TEST: Cooler Master MasterCase PRO 6

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 26. Mar 2017. Testen er vist 3371 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Cooler Master er en af de gamle drenge på hardware markedet, og behøver vidst ingen videre præsentation. Hvis du er bekendt med deres Master/Maker serie af produkter, ved du også hvad dette betyder. Modulære produkter der kan tilpasse sig til brugeren, og ikke omvendt. I denne test af kabinetter, skal vi se nærmere på et af de nyeste kabinetter i serien som passende har fået navnet: MasterCase PRO 6. Bag navnet gemmer der sig et stort miditower med masser af plads, og innovative løsninger. Men hvordan ser det egentlig ud, og fungerer Cooler Masters ideer lige så godt i praksis, som på tegnebrættet?

 

Cooler_,Master_MasterCase_PRO_6_modilært_gamer_kabinet_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features på Cooler Master MasterCase PRO 6

Vi har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside, således at du slipper for turen der ind. Nedenfor finder du specifikationerne listet op, samt et par beskrivende billeder:

 • Materialer: Plastik og metal
 • Dimensioner: 544 x 235 x 548 mm
 • Vægt: 11.74 kg
 • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX og ATX
 • PCI-slots: 7
 • Frontpanel: 2x USB 3.0 samt lyd ud/ind
 • Kabelføringsplads: 25-35 mm
 • Maksimal CPU-køler højde: 190 mm
 • Maksimal GPU længde: 412 mm (uden HDD bur, 296 mm med)
 • Maksimal PSU længde: 200 mm
 • Drevpladser:
  - 5,25”: To med frontadgang
  - 3,5”/2,5” combo: Fem
  - SSD: To stk.
 • Blæser support:
  - Front: 3x120 mm / 3x140 mm
  - Bagende: 1x120 mm / 1x140 mm
  - Top: 2x120 mm / 2x140 mm
 • Radiator support:
  - Front: 240 / 280 mm
  - Bagende: 120 / 140 mm
  - Top: 240 / 280 mm (maksimal 297 mm i længden)

 

MasterCase PRO 6 – et kig på kabinettet
Normalt plejer vi ikke at kigge på indpakningen, når det kommer til kabinetter. Men når man får det leveret i en lækker stofpose, er det en anden sag. Inde i kassen, mødes vi nemlig af synet på det første billede herunder. Dette har jeg aldrig set før ved en kabinet unboxing, hvilket gør det ret cool, om end ikke særlig brugbart.

 

Med Cooler Master: MasterCase Pro 6 ude af posen, kan vi tage det første kig på det. Som de andre kabinetter i Master/Maker serien, er PRO 6 naturligvis også i den samme sorte/grå farve, og har de samme linjer i designet. På den venstre side finder vi et stort sidevindue, mens den højre ikke har noget spænende at tilbyde, blot en blank flade.

 

 

Frontpanelet på Cooler Master: MasterCase Pro 6 finder vi øverst i fronten af kabinettet. Det gemmer sig under en lille plastik plade med magneter som sørger for at holde den lukket. Jeg finder det dog en lille smule underligt at det er herunder power knappen også er placeret, da dette betyder at man altså skal åbne/lukke denne låge hver gang man skal tænde sin computer. Ud over power knappen, finder vi to USB 3.0 porte, lyd ind/ud samt en reset knap.

 

Cooler_,Master_MasterCase_PRO_6_modilært_gamer_kabinet_tweak_dk_7

 

En af de mest unikke features ved MasterCase PRO 6 fra Cooler Master, er ventilations systemet i fronten og toppen af kabinettet. Jeg har på de næste fire billeder forsøgt at fange det bedst muligt. Kort fortalt er top – og frontpanelet fastgjort til kabinettet med magneter på fjedre. Dette gør det muligt at løfte dem op fra kabinettet, og derved give bedre airflow. Det er også muligt at løfte dem af, ved at give et lille ryk – mere om dette senere.

 

 

Frontpanelet kan også vippes ud, hvorved man får adgang til de to 5,25” drevpladser som er placeret i fronten. Dette så vi også på tidligere MasterCase kabinetter, og det er en fed implementering, da det betyder at man stadig kan have grej i fronten, men ikke behøver se på det hele tiden.
Med fronten vippet ud, kan man give den et lille løft hvorved den kan afmonteres. Inde bag ved finder vi et støvfilter som dækker to præmonterede 140 mm blæsere. Vi kan også se de fire magneter på sidste billede herunder, som altså kan bevæge sig på fjedre.

