TEST: Cooler Master MasterMouse MM520

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 23. Aug 2017. Testen er vist 1608 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Computermus


Del med dine venner

     


Igår fremviste vi en test af den nye Cooler Master MasterMouse MM530, og denne gang vender vi blikket mod næste ming mus fra Cooler Master i form af Cooler Master MasterMouse MM520.


Den primære forskel på de to mus er udelukkende formen, da de henvender sig til to forskellige greb typer. Sensor, hjul, RGB lyset og stort set alt andet er 100% identisk.

 

Så jeg vil også gerne starte med en spoiler alert. Meget af det du kan læse i denne test, er mere eller mindre identisk med hvad der står i vores MM530 test, eftersom de to mus som nævnt er stort set magen til hinanden. Ikke desto mindre vil jeg byde velkommen til. Lad os starte med at få specifikationerne og features af vejen som det første.

 

Find testen af Cooler Master MasterMouse MM530 HER

Find flere tests af computermus HER 

 

Cooler_,Master_MasterMouse_MM520_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur i min reviewers guide og fundet lidt specifikationer og features til jer, som jeg har listet op herunder. Først specifikationerne, og dernæst features, enjoy:

 • Navn: MasterMouse MM520
 • Greb type: Claw / Palm
 • Materialer: Platik / Gummi
 • Farve: M14 sort
 • LED farver: 16,7 millioner RGB
 • Sensor: Avago PMW-3360 optisk
 • CPI/DPI: 100 – 12.000 (4 niveauer)
 • Polling rate: 1000 Hz
 • Antal profiler: 5
 • Processor: 32 bit ARM Cortex M0
 • Indbygget hukommelse: 512 KB
 • Kontakter: Omron, 20 millioner klik
 • Programmerbare knapper: 7
 • Kabellængde: 1.8 meter
 • Dimensioner: 78.5 x 118 x 29.5 mm
 • Vægt: 135 gram med kabel / 101 gram uden

Pixart PMW-3360 Infrared sensor with adjustable DPI up to 12000 and zero negative accelaration or prediction for true 1-1 input for pinpoint accuracy in-game.

 

Unique, ergonomic right-handed claw grip design which is highly regarded as one of the best claw grip designs for FPS and RTS Gaming.

 

On-the-Fly DPI Adjustments with 4 levels and 4 profiles to be set allowing you to shift gears in the heat of battle.

 

7 Buttons that can be programmed for alternate functions or macro’s.

 

Brilliant RGB Illumination in Three Zones to customize the look and match your Gaming System and other peripherals.

 

Rugged Rubber Side Grips to ensure better grip for swift actions.


Fully Programmable with user friendly software interface to customize lighting, buttons assignments, macro’s and more.


High Grade Quality with PBT Material on the side covers and left and right mouse buttons for increased durability and touch feeling, 20M rated OMRON switches and ALPS scrollwheel encoder to make sure no scroll action is missed.

 

Unboxing – hvad får man med?
Lad os få pakket musen ud så vi kan se hvad man får med i kassen. På forsiden finder vi et stort billede af selve musen, og bliver gjort opmærksom på at der naturligvis også er indbygget RGB lys – det er vel 2017 right? Cooler Master fremhæver også at musen er fremstillet primært til Palm greb, på forsiden af kassen, mens at bagsiden er en masse tekst på forskellige sprog, hvis man måtte have lyst til at bruge tid på at læse det. Vi pakker ud i stedet for!

 

 

Inde i kassen finder vi naturligvis selve musen, og det er mere eller mindre også det. Ud over MM530 musen er der nemlig ikke andet end en manual inkluderet i kassen – men har man virkelig behov for mere? Det skulle da lige være et sæt ekstra teflon fødder, som enkelte producenter nogen gange inkluderer med deres mus.

 

Cooler_,Master_MasterMouse_MM520_tweak_dk_5

 

Et kig på selve MM520 musen
Med musen ude af kassen, kan vi nu tage det første rigtige kig på den. Som vi kan se på billedet nedenfor har vi med en 100% sort mus at gøre, som har en lidt spøjs form, især på den højre side. En anden ting der også er lidt spøjs er det lilla USB stik som Cooler Master har valgt at montere på MM520. Vi finder det samme 1.8 meter lange gummi kabel som på MM530 musen.

