TEST: Cooler Master MWE Bronze 550 watt

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 1. Jun 2018. Testen er vist 1656 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Strømforsyning


Del med dine venner

     


Det er ikke så længe siden vi så på en budgetstrømforsyning fra Cooler Master, i form af en 650 watt model fra deres MWE serie. I denne test giver vi MWE serien endnu et besøg da vi skal hilse på lillebroren på 550. Opskriften er stadig den samme – lækker performance, lavt støjniveau og stilrent design, alt sammen i en samlet pakke der er til at betale.

 

Hvordan er MWE Bronze 550 watt sammenlignet med sin storebror? Får man mere eller mindre for sine penge ved at købe denne? Disse spørgsmål er blot nogle af dem jeg vil prøve at besvare i denne test. Vi skal selvfølgelig også have smidt strømforsyningen en tur på belasteren, men først starter vi ud med specifikationerne nedenfor.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_550_Watt_strømforsyning_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Cooler Masters hjemmeside og fundet en række specifikationer samt nogle billeder af nogle af de features som MWE Bronze 550 watt tilbyder. Du finder disse listet op herunder, efterfulgt at de to billeder:

 • Type: Intel ATX 12V V2.31
 • PFC: Aktiv
 • Input volt: 100-240
 • Dimensioner: 140 x 150 x 86 mm
 • Blæser: 120 mm Silencio FP
 • PG signal: 100-500 ms
 • Effektivitet: 80 Plus Bronze
 • Beskyttelses systemer: OVP, OPP, OTP, SCP og OCP
 • Oversigt over stik:
  - 1x 24-pin til bundkort
  - 1x 4+4-pin til CPU
  - 2x 6+2-pin PCI-Express
  - 4x SATA
  - 3x Molex
  - 1x Floppy

 

Et nærmere kig på MWE Bronze 550 watt
Lad os hurtig få taget et kig på kassen som MWE Bronze 550 watt kommer i. Som vi kan se nedenfor er farverne sorte/grå og teksten grøn – som på mange andre kasser fra Cooler Master. På fronten af kassen finder vi et stort billede af selve strømforsyningen, mens at bagsiden byder på en masse beskrivende tekst.

 

 

Inde i kassen finder vi ud over selve MWE Bronze 550 watt strømforsyningen, et strømkabel, fire skruer og en manual det er det hele. Til mange andre strømforsyninger finder vi ofte også strips i kassen, men med det lave prisskilt kan vi ikke forvente det hele.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_550_Watt_strømforsyning_tweak_dk_6

 

Lad os vende blikket mod selve strømforsyningen, som til forveksling ligner sin storebror på 650 watt. Farven er sort og designet er forholdsvis kompakt. Vi finder alle kablerne permanent fastgjort til strømforsyningen, hvilket er forventeligt på en budgetmodel. Byggekvaliteten er overraskende god, prisen taget i betragtning.

 

 

På den ene side af MWE Bronze 550 watt finder vi et stort klistermærke med modelnavnet og Cooler Master logo, mens at den anden byder på et diagram over det output som der kan leveres. Med 516 watt og 43 A på 12V linjen er MWE Bronze 550 watt ikke den stærkeste strømforsyning på markedet, men skulle være mere end nok til en mellemklasse gamer computer. Bagenden byder på standard layout med masser af ventilation, power knap og strømstik.

 

 

Lad os som det næste kigge på kablerne som der er fastgjort på MWE Bronze 550 watt strømforsyningen. Som nævnt kan disse ikke afmonteres, dog har Cooler Master valgt at sleeve dem for at gemme de ellers skrigene regnbue farver som kablerne har. Ingen sorte kabler her, som vi normalt finder på dyrere modeller.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_550_Watt_strømforsyning_tweak_dk_12

 

Til lydkort, LED strips og hvad der ellers måtte bruge Molex stik, finder vi tre af slagsen samt ét Floppy stik monteret på samme kabel. To andre kabler byder på to SATA kabler hver, hvilket giver en total på fire. Dette er faktisk ikke særlig mange, da både blæsere controllere og andet grej, hurtigt spiser SATA stik. Jeg mener at MWE Bronze 550 watt havde været bedre stillet med seks stik her. Til sammenligning har den større 650 watt otte SATA-stik.

