TEST: Cooler Master MWE Bronze 650 watt PSU

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 12. Nov 2017. Testen er vist 3232 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Strømforsyning


Del med dine venner

     


Hvis du har brændt alle pengene af på lækkert hardware i form af bundkort, CPU og grafikkort, men stadig mangler en strømforsyning til at få liv i tingene, kan produktet i denne test måske hjælpe dig. Vi skal nemlig kigge på en relativt billig strømforsyning fra Cooler Master ved navn MWE Bronze 650 watt.

 

Som navnet antyder, har vi at gøre med en 650 watt strømforsyning som er 80 Plus Bronze certificeret. Hvad kan man forvente af en strømforsyning til en pris på blot lidt over 550,- DKK?

 

Dette er blandt andet et af de spørgsmål jeg vil prøve at besvare i denne i denne test. Vi skal naturligvis også tage et nærmere kig på performance og designet, men først et kig på specifikationerne.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_650_Watt_strømforsyning_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Et smut forbi Cooler Masters hjemmeside, løfter sløret for rækken af specifikationer samt nogle billeder af features som MWE Bronze 650 watt bringer med sig. Du finder disse listet op herunder, efterfulgt at de to billeder:

 • Type: Intel ATX 12V V2.31
 • PFC: Aktiv
 • Input volt: 100-240
 • Dimensioner: 140 x 150 x 86 mm
 • Blæser: 120 mm Silencio FP
 • PG signal: 100-500 ms
 • Effektivitet: 80 Plus Bronze
 • Beskyttelses systemer: OVP, OPP, OTP, SCP og OCP
 • Oversigt over stik:
  - 1x 24-pin til bundkort
  - 1x 4+4-pin til CPU
  - 4x 6+2-pin PCI-Express
  - 8x SATA
  - 4x Molex
  - 1x Floppy

 

Et nærmere kig på MWE Bronze 650 watt strømforsyningen
Vi starter ud med to hurtige billeder af kassen som MWE Bronze 650 watt ankommer i. På fronten finder vi et billede af selve strømforsyningen samt model navn og 80 Plus Bronze certificeringen. Bagsiden byder på en masse tekst på flere forskellige sprog.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med i kassen. Ud over selve MWE Bronze 650 watt Bronze strømforsyningen, finder vi et strømkabel, fire skruer og en manual. Der er ingen strips eller velcrobånd inkluderet, som ved mange andre modeller Cooler Master tilbyder, hvilket er lidt en skam. Dog skal vi have i tankerne, at prisen er holdt nede for at imødekomme et billigere segment uden at gå på kompromis med performance og kvalitet.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_650_Watt_strømforsyning_tweak_dk_6

 

Lad os vende blikket mod selve PSU'en, og tage en tur rundt om den og de påmonterede kabler. I forhold til dyrere modeller, er alle kablerne permanent fastgjorte til MWE Bronze 650 watt, hvilket betyder at du enten skal have et kabinet med et cover foran strømforsyningen, eller være skarp til kabelføring, hvis du vil have et lækkert udseende inde i dit kabinet. Designet på selve strømforsyningen er meget anonymt at se på, hvilket er et plus i bogen.

 

 

Byggekvaliteten er faktisk overraskende god, i forhold til hvad jeg havde regnet med af en PSU i denne prisklasse. På den ene side af MWE Bronze 650 watt PSU'en,  finder vi et klistermærke med modelnavnet og et Cooler Master logo, mens at der på den modsatte side er et andet klistermærke med et diagram over outputtet på strømforsyningen. På 12V linjen, er der alle 650 watt at gøre godt med, samt 54.1 A, hvilket er nok til enhver moderne gamer computer. Bagsiden byder som på alle andre strømforsyninger på masser af ventilation, strømstik og en powerknap.

 

 

På trods af at vi har med en ret billig strømforsyning at gøre, har Cooler Master alligevel sleevet alle kablerne på MWE Bronze 650 watt, hvilket er rart at se. Sleevingen kunne dog have været bedre, men hellere lidt end ingen ting, som på de billigere MasterWatt Lite modeller. Lad os gennemgå de kabler der er monteret på MWE Bronze 650 watt.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_650_Watt_strømforsyning_tweak_dk_12

 

Først og fremmest er der naturligvis det store 24-pin stik til bundkortet, samt 4+4-pin stikket til CPU-strømmen som begge har gode længder. De næste to kabler vi finder er sjovt nok et mix af Molex og SATA. På hvert af de to kabler, er der tre SATA-stik og ét Molex stik – altså seks SATA og to Molex, ind til videre.

