modstand når musemåtten skal skubbes hen over den. Nede i det højre hjørne, finder vi et diskret Cooler Master logo, som naturligvis vil lyse op når det indbyggede RGB lys tændes – mere om dette senere.

 

 

I toppen placeret i midten, finder vi en aluminiumsklods skruet fast til måtten. Hele musemåtten består af en stor aluminiumsplade, så der er kælet for detaljerne, når det kommer til byggekvaliteten som er bundsolid. Klodsen i aluminium er stedet hvor kablet kommer ind, og hvor noget af elektronikken der gør lyset muligt er gemt.

 

Bemærk desuden det lille ”fingeraftryk” på overfladen af musemåtten. I stedet for at bruge software til at skifte mellem de forskellige lyseffekter og farver, foregår det alt sammen via et tryk med din finger direkte på måttens overflade. Det er et spændende valg, og det bliver spændende at teste hvordan det rent faktisk virker lidt senere.

 

 

Med bunden i vejret på måtten finder vi naturligvis et lille klistermærke med serienummer og lidt andre informationer på produktet. Derudover er der hele fem store gummifødder her nede, som skal sikre at musemåtten ligger fast på et hvert underlag og ikke rykker sig midt i kampens hede!

 

 

Testen – Lyset og Brugen
Den andensidste etape af vores gennemgang af RGB musemåtten fra Cooler Master er nået, det er blevet tid til at teste inden vi skal konkludere. Jeg har valgt at dele vores test del op i to små bidder, RGB lyset og brugen med mus da førstnævnte er et stort salgspunkt og feature for netop dette produkt. Lad mig starte med at sidde nogle ord på hvordan det indbyggede lys så ud og var at bruge.

 

 

Hvis vi starter ud med hvordan lyset blev gengivet, så virker det måske som om at det er pænt og klart på billederne ovenover og nedenfor. Så længe at det var mørkt i rummet, var dette skam også tilfældet. Lyset var pænt og jævnt rundet om hele kanten på musemåtten, men Cooler Master logoet nede i højre hjørne blev aldrig helt lyst op hvilket var lidt en skam. Touch kontrollen til at skifte mellem effekter og farver virkede fejlfrit, og registrerede et hvert tryk. Der er en god portion stationære farver at vælge mellem samt et par effekter såsom regnbuen på første billede ovenfor.

 

Hvis du sidder i dagslys eller et meget lyst rum, skal du dog ikke forvente det store af det indbyggede lys, da det simpelthen ikke er kraftigt nok. Her klarer konkurrenterne fra Corsair og Razer sig betydeligt bedre. Disse har også software som gør det muligt at personliggøre lyset lidt mere, men personligt kan jeg godt lige Cooler Masters udgave som også holder prisen i bund.

 

 

Men hvordan var måtten så at bruge? Det kan jo godt være at lyset var pænt og farverigt, men dette nytter jo ikke hvis måtten ikke performer som den skal. Til testen brugte jeg min ASUS ROG Pugio mus som vi også har testet her på siden. Der er tale om en kablet gamer mus, som både kører godt på hårde og bløde overflader. Til dagligt bruger jeg den sammen med den lange Corsair MM300 måtte som er i blødt stof, det var lidt af en omvæltning at skifte over til RGB musemåtten fra Cooler Master.

 

Hårde musemåtter betyder som regel høj hastighed, og denne fra Cooler Master er absolut ingen undtagelse. Hvis du kan lide fart over feltet og ubesværet glid med din mus, så vil du uden tvivl kunne lide overfladen på RGB måtten her. Selvom musen glider betydeligt lettere end på en stofmåtte, havde jeg stadig god præcision i både mine spil og billedredigering sammen med min ASUS ROG Pugio mus, så der var absolut ingen ko på isen når det kom til selve overfladen på måtten – dog var der en anden ting der gik mig på igen og igen. Aluminiumsklodsen på toppen af musemåtte fangede gang på gang kablet på min mus, hvilket var meget frustrerende! Især hvis du skulle lave et hurtigt flick i skydespil, og musen pludselig sad sig fast og ikke ville længere = du døde. Jeg prøvede både at ligge kablet på toppen af klodsen, men det nyttede ikke eftersom musen jo er i konstant bevægelse og kablet faldt ned.

 

 

Med minde du benytter en trådløs gamermus eller har en mouse-bongie til at holde dit kabel af vejen, vil du højst sandsynligt også løbe ind i dette problem. Det er lidt en skam, eftersom at resten af musemåtten faktisk er rigtig lækker både at bruge, og både ser rigtig godt ud og føles virkelig godt skruet sammen – bogstaveligtalt. Lad os springe videre og få sat en pris på herligheden og runde testen af med en konklusion.

 

Cooler_,Master_RGB_Hard_Gaming_Mouse_Pad_tweak_dk_22

 

Pris
I skrivende stund d. 22/05 2018 kan RGB musemåtten fra Cooler Master findes på nettet til omkring 300,- DKK inklusiv fragt. Dette er faktisk en ret skarp sammenlignet med andre RGB musemåtter. Dog opgiver du også mulighed for at kontrollere lyset via software, samt at det ikke er så skarpt og farverigt som konkurrenternes – touch kontrollen er til gengæld super fed og gennemtænkt.