 

 

PCI-Express strømmen leveres via ét kabel som har to 6+2-pin PCI-Express kabler monteret. Dette er det antal jeg mener en 550 watt strømforsyning bør have, da det kan blive meget svært/umuligt at køre med to grafikkort når der ikke er mere strømkapacitet. Sidst men ikke mindst er der naturligvis også det store 24-pin ATX stik til bundkortet, samt et 4+4-pin stik til CPU-strømmen. Begge disse har gode længder.

 

Normalt ville jeg nu skille strømforsyningen fra hinanden og tage et kig under motorhjelmen. Men da dette ville betyde at jeg nærmest skulle ødelægge MWE Bronze 550 watt, valgte jeg at springe dette trin over i denne test. I stedet går vi derfor direkte til benchmarkingen nu – enjoy!

 

 

Testopsætning og benchmarking

Det er nu blevet tid til at vi skal kigge på hvordan strømforsyningen rent faktisk performer. Udseendet og feature sættet er jo kun den ene del af en strømforsyning.

 

Testen kommer til at foregå med den PSU-belaster vi har fået lavet, så vi præcist kan holde styr på hvor meget belastning den tilsluttede strømforsyning får. For at måle strømforsyningens PG signal, og se om den starter korrekt op efter bogen, bruger vi en Thermaltake Dr. Power II. Derudover bliver et multimeter brugt til at måle spændingsværdierne under de forskellige belastninger, samt en normal elmåler til at måle elforbruget. På denne måde kan vi også udregne effektiviteten, og se om 80 Plus kravene overholdes. Det eneste redskab vi mangler adgang til er et Oscilloscope, så at ripple/støj også kunne blive en del af vores tests.

 

Ovenover ses PSU belasteren, multimeter, Dr. Power II og elmåleren.

 

På vores belaster er det kun muligt at belaste på 12 V. Jeg belaster derfor strømforsyningen så meget jeg nu kan på 12 V siden. Hvor jeg foretager mine målinger, da det er 12 V de fleste komponenter i vores computer bruger (grafikkort, CPU, blæsere etc). Derefter måler jeg om det har indvirkning på de andre spændinger, som strømforsyningen giver ud (5 og 3,3 V).

Lige ledes aflæser jeg forbruget på elmåleren, og udregner effektiviteten som strømforsyningen leverer ved forskellige belastninger – tjek vores resultater herunder, henholdsvis med en graf for spændingsværdier og watt ind kontra ud.

 

 

Effektiviteten på strømforsyningen ved de forskellige belastninger var følgende, rundet op/ned. Som vi kan se sammenlignet med 80 Plus kravene på billedet nedenfor (se til højre), overholder Cooler Master MWE Bronze 550 watt alle de effektivitetsniveauer den skal i forhold til at være en 80 Plus Bronze certificeret strømforsyning:

 

150 watt belastning: 85% effektivitet
300 watt belastning: 88% effektivitet
550 watt belastning: 86% effektivitet

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_550_Watt_strømforsyning_tweak_dk_22

 

Efter allerede at have testet den større 650 watt model, havde jeg høje forventninger til den mindre 550 watt model af MWE strømforsyningen. Ligesom sin storebror leverede MWE Bronze 550 watt en ganske fin performance både når det kom til spændingsværdier, men også effektiviteten. Alle tre rails holder sig inden for de procent afvigelse der må være, og det samme gjorde effektiviteten, faktisk bedre end sin storebror. PG signalet målte jeg til at være lige efter bogen. Cooler Master skriver på deres hjemmeside at dette er mellem 100-500 ms, så alt godt her.

