TEST: Cooler Master Cosmos II 25th Anniversary Edition

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 23. May 2017. Testen er vist 5791 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


En af de helt store fisk i vandet inden for kabinetter, strømforsyninger, gaming-udstyr m.v. Er Cooler Master. De er efter hånden en gammel dreng på markedet, faktisk fejrer de 25 års jubilæum her i 2017.

 

Mange husker nok det første Cosmos kabinet, som også er kommet i en Cosmos II udgave. Dette er nok et af de absolut mest karakteristiske kabinetter Cooler Master har fremstillet igennem årene. Så hvilken bedre måde at fejre sit jubilæum på, end at lave en eksklusiv udgave af netop dette computerkabinet. Krydret med lækkerier som hærdet glas, masser af aluminium og LED lys, er det blevet tid til at vi hilser på Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet, og ser hvad Cooler Master har gjort, for at gøre dette kabinet endnu mere unikt end det er i forvejen.

 

Cooler_,Master_Cosmos_II_25th_Anniversary_Edition_Ultra_Tower_tweak_dk_1

 

Specifikationer på Cosmos II 25th Anniversary Edition
Et hurtigt kig i min reviewers guide, og vi har de fulde specifikationer på Cosmos II 25th Anniversary Edition. Hvis du er bekendt med det normale Cosmos II kabinet, vil største delen af disse specifikationer være nogle du kender til. Det er nemlig ikke på dette punkt at Cooler Master har lavet de største ændringer, vi går i dybden lidt senere, men nu først en række tal:

 • Produktnavn: Cosmos II 25th Anniversary Edition
 • Tilgængelige farver: Sort / Sølv
 • Materialer: Aluminium, Plastik, Stål og Glas
 • Dimensioner: 344 x 704 x 664 mm
 • Vægt: 23 Kg
 • Bundkort support: Micro-ATX, ATX, E-ATX, XL-ATX, SSI CEB, SSI EEB
 • PCI-slots: 10+1
 • Front I/O panel: 2x USB 3.0, 4x USB 2.0 og lyd ind/ud
 • Strømforsynings support: ATX PS2/EPS 12V
 • Maksimal CPU-køler højde: 190 mm
 • Maksimal GPU længde: 385 mm
 • Drevpladser:
  - 5,25”: 3
  - 3,5”: 13 (2 stk. i hot-swap bays)
  - 2,5”: 11 (optager 3,5” pladser)
 • Blæser support max:
  - Top: 2x140 / 3x120 mm (1x120 mm inkluderet)
  - Front: 1x200 mm + 1x120/140 mm (1x200 mm inkluderet)
  - Bagende: 1x140 mm (1x120 mm inkluderet)
  - HDD/side: 3x120 mm (2x120 mm inkluderet)
 • Radiator support max:
  - Top: 280/360 mm
  - Front: N/A
  - Bagende: 1x140 mm
  - HDD/side: N/A

Et kig på Cooler Master Cosmos II 25th Anniversary Edition
Med alt det tekniske overstået er det nu blevet tid til at vi skal kigge nærmere på det nye spændende Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinet. Hvis du har læst eller set et review af Cosmos II kabinettet tidligere, vil du i forvejen vide meget at det vi gennemgår. I så fald vil jeg blot opfordre til at nyde billederne af de nye lækre detaljer Cooler Master har implementeret.

 

Jeg har dog valgt at lave et normalt fuldt review alligevel, da vi her på Tweak.dk ikke tidligere har haft fornøjelsen af at kigge på Cosmos II kabinettet – kun den mindre SE udgave. Så hvis i er klar, så lad os kaste ud i de næste 50 billeder og gå i dybden!

 

Vi starter ud med to billeder af computer-kabinettet set som helhed forfra. Som vi kan se er farverne holdt i grå og sorte. Designet på Cooler Master Cosmos er og har altid været helt sit eget. Enten kan man lide det, ellers kan man ikke. Det er stort og brutalt i sin udtryksform.

 

 

Forrest i toppen af kabinettet finder vi frontpanelet – og et stort et af slagsen. Ud over 2x USB 3.0, 4x USB 2.0 og lyd ind/ud finder vi også fan-controller, og meget mere når toppanelet skubbes tilbage. Det er også her vi møder den første store ændring fra det normale Cosmos II kabinet. Pladen der kan skubbes tilbage, er nemlig lavet i lækker børstet aluminium med Cosmos logoet graveret – super flot visuelt syn.

