TEST: Cooler Master MasterBox MB600L

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 14. Dec 2017. Testen er vist 1356 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Budget kabinetter bliver mere og mere spændende at kigge på, da der bliver lånt flere og flere ting fra langt dyrere modeller. Dette gør at man ofte får super meget for sine surt tjente penge, når man investerer i et nyt budget kabinet. I denne test skal vi hilse på MasterBox MB600L fra Cooler Master, som netop er sådan et kabinet. Ud fra featurelisten på hjemmesiden og billeder, ser det ud til at man får utrolig meget kabinet for relativt få penge.

 

Om dette også holder stik, kan du læse meget mere om i vores dybdegående test af MasterBox MB600L computer kabinettet. Som altid starter vi ud med det tekniske først i form af specifikationer og features herunder.

 

Cooler_,Master_MasterBox_MB600L_kabinet_tweak_dk_1

 

Du kan finde mange flere tests af kabinetter HER.

 

Specifikationer og features
Traditions tro har jeg været en tur forbi producentens hjemmeside og fundet lidt talguf til jer. Nedenfor finder i alt hvad der er værd at vide om MasterBox MB600L kabinettet – i hvert fald hvad angår specifikationer og features:

 • Type: ATX miditower
 • Materialer: Metal og plastik
 • Farver tilgængelige: Sort/rød, sort/blå og sort/sølv
 • Dimensioner: 464 x 212 x 454.5 mm
 • Bundkort support: Mini-ITX, Micro-ATX og ATX
 • PCI-slots: 7
 • Drevpladser: 2x3.5”/2.5” + 1x2.5”
 • Frontpanel: 2x USB 3.0 + lyd ud/ind
 • CPU-køler maksimal højde: 160 mm
 • Grafikkort maksimal længde: 400 mm
 • Strømforsyning maksimal længde: 180 mm
 • Blæser support:
  - Top: N/A
  - Front: 1x120 / 1x140 / 2x120 / 2x140 / 3x120 mm
  - Bagende: 1x120 mm
 • Radiator support:
  - Top: N/A
  - Front: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm (maksimalt 50 mm tyk UDEN blæsere)
  - Bagende: 120 mm

 

Et kig på MasterBox MB600L kabinettet
Lad os kaste det første blik på MasterBox MB600L kabinettet fra Cooler Master herunder. Der findes to forskellige udgaver af dette PC kabinet, et med og et uden plads til 5.25” drev. Som vi kan se på de to billeder nedenfor har vi fået udgaven uden. Udover at skulle vælge om du vil have kabinettet med eller uden plads til 5.25” drev, kan du også selv vælge farve. MasterBox MB600L er tilgængeligt i farverne: sort/rød, sort/blå og sort/sølv.

 

 

På fronten øverst, finder panelet med stikkene som kabinettet er udstyret med. Vi finder lyd ind/ud og to USB 3.0 porte. Derudover er der naturligvis også en power knap/LED, reset knap og harddisk aktivitets LED. Selvom fronten ligner børste aluminium, er der faktisk blot tale om plastik ligesom Fractal Design også bruger på deres kabinetter. Dette gør faktisk ikke noget, da plastik ikke suger fedtede fingre til sig, plus at det også er betydeligt billigere at fremstille – vi har trodsalt med et budget kabinet at gøre.

 

 

Vender vi blikket mod bagenden, bliver vi mødt at det efterhånden klassiske layout. Øverst er der hul til bundkortets I/O panel, og ved siden af er der en 120 mm blæser monteret. Syv PCI-slots gør det muligt at montere diverse udvidelseskort, såsom grafikkort og lignende. Strømforsyningen er naturligvis placeret nederst og monteres via et beslag – mere om det senere.

 

I bunden finder vi fire plastikfødder, som hver har gummi monteret for at minimere vibrationer i at blive sendt videre fra kabinettet. Der er også et støvfilter monteret foran strømforsyningen, som dog er af den utrolig billige og trælse type, men ikke desto mindre er det rart at det er der.

 

 

Det venstre sidepanel som til forveksling ligner hærdet glas, er dog kun en plexiplade med gummi klistret på rundt om hullerne og i midten hele vejen rundt. Jeg har sagt det tidligere, men gør det gerne igen. Vi har med et budget kabinet at gøre, så det er fuldt forståeligt at der må spares nogle steder. Dette kan også ses når vi kigger på byggekvaliteten overall, som sagtens kunne være bedre, men matcher prisskiltet meget godt og samtidig gør at vægten på kabinettet er virkelig lav!

 

Fronten kan afmonteres ved at tage fat i bunden og give et ryk. Grunden til at vi ikke gjorde dette tidligere er at alle stikkene fra frontpanelet er fastgjort til selve fronten, og var stripset fast inde i kabinettet. Dette skal du være opmærksom på når du bygger i kabinettet. Ønsker du at kunne få fronten af og rengøre det minimale støvfilter i bunden, skal der være lidt ekstra kabler at trække i inde i kabinettet.

