TEST: Cooler Master MasterBox Lite 3.1 TG Kabinet

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 3. Apr 2018. Testen er vist 3386 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Der er efterhånden ikke det kabinet fra Cooler Master som vi her på Tweak ikke har haft fingrene i. I denne test skal vi hilse på en gammel kending så at sige. Tilbage i 2017 kiggede vi på et kabinet ved navn MasterBox Lite 3.1, som nu har fået en lille opgradering. Vi har stadig at gøre med et kompakt minikabinet som befinder sig i et prisleje hvor alle kan være med. Cooler Master har nu tilføjet et sidepanel i hærdet glas, i stedet for plexi panelet som på den tidligere udgave. Det nye navn er MasterBox Lite 3.1 TG (tempered glass), og det er netop hvad vi skal se på i dag. Er der andre ændringer at finde, eller er det ”kun” sidepanelet der er blevet opgraderet? Læs med når vi går i dybden!

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_3.1_TG_Micro_ATX_kabinet_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside, og fundet lidt informationer på MasterBox Lite 3.1 TG kabinettet til jer. Nedenfor finder i først specifikationerne listet op, efterfulgt af tre billeder der viser lidt af de features der også tilbydes. Hvis du har læst vores test af non-TG udgaven, vil oplysningerne nedenfor give dig et deja-vu da de stort set er identiske:

 • Tilgængelige farver: Sort
 • Venstre sidepanel: Hærdet glas
 • Materialer: Metal, plastik og glas
 • Dimensioner: 456 x 209 x 381 mm
 • Vægt: 4.1 kilo
 • Bundkort support: Micro-ATX og Mini-ITX
 • PCI-slots: 4
 • Drevplader: 2x3.5” + 1x2.5”
 • Frontpanel: 1x USB 3.0, 1x USB 2.0 og lyd ind/ud
 • Blæser/radiator support max:
 • Front: 2x120 mm blæser / 240 mm radiator
 • Bagende: 1x120 mm blæser (inkluderet) / 120 mm radiator
 • Maksimal CPU-køler højde: 158 mm
 • Strømforsyning max længde: 160 mm
 • Grafikkort længde max: 380 mm
 • Kabelføring: 9.55 – 15-55 mm bag bundkortet

 

Et kig på kabinettet ude og inde
Med det tekniske overblik, er det nu blevet tid til at se nærmere på MasterBox Lite 3.1 TG kabinettet og hvad Cooler Master har ændret i forhold til originalen. Udefra ligner kabinettet mere eller mindre sig selv. Vi har stadig de sorte/røde farver med en semi-gennemsigtig front og en lille bule på det højre sidepanel for at give ekstra plads til kabler. Den venstre side er dog hvor der er sket ting og sager, da vi her finder et panel i hærdet glas, i stedet for plexi som på non-TG udgaven.

 

 

Monteringen af det venstre sidepanel foregår stadig med fire tommelskruer, hvilket er den standard vi er vandt til at se. Cooler Master tilbyder dog en mere enkel montering på deres dyrere kabinetter, men for 400,- DKK er det begrænset hvad man kan forlange. Frontpanelet i toppen ligner også sig selv i forhold til non-TG udgaven. Yderst til venstre finder vi reset knappen efterfulgt at lyd ud/ind, powerknap, én USB 3.0 og én USB 2.0. Der er naturligvis også en LED til harddisk aktivitet.

 

 

Ved at tage fat i bunden af fronten og give et ryk, kommer denne let af. Mange andre budget kabinetter har ofte frontpanelet fastgjort til selve fronten, hvilket er et sandt helvede da man på den måde ikke helt kan fjerne fronten fra resten af kabinettet. Dette er heldigvis IKKE tilfældet med MasterBox Lite 3.1 TG, da alle stik og knapper på fronten, er fastgjort direkte til kabinettet. Inde bag fronten er der plads til op til 2x120 mm blæsere eller én 240 mm radiator.