 

 

Vi fortsætter videre til fronten på Cooler Master Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet, hvor vi bliver mødt af endnu en stor plade i børstet aluminium, med et lækkert Cooler Master logo nederst. Som på originalen, kan denne skubbes ned, hvilket foregår i en glidende og lækker bevægelse – det er de små detaljer der tæller, og det beviser Cooler Master i den grad de godt er klar over, og kabinettet føles eksklusivt.

 

 

Den sorte del af fronten består af et gitter, som let kan afmonteres i bunden. Inde bag gemmer der sig en 200 mm præmonteret blæser med blåt LED lys. Går vi op til toppen igen, finder vi plads til hele tre 5,25” drev eller hvad man måtte have lyst til at installere. Derudover er der også plads til to hot-swap harddiske, som kan låses fast med de inkluderede nøgler.

 

 

Ved at løsne en tommelskrue i bagenden, kan den sorte del af toppen afmonteres. Her oppe finder vi plads til maksimalt 2x140 mm eller 3x120 mm blæsere, eller tilsvarende radiatorer. Der medfølger en 120 mm blæser til kabinettet her oppe.


I bagenden finder vi det klassiske layout med strømforsyningen i bunden efterfulgt af PCI-slots. Cosmos II er hvad man kalder et Ultra tower, hvilket betyder at det er betydeligt større end normale kabinetter. Vægten på hele 23 kg giver også en god indikation på dette. Dette betyder at der er blevet plads til ikke mindre end 10+1 PCI-slots her omme, mens at hullet til bundkortets I/O panel og endnu en blæser tager pladsen øverst.

 

 

En anden af Cosmos II’s kendetegn er fødderne og håndtagene i toppen. Her har Cooler Master også sørget for at Cosmos II 25th Anniversary Edition både føles og ser betydeligt mere eksklusivt ud end den normale udgave. Både fødder og håndtag er ligesom pladen i toppen og fronten, lavet i lækkert aluminium. Dette betyder at du faktisk kan bære dit færdige system i håndtagene uden nogen problemer – Cooler Master opfordrer endda til det i deres manual, fedt!

 

 

Vi har nu været hele turen rundt om ydersiden af Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet, og set på de ændringer der var der i forhold til originalen. Lad os nu tage turen indenfor, og se hvad Cooler Master har gjort anderledes der. Vi starter ud med at afmontere sidepanelerne, som må være en af de mest unikke løsninger jeg har set til dato. Hvis du ikke allerede har spottet det, har vi naturligvis med hærdet glas at gøre, men ikke normale paneler.

 

Først og fremmest er måden hvorpå glas panelerne monteres, intet mindre end geniale. Mange andre producenter kunne lære af Cooler Masters løsning lige her. Du skal blot trykke på et lille håndtag i bagenden af kabinettet. Panelet hopper ud fra kabinettet på hængsler og kan let løftes af – bum, så simpelt er det! Systemet er på begge sider, og virker virkelig solidt bygget, ligesom resten af kabinettet, der er brugt metaldele hvor det er muligt.

 

 

Med begge glas paneler af, skal vi lige give disse et kig inden vi bevæger os indenfor i kabinettet. Hvad Cooler Master har gjort her, er intet mindre end imponerende. Normale sidepaneler i hærdet glas, er blot firkantede stykker – men ikke her. Cooler Master har nemlig bøjet glasset, så det følger de stilrene linjer på Cosmos II formen. Glasset er tonet mørkt, måske endda lidt for meget efter min smag.

 

 

Jeg har prøvet at fange bøjningen fra hver side på de to billeder her under. Det ser virkelig imponerende ud, og er mig lidt en gåde hvordan det kan lade sig gøre på denne måde. For fastgøring på hængslerne, finder vi metal limet på i hver ende af glasset med små pinde/kroge stikkene ud. Det både ser og føles virkelig eksklusivt og overraskende solidt, på trods af at være de største sidepaneler i hærdet glas jeg har set til dato. Intet mindre end imponerende ingeniør kunst!

