TEST: Cooler Master MasterBox PRO 5 RGB

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 20. Dec 2017. Testen er vist 4834 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Selvom mange af computer kabinetterne i Cooler Masters Master-serien minder meget om hinanden, skal det ikke afholde os fra at kigge på endnu et af slagsen her på Tweak.dk! Vi har modtaget et af de seneste skud på stamme ved navn MasterBox PRO 5 RGB.

 

Som navnet antyder har vi at gøre med et kabinet, som har integreret RGB lys via tre 120 mm blæsere i fronten. Sidepanel i hærdet glas, modulært design og cover foran strømforsyningen er også lækkerier man får med i pakken. Men hvordan klarer MasterBox PRO 5 RGB sig sammenlignet med andre kabinetter i samme prisklasse? Dette og meget mere vil vi se nærmere på i denne test,.

 

Læs flere Test af computerkabinetter 

 

Cooler_,Master_MasterBox_PRO_5_RGB_midi_tower_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features på MasterBox PRO 5 RGB
Vi har vanen tro været en tur forbi Cooler Masters hjemmesidem og vedhæfter en række af de væsenligste specs som MasterBox PRO 5 RGB tilbyder:

 • Type: ATX miditower
 • Materialer: Metal, plastik og glas
 • Dimensioner: 223 x 475 x 500 mm (BxHxD)
 • Vægt: 10.4 kilo
 • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX, ATX og E-ATX
 • Drevpladser: 2x3.5” + 2x2.5” (4x2.5” hvis ingen 3.5” er monteret)
 • Frontpanel: 2xUSB 3.0 og lyd ind/ud
 • PCI-slots: 7
 • CPU-køler maksimal højde: 167 mm
 • Maksimal grafikkort længde: 410 mm
 • Blæser support max:
  - Front: 3x120 mm / 2x140 mm
  - Bagende: 1x120 mm
  - Top: N/A
 • Radiator support max:
  - Front: 240 / 280 / 360 mm
  - Bagende: 120 mm
  - Top: N/A

 

Et kig på MasterBox PRO 5 RGB kabinettet
Lad os få taget det første kig på MasterBox PRO 5 RGB kabinettet. Som det fremgår af de to første billeder herunder, har vi naturligvis med et sort kabinet at gøre som de fleste andre på markedet. På venstre side finder vi et panel i hærdet glas, mens at højre blot er en metalplade - intet nyt under solen.

 

 

Forrest i toppen, er stedet hvor kabinettets stik er placeret. Vi finder to USB 3.0 porte samt lyd ind/ud. Derudover er der naturligvis også en power og reset knap, samt HDD og power LED – ingen USB Type-C på trods af at vi har 2017 og har med et nyt kabinet at gøre. Bevæger vi blikket ned af fronten, finder vi et Cooler Master logo placeret på den semi-gennemsigtige front i plexiglas - flot detalje Cooler Master.

 

 

Ved at tage fat i bunden på dette panel og give et lille wank, kommer det let af. Vi bliver nu mødt af synet fra hele tre 120 mm RGB blæsere. Dette er Cooler Masters egne fans, og de ser ud til at være identiske med dem vi fandt i den billigere Lite udgave som du kan finde testen af HER. Bemærk dog at lyset i disse blæsere KUN virker såfremt du tilkøber separat controller boks eller har et bundkort med RGB stik.

 

 

Vender vi blikket mod bagenden, mødes vi af et blik som vi efterhånden er ved at være vandt til fra de fleste PC kabinetter. Strømforsyningen monteres i bunden og bundkortet øverst, hvilket betyder de 7+1 PCI-slots er placeret i midten af det hele. Vi finder desuden også endnu en 120 mm blæser inkluderet heromme, dog uden RGB lys.

 

I bunden af MasterBox PRO 5 RGB, finder vi to store aflange fødder i plastik med gummi under for at minimere vibrationer. Cooler Master har også udstyret MasterBox PRO 5 RGB med et støvfilter foran strømforsyningen, hvilket er endnu et plus i bogen og et must for et hvert kabinet.

