TEST: Cooler Master MasterPulse PRO

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 16. May 2017. Testen er vist 1843 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


Hos Cooler Master hedder stort set alle nye produkter de disker op med, et eller andet med Master – testproduktet, og i dag er ingen undtagelse. Vi skal se nærmere på et gamer headset i den tungere ende af skalaen, i form af MasterPulse PRO. Førstehåndsindtrykket af Cooler Master MasterPulse PRO er godt, og byggekvaliteten virker velovervejet og gennemført til mindste detalje.

 

Her til har Cooler Master integreret 7.1 virtuel surround og RGB lys for at toppe lagkagen af. Lad os tage første spadestik ned i fremsendte gaming headset fra Cooler Master

 

Cooler_Master_MasterPulse_PRO_Surround_headset_RGB_light_tweak_dk_1

 

Specifkationer og features på MasterPulse PRO
Jeg har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet lidt specifikationer til jer, således at i slipper for turen der ind. Mens jeg var der, lånte jeg også et par beskrivende billeder som i finder efter specifikationerne der er listet op herunder:

 • Enheder: 44 mm neodym
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Impedance: 50 Ohm
 • Sensitivitet: 118 dB / 109 dB bass off
 • Max output: 100 mW
 • Kabellængde: 2 meter
 • Tilslutning: Guldbelagt USB-stik
 • Mikrofon pick-up mønster: Omni-directional
 • Frekvensgang mikrofon: 100 – 10.000 Hz
 • Mikrofon sensitivitet: -34 dB
 • S/N ratio: 50 dB eller mere

 

Unboxing af MasterPulse PRO
Som ved et hvert andet produkt, skal vi naturligvis have det ud af kassen før vi kan tage et nærmere kig. MasterPulse PRO kommer i en sort/grå kasse, hvor vi på fronten finder et stort billede af selve MasterPulse PRO headsettet, navn samt tre af de primære features listet op: Surround, RGB lys og Bass FX system – mere om sidstnævnte senere.
Kassen kan desuden åbnes op som en bog, hvor vi kan se headsettet igennem en lille rude. Der er også et billede af gamer-headsettet splittet fra hinanden med beskrivende tekst så man kan se hvordan tingene hænger sammen. Bagsiden byder på endnu mere tekst for dem der måtte have lyst til at læse det – vi pakker ud i stedet for!

 

 

Inde i den yderste kasse, finder vi endnu en kasse. MasterPulse PRO er meget pænt præsenteret i kassen, og man kan tydeligt mærke at man har med et lidt eksklusivt og high end produkt at gøre. Med tingene ude af kassen kan vi danne os et overblik over hvad man får med, hvilket faktisk ikke er særlig meget. Ud over gamer-headsettet, er det eneste andet man finder, nemlig en quickstart guide/manual.

 

 

Lad os kigge nærmere på headsettet
Med MasterPulse PRO headsettet ude af kassen, kan vi nu tage en tur rundt om det, og gå lidt i detaljer. Som vi kan se på det første billede herunder, finder vi de samme farver som på kassen. MasterPulse PRO headsettet er nemlig sort/gråt med røde ledninger i hver side, hvilket ser rigtig fedt ud. Ledningen der løber fra headsettet og til computeren er også rød, og for enden finder vi et guldbelagt USB stik.

 

 

Omkring en halv meter nede på ledningen, finder vi in-line controlleren placeret. Dette er så at sige hjernen i MasterPulse PRO hovedtelefonerne, da der ikke er nogen software, hvilke betyder at alle indstillinger sker her. Af indstillinger er der følgende: volume op/ned, equalizer, surround on/off, mikrofon on/off og kontrol af RGB lyset i ørebøfferne. Der er også en klips på som gør det muligt at fastgøre controlleren til sin trøje for eksempel. Controlleren er ret stor og klodset er min første tanke, men om det har noget at sige når man har headsettet på, finder vi ud af lidt senere.

 

 

Byggekvaliteten på MasterPulse PRO ørebøfferne er helt i top. Hele rammen er lavet i metal, og med stålwire til hovedstøtten. Rammen går hele vejen hen over hovedet, og omkring hver ørebøf hvor den er fastgjort. Dette giver et utroligt solidt gamer headset, som både føles lækkert, men også ser lige sådan ud. Den sorte, grå og røde farve spiller perfekt sammen og giver god kontrast til hinanden.