 

 

Efter at begejstringen over de unikke sidepaneler har lagt sig, er det nu blevet tid til at vende blikket tilbage mod kabinettet, nærmere betegnet dets indre. Her bliver vi også mødt af en markant ændring i forhold til det normale Cosmos II kabinet. Jeg lader den hænge lidt, og kommentere på den lidt længere nede, hvis du da ikke allerede har spottet den. Lad os gå på udkig inden for…

 

Cooler_,Master_Cosmos_II_25th_Anniversary_Edition_Ultra_Tower_tweak_dk_23

 

Vi starter i fronten hvor alle harddiskene i kabinettet kan monteres. Intet mindre end 13 normale 3,5” diske, eller 11 SSD’er plus to 3,5” harddiske er der plads til! Du kan naturligvis også mikse dette helt som du har lyst til, samt afmontere et eller flere af de tre harddisk bure hvis du ikke skal bruge alt den plads.
Ligesom originalen finder vi to 120 mm blæsere monteret i siden ved de nederste harddiske, for at holde disse dejlig kølige. Disse kan let afmonteres – blot drej rammen ud og løft den af.

 

 

Overover det øverste harddisk bur finder vi pladsen til de tre 5,25” drev, samt de to hot-swap pladser. Cosmos II er et af de kabinetter på markedet som må have absolut flest kabler til frontpanel med videre. Tjek lige den mødding af kabler på billede nummer et herunder.

 

Ud over den store 200 mm blæser i fronten, 120 mm i toppen, og endnu to 120 mm i bunden, finder vi i bagenden den sidste inkluderede blæser – nemlig endnu en 120 mm model. Alle 10+1 PCI-slots er fastgjort med tommelskruer, hvilket betyder at det ikke nødvendigvis kræver værktøj at skifte kort her.

 

 

Har du fundet frem til hvad den største ændring inde i kabinettet var? Ellers vil jeg røbe denne for dig nu. På det originale Cosmos II er bundkort pladen, og bundpladen over strømforsyningen fremstillet i stål som er lakeret sort. I Cosmos II 25th Anniversary Edition er disse skiftet ud med lækkert aluminium i stedet for som giver et unikt og meget stilrent design i min optik. Cooler Master har valgt at gøre dette for at hylde deres første aluminiums kabinetter, som bestod af ATCS serien. Måden hvorpå dette er gjort, vil jeg i den grad sige at de har ramt plet. Det sølv/grå og sorte ser intet mindre end genialt ud sammen!

 

 

Vi fortsætter vores tur inde i kabinettet, om til bagsiden hvor vi igen bliver mødt af synet af den lækre aluminiums plade. Kabelførings mulighederne i Cosmos II 25th Anniversary Edition er også intet mindre end fantastiske. Der er hele syv huller langs siden af bundkortet, to over bundkortet og derudover også to i pladen over strømforsyningen. Ud over de mange huller, er der også oceaner af plads at arbejde på, på bagsiden, samt pladser at fastgøre kabler med strips.Der er naturligvis også et stort hul til udskiftning af CPU-køler at finde.

 

På sidste billede herunder kan vi også se støtten til strømforsyningen. Denne forebygger desuden også unødvendig støj, da den har skum på overdelen. Hvis du benytter en normal størrelse strømforsyning, vil du højst sandsynligt kunne få den ind via en af siderne som os. Skulle du der imod bruge en længere model, som for eksempel Corsair AX1200i, kan der løsnes et beslag på bagsiden, således at den kan komme ind den vej. Med det sagt, så lad os få noget hardware i Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet, og kigge på den sidste unikke feature som det normale Cosmos II ikke har!

 

 

Montering af hardware og lyset
Turen på både yder – og inderside er nu overstået og det er blevet tid til at montere noget hardware i kabinettet. Der er også en unik feature tilbage som vi stadig skal se på, som kun Cosmos II 25th Anniversary Edition er udstyret med.

Ud over sleve kabinettet, og diverse skruer som man altid får med finder vi også en god bunke andet tilbehør i kassen. Der er blandt andet en god bunke strips, andre kabel holdere og en forlænger til CPU-strømmen. Derudover er der også en magnetisk LED stip i blå, som vi kigger nærmere på lidt senere når hardwaren er monteret.

 

Apropos montering, så kræves der ikke noget værktøj såfremt du installere 3,5” harddiske i kabinettet. Skal der SSD’er i, må du gribe skruer og skruetrækker der til.

 

 

Det var en sand fornøjelse at arbejde i Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet og få hardwaren monteret. Det eneste negative omkring denne proces var hvor tungt kabinettet var at vende – men det er da meget fedt kunne styrketræne mens man samler computer right?
Som vi kan se på de to billeder af bagsiden herunder, virker kabinettet nærmest tomt på trods af at der er trukket kabler til det hele. Dette skyldes naturligvis den enorme størrelse.