 

 

For at afmontere det venstre sidepanel skal der løsnes to skruer øverst. Normalt er dette et sted hvor vi finder tommelskruer, men Cooler Master har i stedet valgt at bruge nogle større skruer som kræver en flad skruetrækker eller en mønt for at blive løsnet. I bunden af glaspanelet er der limet en metalskinne fast, som griber fat i bunden af kabinettet, hvilket er hvorfor at der kun kræves to skruer for at det sidder fast – fancy koncept.

 

 

Hele frontpanelet kan naturligvis også afmonteres på MasterBox PRO 5 RGB kabinettet. Grunden til at vi ikke gjorde dette tidligere er at alle stikkene er permanent fastgjort til dette panel. Dette betyder at du skal sørge for at have nok løse kabler inde i kabinettet, såfremt du måtte ønske at afmontere hele fronten. Som det kan ses på billedet herunder er det ikke meget fronten kan trækkes ud før der skal løsnes kabler. Jeg har set bedre løsninger på selv billigere kabinetter.

Med fronten klikket på plads igen, er det nu blevet tid til at tage en tur rundt inde i MasterBox PRO 5 RGB kabinettet – vi starter ud med et overbliksbillede herunder.

 

 

I fronten finder vi de før nævnte 120 mm RGB blæsere. Det er også her der er plads til at montere alle harddiske i kabinettet. På pladen hvor bundkortet også monteres, finder vi to beslag for montering af 2.5” diske, mens at normale 3.5” harddiske har deres eget bur nede i bunden – mere om dette senere.

 

Bagenden har 7+1 PCI-slots som alle er ventilerede og fastgjort med skruer. Den ene af de inkluderede coveres er en kabelholder, som gør det muligt at flette kablerne fra din mus ind i således at den ikke kan stjæles hvis du for eksempel er til et stort LAN eller andet. Dette er en ting som Cooler Master har inkluderet til mange af deres kabinetter igennem tiden efterhånden.

 

 

Du undrer dig måske over hvorfor vi slet ikke har taget et nærmere kig på toppen i MasterBox PRO 5 RGB kabinettet endnu. Dette skyldes ganske enkelt at det er fordi der ikke rigtig er noget at nævne her oppe. I modsætning til mange andre moderne kabinetter, er toppen her lukket helt af hvilket gør det umuligt at montere både blæsere og radiatorer. Lad os vende tilbage til bunden inden vi tager et kig på den anden side.

 

 

Ved at løsne en enkelt skrue i bagenden, kan coveret foran strømforsyningen afmonteres. Dette kræves desuden også for at monteres strømforsyningen, som vi vender tilbage til. Harddiskburet kan også let afmonteres ved at løsne en enkelt tommelskrue. Dette giver plads til voldsomme radiatorer i fronten, men hvad hvis du ikke ønsker at opgive 3.5” diske fuldstændig?

 

Dette har Cooler Master også tænkt på, og har derfor gjort det muligt at rykke buret tilbage mod bagenden, som giver support for normale 25 mm radiatorer i fronten helt op til 360 mm. Det fede ved dette modulære system i bunden af MasterBox PRO 5 RGB er at det kun er to skruer der skal løsnes for at ændre og flytte rundt på tingene – en ting som H700P kabinettet godt kunne lære en ting eller to af.

 

Læs flere Nyheder om kabinetter

 

 

Med kabinettet drejet 180 grader, kan vi tage et kig på den modsatte side. Det første der sprang i øjnene hos mig var manglen på dedikerede kabelførings huller. Cooler Master har i stedet lavet en række store firkantede huller ned langs bundkortets højre side (set fra modsatte side). Først troede jeg at disse havde en funktion, såsom at beslagene til 2.5” diskene kunne flyttes, men dette var ikke tilfældet. De meget åbne huller betyder at man skal være en anelse mere omhyggelig med sin kabelføring for at opnå et pænt resultat.

 

 

Montering af hardware
Normalt er vi mere eller mindre ligeglade med tilbehøret til kabinetter, da det ofte bare er en bunke skruer og et par strips. Cooler Master har dog inkluderet en smule mere til MasterBox PRO 5 RGB kabinettet. Ud over de sædvanlige strips og skruer finder vi nemlig også en Molex til 3x3-pin fan-stik samt en Y-splitter med RGB stik således at alle blæsere i fronten kan tilsluttes det samme stik på bundkortet.