 

Bagenden byder på montering af strømforsyningen i bunden, hvor der ovenover er fire PCI-slots til grafikkort og andre udvidelseskort. Hullet til bundkortets I/O panel og den eneste inkluderede blæser finder vi øverst i bagenden – alt i alt et layout som et hvert andet moderne kabinet.

 

 

I bunden er der fire plastikfødder med gummi monteret for at minimere vibrationer. Det er lækkert at se et støvfilter i fin kvalitet som kan trækkes ud af bagenden, i stedet for de billige tynde ”plastik” filtre. Dette var også en ting vi blev overrasket over, da vi så på den normale udgave af MasterBox Lite 3.1. Det venstre sidepanel er som nævnt fremstillet i hærdet glas i stedet for plexi i TG udgaven som vi kigger på her. Det er lækkert at se Cooler Master har gjort kanterne af glasset sort hele vejen rundt. Dette giver et mere stilrent og professionelt udseende når det monteres på kabinettets ramme. Igen ikke en ting som vi kan forvente til den pris, hvilket blot gør det endnu federe at det er der.

 

 

Med turen omkring det ydre overstået, er det blevet tid til at kigge nærmere på det indre design og se om Cooler Master har lavet nogle ændringer her inde. For at gøre det kort, så sporede jeg ikke nogle nye ting inde i MasterBox Lite 3.1 TG kontra non-TG udgaven – de var identiske, men lad os lige gennemgå det alligevel. Designet er åbent, hvilket betyder at luften fra blæserne i fronten (hvis der altså monteres nogen) har fri passage hen til grafikkort, bundkort med videre. Fra fabrikken finder vi kun én 120 mm blæser monteret i bagenden. Med andre ord skal du altså selv ud og købe dig mindst to ekstra blæsere til fronten.

 

 

Selvom vi har at gøre med et absolut lavpriskabinet, må vi ikke glemme at det er Cooler Master der står bag. Det betyder derfor at harddiskburet i bunden let kan afmonteres, ved at løsne seks skruer, hvis man ønsker mere plads i fronten til radiator eller lignende.

 

 

Lad os vende kabinettet 180 grader og tage et kig på bagsiden af MasterBox Lite 3.1 TG. Her omme finder vi en masse steder hvor strips kan fastgøres, hvilket gør kabelføringen meget lettere. Der er også et stort hul til udskiftning af CPU-kølere, således at man ikke behøver have bundkortet ud af kabinettet. Cooler Master skriver på deres hjemmeside at der er mellem 9.55 – 15-55 mm plads bag ved bundkortet til at trække kabler – præcis som på non-TG udgaven.

 

 

Montering af hardware
Inden vi når til monteringen har hardwaren, tager vi først et hurtigt kig i tilbehørskassen til kabinettet. Skulle den røde farve i fronten ikke være din kop the, kan dette nemlig rettes super simpelt. Der medfølger fire stykker ekstra plastik – to i hvid og to i sort. Du kan således udskifte de røde stykker som MasterBox Lite 3.1 TG kommer med standard, til sorte eller hvide. Skulle du være i besiddelse af en 3D printer kan du sågar printe dine egne. Montering af harddiske foregår med skruer og skruetrækker, hvad end det er 2.5” eller 3.5” diske der skal i kabinettet.

 

 

Monteringen af hardwaren foregik smertefrit og uden større problemer. Det åbne design gør at det er super simpelt at få bundkort, grafikkort og selv strømforsyningen monteret i kabinettet. Der er dog en ting som gik mig lidt på da jeg monterede hardwaren, og det var manglen af et hul til at trække strømmen til CPU’en. Det betyder at du enten er tvunget til at køre den ud af samme hul som det store 24-pin stik, eller ud fra bunden og op bag grafikkortet som jeg gjorde det da vi kiggede på non-TG udgaven. En mindre detalje som er værd at nævne, men igen – man kan ikke forvente at alt spiller til den lave pris som MasterBox Lite 3.1 TG kommer med.