 

 

Vi vender hurtigt den mere spænende side til kameraet. I dagens anledning har jeg udskiftet vores to trofaste GTX260 grafikkort med et HD5970 og et GTX780 i stedet. Både for at vise at der altså er plads til meget lange grafikkort, men også for hylde Cooler Masters jubilæum med lidt nyere hardware i deres nye kabinet. Er jeg den eneste der syntes det blanke indre, ser for frækt ud sammen med komponenterne? Jeg tør slet ikke tænke på hvordan et hvidt/gråt bundkort ville kunne tage sig ud inde i Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet.

 

Selvom pladsen i toppen måske ser lidt trang ud med bundkortet installeret, så frygt ej. Der er plads til en række blæsere på den anden side af den præmonterede – på den måde er der masser af plads til en stor 360 mm radiator.

 

 

Hullerne i pladen over strømforsyningen er geniale til at trække PCI-Express kabler. Det giver et mere clean look på denne måde. CPU-kølere og derved også grafikkort, må have en maksimal højde på 190 mm før de rammer sidepanelet. Dette burde være tilstrækkelig plads for selv de største kølere og grafikkort på markedet.

 

 

Lad os få installeret den medfølgende LED strip, og få sat noget strøm til dyret. På de første tre billeder herunder, ser vi Cosmos II 25th Anniversary Edition uden sidepanelerne monteret. Jeg ville ønske jeg kunne have fanget lyset 100% som det ser ud i virkeligheden, for billedet retfærdiggør slet ikke hvor lækkert det ser ud. Jeg forstår fuldt ud hvorfor Cooler Master ikke har valgt at hoppe med på RGB bølgen med dette kabinet. Dette skyldes naturligvis at de første Cosmos kabinetter havde blåt lys i blæserne. Men prøv lige at kig på billederne, de taler for sig selv.

 

 

Som på de gamle kabinetter, er den store 200 mm blæser i fronten naturligvis stadig udstyret med blåt LED lys, hvad ellers. Jeg nævnte tidligere at glasset måske var lidt for tonet til min smag. Men med panelerne monteret og lyset tændt, giver det mere mening. Det ser virkelig lækkert ud, og giver en tilpas mængde ”bling bling” uden at være for meget.

 

 

Inden vi går til sidste punkt i vores review af Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet, har jeg et par billeder fra Cooler Master selv, som jeg gerne vil dele med jer. De giver et blik af hvordan det kan se ud, hvis man har pengepungen i orden. Når billederne nedenfor er konsumeret, er det tid til pris og konklusionen…

 

Billederne ovenfor er lånt af www.CoolerMaster.com

 

Pris
Prisen er fra Cooler Masters side angivet til 2799 DKK. en pris vi bestemt mener kan retfærdiggøres.

 

Klik HER for at komme til prisoversigten med det normale Cosmos II kabinet på PriceRunner.dk

  

Konklusion
Cooler Master har med Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet, virkelig vist hvad de er i stand til og man kan tydeligt mærke at de lige har gjort dét ekstra her. Da det første Cosmos kabinet kom på markedet, var der meget delte vande omkring det, og det samme gør sig stadig gældende med Cosmos II kabinettet, og jubilæum udgaven som vi har set på her. Designet er unikt og helt sit eget, enten kan du lide det, ellers kan du ikke. En ting som der absolut kun kan være én mening om, er byggekvaliteten på Cosmos II 25th Anniversary Edition udgaven vi her har kigget på. Cooler Master har skruet det hele op til elleve, og kabinettet føles som en tank, både inde og ude.

 

Med masser af dele i aluminium, både inde og ude føles kabinettet lige så eksklusivt som det ser ud og er. Jeg er personligt fan af tanken om at Cooler Master hylder andre af deres produkter med dette kabinet, det er en super fed tanke! En anden ting som jeg også er fan af – og du også burde være – er de buede sidepaneler i hærdet glas. Ud over at være det absolut størrelse sidepaneler i hærdet glas jeg har set til dato, er de tilmed også buede efter kabinettets form. Monteringen af dem er også intet mindre end genial. Man kan tydeligt se at Cooler Master virkelig har lagt ressourcer i dette design.

 

Selvom RGB er det nye i 2017, så har Cooler Master alligevel valgt kun at inkluderede blåt LED lys i Cosmos II 25th Anniversary Edition kabinettet. Dette skyldes naturligvis også at de første Cosmos kabinetter havde blåt lys i deres blæsere – tilbage til rødderne. Nu har vi blot også en blå magnetisk LED strip inkluderet, som ser fantastisk ud sammen med aluminiums delene inde i kabinettet. Billederne retfærdiggør slet ikke hvor lækkert det ser ud i virkeligheden. Jeg kunne blive ved med at nævne positive og spændende ting ved dette kabinet, men alt skal have en ende, og den er vi nået til nu.