 

 

Kigger vi på musen forfra, kan vi rigtig se formen som musen har. Den store ”bule” på siden er hvor ringfingeren skal hvile, hvilket giver et naturligt claw greb på musen. Eftersom vi har med en kablet mus at gøre, er ledningen naturligvis også fastgjort her i fronten, mens at bagenden byder på et stort Cooler Master logo hvis kant kan lyse op. Det samme gør sig desuden gældende for den grå/hvide kant der løber nede langs bunden – mere om dette senere.

 

 

Venstre side på MM520 byder på frem/tilbage knapper, hvilke begge to har god placering og følelse når der trykkes. I modsætning til MM530 er der ikke noget gummi på den venstre side, men kun den højre. I stedet har Cooler Master valgt at bruge en rug type plastik, som alligevel sikrer godt greb på musen.

 

 

Hjulet på musen er fremstillet i gummi, og har en normal størrelse – hverken stort eller småt. Umiddelbart virker det lækkert at rulle på, men også en smule for løst efter min smag. Vi finder også en knap bagved hjulet, hvis funktion er at skifte DPI hastigheden on the fly, således at man ikke er tvunget til at skulle ind i softwaren i kampens hede. Venstre og højre klik knapperne er desuden fremstillet i PBT plastik typen, som Cooler Master er begyndt at bruge i en del af deres produkter.

 

I bunden finder vi hele tre store teflon fødder, som skal sikre at musen glider ubesværet og glat på enhver overflade. Placeret i midten finder vi naturligvis den optiske AVAGO PMW-3360 sensor, som mange gamer mus efterhånden benytter. Med DPI hastigheder helt nede fra 100 og op til 12.000 kan MM520 tilfredsstille et hvert behov hvad angår hastighed. Lad os som det næste kigge nærmere på softwaren, som blandt andet giver mulighed for at ændre denne og MEGET mere.

 

 

Softwaren
Vi skal nu en tur igennem softwaren og se hvad den har at tilbyde af funktioner. Eftersom at vi har fået softwaren og musen inden officiel lancering, kan der ske ændringer inden lancering. Vi tager udgangspunkt i hvad vi har nu og her, og kommenterer på dette. På det første billede nedenfor, ser vi det første billede man mødes af når softwaren åbnes. På denne side er det muligt at tilpasse hvad hver enkelt knap skal bruges til. Aktivers TactiX knappen her, man det næste menupunkt også bruges.

 

TactiX giver faktisk en endnu et lag af knapper, således at alle knapper på musen får to funktioner. Dette er en ret fed feature, men jeg ser brugen af den ret begrænset. Lige meget hvilken menu man bevæger sig ind i, i toppen har man altid sine fem profiler med i bunden. På denne måde er det super enkelt at lave ændringer i alle sine profiler på en og samme tid.

 

LED menuen giver sig selv, så denne vil jeg ikke kommentere mere på. Der er forskellige funktioner at vælge iblandt, sammen med de såkaldte 16,7 millioner farver som RGB dioderne tilbyder. RGB hvid bliver dog aldrig korrekt hvid – heller ikke i MM520 musen. Sensor hastighederne kan ændres under menupunktet ”Sensor”.

 

 

Under OS Sensitivity kan du som navnet lyder ændre hvor hurtig musen skal føles i Windows. Du kan desuden også ændre dobbeltklik hastigheden og hvor følsomme knapperne skal være. Springer vi til nummer to af de tre hovedmenuer i toppen, lander vi på Macro siden. Her kan du legende let optage macroer og bestemme hvilke knapper på musen der skal gøre de forskellige funktioner.

 

Sidste menupunkt er stedet hvor du kan gemme dine profiler og ændringer direkte på musens indbyggede 512 KB hukommelse. Selvom dette ikke lyder af meget plads, er det mere end rigeligt til at gemme profiler og indstillinger på musen. Dette var samtidig også det sidste menupunkt i softwaren til MM530 musen, hvilket betyder at det er blevet tid til at sidde nogle ord på performance og komforten!

 

 

Testen – Performance og komfort
Jeg har i min tid som anmelder kigget på et utal af forskellige mus, men mange af dem har faktisk haft ting tilfælles. AVAGO PWM-3360 sensoren som MM520 er udstyret med er nemlig en meget udbredt sensor, på grund af sin gode performance. Også den tidligere anmeldte MM530 benytter netop denne sensor. Så allerede fra start vidste jeg at jeg ville få en performance magen til bror musen MM530– men var dette også tilfældet? Kort sagt ja. Efter lidt justering i softwaren, fik jeg tilpasset MM520 musen efter mine behov og kunne gå i gang med at spille og redigere billeder som er de primære opgaver jeg bruger min computer til.