 

Montering af normale 3.5” harddiske foregår uden brug af værktøj, mens at du skal have skruer og skruetrækker frem for at montere dine SSD’er. Som nævnt skal coveret foran strømforsyningen også afmonteres for at denne kan monteres. Men da den kun holdes fast med én enkelt skrue, ser jeg ikke dette som noget negativt.

 

 

Et par billeder af det færdige resultat på bagsiden, samt Y-splitter kablet til RGB lyset. Byggeriet foregik ganske smertefrit takket være det meget åbne design og store huller til kabelføring. Men husk at bruge en god portion strips og få kablerne trukket af vejen, da de ellers kan ses igennem de store kabelføringshuller.

 

 

Vender vi MasterBox PRO 5 RGB kabinettet om og tager et kig på den lidt mere spændende side, kan vi se at kabinettet er fyldt godt op med to grafikkort og et standard ATX bundkort. Der er dog stadig masser af plads i fronten til en radiator eller lignende, såfremt vi rykker harddiskburet tilbage en smule. Vær også opmærksom på tykkelse af dine SSD’er da disse kan komme i karambolage med en radiator i fronten!

 

Normalt er jeg ikke fan af et PSU cover med hul i enden og som ikke dækker hele bunden. Men i MasterBox PRO 5 RGB fungerer det faktisk super godt, og gør det muligt at trække PCI-Express strømkablerne op foran coveret – såfremt du ikke har harddiskburet skubbet helt tilbage selvfølgelig.

 

 

Cooler Master skriver på deres hjemmeside at der er support for CPU-kølere med en maksimal højde på 167 mm. Dette gør sig naturligvis også gældende for grafikkort, hvilket betyder at du uden de store problemer kan installere grafikkort med custom printplader, såsom EVGA FTW og lignende.

 

 

Da vi hverken er ejer af Cooler Masters RGB controller boks (skal købes separat), eller et bundkort med RGB stik var det ikke muligt at få gang i det indbyggede RGB lys i blæserne. Jeg har derfor lånt et par billeder fra Cooler Masters hjemmeside, for at give jer en ide om hvordan det kan se ud, såfremt man har det rette bundkort, eller kaster penge efter noget tilbehør som jeg personligt mener burde være inkluderet i kassen.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 16/12 2017 kan MasterBox PRO 5 RGB kabinettet findes hos diverse danske forhandlere til en pris på omkring 750,- DKK inklusiv porto. Dette er en ganske fornuftig pris for et kabinet med de features som vi får her. Fire inkluderede blæsere, hvoraf tre af dem er med RGB lys, modulært harddiskbur, hærdet glas sidepanel, PSU cover og meget mere gør MasterBox PRO 5 RGB til et godt køb til prisen.

 

Ønsker du alle detaljerne på MasterBox PRO 5 RGB fra Cooler Master selv, kan du klikke på banneret med deres navn herunder, og blive sendt direkte til deres side i en ny fane.

 

Cooler_,Master_MasterBox_PRO_5_RGB_midi_tower_tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi er nået til endestationen i vores test af MasterBox PRO 5 RGB kabinettet fra Cooler Master, og hvilken fornøjelse det har været. Jeg bliver gang på gang overrasket over hvor meget man ofte får for sine penge, når vi snakker forholdsvis billige kabinetter. MasterBox PRO 5 RGB tilbyder både RGB lys, hærdet glas og masser af plads til hardware som alle er ting enhver kan sidde pris på. Designet er pænt og neutralt at se på, såfremt man kan leve med fronten i semi-gennemsigtigt plastik som gør det muligt at se de tre 120 mm RGB blæsere der er inkluderet. Bemærk dog at lyset i disse blæsere KUN virker, såfremt du køber en separat controller box eller har et bundkort med RGB stik!

 

Der er masser af plads til kabler på bagsiden, harddiskburet til 3.5” diske er modulært og kan let flyttes frem eller tilbage i kabinettet, eller helt fjernes hvis man ønsker dette. Der er tænkt på næsten alle detaljerne i dette kabinet, hvilket er et kæmpe plus i bogen. Selvom at RGB stik bliver mere og mere mainstream, ville det dog stadig have været rart med en controller boks eller blot en form for stik inkluderet i kassen. Da vi så på den billigere Lite udgave af dette kabinet var historien den samme, men til prisen som PRO udgaven her går til, havde en controller boks været på sin plads i min optik.