 

Cosmos II 25th Anniversary Edition fra Cooler Master er uden tvivl et af de mest spændende kabinetter jeg har set på til dato – og jeg har set på mange! Scoren hedder derfor 9/10, og vi skal naturligvis også have en award på bordet i dag. Eftersom vi er oppe i den tunge ende af prisskalaen hedder awarden i dag Enthusiasts Only. Det er nemlig lige dem dette kabinet er skabt for. Cooler Master i har overgået jer selv her. Cosmos II 25th Anniversary Edition er et sandt mesterværk!

 

 Godt

 • Unikt design
 • Cosmos II anno 2017!
 • Buede sidepaneler i hærdet glas
 • Lækre aluminiums dele
 • Bygget som en tank
 • Indbygget fan-controller
 • Plads til et hvert tænkeligt setup
 • Godt frontpanel og hot-swap
 • Inkluderet blåt LED lys
 • Monteringen af sidepanelerne er genial
 • Oceaner af plads til kabelføring

Knap så godt

 • Designet (for nogen)
 • Fylder godt i landskabet

Vil du læse flere anmeldelser af kabinetter, så klik HER

 

 

Conclusion
With the Cosmos II 25th Anniversary Edition case, Cooler Master really shows what they are capable of, and you can clearly notice that they have made that little extra touch here. When the first Cosmos case came out, there was a lot of different opinions about it, and the same still goes on with the Cosmos II case at this date, the anniversary edition we've reviewed here will probably do the same. The design is unique and entirely its own, either you like it or you don’t. One thing you can’t have different opinions about is the build quality of the Cosmos II 25th Anniversary Edition we have looked at. Cooler Master have cranked it all up to eleven, and the case feels like a tank, both inside and out.

 

With lots of aluminum parts, inside and out, the case feels just as exclusive as it looks and is. I am personally a fan of the idea that Cooler Master tributes some of their old products with this case, it's a very cool thought! Another thing I'm also a fan of - and you should be too - is the curved side panels in tempered glass. In addition to being the absolute biggest side panels in tempered glass I've seen to date, they are also curved to fit the shape of the case. The mounting of them is also nothing short of awesome. You can clearly see that Cooler Master really have thought about this design to get it perfect.

 

Even though RGB is the “thing” in 2017, Cooler Master only have included blue LED lights in the Cosmos II 25th Anniversary Edition. This is because the first Cosmos case had blue light in their fans – back to the roots again. But since it is 2017, there is also included a blue magnetic LED strip that looks great along with the aluminum parts inside the case. The pictures do not justify how awesome it looks in real life. I could keep mentioning positive and exciting things about this case, but everything must end, and we have reached the end in this review.

 

The Cosmos II 25th Anniversary Edition from Cooler Master is undoubtedly one of the most exciting cases I have ever looked at - and I've reviewed a lot of cases! The score is therefore 9/10 and of course we also need to give some kind of award today. Because we are in the high-end market and the price is what it is, the award for today is our Enthusiasts Only. That is precisely what this case is made for, enthusiasts. Cooler Master you've surpassed yourself here. The Cosmos II 25th Anniversary Edition is a true masterpiece!

 

The COSMOS II 25th Anniversary Edition is expected to be available to purchase at local resellers in Europe at the end of June 2017, for a suggested retail price of €349,-

 

Pros

 • Unique design
 • Cosmos II anno 2017!
 • Sloped side panels in tempered glass
 • Nice aluminum parts
 • Build like a tank
 • Fan-controller build in
 • Room for any setup you want
 • Great frontpanel with hot-swap
 • Blue LED light included
 • Awesome mount for the side panels
 • Lots of room for cable management

Cons

 • The design (for some)
 • Takes up a lot of space

 

Score: 9 + Enthusiasts Only award

 

Cooler_,Master_Cosmos_II_25th_Anniversary_Edition_Ultra_Tower_tweak_dk_52

Cooler Master Cosmos II 25th Anniversary Edition Cooler Master Cosmos II 25th Anniversary Edition
9/ 1023 kommentarer
Igel . 23. May 17, 16:37
Det er så lækkert et kabinet. Havde selv Cosmos S kabinettet i mange år, før det blev for stort for mig. Tweak.dk
Uber . 23. May 17, 17:41
Kæmpe kabinet ja.
Ghosty4kill . 23. May 17, 20:34
Lækkert kabinet!!! Har det selv i normal version. Tweak.dk

Endelig med nye side paneler.. Tweak.dk
wnxdemon . 24. May 17, 08:23
Hvordan kan det skidt få en score på 9? Seriøst se layoutet.