 

Lige som ved MM530 musen, vil jeg starte med at sidde nogle ord på hvordan den er at spille med. I øjeblikket spiller jeg utrolig meget Playerunknowns Battlegrounds, også kendt som PUBG. Dette er et spil hvor det gælder om at overleve, lave rigtige beslutninger og ikke mindst dræbe de andre. Høj præcision og tilpas hastigheds justering på sin mus er et must i et spil som dette. AVAGO sensoren leverede lige hvad den skulle, og sammen med de velkendte Omron kontakter som stort set enhver gamermus benytter i dag – var oplevelsen lige i skabet. Hvad end der skulle sprayes folk ned på klods hold, eller foretages sniper skud, var musen lige hvor den skulle være. Fuldstændig identisk performance med sin bror MM530 musen.

 

 

Det samme gjorde sig gældende til billedredigering og normale opgaver i Windows. MM520 var en fornøjelse at arbejde med, og kombinationen af høj præcision og hastighed var perfekt. Der var dog et par ting som gerne måtte forbedres i en eventuel anden udgave. For det første er gummi ledningen som musen er udstyret med, utrolig hård og stiv hvilket faktisk godt kan give problemer hvis der skal laves et hurtigt flick skud eller lignende. Der næst syntes jeg også at hjulet er lækkert at trykke på og har en god størrelse, men er en tand for løst når der skal rulles hvilket jo er dets primære opgave. Her måtte Cooler Master gerne have strammet tingene en smule op, så der var lidt mere modstand i hvert rul. Men dette er naturligvis en personlig holdning, måske du syntes hjulet er lige i skabet. I modsætning til bror musen MM530, syntes jeg også at venstre/højre klik på MM520 larmede en hel del mere når de blev trykket.

 

En sidste ting jeg vil kommentere på er naturligvis komforten. Cooler Master ligger ikke skjul på at MM520 er designet til primært claw greb men også kan benyttes til palm – lige omvendt af MM530. Jeg bruger til dagligt en Logitech MX Master til det meste, som på grund af den ergonomiske form kun egner sig til palm grebet, hvilket jeg derfor er blevet vandt til. Selvom formen på MM520 er en noget anden end Logitech musen og de tilbyder to forskellige greb typer var jeg stadig positiv her. Min hånd faldt lige så naturligt ned over MM520 som MX master, hvilket er et klart plus. I modsætning til MM530 er der ikke gummi på siderne af MM530, men i stedet er de rug at røre ved for at give et godt greb. Også frem/tilbage knapperne har en god placering lige over tommelfingeren. Alt i alt vil jeg sige at MasterMouse MM520 fra Cooler Master er en dejlig mus at arbejde med. Lækker performance og god komfort, men med enkelte ting der kunne gøres anderledes – fuldstændig som sin bror MM530, lad os konkludere!

 

 

Pris
I skrivende stund d. 15/08 2017 er MM520 musen stadig under NDA, hvilket betyder at den endnu ikke er lanceret officielt. Dette betyder derfor også at der ikke er hverken udenlandske eller danske hjemmesider der har den til salg endnu. Vi har dog fået oplyst en pris der hedder 49.99 Euro af Cooler Master, hvilket direkte omregnet er knap 400,- DKK. Dette placerer MM520 musen lige i det prislege som alle andre gamer mus af samme kaliber er i.

 

Ønsker du alle informationer på MM520 musen kan du besøge Cooler Masters hjemmeside ved at klikke på banneret nedenfor. 

 

Cooler_,Master_MasterMouse_MM520_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er blevet tid til at konkludere hvad vi har fundet ud af omkring MM520 musen fra Cooler Master. I store dele af denne test har vi mere eller mindre gentaget os selv, fra vores test af bror musen MM530 som er mere eller mindre identisk. Lækker optisk AVAGO sensor, Omron kontakter og en software med masser af gode muligheder var standard på MM530, og er det også på MM520.