 

 

Vender vi blikket mod det kabel som der kun er ét af, finder vi her nemlig endnu to SATA og Molex stik, samt en enkelt Floppy for dem der stadig måtte have behov for dette. Dette giver altså en total på i alt otte SATA-stik og fire Molex, hvilket burde være mere end rigeligt for en hver moderne computer. Normalt ville jeg nu skille strømforsyningen fra hinanden, og tage et kig under motorhjelmen. Men da dette ville betyde at jeg nærmest skulle ødelægge MWE Bronze 650 watt PSUën, valgte jeg at springe dette trin over i denne test. I stedet går vi derfor direkte til benchmarkingen.

 

 

Testopsætning og benchmarking
Det er nu blevet tid til at vi skal kigge på hvordan strømforsyningen rent faktisk performer. Udseendet og feature sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning.

 

Testen kommer til at foregå med den PSU-belaster vi har fået lavet, så vi præcist kan holde styr på, hvor meget belastning den tilsluttede strømforsyning får. For at måle strømforsyningens PG signal, og se om den starter korrekt op efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle elforbruget. På denne måde kan vi også udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes. Det eneste redskab vi mangler adgang til, er et Oscilloscope, så at ripple/støj også kunne blive en del af vores tests.

 

Ovenover ses PSU belasteren, multimeter, Dr. Power II og elmåleren.

 

På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12 V. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg nu kan på 12 V siden. Hvor jeg foretager mine målinger, da det er 12 V de fleste komponenter i vores computer, bruger (grafikkort, CPU, blæsere etc). Derefter måler jeg om det har indvirkning på de andre spændinger, som strømforsyningen giver ud (5 og 3,3 V).

 

Ligeledes aflæser jeg forbruget på elmåleren, og udregner effektiviteten som strømforsyningen leverer ved forskellige belastninger – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spændingsværdier og watt ind kontra ud.

 

 

Effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende, rundet op/ned. Som vi kan se sammenlignet med 80 Plus kravene på billedet nedenfor (se til højre), overholder Cooler Master MWE Bronze 650 watt alle de effektivitetsniveauer den skal i forhold til at være en 80 Plus Bronze certificeret strømforsyning:

 

150 watt belastning: 84% effektivitet
350 watt belastning: 88% effektivitet
650 watt belastning: 85% effektivitet

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_650_Watt_strømforsyning_tweak_dk_22

 

Hvis vi kigger på vores grafer ovenfor, kan vi se at MWE Bronze 650 watt leverer en ganske fin performance både når det kommer til spændingsværdier, men også effektiviteten. Alle tre rails holder sig inden for de procent afvigelse der må være, og det samme gør effektiviteten – men også kun lige og lige. PG signalet målte jeg til at være lige efter bogen. Cooler Master skriver på deres hjemmeside at dette er mellem 100-500 ms.

 

Det samme gør sig gældende for støjniveauet, hvor alt også er godt. På trods af at vi har med en relativt billig strømforsyning at gøre, er der alligevel monteret en 120 mm Silencio FP blæser som sikrer lavt støjniveau under alle typer belastning. Det betød at MWE Bronze 650 watt var overraskende støjsvag selv under fuld belastning hvilket var yderst imponerende. Alt i alt blev der leveret en rigtig fin performance over hele linjen, og især til prisen, er der absolut intet at sidde en finger på her.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_650_Watt_strømforsyning_tweak_dk_23

 

Pris
I skrivende stund d. 01/11 2017, kan MWE Bronze 650 watt strømforsyningen findes på nettet til en pris der hedder 586,- DKK inklusiv fragt. Dette er en ganske fornuftig pris for en 650 watt strømforsyning i den kaliber som MWE Bronze 650 watt er. Du får en solid strømforsyning som er støjsvag, og leverer en god performance til pris. Klik HER for at komme til prisoversigten.