 

Der er ikke monteret nogle blæsere i fronten, hvilket betyder at MasterBox MB600L kun leveres med én 120 mm i bagenden.

 

Med begge sidepaneler afmonteret, kan vi nu bevæge os en tur indenfor i MasterBox MB600L kabinettet. Synet vi mødes af er et meget åbent kabinet, hvor der også er integreret et cover foran strømforsyningen. Her er der faktisk plads til at montere to 2.5” diske, såfremt man selv køber nogle ekstra beslag til formålet. Cooler master inkluderer nemlig kun en af disse i kassen. Der er desuden også ventilation på selve coveret, plus et indhug der gør det muligt at montere radiatorer på op til 50 mm i tykkelsen i fronten. Toppen er blank og uden nogen form for ventilation eller andet nævneværdigt.

 

 

Med et billede taget mod fronten, kan vi lettere se det omtalte indhug i coveret ved strømforsyningen, samt alle de lange huller hvor enten 120 eller 140 mm blæsere kan monteres. Beslaget til 2.5” disken kan også skimtes oppe i det venstre hjørne på det første billede. Alle syv PCI-covers er ventilerede og fastgjorte med skruer. Her kunne mange andre producenter lære noget at Cooler Master, da budget kabinetter ofte har PCI-covers der skal brækkes af. MasterBox MB600L går imod strømmen, hvilket er fedt selvom det blot er en mindre detalje.

 

 

På bagsiden finder vi en masse steder hvor strips kan fastgøres, samt et stort hul til udskiftning af CPU-køler således at man slipper for at tage bundkortet ud. Cooler Master skriver på deres hjemmeside at der er mellem 15-23 mm plads til kabler heromme, alt efter hvor man ønsker at trække sine kabler. De mange fastgørelsespunkter burde gøre kabelføringen til en leg.

 

I kælderen under strømforsynings coveret, er også stedet hvor vi finder plads til to harddiske. De to skuffer gør det muligt at montere enten 2.5” eller 3.5” diske, valget er dit. Buret med skufferne kan IKKE afmonteres, da det er nittet fast til rammen i kabinettet.

 

 

Montering af hardware
Vi er nået til sidste etape inden vi rammer konklusionen i vores test af MasterBox MB600L kabinettet – montering af hardware. Når strømforsyningen skal ind i kabinettet, er første skridt at afmontere det lille beslag i bagenden og fastgøre det til strømforsyningen. Dernæst kan strømforsyningen skubbes ind i bagenden og fastgøres.

 

Montering af harddiske klares uden noget værktøj når det gælder 3.5” diske, mens at du må finde skruer og skruetrækker frem når 2.5”/SSD’erne skal monteres.

 

 

Lad os starte med et kig på bagsiden. Monteringen af hardwaren i MasterBox MB600L foregik ganske smertefrit. Det åbne design gør det let at arbejde i, og der er god plads til kabler på bagsiden og kælderen hvilket gør det nemt for selv uerfarene byggere.

 

 

Med den anden side til kameraet kan vi se vores setup med standard ATX bundkort og to grafikkort som får MasterBox MB600L til at se en smule fyldt ud. CPU-kølere må have en maksimal højde på 160 mm, hvilket naturligvis også gør sig gældende for grafikkort. Du burde uden problemer montere grafikkort med custom print, såsom EVGA FTW, MSI Gaming og lignende.

 

 

Der er hele 400 mm plads til grafikkort, så længe du ikke har blæsere eller radiator monteret i fronten. Længden på kabinettet tillader dog sagtens at du kan have highend grafikkort monteret samtidig med en radiator i fronten. Æraen med dual GPU grafikkort er oversået, så det er slut med voldsomt lange kort såsom HD6990 fra ATI/AMD. Det blev de sidste ord for nu, lad os sidde en pris på grisen og konkludere!

 

 

Pris
I skrivende stund d. 10/12 2017, kan MasterBox MB600L kabinettet findes på nettet til lige omkring 500,- DKK. Dette er en ganske fin for et budget kabinet i denne kaliber. Designet er lækkert, byggekvaliteten er fin til prisen, og man får et kabinet der ligner noget der er meget dyrere end det reelt er. Plexiglas pladen ligner til forveksling hærdet glas fra lidt afstand, men er meget billigere at fremstille hvilket holder prisen og vægten nede.

 

Såfremt du måtte ønske flere detaljer på MasterBox MB600L kabinettet fra Cooler Master, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres logo herunder – du bliver sendt direkte til deres side i en ny fane.

