TEST: Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinet - Midi tower

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Forhandles hos: Proshop.dk.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 23. Nov 2016. Testen er vist 3517 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Hvis du følger lidt med på kabinet markedet, har du nok også set Cooler Masters MasterCase kabinetter en gang eller to. Indtil videre har der kun været standard ATX kabinetter, men dette bliver der lavet om på med det nye Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinet, som vi skal se på. Opskriften er den samme som ved de andre computer kabinetter i serien: Modulært design, masser af plads til vandkøling og mulighed for at tilkøbe en masse ekstra modulære dele. Vi var yderst tilfredse med de større PC kabinetter i serien, så hvordan klarer lillebroren mon en tur på testbænken? Lad os ikke spilde tiden, men i stedet komme i gang med testen af Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinettet.

 

tweak_dk_Cooler_Master_MasterCasePRO_3_1

 

 

Husk altid at tage turen forbi PriceRunner.dk inden dit næste hardware køb. Sammenligning af priser, kan give lidt ekstra mønt på lommen!

 

Pricerunner

 

 

Specifikationer og features på Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinettet
Vi har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet lidt oplysninger på kabinettet til jer der ude bag skærmen – værsgo:

 • Dimensioner: 467 x 235 x 505 mm (LxBxH)
 • Vægt: 9,1 Kg
 • Bundkort support: Mini-ITX og Micro-ATX
 • Drev pladser:
 • 5,25”: 0
 • 3,5”: 2
 • 2,5”: 2+2 (hvis ingen 3,5” diske er monteret)
 • Frontpanel: 2x USB 3.0 og lyd ind/ud
 • PCI-slots: 5
 • Maksimal strømforsyning: 200 mm lang
 • Maksimal CPU-køler højde: 190 mm
 • Maksimal grafikkort længde med bur: 258 mm
 • Maksimal grafikkort længde uden bur: 370 mm

Blæser support max:

 • Front: 2x140 mm (en inkluderet)
 • Bagende: 1x140 mm (en inkluderet)
 • Top: 2x140 mm

Radiator support max:

 • Front: 280 mm (maksimal længde 297 mm)
 • Bagende: 140 mm
 • Top: 240 mm

 

Et kig på selve Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinettet
Med alle de tekniske detaljer på plads, er det blevet tid til at vi kaster det første blik på selve kabinettet. Som vi kan se herunder er farven naturligvis sort. Mens venstre side byder på et stort sidevindue, er den højre side helt bar.

 

 

På frontpanelet har Cooler Master helt valgt at droppe USB 2.0 porte, og vi finder derfor to USB 3.0 porte, samt lyd ind/ud og de nødvendige knapper og LED lys.
Øverst på kabinettet finder vi et cover som er fastgjort med magneter. Dette kan trækkes bagud, og afmonteres. Med dette af vejen, finder får vi adgang til toppen, hvor der kan monteres op til 2x140 mm blæsere eller en 240 mm radiator. Cooler Master har gjort det muligt at afmontere den øverste del, så det er lettere at få radiator og blæsere fastgjort – fedt!

 

 

I fronten finder vi et stort støvfilter, som dækker det meste her oppe. Dette kan klikkes ud, og giver adgang til den præmonterede 140 mm blæser. Det er her muligt at montere endnu en 140 mm blæser, eller op til maksimalt 280 mm radiator. På trods af størrelsen, er der virkelig god support for noget seriøst vand. Lige som på toppen, kan beslaget hvor blæsere/radiatorer fastgøres også afmonteres for at lette installationen.

 

 

Vi vender bagenden mod kameraet og tager et nærmere kig her omme. Her har Cooler Master åbnet op hvor de kunne, for at sikre maksimalt airflow. Øverst oppe finde vi endnu en 140 mm præmonteret blæser, som kan rykkes op/ned alt efter behov. Der er naturligvis også hullet til bundkortets I/O panel. Derudover finder vi fem PCI-slots og hullet til PSU montering nederst.
Med bunden i vejret, kan vi se at der er to store aflange fødder som sikrer at computer kabinettet står fast, samt et stort støvfilter.