 

Ønsker du alle detaljerne på MWE Bronze 650 watt fra Cooler Master selv, kan du klikke på banneret med deres navn herunder, og blive sendt direkte til deres hjemmeside i en ny fane.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_650_Watt_strømforsyning_tweak_dk_1

 

Konklusion
Lad os få sat de sidste ord på vores test af MWE Bronze 650 watt strømforsyningen fra Cooler Master. Vi har i dag set at det godt kan lade sig gøre at lave en lækker strømforsyning uden at man skal bruge hele sin opsparing for at få råd. MWE Bronze 650 watt leverer solid performance over hele linjen både hvad angår spændingsværdier, effektivitet og ikke mindst støjniveau – jeg er yderst imponeret.

 

Man kan dog godt se at vi har med en budgetstrømforsyning at gøre når vi kigger på kablerne som hverken er modulære eller 100% sorte som vi er vandt til. Dog har Cooler Master sleevet dem, således at de regnbue farvede kabler ikke er så synlige som man kunne frygte på trods af at det kunne have været gjort pænere. Dog skal vi huske at prisen på MWE Bronze 650 watt er ret så lav, og med det i baghovedet kan vi ikke forlange meget mere end vi får her. Dette gør at vi lander på et flot 9-tal samt vores Safe Buy award. Hvis pengepungen er ved at være tom og du stadig mangler en fin strømforsyning, er MWE Bronze 650 watt uden tvivl et kig værd.

 

Godt

 • Leverer god performance til prisen
 • Støjsvag – selv under hård belastning
 • 80 Plus Bronze
 • Fin byggekvalitet prisen taget i betragtning
 • Kompakt design

Knap så godt

 • Ikke modulære kabler
 • Sleevingen kunne være bedre

Score: 9 + Safe Buy award

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_650_Watt_strømforsyning_tweak_dk_24

 

Cooler Master MWE Bronze 650 watt PSU Cooler Master MWE Bronze 650 watt PSU
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Olympus DS-9500 diktafon

Vi har i dag besøg af Olympus, og deres nye dikatafon, der går efter titlen som den bedste professionelle dik

Læs Mere

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

Battlefield V RTX test - Lækkert nyt eller partykiller?!

RTX og Ray Tracing var blandt de store salgspunkter, da Nvidias nye grafikkort blev lanceret. Da RTX og Ray Tra

Læs Mere

HyperX Pulsefire Surge RGB gamer mus

Til enhver gamer computer, skal man bruge ordenligt tilbehør for at få den bedste oplevelse. Denne test byder

Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy

Vores alles favorit drage er tilbage, og der er selvfølgelig tale om Spyro, i den nyudgivne Spyro Reignited Trilogy

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak Julekonkurrence! - 2. søndag i Advent 2018

Det er blevet tid til anden del af vores julekonkurrence og der er ENDNU flere præmier på højkant denne gang,
Læs Mere

AMD Radeon Software Adrenalin 2019 Edition: Alt du har brug for at vide

AMD’s årlige ”wonder driver” frigives fra 13 december, og der er nu kommende informationer fra officiel instan
Læs Mere

Ventetiden er slut. Efter 30 års ventetid er Quadron ZX Spectrum frigivet

Ting tager tid, og skal de sidste finesser finpudses, kan man kun forvente yderlige forsinkelser. Men 30 år?
Læs Mere

Nyeste CS:GO opdatering modtager massiv kritik fra medier og fans. 14000 negative Steam anmeldelser

Informationen kommer fra redaktionen hos pcgamer, som melder om ”CS:GO receives 14,000 negative Steam reviews
Læs Mere

OnePlus og McLaren sætter fartrekord med ny OnePlus 6T McLaren Edition

OnePlus og McLaren præsenterer i dag OnePlus 6T McLaren Edition. Den nye telefon leverer intet mindre end 10 G
Læs Mere

TP-Link annoncerer to nye Wi-Fi 6 kompatible routere

Ikke alle trådløse routere er lavet ens, og de hastigheder du får, varierer fra router til router. Vil du være
Læs Mere

Det er slut med rygter og gætterier. Samsung Galaxy A8s smartphone officielt lanceret

Samsung har langt om længe sendt deres nye familiemedlem på markedet i form af Samsung Galaxy A8s.
Læs Mere

Samsung frigiver en 14 meter Onyx Cinema LED skærm

Den ville nok fylde de fleste stuer til bristepunktet, og springe rammerne for hardwarebudgettet. Vi taler om
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.