0 ssd caddys
intet cable management. Dvs. ingen velcro loops ingen kanaler eller andet.
4 stk. usb 2.0 front porte, men ingen USB C? Et highend kabinet i 2017. :huh:
3 stk. 5,25" bays? Igen kan man undre sig.
Et billigt gult/sort forlænger kabel?

Hvorfor dog købe det gamle skidt, når der er et darkbase pro 900?.

Det er et flot kabinet ingen tvivl, men layoutet er jo slet ikke op til 2017 standard. Jeg havde forventet meget mere.

Det er en ommer både på kabinettet og anmeldelsen.
Uber . 24. May 17, 09:05
[quote='wnxdemon','index.php?page=Th­read&postID=1498109#post1498109']Hvordan kan det skidt få en score på 9? Seriøst se layoutet.

0 ssd caddys
intet cable management. Dvs. ingen velcro loops ingen kanaler eller andet.
4 stk. usb 2.0 front porte, men ingen USB C? Et highend kabinet i 2017. :huh:
3 stk. 5,25" bays? Igen kan man undre sig.
Et billigt gult/sort forlænger kabel?

Hvorfor dog købe det gamle skidt, når der er et darkbase pro 900?.

Det er et flot kabinet ingen tvivl, men layoutet er jo slet ikke op til 2017 standard. Jeg havde forventet meget mere.

Det er en ommer både på kabinettet og anmeldelsen.[/quote]

Kan ikke tale for testmandens side, men det ser bestemt ud til andre medier er ganske enig i vurderingen. At du så mener darkbase pro 900 er bedre, er jo så en personlig holdning Tweak.dk

Omtalte kabinet, er også testet på Tweak.dk, og det blev bestemt også rost til skyerne. Test af [url='http://www.tweak.dk/review/be-quiet!-DA­RK-BASE-PRO-900-ORANGE/2806/1/1']Dark Base Pro 900[/url]
wnxdemon . 24. May 17, 09:42
Personlig holdning tilside, så kan de fleste se, at det indvendige layout ikke er op til de standarder vi ser i dag.
Jeg har kun set Tweak og Hardwarecanucks anmeldelse af kabinettet, og sidst nævnte påpeger også en del af de ting jeg undre mig over. Elsker man bare Cosmos looket, ja så er det, det bedste kabinet lige pt. Skal man derimod ud og have et nyt supertower, så findes der mange bedre alternativer, som faktisk har et moderne layout.

Tweak.dk
Uber . 24. May 17, 09:54
Både guru3d og Techpower har testet det Tweak.dk

Jeg siger ikke kabinettet er proppet med innovative tiltag, men gør det kabinettet dårligt, eller testen det samme Tweak.dk

Citat fra TP:

Timeless Cosmos design still works after five years
Bent glass panels with metal pins are pretty amazing
Cool, functional control panel
Two built-in hot swap bays
Localized fan controller
Blue LED strip included.
Silent operation is possible at low fan setting
Space for up to eleven internal 2.5" or 3.5" hard drives
More than enough space for ATX and XL-ATX boards
Multi-GPU setups will easily fit
More than 30 mm space behind mainboard tray
280 or 360 mm radiator will fit in the ceiling
Bottom HDD bays may be removed for a 240 mm radiator
Dust filters on all intake areas
Sliding mechanisms excellent
Hinged doors & metal hinges
Aluminum accents look fantastic
Enough wiring to fill the chassis with LED equipped fans
Total of six USB ports
HerrMansen . 24. May 17, 09:57
Nu skal jeg ikke kommentere på indmaden og dens relevans, da jeg sidder med morgenmaden og ikke har læst Jans test, men rent subjektivt mener jeg at dens ydre ser meget... gammeldags ud. Det minder mig uhyggeligt meget om 2000 æraen, og ikke på en nostalgisk måde.

Men så igen har jeg også en firkantet kasse af et post modernistisk museumsobjekt i mit NZXT 340 Elite :rolleyes:
Uber . 24. May 17, 10:06
Personligt tror jeg ikke de har jagtet nogen form for nyskabelse, så havde de nok ikke valgt at "genbruge" denne design. Men Cosmos er immervæk en af deres helt store fokus-produkter, så kan sagtens se logikken i at genbruge med lidt ændringer, som f.eks. sidepanelet.