 

 

Et sted hvor man også kan se kvaliteten skinne igennem, er på hver side over ørebøfferne. Rammen er nemlig skruet sammen i et stykke metal, hvor den mødes med den øvre og nedre del. Cooler Master mener det seriøst, når det kommer til kvaliteten på MasterPulse PRO hvilket er lækkert at se, i stedet for de utallige plastikdele som mange andre producenter benytter.


Du undrer dig måske hvorfor jeg bliver ved med at nævne gaming høretelefonerne, da det jo kræver en mikrofon som det umiddelbart ikke ser ud til at MasterPulse PRO har. Men kig nærmere efter… På det andet billede herunder er der et lille hul som er placeret på den venstre ørebøf, dette er mikrofonen. På stående god er jeg lidt skeptisk omkring hvordan lyden mon er i denne, men det må vi vente lidt med at finde ud af lidt endnu.

 

 

En af de primære og ret unikke features ved MasterPulse PRO gaming høretelefonerne, er Cooler Masters patenterede Bass FX system. Det er ud af til ganske simpelt, og kan vises på tre billeder herunder. På billede et, ser vi headsettet standard, hvor Bass FX er ”slukket”. Ved at afmontere de magnetiske plader på hver ørebøf, betyder det nu at de 44 mm store enheder kan få luft. Dette skulle ifølge Cooler Master hæve bas niveauet betydeligt. Om dette er tilfældet, eller blot et salgstrick, finder vi ud af i test delen lige om lidt.

 

 

Inden vi når der til, skal vi dog lige se på hvad Cooler Master har gjort for at få MasterPulse PRO til at være behagelig at have på hovedet. Vi kan starte ud med de enorme ørebøffer som er utrolig bløde og behagelige at røre ved. Det er gjort tydeligt hvilken side der er hvad med ”R” og ”L” mærkater på hver side.
Ud over de store bløde ørebøffer, er MasterPulse PRO også udstyret med en lige så blød hovedstøtte, som er spændt op på stålwire. På denne måde kan den justere sig selv, når man tager den på hovedet – som vi kender det fra de gode gamle SteelSeries Siberia gaming headsets. Cooler Master har blot taget det skridtet videre og gjort kvaliteten og komforten betydeligt bedre.

 

 

Testen – lyden og komfort
Apropos komforten, er det nu blevet tid til at vi skal se på hvordan denne er, samt lydkvaliteten. Vi kan jo passende starte ud med komforten, nu da den er bragt på banen. Cooler Master har virkelig ramt plet på dette punkt, jeg kunne ikke ønske meget mere ned hvad MasterPulse PRO tilbyder. De store ørebøffer omslutter ørene perfekt uden at trykke nogle steder, eller på anden måde skabe ubehag. Selv ved lange sessioner på +5 timer ud i en køre, oplevede jeg ikke noget ubehag på nogen måde. Heller ikke på hovedet, takket være den utrolig bløde pude som også er placeret her oppe. Jeg er ovenud glad for komforten, men dette er jo kun den ene side af sagen. Et headset kan jo sidde noget så godt på hovedet, men hvis lyden ikke imponerer kan det jo være lige meget.

 

Heldigvis matcher lyden i MasterPulse PRO komforten, og mere lidt har jeg næsten lyst til at sige. Jeg startede med at lytte til musik med de magnetiske plader monteret, men besluttede mig hurtigt for at jeg skulle se om det såkaldte Bass FX system havde nogen effekt. Af med de magnetiske plader, og hold nu K… hvor kom der gang i bassen i musikken. Det er svært at beskrive, og jeg havde personligt ikke regnet med at effekten ville være så hørbar som den var. Både musik, film og ikke mindst spil nød godt af den ekstra bund. Naturligvis legede jeg også med de forskellige equalizer indstillinger, og kom frem til at den ”røde profil” var min favorit. Her fik hele lydbilledet et dynamisk boost, som især diskant og mellemtonen nød godt af – jeg var fan!

 

 

Det virtuelle 7.1 surround skulle naturligvis også afprøves, og dette foregik selvfølgelig i spil. Jeg tændte op for mit trofaste Call of Duty Black Ops II – Multiplayer og gik i gang. Selvom der er tale om en efterhånden gammel titel, tester jeg alligevel med denne. Dette skyldes at jeg har mange (måske lidt for mange) timer in-game, og derved kender lydende og hvordan spillet skal føles hvis man vil overleve og powne dem noobs. Surround systemet i MasterPulse PRO headsettet gjorde et fint stykke arbejde, der gjorde det let at fornemme hvor fjenderne var, hvorved de let kunne skydes efterfølgende. Det er klart et af det bedre virtuelle surround systemer i headsets jeg har lagt øre til, så job well done her også Cooler Master.