 

 

Toppen fungerer på samme måde som fronten, på nær at denne ikke kan vippes – for hvorfor skulle den kunne det? Vi finder her også fire magneter monteret på fjedre. Selvom ideen faktisk er ret fed, kunne den godt trænge til en finpudsning. Jeg kom flere gange til at åbne/afmontere panelerne da jeg flyttede rundt på kabinettet under mit fotoshoot. Både magneter og fjedre burde have været en tand kraftigere i min optik. Back on topic, finder vi i toppen plads til maksimalt 2x140 mm blæsere eller en 280 mm radiator. Beslaget hvorpå disse kan installeres, kan afmonteres for at gøre det betydeligt lettere – smart!

 

Cooler_,Master_MasterCase_PRO_6_modilært_gamer_kabinet_tweak_dk_15

 

Det er ikke kun i toppen og fronten vi finder plastik paneler. Også bagende har et panel monteret med magneter. Dette har dog ikke nogen praktisk funktion, men er der udelukkende for designets skyld. Med bag panelet afmonteret, kan vi lettere se hele bagenden. I bunden finder vi naturligvis hullet til strømforsyningen, som skal monteres bag fra – mere om dette senere. Derudover er der syv PCI-slots, hul til bundkort I/O panel og en 140 mm LED blæser. Det er muligt at få kabinettet med enten rødt eller blåt lys.

 

I bunden af Cooler Master: MasterCase Pro 6 kabinettet, finder vi to meget store plastikfødder som dækker omkring halvdelen af bunden. Disse har gummi monteret, for at minimere de vibrationer der måtte blive sendt videre. Som den skarpe læser måske har observeret nu, er der utrolig mange plastikdele i MasterCase PRO 6 kabinettet. Dog gør det ikke helt så meget, da alle paneler er i høj kvalitet og føles solide. Der er naturligvis også et støvfilter monteret i bunden, som kan trækkes ud via bagenden.

 

 

Inden vi bevæger os en tur indenfor i kabinettet, har vi afmonteret alle tre paneler for at vise hvordan MasterCase PRO 6 ser ud ”nøgen”. Cooler master gør opmærksom på at man IKKE må løfte i det der ligner et håndtag bagerst på kabinettet, da det kun er tyndt plastik. Tag fat i bunden hvis du ikke ønsker at lave skade!

 

 

Med begge sidepaneler afmonteret, er det blevet tid til at tage en tur rundt inde i kabinettet. Som vi kan se på det første billede nedenfor, er er designet meget åbnet, og vi finder også et PSU cover. På dette cover er det muligt at montere to SSD´er, samt trække kabler op nede fra kælderen hvor PSU´en skal monteres.

 

 

Forrest finder vi et svævende harddiskbur monteret øverst. Ligesom i alle andre Master/Maker kabinetter, kan dette afmonteres, og det samme gør sig gældende for 5,25” buret ovenover. På denne måde kan man få en helt åben front, hvor der faktisk er support for op til 3x140 mm blæsere eller en 280 mm radiator.

 

I bagenden finder vi den før omtalte 140 mm blæser som er udstyret med LED lys. Cooler Master satser på at alle kan lide farverne rød og blå, da dette er de to eneste muligheder der er.

 

 

Lad os hurtigt få overstået bagsiden, så at vi kan få noget hardware monteret i kabinettet. Her omme finder vi en god mængde huller som også har rigtig gode størrelser. Dog er det ret sparsomt med steder hvor strips kan fastgøres. Cooler Master har dog inkluderet nogle velcro-bånd til at hjælpe med kabelføringen, og med mellem 25-35 mm plads at trække kabler på. Burde det være en smal sag på trods af mangel på pladser de kan fastgøres.

 

 

Montering af hardware i Cooler Master: MasterCase Pro 6
Lad os få smidt noget hardware i kabinettet, så vi kan se hvordan MasterCase PRO 6 er at bygge i, og hvilken plads vi har med at gøre. Som altid, starter vi med at smide harddiskene i kabinettet. Hvis du monterer 3,5” diske, sker dette uden brug af værktøj, da disse blot skal klikkes i skufferne og skubbes ind. SSD´er kræver derimod skruer, hvad enten du vil montere dem på PSU coveret eller i skufferne.

 

Strømforsyningen monteres bagfra i MasterCase PRO 6. Dette skyldes PSU coveret som er permanent fastgjort og mangel på plads i siderne. Dette betyder at en ramme skal skrues fast på strømforsyningen, hvor efter den kan slides ind i kabinettet.