 

Det samme er det indbyggede RGB lys i hele tre zoner, samt en fin byggekvalitet og en vægt på lige over 100 gram uden det 1.8 meter lange kabel medregnet. Apropos kablet, så er dette ligesom på MM530 musen, også en af svaghederne ved MM520 musen. Det er ganske enkelt for stift, hvilket kan være direkte irriterende når man bruger mus, især til spil. Hjulet er også den samme historie, det er godt at klikke på, men ruller altså en smule for løst efter min mening. Vi ender på en samlet score der hedder 8/10 samt vores Safe Buy award, den samme score som bror musen fik. Dette har jeg valgt at gøre, da de to mus er fuldstændig ens, ud over formen – så valget er dit, claw eller palm greb = MM520 eller MM530.

 

Godt

 • Komforten er god (claw greb)
 • Indbygget RGB lys i tre zoner
 • God AVAGO sensor
 • Software med mange muligheder
 • Omron kontakter
 • Lav vægt (101 gram uden kabel)
 • Byggekvaliteten er OK
 • Hjulet føles godt…

Knap så godt

 • … men ruller lidt for løst
 • Gummiledningen er stiv
 • Softwaren ”genstarter” når indstillinger gemmes

 

Conclusion
It is now time to conclude what we found out about the MM520 mouse from Cooler Master. In many places in this review, we have more or less repeated ourselves from our review of the brother mouse MM530, which is more or less identical. Great optical AVAGO sensor, Omron switches and a software with plenty of good options are standard on MM530, and also on the MM520.

 

The same is the built-in RGB light in three zones, as well as a good build quality and a weight of just over 100 grams without the 1.8 meter long cable included. Apropos cable, this is like the MM530 mouse, also one of the weaknesses of the MM520 mouse. It's simple to stiff, which can be directly annoying when using the mice, especially in games. The wheel is also the same story, it's good to click on, but the resistance when rolling is a bit too loose in my opinion. We end up with a total score of 8/10 and our Safe Buy award, the same score as the brother mouse got. This I have chosen to do since the two mice are completely the same, only the shape is different - so the choice is yours, claw or palm grip = MM520 or MM530.

 

Pros

 • Great comfort (claw grib)
 • Build in RGB light in three zones
 • Nice sensor
 • Software with many options
 • Omron switches
 • Low weight (99 gram without cable)
 • The build quality is OK
 • Scroll wheel feels good…

Cons

 • … but rolls too loose
 • Rubber cable is to stiff
 • The software “reboots” when settings is applied 

Score: 8 + Safe Buy award

 

Cooler_,Master_MasterMouse_MM520_tweak_dk_27

 

Cooler Master MasterMouse MM520 Cooler Master MasterMouse MM520
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Netgear Nighthawk

Når samtalen falder på gaming og Wi-Fi i samme sætning, vil de fleste tage sig til hovedet. Er Wi-Fi ove

Læs Mere

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

Enermax RevoBron 600 Watt Strømforsyning

Kan Enermax andet end at lave kabinetter og highend strømforsyninger? Dette får vi svar på i denne test

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

De officielle PC systemkrav til Resident Evil 2 Remake

Skal du gøre dig forhåbning om at komme til at spille Resident Evil 2 Remake, så stiller Capcom naturligvis kr
Læs Mere

Ny Just Cause 4 gameplay trailer teaser forud for officiel release

Just Cause 4 frigives 4 december 2018, og på årets E3 konference tiltrak Just Cause 4 interessen fra de fremmø
Læs Mere

Trading feature på vej til Pokemon GO

En af de sjove aspekter i Pokemon, er optionen for at bytte Pokemons med venner og familie. En feature mange h
Læs Mere

Første glimt af de tre nye iPhones

Efteråret 2018, bliver efter alt at dømme udstillingsplatformen for de nye æbler. Den eneste tid er musikken f
Læs Mere

Warhammer Vermintide 2 beta er live, officiel release 11 juli

Det nye Warhammer Vermintide 2 spil, er et first person action adventure spil, udvikles og publiceres af Fatsh
Læs Mere

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland for at imødekomme de nye regler området for loot boxe
Læs Mere

Officiel Resident Evil 2 Remake - E3 2018 gameplay video i 4K

Capcom har releaset en ny officiel video til Resident Evil 2 Remake, som viser 5 minutters gameplay optagelse
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 gameplay walkthrough

Tom Clancy’s The Division 2 er programsat til 15 marts 2019 og derfor stadig under udvikling hos Massive Enter
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.