 

 

Lad os få sidepanelerne af kabinettet, og tage et nærmere kig indenfor. Som mange andre producenter, har Cooler Master fastgjort tommelskruerne til selve panelerne, således at man ikke mister dem. Det er en lille, men yderst lækker detalje som jeg elsker at se. Over all er byggekvaliteten på computer kabinettet rigtig god, og matcher de andre kabinetter i serien. Når panelerne fjernes, mødes vi af et meget åbent kabinet.

 

 

Vi starter vores tur inden for i fronten af PC kabinettet. Som vi kan se er der standard ikke monteret nogle harddisk bure eller andet i fronten. Dette betyder åbent airflow hen over komponenterne, hvilket er awesome. Dog kan du naturligvis montere harddisk bure eller hvad du måtte ønske i fronten, det er jo Cooler Masters ide med denne serie. Der er også et lille indhak i fronten af PSU-coveret, således at radiatorer kan være der, samt to pladser til SSD montering.

 

 

I bagenden ser vi de fem PCI-slots, som normalvis ikke er standard at se i Micro-ATX kabinetter, men absolut et plus. Det betyder at du ubesværet kan have to grafikkort monteret, uden at det øverste skal kvæles. Beslaget i toppen ses på billede to, og da dette er forhøjet op i plastikskallen oven over, betyder det support for tykkere radiatorer uden at tage ekstra plads.

 

 

En tur på bagsiden skal i ikke snydes for, inden vi går i gang med at montere hardware i kabinettet. Som vi kan se herunder, er der igen kælet for detaljerne. Cooler Master har gjort plads til udskiftning at CPU-kølere, samt inkluderet velcro strips, så kablerne let kan fastgøres. Pladsen til kabler er også ganske fornuftig, og man burde kunne opnå fine resultater uden for meget besvær.

 

 

Montering af hardware
Lad os få monteret noget hardware i kabinettet og få skudt de sidste billeder. Hvis du monterer 3,5” harddiske i kabinettet, er der ikke behøv for værktøj eller skruer. Vil du der i mod have SSD´er monteret må skruetrækkeren og skruer frem – hvis du da har nogle selv. Cooler Master har med vores eksemplar kun inkluderet fire skruer til SSD montering, hvilket jeg finder yderst mærkeligt, da der er support for fire af disse. Det kan næsten kun være en fejl fra fabrikken, men er stadig en skam.
I modsætning til mange andre kabinetter, skal strømforsyningen ind bag fra i Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinettet. Beslaget har tommelskruer, og kan let afmonteres, hvor efter strømforsyningen kan fastgøres og skubbes ind.

 

 

Installationen foregik smertefrit og på trods af størrelsen, var der faktisk god plads at arbejde på. Eftersom der er et PSU-cover på kabinettet, kan alle overskydende kabler gemmes væk der hvor de ikke kan ses. Selvom man ikke er super grundig med kabelføringen i dette kabinet, vil man stadig kunne opnå fornuftige resultater så let er det at bygge i.

 

 

I dagens anledning fandt jeg et af mine gamle GTX780 kort frem og smed i maskinen som model. Som det kan ses herunder er der rigeligt med plads til selv store kort, så længe man beholder 3,5” diskene i bunden vel at mærke. Havde jeg rykket buret op fra kælderen havde kortet ikke kunne være der.

 

 

Der er et stort hul til at trække PCI-Express kablerne igennem lige under grafikkortet, hvilket er godt tænkt. Er jeg den eneste der synes det ser awesome ud, med kablerne ned der og SSD´en pænt præsenteret under grafikkortet?
De to sidste billeder viser den gode plads der er til blæsere/radiatorer i bagenden og toppen. Hvis du er typen der er til custom vandkøling og ønsker at gå all in i et lille kabinet, kunne PRO 3 meget vel være et kig værd for dig. Lad os få konkluderet, når billederne er blevet studeret færdigt.

 

 

Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinettet kan i skrivende stund findes til omkring 700,- inklusiv fragt på PriceRunner.dk. Jeg synes faktisk at man for denne pris får utroligt meget for pengene. Et super velskabt Micro-ATX kabinet med masser af lækre features og plads til high-end hardware.

 

Hvis du ønsker alle detaljerne fra Cooler Master selv, og vil se hvor du kan købe de ekstra modulære dele. Kan du svinge en tur forbi deres hjemmeside, ved at klikke på banneret herunder.