 

Cooler_,Master_MasterBox_MB600L_kabinet_tweak_dk_1

 

Konklusion
Med MasterBox MB600L kabinettet har Cooler Master skabt et rigtig lækkert budget kabinet som tilbyder mange features som oftest kun ses i dyrere prisklasser. Designet er pænt og neutralt at se på, samt at der er hele tre farvekombinationer at vælge imellem, plus om du ønsker 5.25” drevplads eller ej. Man kan godt mærke at vi har med et budget kabinet at gøre, når vi kigger på byggekvaliteten og materialevalget. Dette er dog ikke kun negativt, idet at det holder vægten meget lav – så lav at jeg endda var i tvivl om hvorvidt der var noget i kassen eller ej, da jeg modtog kabinettet.

 

Inde i MasterBox MB600L er der plads til en fin mængde hardware, med plads til radiator både i front og bagende, mens at toppen er helt lukket. Det åbne design sikrer godt airflow hen over bundkort og grafikkort, eller det vil det i hvert fald gøre når du selv monterer nogle blæsere i fronten. MasterBox MB600L kommer kun med én enkelt 120 mm blæser præmonteret i bagenden, det er det hele. Det ville have været rart at se blot endnu en 120 mm i fronten også.

 

Overall er der tale om et rigtig fint kabinet med lidt fejl og mangler hist og her, hvilket må forventes når vi kigger på prisen. Så længe du selv er villig til at købe et par blæsere eller måske montere en vandkøler/radiator i fronten. Samt at du ikke har mere end tre harddiske er MasterBox MB600L et rigtig fint budget kabinet som kan huse selv store grafikkort og bundkort uden problemer. Det gør at vi lander på scoren 8/10 samt vores Safe Buy award i denne omgang.

 

Godt

 • Pænt og neutralt design
 • Tre farvekombinationer tilgængelig
 • Fås med og uden 5.25” plads
 • Utrolig lav vægt
 • Pris vs. features er god
 • Cover ved strømforsyning
 • Sidepanelet ligner hærdet glas…

Knap så godt

 • … men er blot plexiglas
 • Der er kun plads til tre harddiske
 • Kun én inkluderet blæser

Score: 8 + Safe Buy award

 

 

Cooler Master MasterBox MB600L Cooler Master MasterBox MB600L
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

TP-Link Archer C3150 MU-MIMO Gigabit Router

Dualband wifi, 1.4 GHz dualcore, MU-MIMO support og betjening via App til smartphone. Dette er blot nogle af de fede featu

Læs Mere

Sound BlasterX H7 Tournament Edition Headset

Gamerprodukter fra Creative går under navnet Sound BlasterX, hvilket er netop hvad dagens test byder på. Vi ha

Læs Mere

South Park - The Fractured But Whole

Ubisoft San Francisco har overgået sig selv, med deres nyeste udgivelse i South Park serien. Efter at have kø

Læs Mere

Blue Microphones Raspberry USB mikrofon

Dagens test er med udgangspunkt i Blue og deres nyeste mikrofon, Raspberry, der er noget så sjældent som en US

Læs Mere

Phanteks Evolv Shift - mini-ITX med højde!

Evovl Shift fra Phanteks er et mini-ITX kabinet der skiller sig ud med et anderledes design. Vi har testet det for at se o

Læs Mere

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Det er ikke kun tastaturer, mus og kabinetter der er udstyret med RGB lys længere. Creative er klar med deres Kratos

Læs Mere

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING - Kan ydelse og stilhed forenes?

Anskaffelse af grafikkort, kan i mange tilfælde være besværligt at få i hus. En af årsagerne

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Justice League er den mindst succesfulde DC-film

DC har fortsat store problemer med at holde trit med Marvel - i hvert fald, når det kommer til at producere fi
Læs Mere

Vivendi opgiver overtagelse af Ubisoft

Ubisoft har i flere år været på Vivendis ønskeliste. Nu er drømmen om en overtagelse dog bristet for en stund.
Læs Mere

Amazon er den næstmest værdifulde virksomhed i USA

Det går ganske godt for Amazon. Virksomheden bliver hele tiden ved med at øge sin markedsværdi.
Læs Mere

Prisen på iPhone X-efterfølger kan blive sat lavt

iPhone X blev sidste år lanceret med en – for manges vedkommende – skræmmende høj pris. Dette gjorde den til v
Læs Mere

Thanos og Thor med mest skærmtid i længste Marvel-film nogensinde

Avengers: Infinity War nærmer sig en længe ventet verdenspremiere, som kommer til at finde sted den 27. april.
Læs Mere

Trump forbyder brug af kryptovalutaer fra Venezuela

Venezuela og USA har ikke ligefrem det bedste forhold til hinanden. Det er nu blevet afspejlet i en ny ordre f
Læs Mere

Bag skærmen - Hvordan tester vi grafikkort

Hvis du har undret dig over hvordan vi griber en test af et grafikkort an kan du nu se svaret på vores YouTube
Læs Mere

AMD sænkerne priserne på Ryzen og ThreadRipper forud for Pinnacle Ridge

Hvad der må formodes at ske forud for release af Pinnacle Ridge, har AMD sænket priserne på visse Ryzen-deskto
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.