 

Ligesom på den større 650 watt model, var støjniveauet også overraskende lavt. Vi kan takke den 120 mm store Silencio FP blæser for dette, som sikrer lavt støjniveau under alle typer belastning. Det er imponerede at Cooler Master har formået at montere en blæser af så lækker kvalitet i så billig en strømforsyning – fedt! Alt i alt blev der leveret en rigtig fin performance over hele linjen, og især til prisen er der absolut intet at sidde en finger på her, MWE Bronze 550 watt gjorde det ligeså godt som sin storebror.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_550_Watt_strømforsyning_tweak_dk_23

 

Pris
I skrivende stund d. 01/06 2018 kan MWE Bronze 550 watt strømforsyningen findes på nettet til en pris der hedder 436,- DKK inklusiv fragt. Dette er en ganske god pris for en 550 watt PSUi den kaliber som MWE Bronze 550 watt er. Dog kan du få 100 watt mere at leje med for under 100,- DKK ekstra, så det er måske værd at overveje? 

 

Ønsker du alle detaljerne på MWE Bronze 550 watt fra Cooler Master selv, kan du klikke på banneret med deres navn herunder, og blive sendt direkte til deres hjemmeside i en ny fane.

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_550_Watt_strømforsyning_tweak_dk_1

 

Konklusion
Det er ikke længe siden vi så på MWE Bronze 650 watt strømforsyningen fra Cooler Master, og modellen vi har kigget på i dag er faktisk ”bare” en lillebror med 100 watt mindre power. Vores indtryk og resultat fra vores benchmarks er derfor også mere eller mindre identiske. Lige som sin storebror, leverer MWE Bronze 550 watt solid performance over hele linjen, både hvad angår spændingsværdier, effektivitet og ikke mindst støjniveau – jeg er yderst imponeret endnu en gang.

 

Lige som sidst er der dog også nogle punkter hvor man kan se at det er en budgetstrømforsyning vi har med at gøre. Kablerne er hverken modulære eller 100% sorte som vi er vandt til. Dog har Cooler Master sleevet dem, således at de regnbue farvede kabler ikke er så synlige som man kunne frygte på trods af at det kunne have været gjort pænere. Til prisen får man dog en lækker samlet pakke med fin byggekvalitet og god performance som jo er og bliver det vigtigste. Jeg har valgt at give MWE Bronze 550 watt en score på 8/10 samt vores Safe Buy award. Grunden til at vi ikke lander på et 9-tal som på den større 650 watt model, er ganske enkelt fordi at denne findes. For omkring 80 kroner ekstra, får du dobbelt så mange SATA og PCI-Express stik, samt 100 watt mere at lege med – jeg ved godt hvad jeg havde valgt.

 

Godt

 • Leverer god performance til prisen
 • Støjsvag – selv under hård belastning
 • 80 Plus Bronze
 • Fin byggekvalitet prisen taget i betragtning
 • Kompakt design

Knap så godt

 • Ikke modulære kabler
 • Sleevingen kunne være bedre

Score: 8 + Safe Buy award

 

Cooler_Master_MWE_Bronze_550_Watt_strømforsyning_tweak_dk_24

 

Cooler Master MWE Bronze 550 watt Cooler Master MWE Bronze 550 watt
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

Assassin's Creed Odyssey

Vi har fået fingre i den nyeste titel i Ubisofts Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Odyssey, som har udgivelse

Læs Mere

Fractal Design Define S2

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden vi sidst så på et kabinet fra Fractal Design, m

Læs Mere

Cooler Master - Cosmos C700M - hvis dit kabinet var en sportsvogn

Cooler Masters Cosmos kabinetter har altid været kabinetter til de, der gerne vil mere med deres com

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere

Razer Phone 2 in action (Video)

Nyeste skud på stammen inden for smartphone gaming fra Razer, er deres ny proklameret Razer Phone 2 telefon. U
Læs Mere

Overwatch Omnic Bastion LEGO sæt annonceret

Tidligere på måneden annoncerede Blizzard et samarbejde med LEGO, hvor målet var at skabe nogle unikke Overwat
Læs Mere

Nye Razer Blade 15 gaming laptops introduceret samt Mercury White limited edition gaming laptop

Sammen med annonceringen af Razer Phone 2 - Den ultimative true gaming mobil, har producenten også taget gavep
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.