 

Mikrofonen skal selvfølgelig også have et par ord med på vejen. Som jeg nævnte tidligere, var jeg ret skeptisk da der blot er tale om et lille hul i den ene ørebøf. Det viste sig dog at have været forgæves, da lyden faktisk imponerede ret meget. Især de høje frekvenser gik klart og lækkert igennem, mens der dog manglede en lille smule bund i lyden. Dette er dog et problem som langt de fleste mikrofoner i gamer headsets slås med. Overall er der virkelig ikke meget negativt at sige omkring MasterPulse PRO headsettet hverken når det kommer til komfort eller lyden. Cooler Master har ramt spot on på alle de punkter hvor det gælder, tommel op for det. Den eneste ting der irriterede mig lidt i den tid jeg brugte MasterPulse PRO, var den store in-line controller som ofte som i vejen mellem mig og mit bord. Jeg ville ønske den havde sat lidt længere oppe på ledningen, eller endnu bedre, var noget mindre.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 16/05 2017 kan MasterPulse PRO gamer headsettet findes på PriceRunner.dk til en pris på lige omkring 700,- DKK. Dette er en fornuftig pris for et high end headset i den kaliber som MasterPulse PRO er. Formidabel byggekvalitet, imponerende lydbillede og komfort i topklasse er hvad man får for pengene her! Klik HER for at komme til prisoversigten hos PriceRunner.dk

 

Hvis du ønske alle de sprøde detaljer fra Cooler Master selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn, som du finder her nedenfor – åbner i nyt vindue.

 

Cooler_Master_MasterPulse_PRO_Surround_headset_RGB_light_tweak_dk_1

 

Konklusion
Jeg har igennem min tid som anmelder lyttet til mange gamer headsets, i forskellige prisklasser og med forskellige features. Lad mig sige det som det er, MasterPulse PRO fra Cooler Master hører til i min top fem over de absolut bedste headsets jeg har lagt øre til – lad mig prøve at beskrive hvorfor. Hvis vi starter med det visuelle så er MasterPulse PRO pæn at kigge på, og man mærker tydeligt den formidable byggekvaltiet lige så snart man tager dem i hænderne. En ramme af metal og masser af blød polstring sikrer et solidt og komfortabelt headset. Lyden som MasterPulse PRO leverer er intet mindre end imponerende. Jeg havde min tvivl om hvorvidt Bass FX systemet ville have nogen effekt, eller blot var et salgstrick – men jeg kom på andre tanker.

 

Når de magnetiske plader pilles af, kommer der for alvor tryk på bunden i lyden således at den også kan mærkes – awesome! Lyden er god både til film, musik og spil, hvor sidst nævnte også nyder godt at det virtuelle 7.1 surround som faktisk er implementeret meget godt. Alle funktioner så som surround, equalizer og lys styres via den ret store in-line controller, da der ikke er nogen software til MasterPulse PRO, ren plug-n-play med det samme. Selvom det er fedt at undvære software, betyder det som sagt at in-line controlleren er ret stor og klodset, hvilket jeg ikke er fan af. Dette er dog det eneste negative punkt jeg har kunne finde ved MasterPulse PRO. Det betyder derfor at vi lander på et flot 9-tal i dag samt vores Great Product award, for det er nemlig lige hvad MasterPulse PRO fra Cooler Master er!

 

Godt

 • Rigtig lækker byggekvalitet
 • Komforten er i top
 • Bass FX systemet imponerer!
 • Indbygget equalizer i controlleren
 • Den indbyggede mikrofon er fin
 • Fornuftigt 7.1 virtuelt surround
 • Overall awesome og kraftfuld lyd
 • Indbygget RGB lys i ørebøfferne

Knap så godt

 • In-line controlleren er stor og klodset

 

Conclusion
I have during my time as a reviewer listened to many gamer headsets in various price ranges and with different features. Let me say it as it is, MasterPulse PRO from Cooler Master belongs in my top five over the very best headsets I've ever listened to - let me try to describe why. If we start with the visuals the MasterPulse PRO is nice to look at, and you feel the incredible build quality as soon as you take them in your hands. A frame of metal and plenty of soft padding ensures a solid and comfortable headset. The sound as MasterPulse PRO delivers is nothing short of impressive. I had my doubts about whether the Bass FX system would have an effect, or was just a sales trick - but I got second thoughts.