Det er noget ret mange producenter gør mht. genbrug af populære modeller.
wnxdemon . 24. May 17, 10:23
@Uber.

Det er også helt fair argumenter at komme med.

Men hvor er:
USB C
HDMI Pass Through
Velcro loops
Pumpe Brackets
Removal Radiator mounts

Kan de 4 USB 2 porte overhovedet komme i brug? De sidste par bundkort jeg har haft havde 1 stk. USB 2 stik, hvilket AIO pumpen altid tog.

For dælen det er et kabinet, der kommer til at koste mellem 3000-4000 kr. Tweak.dk

Der er så meget ved det, der bare ikke giver mening.
Uber . 24. May 17, 10:25
Det koster 2799 Tweak.dk
wnxdemon . 24. May 17, 10:28
Det er for den gamle version?
Uber . 24. May 17, 10:31
Nej, denne. Det står også i testen. Prisen kommer fra CM.

EDIT: Kan se rettelsen ikke blev gemt inden release...FFS
Den officielle pris angivet af CM, er 2799DKK
HerrMansen . 24. May 17, 11:33
[quote='wnxdemon','index.php?page=Th­read&postID=1498116#post1498116']USB C
HDMI Pass Through[/quote]

Nu er det måske bare mig, men hvad skal man lige bruge disse til i praksis? Passthrough betyder at du kommer til at hive et kabel igennem kabinettet og ud af rumpetten og ind i GPU'en. Det er godt nok besværligt ift. til at bare koble direkte i GPU imo. Og det siger jeg som ejer af et kabinet just med Passthrough.

Bruger nogen overhovedet USB-C? Jeg ser maks en enkelt af disse porte på highend BUNDKORT, let alone kabinetter. Tror godt nok jeg ville savne USB portene. Tweak.dk
wnxdemon . 24. May 17, 11:42
Hvad bruger du 4 stk. USB 2.0 porte til? Kan de overhovedet komme til at virke på et moderne bundkort? Mit har f.eks. kun 1 stik USB 2.0 stik. hvilket min AIO bruger.

Det her må betragtes som et highend kabinet, så har bundkortet der monteres i dette højst sandsynligt mulighed for at bruge USB C. Samtidig må det da forventes at folk, der køber dette kabinet ikke skifter det igen lige med det samme, derfor er det da rart at have de nye stik.

I må da indrømme at det er et gammelt layout. Tweak.dk
Uber . 24. May 17, 11:51
Det er et gammel layout, det ligger CM da heller ikke skjul på?

Det er netop ideen med re-lanceringen af et opdatereret kabinet.

USB-C, er intet argument. Det er LANGTFRA slået igennem endnu Tweak.dk
Her til er mange USB-stik da kun positivt i min optik Tweak.dk
wnxdemon . 24. May 17, 11:58
[quote='Uber','index.php?page=Thread­&postID=1498123#post1498123']USB-C, er intet argument. Det er LANGTFRA slået igennem endnu Tweak.dk[/quote]
Så siger vi det. :thumbsup:
Uber . 24. May 17, 12:10
Hvor mange bundkort kan du finde med omtalte Tweak.dk
wnxdemon . 24. May 17, 12:22
Hvad har det noget med kabinettet at gøre?
Men for at nævne 1 har Crosshair VI Hero mulighed for det.

Kan I ikke tåle at få kritik på jeres anmeldelser?

Det er sjovt at de fleste kommentarer på disse sider også under sig lidt over kabinettet. Her bliver brugerne dog ikke skudt ned af mods. Måske Tweak kunne lære noget her?
[url='https://www.techpowerup.com/forums/thre­ads/cooler-master-cosmos-ii-25th-anniversary.233587/­']Techpowerup[/url]
[url='https://www.bit-tech.net/hardware/cases­/2017/05/23/cooler-master-cosmos-ii-anniversary-edit­ion/comments']Bittech[/url]


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h_h7YrD1C­00&t=61s[/youtube]
Uber . 24. May 17, 12:32
Det er bestemt ikke for at forsvarer vores tests, slet ikke. Jeg skriver helt og holdent som privatperson Tweak.dk
Det må du bestemt ikke misforstå.
wnxdemon . 24. May 17, 12:35
Det beklager jeg. Det var sådan jeg forstod det.

Vedr usb på bundkort så kan disse og helt sikkert flere.