 

 

Med den modsatte side til kameraet, kan vi tage et nærmere kig på det monterede Micro-ATX bundkort samt grafikkort. Som det kan ses er der uden problemer plads til store grafikkort i dette kabinet på grund af det åbne design. Selv med blæsere eller radiator monteret i fronten er der stadig masser af plads til moderne grafikkort som GTX1070/80 eller lignende.

 

 

Der er 158 mm at gøre med i højden når det kommer til CPU-kølere, og det samme gør sig naturligvis gældende for grafikkort. Det betyder med andre ord at du kan få de fleste custom PCB grafikkort til at være i MasterBox Lite 3.1 TG. En ting du dog ikke kan er at montere blæsere eller anden form for køling i toppen, der er ganske enkelt ikke plads. Dette blev de sidste ord for nu, lad os få snakket pris og samle tankerne om hvad vi har fundet ud af omkring dette kabinet. Giver denne TG udgave mening, eller burde den ikke have været lanceret?

 

 

Pris
I skrivende stund d. 18/02 2018 er det muligt at få fat i MasterBox Lite 3.1 TG kabinettet til under 400,- DKK inklusiv fragt. Dette er faktisk den samme pris som udgaven uden hærdet glas blev solgt for da vi kiggede på det i sidste halvdel af 2017. At det nu er muligt at få kabinettet med rigtig hærdet glas, og ikke blot plexi gør bare at prisen er endnu mere fordelagtig, eftersom at resten af specifikationerne er de samme – det ville være at skyde sig selv i foden, hvis man ikke købte TG udgaven.

 

Alle informationer på MasterBox Lite 3.1 TG kan naturligvis også findes direkte hos Cooler Master selv. Klik på banneret nedenfor med deres logo for at blive sendt direkte til deres side i en ny fane.

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_3.1_TG_Micro_ATX_kabinet_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er blevet tid til at sidde de sidste ord på vores test af MasterBox Lite 3.1 TG kabinettet. Eftersom at vi allerede har kigget på dette kabinet, så at sige – er konklusionen også mere eller mindre den samme og lyder således: Hvis du er på udkig efter et budget kabinet i miniformat som stadig skal have plads til en god portion hardware så er dette en yderst god kandidat. Designet er pænt og neutralt at se på, selvom de røde detaljer i fronten måske er lidt for meget. Dette har Cooler Master heldigvis tænkt på, da disse kan skiftes ud til enten hvid eller sort med de inkluderede man får med i kassen. Du kan endda også 3D printe dine egne i andre farver, hvis det er mere dig, hvilket er super fedt.

 

Hvor at vi på den normale Lite 3.1 udgave finder et sidepanel i plexi, er dette skiftet ud til hærdet glas på TG udgaven. Dette løfter kvalitetsfølelsen op, uden at prisen rykker hvilket er lækkert. Der er naturligvis også stadige de samme gode kabelførings muligheder med et utal af huller hvor strips kan fastgøres. 240 mm radiator support i fronten er der også blevet plads til fronten som desuden er semi-gennemsigtig således at LED blæsere i fronten kan skimtes udefra. Byggekvaliteten er igen også lækker overall, men man kan tydeligt mærke at vi har med et kabinet til under 400,- DKK at gøre. Der næst er der kun plads til én 2.5” harddisk og to 3.5” – dette skal du være opmærksom på da det betyder at opgraderingsmulighederne er begrænsede, i hvert fald på lagersiden.

 

Vi ender som sagt mere eller mindre på samme konklusion som sidst vi så på non-TG udgaven af MasterBox Lite 3.1.Vi har stadig med et rigtigt value for money produkt at gøre, hvilket er lækkert. Cooler Master har forbedret det i forvejen budget venlige kabinet, således at man nu får endnu mere for sine penge! (sidepanel i hærdet glas). Det betyder også at jeg har valgt at gå 0.5 point højere op på skalaen. Vi ender derfor på en samlet score der hedder 9.5/10, samt vores Safe Buy award. Job well done, endnu en gang Cooler Master!