 

Med det sagt, er MasterBox PRO 5 RGB dog stadig et rigtig fint kabinet på mange måder. Listen over negativer er minimal, hvilket også er hvorfor jeg har valgt at smide scoren på 9/10 samt vores Safe Buy award efter kabinettet. Havde der været inkluderet en controller box i kassen, havde vi været meget tæt på en topscore – især til prisen.

 

Godt

 • Lækkert stilrent design
 • Sidepanel i hærdet glas
 • OK kabelførings muligheder
 • Modulært harddiskbur samt PSU cover
 • Åbent design med godt airflow og plads
 • Pris vs. features er god
 • Tre inkluderede RGB blæsere plus en standard

Knap så godt

 • RGB lyset virker KUN med separat controller eller bundkort med RGB stik
 • Kabinettets stik er fastgjort til frontpanelet

Score: 9 + Safe Buy award

 

Cooler_,Master_MasterBox_PRO_5_RGB_midi_tower_tweak_dk_41

 Cooler Master MasterBox PRO 5 RGB Cooler Master MasterBox PRO 5 RGB
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Plantronics RIG 800HD - Trådløst gaming headset med Dolby Atmos

Et godt headset til gaming kan gøre en stor forskel for spiloplevelsen, og et trådløst et af slagsen,

Læs Mere

ASRock X299 Extreme4

ASRock har gjort det igen! De har sendt os endnu et X299 bundkort, der denne gang henvender s

Læs Mere

Seasonic PRIME Ultra Titanium 650 watt

En ny lækker strømforsyning fra Seasonic står på menukortet denne kolde vinterdag i januar. Vi sk

Læs Mere

ASUS ROG Gladius II gamermus

Vi skal i dag se på en ny mus fra ASUS, deres ROG Gladius II mus. ASUS er kendt for deres Republic of gamers serie a

Læs Mere

ASUS Cerberus Mech RGB gaming keyboard

Vi skal i dag se på et mekanisk keyboard fra ASUS, der går under navnet Cerberus Mech RGB. Som navnet antyder

Læs Mere

Seasonic PRIME Titanium Fanless 600 watt

I takt med at strømforsyninger bliver mere og mere effektive, betyder det også at varme udviklingen falder. D

Læs Mere

Cooler Master MasterKeys MK750

Mekaniske gamer tastaturer... Vi kender alle sammen til dem, og mange af os ejer også et. Cooler Master er nu p&arin

Læs Mere

JBL Under Armour Sport Wireless Heart Rate

Når to store giganter vælger at gå sammen, for at bringe det bedste fra to verdener ind i ét prod

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

[CES 2018] GIGABYTE og deres Aorus gaming brand godt præsenteret på CES

Vi har stadig lidt tilbage i gemmerne fra CES 2018 rejsen, og vi tager denne lørdag et kig på de mange spænden
Læs Mere

NVIDIA opfordrer alle forhandlerne at sælge til gamerne i stedet for miners

NVIDIA opfordrer alle forhandlerne at sælge til gamerne i stedet for miners Coinmining dræner groft sagt marke
Læs Mere

NZXT reducerer prisen på deres nye N7 Z370 bundkort

Takket være der flotte modtagelse af brugerne og pressen siden NZXT N7 Z370 blev præsenteret, har NZXT valgt a
Læs Mere

SK Hynix GDDR6 officielt lanceret

Der er dømt smæk for skillingerne med lanceringen af GDDR6 (Graphics Double Data Rate 6), som nu står listet h
Læs Mere

HMD Global lover fantastiske nyheder under MWC 2018

CES er forbi, men det betyder ikke, at det er blevet tid til at slappe af. MWC 2018 nærmer sig nemlig med hast
Læs Mere

YouTube lander rettighederne til Eminem-film

Den nye Eminem-film "Bodied" er færdig. Nu er det lykkes YouTube at få fingrene i filmens rettigheder.
Læs Mere

Overwatch League når 10 millioner seere i sin første uge

Overwatch League er blevet streamet på livet løs. Det viser en ny statistik, der netop er blevet offentliggjor
Læs Mere

Xiaomi Mi 7 kan blive lanceret under MWC 2018

Der er god grund til at glæde sig til Mobile World Congress 2018 - især som passioneret Xiaomi-fan.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.