TEST: Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB kabinet

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 20. Sep 2017. Testen er vist 1895 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Med kabinetter i alle størrelser og prisklasser, har Cooler Master noget for enhver i deres sortiment. I denne test skal vi hilse på et kabinet i den billige ende af skalaen, men som stadig tilbyder et hav af lækre features. Navnet er Masterbox Lite 5 RGB, et midtower, som opfylder de fleste krav vi har. Som navnet røber, finder vi indbygget RGB lys, som kan styres via kompatible bundkort eller med en controller boks.

 

Der er dog en hage ved dette… Hvad dette er og hvad resten af kabinettet er for en størrelse, finder vi alt sammen ud af i denne test. Lad os starte ud med at få specifikationerne af vejen først, og dernæst kigge nærmere på selve kabinettet.

 

Læs flere test af kabinetter HER

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_5_RGB_midi_tower_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside, og fundet lidt oplysninger på Masterbox Lite 5 RGB kabinettet. Du finder specifikationerne listet op herunder, efterfulgt af et par billeder af nogle af kabinettets features.

 • Produkt navn: Masterbox Lite 5 RGB
 • Tilgængelige farver: Sort
 • Materialer: Metal og plastik
 • Dimensioner: 468.8 x 200 x 454.5 mm
 • Bundkort support: ATX, Micro-ATX og Mini-ITX
 • PCI-slots: 7
 • Frontpanel: 2x USB 3.0 og lyd ind/ud
 • Maksimal CPU-køler højde: 160 mm
 • Strømforsyning max længde: 180 mm
 • Grafikkort længde max: 400 mm
 • Kabelføringsmuligheder: Ja, 25-35 mm plads
 • Drevpladser: 2x3.5” + 1x2.5” (3.5” pladserne kan også holde 2.5”)
 • Blæser support:
  - Front: 3x120 mm / 2x140 mm (3x120 mm RGB blæsere monteret)
  - Bagende: 1x 120 mm (1x120 mm sort blæser monteret)
 • Radiator support:
  - Front: 120 / 140 / 240 / 280 / 360 mm (max 50 mm tyk uden blæser)
  - Bagende: 120 mm

 

Et kig på kabinettet ude og inde
Med de tørre tal overstået, er det blevet tid til at tage det første rigtige kig på midtower kabinettet. Som vi kan se på de første to billeder herunder, har vi med et sort og ret anonymt kabinet at gøre. På den venstre side finder vi et stort stykke hærdet glas, som udgør det venstre sidepanel, mens at den højre blot er en sort flade i form af en metalplade.

 

 

Øverst på fronten finder vi frontpanelet, som består af følgende fra venstre mod højre: reset knap, lyd ud/ind, power knap, to USB 3.0 porte og en HDD LED til sidst. Dette er et fint layout for et budget kabinet, det er dejligt at se at flere og flere producenter helt er begyndt at droppe USB 2.0, nu da vi har både 3.0 og 3.1 standarderne.

 

Hele fronten på Masterbox Lite 5 RGB, er ét stort stykke semi-gennemsigtigt plastik, som kan afmonteres ved at tage fat i bunden og give et ryk. Cooler Master har placeret deres diskrete logo på fronten af den ellers blanke overflade, hvilket ser fint ud. Denne overflade er dog et sandt mareridt at holde ren, så hav dette i tankerne.

 

Med fronten afmonteret, finder vi hele tre inkluderede blæsere. Der er tale om 120 mm blæsere med indbygget RGB lys. Eftersom at der er tre 120 mm blæsere præinstalleret, betyder dette naturligvis også, at det er hvad der maksimalt kan være, når vi snakker radiatorer. Med andre ord kan du montere op til en 360 mm radiator i fronten på Masterbox Lite 5 RGB kabinettet – not bad. En ting der dog er bad, er det faktum at RGB lyset i blæserne KUN virker såfremt man tilslutter det til et RGB stik på et kompatibelt bundkort eller tilkøber en kontroller fra Cooler Master. Jeg havde gerne set denne kontroller boks inkluderet i kassen, da lyset i blæserne ellers ikke kan bruges, hvis man ikke har et bundkort med RGB stik.