 

Godt

 • Pænt og neutralt at se på
 • Sidepanel i hærdet glas (TG udgaven)
 • Fronten er semi-gennemsigtig
 • Top og bundstykkerne på fronten kan udskiftes
 • OK kabelførings muligheder
 • God hardware support i forhold til størrelsen
 • Byggekvaliteten er fin…

Knap så godt

 • … men den lave pris kan ses/mærkes
 • Kun plads til én 2.5” disk

Score: 9,5 + Safe Buy award

 

Cooler_,Master_MasterBox_Lite_3.1_TG_Micro_ATX_kabinet_tweak_dk_30

 

Cooler Master MasterBox Lite 3.1 TG Kabinet Cooler Master MasterBox Lite 3.1 TG Kabinet
9,5/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Transference

Hvad sker der med et tilsyneladende idyllisk familieliv med et intelligent barn, en musikalsk mor og en brillant vid

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2080 Sea Hawk X - 8GB GDDR6 RAM

Den værste bølgegang fra lanceringen af RTX 2080/2080 Ti er ved at køre på det sidste. Derm

Læs Mere

ASUS ROG Strix Flare RGB Gaming Keyboard

ASUS har meldt sig på redaktionen med deres ASUS ROG Strix Flare Gaming RGB tastatur, o

Læs Mere

MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio

NVIDIA kæmper en brav kamp om at holde traditionen i hævd med en ny grafikkortsarkitektur hvert andet år

Læs Mere

Antec HCG850 Extreme Strømforsyning

Det kan være svært at skille sig ud på strømforsyningsmarkedet, men Antec er kommet med et godt b

Læs Mere

ASUS ROG Strix Fusion Wireless

ASUS har tilføjet endnu et headset i deres Fusion serie, og denne her gang er der skruet ned for de flashy detaljer

Læs Mere

Seasonic Focus+ Gold 1000 Watt

Seasonic er bestemt ikke nogen ny producent her på Tweak.dk. Vi har gennem det sidste års tid set på et

Læs Mere

Logitech MX Vertical

Logitechs nyeste bud på en ergonomisk korrekt mus, rammer testbænken. Er der tale om en ny gimmick som Logitec

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

GIGABYTE teaser med deres GeForce RTX 2080 (Ti) AORUS grafikkort

Med teksten ”AORUS GeForce RTX #GoBeyond” melder GIGABYTE deres ankomst med nye GeForce RTX 2080 (Ti) AORUS gr
Læs Mere

JerryRigEverything presser den nye 10.000 kroners iPhone XS Max til bristepunktet

JerryRigEverything presser den nye 10.000 kroners iPhone XS Max til bristepunktet. Klarer den sig? iPhone XS M
Læs Mere

Resident Evil 2 story trailer fra Tokyo Game Show 2018

Den nye optimeret version af Resident Evil 2, bliver lanceret fra 25 januar 2019, og allerede på nuværende tid
Læs Mere

Officiel release trailer til Call of Duty: Black Ops 4

Activision har frigivet den officielle launch trailer til deres kommende Call of Duty Black Ops 4. På trods af
Læs Mere

Ny OnePlus 6T billeder lækket forud for officiel annoncering

Rygterne vil OnePlus 6T præsenteres fra næste måned, men allerede på nuværende tidspunkt, tyder det på billede
Læs Mere

Intel introducerer højeste kapacitet Optane nogensinde, 1,5 TB Optane SSD 905p

Intel har løftet sløret for deres nye 1,5 TB Optane SSD 905p, som dermed tilbyder den største lagerkapacitet v
Læs Mere

Astralis Verdens bedste: GENVINDER MAJOREN

Wembley Arena eksploderede i dansk jubel, da Astralis søndag aften for anden gang i holdets levetid vandt verd
Læs Mere

SteelSeries præsenterer CS:GO HOWL Edition

Counter-Strike: Global Offensive - bedre kendt som CS: GO - er en af de mest populære multiplayer-fps. Det der
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.