 

tweak_dk_Cooler_Master_MasterCasePRO_3_1

 

Konklusion
Vi har efterhånden set på de fleste kabinetter i Cooler Masters MasterCase serie, som alle har haft nogle ting tilfælles. Det første har været den høje kvalitet, som Cooler Master MasterCase PRO 3  kabinettet i den grad også opfylder. Den anden ting er den som Cooler Master selv lægger utrolig meget vægt på i deres markedsføring af MasterCase serien – modulært design. Hvad end du måtte ønske; at have et ton af 3,5” harddiske, eller måske slet ingen og i stedet gå all in på vandkøling, så kan dette kabinet klare det. Det er lækkert at se de fem PCI-slots, på trods af at vi kun har med et Micro-ATX kabinet at gøre. Det betyder at grafikkort nummer et også kan få luft, hvis du måtte køre SLI/CrossFire.

 

Pladsen til kabelføringen har Cooler Master også sørget for, og igen er der kælet for detaljerne i form af velcro bånd. Jeg har faktisk ikke rigtigt kunnet komme på noget som jeg ikke kunne lide ved dette kabinet, på nær en enkelt ting. Med support for fire SSD´er ud af kassen, kan jeg ikke forstå hvorfor der kun er inkluderet fire skruer til montering. Måske der er en der har været lidt for hurtig i pakkeriet? Det skal dog ikke ændre på scoren jeg har valgt at give, som ender på et flot 9-tal i dag. Cooler Master i har gjort det endnu en gang, og skabt et super kabinet til prisen!

 

Godt

 • Meget modulært design
 • Lækker kvalitet og udseende
 • Gode kabelførings muligheder
 • Flere modulære dele kan tilkøbes
 • Støvfiltre alle tænkelige steder
 • Fem PCI-slots på trods af Micro-ATX
 • God support for vandkøling
 • Plads til det meste

Knap så godt

 • Kun fire skruer til SSD´er inkluderet?
 • Plads til kun to 3,5” harddiske out-of-the-box

 

Conclusion
We looked at the most of the cases from Cooler Masters MasterCase series, all of which have had some things in common. The first thing is the high quality, which the PRO 3 case also have. The second thing is what Cooler Master uses a lot in their marketing of the MasterCase series – the modular design. Whatever you wish to have a ton of 3.5” hard drives, or perhaps none at all, and instead go all in on water cooling, then this case can handle it. It is nice to see the five PCI-slots, despite that this is only a Micro-ATX tower. This means that graphics card number one, also can get fresh air if you want to run SLI/Crossfire.

 

The space for cabling is also awesome, and there is also an attention to detail in the form of Velcro straps. I actually could not really think of anything I disliked about this case, except for one thing. With support for four SSDs out of the box, I cannot understand why there are only included four screws for mounting. Perhaps there is one that have been a little too fast in the packaging? That does not change the score I have chosen to give. We end on a nice score of 9/10. Cooler Master has done it again and created a super nice case for the price!

 

Pros

 • Very modular design
 • Nice build quality and looks
 • Great cable management options
 • Lots of modular parts available separately
 • Dust filters
 • Five PCI-slots despite Micro-ATX
 • Great support for water cooling
 • Room for the most hardware

Cons

 • Only four screws for SSD´s included?
 • Room for only two 3.5” drives out-of-the-box

Score: 9

 

tweak_dk_Cooler_Master_Kabinet_MasterCasePRO_3_32

 

Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinet - Midi tower Cooler Master MasterCase PRO 3 kabinet - Midi tower
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Blue Cave AC2600 Router

Hvis du er træt af normale routerer med strittende antenner, så er Blue Cave AC2600 fra ASUS måske lige

Læs Mere

ASRock X470 Master SLI

ASRock har sendt en mindre palle af de nye Ryzen 2 bundkort vores vej, og de skal da selvfølgelig igennem maskinen,

Læs Mere

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

Assassin's Creed Odyssey

Vi har fået fingre i den nyeste titel i Ubisofts Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Odyssey, som har udgivelse

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590, og her bydes N
Læs Mere

De første gaming benchmarks dukket op på GeForce RTX2070, 15% hurtigere end GeForce GTX1080.

Vi knokler selv på højtryk for at komme i mål med vores egne NVIDIA GeForce RTX2070 reviews, men indtil da, må
Læs Mere

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.