Asus Z270-WS

ROG-MAXIMUS-IX-CODE

ROG-MAXIMUS-IX-FORMULA


Jeg gider selvfølgelig ikke at kigge alle bundkort igennem. Der er helt sikkert en del der kan. Samtidig kommer x299 snart, hvilket nok vil forsætte trenden.
Ebo . 24. May 17, 12:42
[quote='wnxdemon','index.php?page=Th­read&postID=1498126#post1498126']Hvad har det noget med kabinettet at gøre?
Men for at nævne 1 har Crosshair VI Hero mulighed for det.

Kan I ikke tåle at få kritik på jeres anmeldelser?

Det er sjovt at de fleste kommentarer på disse sider også under sig lidt over kabinettet. Her bliver brugerne dog ikke skudt ned af mods. Måske Tweak kunne lære noget her?
[url='https://www.techpowerup.com/forums/thre­ads/cooler-master-cosmos-ii-25th-anniversary.233587/­']Techpowerup[/url]
[url='https://www.bit-tech.net/hardware/cases­/2017/05/23/cooler-master-cosmos-ii-anniversary-edit­ion/comments']Bittech[/url]


[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h_h7YrD1C­00&t=61s[/youtube][/quote]

Der vil jeg egentlig gerne give dig ret Tweak.dk .

[b]Men[/b] Cosmos II blev egentlig osse kun et godt kabinet, [b]fordi[/b] det kunne moddes, så det kun var/er ens egen fantasi som sætter grænsen. Out of the box, så er designet egentlig for "gammelt", men bruger man vandkøling og store radiatorer, så bliver det svært og finde et kabinet, som tillader dig og lave så meget om på.

Mvh
Sam
HerrMansen . 24. May 17, 13:01
[quote='wnxdemon','index.php?page=Th­read&postID=1498122#post1498122']Hvad bruger du 4 stk. USB 2.0 porte til? Kan de overhovedet komme til at virke på et moderne bundkort? Mit har f.eks. kun 1 stik USB 2.0 stik. hvilket min AIO bruger.

Det her må betragtes som et highend kabinet, så har bundkortet der monteres i dette højst sandsynligt mulighed for at bruge USB C. Samtidig må det da forventes at folk, der køber dette kabinet ikke skifter det igen lige med det samme, derfor er det da rart at have de nye stik.

I må da indrømme at det er et gammelt layout. Tweak.dk[/quote]

Headset, et/to Pendrives alt efter hvad jeg laver, Kamera kortlæser over USB. Tweak.dk

Hvad bruger jeg USB-C til? Ikke en radisse. Når det så er sagt er jeg ikke uenig i at det på flere punkter mere er en form for "ode" til en klassisker, end et virkeligt seriøst bud på et kabinet anno 2017. De har taget nogle valg for at bevare det gamle design med nogle forbedringer for at det fungerer bedre i et moderne setup. Det vil selvfølgelig ikke være i alles smag - specielt til ønskeprisen. Men hvis man er nostalgisk og savner designet er det ikke et helt dumt bud imo.

[quote='wnxdemon','index.php?page=T­hread&postID=1498126#post1498126']Kan I ikke tåle at få kritik på jeres anmeldelser?

Det er sjovt at de fleste kommentarer på disse sider også under sig lidt over kabinettet. Her bliver brugerne dog ikke skudt ned af mods. Måske Tweak kunne lære noget her?[/quote]

Jeg ser det her som en interessant debat, ikke et spørgsmål om at folk ikke kan tage kritik - Og dog. Det lyder nærmere som om at du ikke kan respektere at folk har forskellige meninger og behov for deres kabinet. Med al respekt. Tweak.dk
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASRock X470 Master SLI

ASRock har sendt en mindre palle af de nye Ryzen 2 bundkort vores vej, og de skal da selvfølgelig igennem maskinen,

Læs Mere

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

Assassin's Creed Odyssey

Vi har fået fingre i den nyeste titel i Ubisofts Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Odyssey, som har udgivelse

Læs Mere

Fractal Design Define S2

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden vi sidst så på et kabinet fra Fractal Design, m

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere

Razer Phone 2 in action (Video)

Nyeste skud på stammen inden for smartphone gaming fra Razer, er deres ny proklameret Razer Phone 2 telefon. U
Læs Mere

Overwatch Omnic Bastion LEGO sæt annonceret

Tidligere på måneden annoncerede Blizzard et samarbejde med LEGO, hvor målet var at skabe nogle unikke Overwat
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.