 

 

Vi vender blikket mod bagenden af Masterbox Lite 5 RGB kabinettet, og mødes af det klassiske layout. Strømforsyningen monteres i bunden, der er syv PCI-slots og bundkort I/O, og endnu en 120 mm blæser er placeret i toppen. Her er alt hvad vi havde regnet med for et kabinet i 2017.

 

Det samme gør sig gældende for bunden, hvor vi finder fire fødder med gummi monteret for at minimere vibrationer. Der er monteret et støvfilter hernede, men det er af den billige og stive type, som er bøvlet at montere igen når det er taget af. Her kan vi tydeligt mærke, at vi har med et budget kabinet at gøre.

 

I modsætning til mange andre kabinetter med hærdet glas, fastgøres det kun med to skruer i Masterbox Lite 5 RGB kabinettet.

 

Med begge side paneler afmonteret og lagt til side, er det blevet tid til at fortsætte vores tur indenfor i Masterbox Lite 5 RGB. Her finder vi et meget åbent design med et cover foran strømforsyningen. I fronten er der et hul i coveret til strømforsyningen, der gør det muligt at montere op til 360 mm radiatorer i fronten, som vi nævnte før. Det er også her i fronten, at vi finder kabinettets eneste dedikerede plads til 2.5” harddiske. Et enkelt beslag oppe i det højre hjørne.

 

Jeg finder det meget imponerende, at der er hele fire inkluderede blæser i et kabinet i denne prisklasse, hvoraf tre af dem endda er med indbygget RGB lys. I bagenden finder vi som nævnt den fjerde blæser, som blot er en sort en af slagsen uden noget lys. De syv PCI-slots er fastgjort med normale skruer, og der er god plads at arbejde på omkring disse. Byggekvaliteten overall er fin, men man kan godt mærke at vi har med et budget kabinet at gøre, hvilket kun er forventeligt.

 

 

Ovenpå coveret til strømforsyningen, finder vi et random område med ventilation. Cooler Master nævner ikke noget om at der er support for at installere blæsere eller andet hardware her. Der er dog nogle huller, der kunne indikere, at der er plads til for eksempel en vandpumpe eller andet gear. Der er ihvertfald huller til at trække kablerne til frontpanelet, hvilket altid er rart at se.

 

Toppen er HELT lukket af, hvilket også er hvorfor det ikke er muligt at montere hverken blæsere eller radiatorer her oppe.

 

Vi tager lige hurtigt tre billeder af bagsiden, inden vi smider noget hardware i kabinettet. Det første jeg observerede heromme, var de mange huller, hvor Cooler Master har gjort det muligt at fastgøre strips. Dette er et kærkomment syn, især på billigere kabinetter, som oftest ikke tænker på dette. Der er endda hele 25-35 mm plads til at række kabler på heromme – imponerende.

 

Der er plads til to 3.5” harddiske under coveret til strømforsyningen i de to inkluderede skuffer. Der kan desuden også monteres 2.5” diske i disse skuffer.

 

Montering af hardware
Inden vi monterer vores hardware i Masterbox Lite 5 RGB kabinettet, tager vi lige et hurtigt kig på det medfølgende tilbehør. Ud over diverse skruer og en bunke strips, finder vi nemlig et par andre spændende ting. Først og fremmest er der de nødvendige kabler med til RGB lyset, der gør det muligt at tilslutte det til et kompatibelt bundkort. Derudover finder vi de tidligere nævnte plastikstykker som kan udskiftes på fronten, og skulle de inkluderede farver ikke være dig, kan du 3D printe dine egne – fedt!

 

Mens at normale 3.5” harddiske blot kan klikkes fast i de to skuffer i bunden, må du have skruetrækkeren frem, når der skal installerede 2.5” diske/SSD’er.

 

 

Da coveret til strømforsyningen ikke kan afmonteres, og der ikke var nok plads på bagsiden. Betyder det at strømforsyningen skal monteres via bagenden. Ved at løsne to tommelskruer, kan beslaget afmonteres og fastgøres til strømforsyningen, som dernæst kan glides tilbage ind i kabinettet, simpelt.