 

Alle detaljerne på RGB musemåtten fra Cooler Master, kan naturligvis også findes på deres hjemmeside. Klik blot på banneret med deres navn nedenfor, og bliv sendt direkte til der til.

 

Cooler_,Master_RGB_Hard_Gaming_Mouse_Pad_tweak_dk_1

 

Konklusion
Hvis du er på udkig efter det sidste RGB lir til dit setup og pengene er ved at være opbrugt, er RGB musemåtten fra Cooler Master et rigtig godt bud. For under 300,- DKK får du en solid musemåtte med hård overflade, og lækkert indbygget RGB lys. Selve overfladen på måtten er helt efter bogen, og er som man nu kan forvente en musemåtte med hård overflade at være - høj hastighed og minimal modstand når musen skal skubbes hen over måtten. Størrelsen på 350 x 264 er ikke den største måtte vi har set, men en god mellemting som langt de fleste kan leve med.

 

Ligesom mange af Cooler Masters andre produkter, har de også valgt at lave denne musemåtte helt software fri. Dette betyder at alt kontrol af det indbyggede lys foregår direkte på måtten, via en lille touchknap indbygget direkte i måtten. Dette er en super fed implementering, som jeg ikke havde regnet med at se på en måtte til denne pris. Det indbyggede lys er fin, men kunne sagtens have været skarpere og mere klart – her halter Cooler Master efter konkurrenterne. Placeringen og formen på den store aluminiums klods hvor kablet går ind i måtten, var dog yderst belastende og gav mig flere gange problemer i mine spil, da kablet fra min mus simpelthen sad fast. Bruger du en trådløs mus eller har en mouse-bongie vil problemet naturligvis ikke være der.

 

Vi lander på en samlet score der hedder 7/10 i denne omgang. Hvis du mangler det sidste RGB lir for at dit setup er komplet, så kunne RGB måtten fra Cooler Master i den grad være et godt bud – og så koster den faktisk ikke mere end en normal musemåtte uden noget lir eller lys, what is not to like?

 

Godt

 • Fin størrelse for de fleste
 • Touch kontrol til farveskift i lyset
 • Hård overflade = høj hastighed
 • Gummifødder sikrer at måtten ligger fast
 • Solid byggekvaltiet
 • Kræver ingen brug af software…

Knap så godt

 • … selvom det kunne give flere muligheder
 • Aluminiums klodsen fanger ofte kablet
 • RGB lyset er alt for svagt

Score: 7

 

Cooler_,Master_RGB_Hard_Gaming_Mouse_Pad_tweak_dk_23

 

Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad
7/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

HyperX Cloud Flight trådløst gaming headset

Trådløst eller ikke trådløst, det er det store spørgsmål i 2018. HyperX mener tr&ar

Læs Mere

Cougar Attack X3 RGB Tastatur

Cougar er bestemt ikke nogen ny spiller på markedet, men derimod en ny producent her på Tweak. Vi vil det n&ae

Læs Mere

Battlefield V UPDATE - Vi tester RTX IGEN!

Som det så ofte sker, når vi laver benchmarks, kommer der opdateringer som kan ændre resultaterne. Det e

Læs Mere

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

FORTNITE butikken 14 december 2018: Ny Slushy Soldier Fortnite skin frigivet

Fortnite hypen synes ingen ende at tage, og nye skins og items dukker konstant op via Fortnite shoppen. 14 dec
Læs Mere

Samsung One UI fremvist i ny video

For kort tid siden annoncerede producenten deres nye One UI under Samsung Developer Conference. Deres nye One
Læs Mere

Billeder af Gigabyte GeForce RTX 2060 OC lækket

Redaktionen hos Videocardz er igen på banen med nyt omkring et potentielt kommende GeForce RTX 2060.
Læs Mere

Marques Brownlee sætter ord på utilfredsheden med Rewind i 2018

YouTube brugerne har i den grad vist deres utilfredshed med den retning YouTube har bevæget sig, når det handl
Læs Mere

Edifier fremviser nye lydprodukter forud for CES 2019

Edifier har meldt ankomsten af nye lydprodukter, som bliver officielt fremvist under CES 2019. CES 2019 løber
Læs Mere

LG HomeBrew er et automatiseret øl brygningssystem

Forud for CES 2019 dukker der altid nye produkter frem i nyhedsmøllen, og i år er ingen undtagelse. Fra et lid
Læs Mere

Galaxy S10 med Snapdragon 855 sætter Exynos 9820 til vægs i ny Antutu Score

I sidste uge så vi de første indikationer på Antutu scores på kommende Samsung Galaxy S10 Plus på udenlandske
Læs Mere

Her er årets mest populære søgninger på Google

Year in Search: Se listerne over de danske Google-søgninger, som trendede mest i 2018.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.