 

 

Byggeriet i kabinettet foregik forholdsvis smertefrit. Der er masser af plads at arbejde på både på for – og bagside. Set i bakspejlet ville jeg dog have afmonteret top og frontpanelet da disse var en smule frustrerende når man skulle dreje rundt på kabinettet (de åbner/lukker for let). Ved blot at afmontere dem under samlingen, ville man være ude over dette problem.

 

 

Med et par billeder fra den anden side, kan vi se at der er masser af plads inde i kabinettet. Især pladsen til grafikkort er enorm med det øverste harddisk bur afmonteret. Ligesom CPU-kølere, må grafikkort også maksimalt være 190 mm høje. Dette betyder at MasterCase PRO 6 understøtter samtlige grafikkort på markedet uden problemer, både i højden og længden.
Pladsen for blæsere og radiator i toppen er også imponerende. Her vil du uden videre problemer kunne køre et push-n-pull setup på en radiator med normal tykkelse.

 

 

Det samme kan du også i fronten, såfremt du flytter eller afmonterer det nederste harddisk bur. Cooler Master har nemlig lavet et hul i PSU coveret som tillader tykke radiatorer i fronten. Vi lader de to sidste billeder tale for sig selv, og hopper der efter til konklusionen nedenfor.

 

 

Pris
MasterCase PRO 6, kan i skrivende stund d. 23/03 2017 findes på PriceRunner.dk til en pris der lyder på omkring 1100,- DKK inklusiv fragt. Dette er en lidt høj pris, for et kabinet der hverken har RGB lys, eller sidepaneler i glas – sammenlignet med konkurrenterne. Dog får man det unikke ventilations system i MasteCase 6 PRO, som ingen andre kabinetter på markedet kan prale med. Man får også et stort miditower med masser af plads, til alt tænkeligt hardware og et meget modulært design. Det koster nogen gange lidt ekstra at være unik, right? 

 

Hvis du ønsker alle detaljer fra Cooler Master selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn, som du finder her nedenfor.

 

Cooler_,Master_MasterCase_PRO_6_modilært_gamer_kabinet_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er nu blevet tid til at vi skal have rundet vores test af. Det har været en fornøjelse at have MasterCase PRO 6 fra Cooler Master på besøg. Hver gang vi har kigget på produkter fra deres Maker-serie er vi altid blevet mødt af innovative løsninger og smarte ideer – dette kabinet er ingen undtagelse. Designet minder meget om de andre kabinetter i serien, men er alligevel helt sit eget. Dette skyldes blandt andet det unikke ventilations system der gør det muligt at løfte både fronten og toppen af kabinettet, for at mere luft kan komme igennem. Dette foregår med magneter, som godt måtte være lidt stærkere. Jeg kom flere gange til at klikke toppen, eller fronten af når jeg rykkede rundt på kabinettet – ups.

 

Ud over dette, er der ikke rigtig noget negativt at nævne om dette ret store miditower kabinet, med mindre du har noget imod plastik – for dette er der meget af. Det er dog af en rigtig fin kvalitet, heldigvis. MasterCase PRO 6, kan også huse langt det meste hardware på markedet. Dette gælder både high end komponenter samt luft – og vandkøling. Med mulighed for enten rødt eller blåt lys, er temaet ret begrænset og du må ”indrette” dig efter de to farver, hvis du ønsker at bygge i dette kabinet. Over all lander vi på en solid score på 8,5/10 for et lækkert miditower med mange innovative og smarte løsninger. Nogle af dem kunne dog bruge lidt finpudsning, men fedt at se nye tiltag i kabinetter. Keep up the good work Cooler Master!

 

Godt

 • Unikt og stilrent design
 • God byggekvalitet – på trods af mange plastikdele
 • Smart ventilations system (top og front)
 • Modulært opbygget – flere dele kan tilkøbes
 • PSU cover med SSD montering
 • Gode kabelførings muligheder
 • Fås med rødt eller blåt LED lys
 • Større end normale midi towers (for nogen)
 • Kan huse en masse hardware!
 • Støvfiltre alle tænkelige steder

Knap så godt

 • Top/front åbnes let når man håndterer kabinettet
 • Rigtig mange plastikdele (for nogen)
 • Større end normale midi towers (for nogen)

 

Conclusion
It is now time for us to wrap up our review. It has been a pleasure to have Master Case PRO 6 from Cooler Master on the test bench. Every time we have looked at products from their Maker-Series, we have always been met with innovative solutions and smart ideas - this case is no exception. The design is very similar to the other cases in the series, but is still completely its own. This is partly due to the unique ventilation system that makes it possible to lift the front and top of the case, so that more air can get through. This is done with magnets, which I wish would had been a little stronger. Several times I clicked of the top or front when I moved the case around - ups.