 

Læs mange spændende nyheder om kabinetter HER

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_5_RGB_midi_tower_tweak_dk_22

 

Det var en fornøjelse at arbejde i Masterbox Lite 5 RGB kabinettet. Det åbne design på både front og bagside, gjorde det let af få delene i og trække kabler. Nedenfor ser vi det færdige resultat fra bagsiden, og som vi kan se er der god plads til kablerne heromme, selv uden at gøre dem fast. Det er også heromme vi finder de to RGB stik, som skal tilkobles bundkortets RGB stik, eller controller boksen du skal købe separat.

 

 

Vi vender kabinettet 180 grader og tager et kig på den sjove side, så at sige. Som vi kan se fylder vores ATX bundkort med to grafikkort monteret en del i kabinettet. Der er dog stadig en hel del plads at gøre med i fronten, hvilket er lækkert at se. Det betyder at du uden problemer kan montere en radiator/AIO køler her uden problemer, selvom du har ret store grafikkort monteret.

 

Oppe i det højre hjørne kan vi også se SSD’en hænge på display, så at den kan ses udefra hvilket er en fed lille detalje. Masterbox Lite 5 RGB har support for CPU-kølere på op til 160 mm i højden, hvilket også gælder grafikkort. Dette betyder at du uden problemer kan montere grafikkort med custom printplader fra for eksempel EVGA, MSI eller ASUS.

 

 

Du husker måske at jeg nævnte de underlige huller og ventilation på coveret til strømforsyningen tidligere? Det viser sig at beslaget til SSD’en kan fastgøres hernede, to steder endda. Jeg syntes at det er en skam at Cooler Master kun inkluderer det ene SSD beslag, når der tydeligvis er plads til tre af slagsen. Faktisk har Masterbox Lite 5 RGB kabinettet kun plads til to 3.5” + en 2.5” harddisk out of the box hvilket ikke er alverden. Med de ord, er det blevet tid til at konkludere!

 

 

Pris
I skrivende stund d. 14/09 2017 er det ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere af Masterbox Lite 5 RGB kabinettet som vi har kigget på her. Det er kun den normale udgave uden hærdet glas vindue og RGB lys der pt er i handlen herhjemme. Der er dog flere udenlandske sider der har RGB udgaven i deres sortiment. Priserne lyder på mellem 65-70 pund, hvilket direkte omregnet svarer til mellem 550-600,- DKK. Dette er faktisk en ganske fin pris for et kabinet med hele fire inkluderede blæsere (tre med RBG lys), samt sidevindue i hærdet glas.

 

Ønsker du alle detaljerne på kabinettet fra Cooler Master selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret nedenfor er sender dig direkte til deres side i en ny fane.

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_5_RGB_midi_tower_tweak_dk_1

 

Konklusion
Vi er nu nået til sidste fase i vores test af Masterbox Lite 5 RGB kabinettet. For bare et halvt år siden var hærdet glas og RGB lys ikke en stor ting endnu, men det er det i den grad blevet i løbet af 2017. Cooler Master har med Masterbox Lite 5 RGB kabinettet, skabt et budget venligt kabinet som er med på moden på alle leder og kanter. Ud ad til finder vi et stilrent og anonymt design hvor fronten er semi-gennemsigtig således at lyset fra de tre inkluderede RGB blæsere kan skinne ud igennem – det vil sige hvis du har et bundkort eller en controller boks der understøtter dette. Jeg syntes at det er lidt en skam at Cooler Master ikke inkluderer denne såkaldte controller boks i kassen, da man på den måde er tvunget til at købe den ved siden af, eller have et bundkort med RGB stik – ikke alle har dette Cooler Master.