 

When the magnetic plates are peeled off the earcups, the bass really gets a boost, and the low end of the sound makes you just no hear, but also feel it - awesome! The sound is good both for movies, music and games, the last mentioned also benefits of the virtual 7.1 surround with is actually implemented very well. All functions such as surround on/off, equalizer and light is controlled via the rather large in-line controller, since there is no software to go with the MasterPulse PRO, pure plug-n-play. Although it's great that no software is required, it means as said that the in-line controller is very big and clumsy, which I am not a fan of. However, this is the only negative thing I could find with the MasterPulse PRO. This therefore means that we land on a nice score of 9/10 and our Great Product award today, because that is just what MasterPulse PRO from Cooler Master is!

 

Pros

 • Really good build quality
 • The comfort is perfect
 • Bass FX system is impressive!
 • Build in equalizer in the controller
 • The build in microphone is fine
 • 7.1 virtual surround is alright
 • Overall awesome and powerful sound
 • RGB lighting in earcups

Cons

 • The in-line controller is very big

Score: 9 + Great Product award

 

Cooler_Master_MasterPulse_PRO_Surround_headset_RGB_light_tweak_dk_30

 Cooler Master MasterPulse PRO Cooler Master MasterPulse PRO
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Enermax LiqTech TR4 360 MM

Vi har allerede hilst på de nye monster processorer fra AMD, men hvad med køling til dem? Det er netop hvad d

Læs Mere

Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB kabinet

2017 blev og er stadig året for RGB lys og hærdet glas i computer kabinetter. Først var det kun i de dy

Læs Mere

Shuttle DS77U barebone PC

Shuttle har i år opdateret deres XPC serie af små computere med den nye Kaby Lake arkitektur. Shuttle er synon

Læs Mere

HyperX - Alloy Elite - HyperX opdaterer deres gaming tastatur

Sidste år så vi HyperX gøre deres indtog på markedet for gaming tastaturer med deres Alloy FPS ga

Læs Mere

ASUS Zenith Extreme X399

Igår bragte vi jer det første danske review af AMD's ThreadRipper 1920X processor. Nu er tiden kommet til at

Læs Mere

AMD Ryzen ThreadRipper 1920X

Når det kommer til processorer i HEDT segmentet også kendt som High-end Desktop, har Intel sat solidt på

Læs Mere

MSI Infinite A Gamer PC

Det er ikke alle der har hænderne skruet rigtigt på i forhold til at samle deres egne PC’er, og de maski

Læs Mere

Netgear Arlo Pro VMS4130 Base og HD-kamera

Er du på udkig efter en let tilgængelig måde til at få et overvågningssystem, som du selv ka

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Apple Watch Series 3 review klar til morgenkaffen

Vi har samlet en række reviews af Apple Watch Series 3 til jer. Det nye Apple Smartwatch, har gennemgået en ræ
Læs Mere

AMD vil have Radeon Vega og Ryzen på 12nm LP process fra 2018

Det peger i retning af AMD springer over 14nm+, og i stedet jagter hoppet til 12nm. Informationerne kom frem u
Læs Mere

AOC melder AGON AG322QCX klar til handlen

AOC melder to nye super skærme klar til markedet. Der er tale om 32" AG322QCX curved, og en 27" non-curved, so
Læs Mere

Google køber sig ind hos smartphone producenten HTC for 1,1 milliard dollar

En kæmpe handel mellem Google og HTC er kommet på plads. Google har smidt et tilbud på bordet lydende på 1,1 m
Læs Mere

Blizzard sætter startdato på ny Overwatch League

Hvis du er en af de eSports-fans, som har set frem til starten på Blizzards kommende Overwatch League, så er d
Læs Mere

Schwarzenegger tilbage i kommende Terminator-film

Arnold Schwarzenegger har medvirket i mange film gennem årene, men hans måske mest populære rolle foregik i de
Læs Mere

Custom Radeon RX Vega grafikkort rammer butikkerne næste måned

Vi er mildest talt træt af at vente på AIB for sendt deres Custom Radeon RX Vega grafikkort ud i butikkerne. N
Læs Mere

Xbox One X preorders åben worldwide til $499 (video)

Glem alt om 30 FPS, når du kobler af med din konsol. Xbox One er officielt lagt på nettet til forudbestilling,
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.