 

Besides this, there is not really anything negative to mention about this rather large mid tower case, unless you don’t like plastic – because there is a lot of that. However, it is of very high quality, thankfully. The MasterCase PRO 6, can also house almost all hardware on the market. This applies to both high end components and air - and water cooling. With the option of either red or blue light, the theme is quite limited and you must match those colors with the rest of your components – no RGB here. Over all we land on a solid score of 8.5 / 10 for a great mid tower case with many innovative and smart solutions. Some of them could use a little fine-tuning, however it is great to see new innovations in cases. Keep up the good work Cooler Master!

 

Pros

 • Unique and stylish design
 • Good build quality – despite a lot of plastic parts
 • Smart ventilation system (top and front)
 • Modular design – more parts can be purchased
 • PSU cover with SSD mounting options
 • Great cable management options
 • Availible with red or blue LEDs
 • Bigger than a normal midi tower (for some)
 • Room for a lot of hardware!
 • Dust filters in all the right places

Cons

 • Top/front opens to easy when the case is moved etc.
 • A lot of plastic parts (for some)
 • Bigger than a normal midi tower (for some)

Score: 8,5

 

Cooler_,Master_MasterCase_PRO_6_modilært_gamer_kabinet_tweak_dk_40

 

Cooler Master MasterCase PRO 6 Cooler Master MasterCase PRO 6
8,5/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Razer Mamba & Firefly HyperFlux

En highend trådsløs gamermus uden batterier? - Det lyder nærmest som noget fra fremtiden, men Razer har

Læs Mere

In Win Chopin - Kompakt Mini kabinet i børstet herlighed

Her på Tweak kigger vi typisk på de store, vilde maskiner med masser af RGB bling. Men i dag går vi den

Læs Mere

AMD Ryzen 7 2700X og Ryzen 5 2600X

Det er lidt over et år siden at AMD lancerede deres Ryzen familie og for alvor gav Intel noget at bekymre sig om. Nu

Læs Mere

God of War

Tweak.dk er klar med en anmeldelse af God Of War, som mange mener er en kandidat til at blive årest videospil

Læs Mere

Enermax Equilence Kabinet

Hærdet glas, støjreducerende materiale og et åbent design - dette er blot få at de ting som 

Læs Mere

Phanteks Eclipse P300 Tempered Glass mITX Build

Testen i dag bliver en kombineret build test, da vi skal teste en del hardware fra Phanteks.

Læs Mere

Enermax MaxTytan 800 Watt Strømforsyning

Alle producenter har deres topmodeller i de forskellige produkt kategorier, som byder på det bedste af det bedste de

Læs Mere

Logitech MK540 Mus + Tastatur Combo

På udkig efter et billigt tastatur og ny mus? Så kunne MK540 sættet fra Logitech måske være

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

PUBG's første store eSports turnering sparkes i gang til sommer

PUBG Corp. Har annonceret de vil hoste deres første officielle sSports turnering i PlayerUnknown’s Battlegroun
Læs Mere

Original Stormtrooper højtaler frigives 4 maj

Glem alle de smarte højtalere på markedet. Alt du mangler er denne unikke originale Stormtrooper højtaler, som
Læs Mere

NVIDIA GeForce GTX 1180 - Specs, performance, pris og forventet lanceringsdato

Rygterne svirrer for fulde gardiner, og alt tyder på vi nærmer os lanceringen af NVIDIA GeForce GTX 1180 henov
Læs Mere

Anderson teaser for Ryzen 2 2800X

Jim Anderson, senior vice president hos AMD, har flere gange for nyligt teaset for en kommende lancering af Ry
Læs Mere

Tweak News - Uge 16

Der står mandag i kalenderen, og det udløser et nyt afsnit af Tweak News. Vi kigger i dette afsnit nærmere på
Læs Mere

Nye Gigabyte Aorus Z370 med indbygget 32GB Intel Optane hukommelse annonceret

Gigabyte har annonceret en ny serie af Aorus Z370 bundkort, som fra fabrikkens side, er udstyret med 32GB Inte
Læs Mere

AMD lancerer nye Ryzen 5 2400GE og Ryzen 3 2200GE APU'er

I sidste uge lancerede AMD deres AMD Ryzen 2700X, 2700, 2600X og 2600X til desktops, og nu er producenten klar
Læs Mere

Astralis forlænger med Danny "zonic" Sørensen

Holdet har under hans ledelse vundet en række af verdens største turneringer, herunder ELEAGUE Major’en i janu
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.