 

Det indre design er utrolig åbnet og lige til at arbejde med på både for og bagsiden af kabinettet, hvilket er lækkert. Der er støvfiltre hvor det gælder, på trods af at de er af den billige type. Lige som på det mindre MasterBox Lite 3.1 kabinet er det også muligt at skifte plastikstykkerne på fronten ud. Der er inkluderet et sæt i sort og hvid, samt det røde som er præmonteret. Det er fedt at Cooler Master gør det muligt at personliggøre kabinettet på denne måde, og sågar 3D printe dine egne hvis du skulle have lyst. Jeg er fan af at det hærdede glas panel på venstre side, det er fedt at vi får features som dette i forholdsvis billige kabinetter. Jeg har valgt at give scoren 8/10 til Masterbox Lite 5 RGB kabinettet, da vi har med et fint value for money kabinet at gøre, med kun enkelte fejl/mangler i min optik.

 

Godt

 • Stilrent og anonymt design
 • Fronten er semi-gennemsigtig
 • Top og bundstykkerne på fronten kan udskiftes
 • OK kabelførings muligheder
 • Fire blæsere inkluderet (3 med RGB lys)
 • Sidepanel i hærdet glas
 • Value for money!
 • Åbnet design med godt airflow og plads
 • Byggekvaliteten er fin…

Knap så godt

 • Fingeraftryks magnet
 • Kun plads til to 3.5” + en 2.5” harddisk
 • RGB lyset virker KUN med separat controller eller bundkort med RGB stik

Score: 8

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_5_RGB_midi_tower_tweak_dk_31

 Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB kabinet Cooler Master MasterBox Lite 5 RGB kabinet
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Antec P110 Luce Kabinet

Anonymt design, hærdet glas og RGB lys, er blot nogle af de features der kan nævnes omkring det nye P110 Luce

Læs Mere

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

MSI har smidt endnu et GeForce GTX 1080 Ti kort på gaden, og denne gang er det med hove

Læs Mere

Logitech Universal Folio

Bruger du din tablet meget, i så fald kunne produktet vi skal se på i denne test, måske vække din

Læs Mere

ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD

Køling af vores hardwarekomponenter er et must, hvis vi overhovedet skal have et fungerende computersystem. Om man

Læs Mere

Blue Blackout Spark SL kondensator mikrofon

Du kender Blue for deres Yeti mikrofoner, og har måske set vores anmeldelser af deres entusiast headsets her på

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt Lite 700 watt

Strømforsyningen som er en af de vigtigste dele i en computer er ofte et sted hvor mange vælger at spare. i d

Læs Mere

SteelSeries Qck Prism

Computeren, tastaturet og musen er pimpet med RGB lys, men du mangler det sidste for at gøre dit setup perfekt - mu

Læs Mere

SteelSeries Qck+ Limited

Hvad end du er til stof eller plastik, kommer du ikke uden om at skulle bruge en musemåtte til din computer. I denne

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Anden Søndag i Advent 2017 - TWEAK.DK JULE GIVEAWAY

Vi er kommet til anden omgang af vores julekonkurrence
Læs Mere

Titan V benchmarks giver baghjul til GTX 1080 Ti

Fredag blev gavepapiret taget af et nyt business minded NVIDIA grafikkort med teksten “the most powerful PC GP
Læs Mere

AMD bekræfter anden generation Ryzen i første kvartal af 2018

Anden generation af AMD’s populære Ryzen serie programsættes til første kvartal af 2018 ifølge den roadmap AMD
Læs Mere

Tweak News - Uge 49

Der er samlet op på endnu en samling nyheder, så du kun behøver kigge et sted. Vi skyder også endnu en giveawa
Læs Mere

YouTube klar med ny musiktjeneste

YouTube er fortsætter med at engagere sig i musikkens muligheder. Webportalen er på vej med helt ny musiktjene
Læs Mere

Amazon Prime Video tilgængelig via Apple TV

Amazon Prime Video er ude nu. Den nye tjeneste kan findes som app på Apple TV.
Læs Mere

Første søndag i advent 2017 - TWEAK.DK JULE GIVEAWAY

Tweak.dk sætter gang i adventskonkurrencen 2017, som indeholder mange fede produkter frem mod julen 2017. Dest
Læs Mere

Razer Portal Gaming Wireless Router klar fra Q1 2018

Razer lover det er slut med screen tearing og buffering med deres nye Portal Gaming Wireless Router, og så kom
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.