TEST: Cooler Master - Cosmos C700M - hvis dit kabinet var en sportsvogn

editor picture
Hardware udlånt af: Cooler Master.
Skrevet af Kenneth Johansen den 2. Oct 2018. Testen er vist 2801 gange.
Brand: Cooler Master.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Cooler Masters Cosmos kabinetter har altid været kabinetter til de, der gerne vil mere med deres computer end den typiske bruger. Med kodeord som innovative features og masser af plads til at komponenterne kan "strække benene" er Cooler Master nu tilbage med deres seneste tilføjelse til serien, Cosmos C700M, som vi hos Tweak var heldige at få en preview på ved Computex.

 

Det er releasetid, og det betyder vi har fået det spændende og ventede kabinet omkring redaktionen.

 

Se med på YouTube for at få den fulde video anmeldelse.

 

 

Designet trækker på helt klare linjer fra Cosmos C700P, men Cooler Master har ikke holdt penslen helt i ro. Kabinettets ydre har fået kælet om detaljerne, hvilket giver et løft til designet. Det er blevet mere lækkert og ikke mindst komplet i sit look end tidligere.

 

Cooler Masters Cosmos serie har været kendt for flotte, og i høj grad symetriske kabinetter - dette værner de tydeligvis stadig om, og de kendetegnende håndtag på siderne er bevaret. Når kabinetter skal flyttes omkring kommer håndtagene virkelig til deres ret, da et kabinet i denne vægtklasse ikke uden videre lader sig kaste rundt i ringen.

 

cooler_master_cosmos_c700m_top_panel_tweak_dk

 

Materialevalget på C700M er en velgennemtænkt og nøje planlagt kombination af plastik, stål og glas. For alle gælder det, at de oser af kvalitet. På C700P oplevede vi en i særdeleshed lækker detalje, i form af et kurvet sidepanel i glas - en sand visuel fornøjelse, som passer perfekt ind med kabinettets generelle vibe. Et kurvet glaspanel i denne type må utvivlsomt have givet ingeniørerne hos Cooler Master intense hovedpiner i de sene aftentimer, under produktionen. Vi har f.eks tidligere hørt at Corsair opgav deres planer om netop kurvede glaspaneler, netop på grund af komplicerede produktionsprocesser og ikke mindst at det var omkostningstungt.

 

Resultatet taler for sig selv. C700M er utrolig lækkert at både se på og arbejde med. Materialevalget og sansen for detaljen i dette kabinet er dog uden tvivl også med til at trække prisen op i den dyrere ende.

 

cooler_master_cosmos_c700m_front_tweak_dk

 

Som vi har været inde på er C700M et kabinet med en sjæl fra tidligere kabinetter i Cosmos-serien (f.eks. C700P), men lad øjnene hvile over skønheden et øjeblik, og så opdager vi at såvel fronten som toppen af kabinettet er blevet forkælet med nyt design, som fremmer et mere sammenhængende look end der var tilfældet på eksempelvis C700P. Der synes at være total enighed om, at Cooler Master Cosmos C700M fremtoner med et langt mere komplet og færdigudviklet udtryk end tidligere tiders Cosmos modeller. Helt i tråd med udviklingen indenfor PC gaming, så er det også blevet opgraderet med digitalt RGB lys, som følger kabinettets elegante former rundt, på både toppen, fronten og i bunden.

 

Panelerne i såvel top, som front, er nemme at betjene, helt uden værktøj. Takket være Cooler Masters færdigtænkte montering er det let og hurtigt at få adgang til montering eller justering af eksempelvis blæsere eller radiatorer. I begge disse dele af C700M er der indbyggede støvfiltre, og Cooler Master har sågar indkorporeret et lignende panel langs hele bunden af kabinettet.

 

cooler_master_cosmos_c700m_rgb_connector_tray_tweak_dk

 

Det digitale RGB LED lys i fronten er wireless monteret, så panelet hurtigt, let og elegant kan aftages uden at bekymre sig om kabler. Et mesterværk Cooler Master har opnået med kontakter i bunden af fronten, så det hele bare spiller - let og bekymringsfrit.

 

Til de få iblandt entusiasterne, som stadig insisterer på muligheden for optiske drev, bare rolig, Cooler Master har ikke glemt jer. Ved at vippe front panelet fremad, skabes der adgang til et muligt drivebay til 5.25" optisk drev.

 

Når Tweak-luppen rettes mod det indre layout, så kommer der yderligere forandringer frem i lyset, som vi ikke har set i tidligere Cosmos kabinetter. Cooler Master har nemlig besluttet at droppe de mange paneler, som tidligere prægede dette kabinet. Ved at vælge den simplere rute, med mulighed for kammeropdeling til strømforsyningen og dens kabler adskilt fra hovedkammeret, opnår Cooler Master at bygge et kabinet, med et pletora af muligheder.

 

Som på andre områder, så er noget af C700M's fornemmeste opgave ikke at begrænse brugeren. Derfor er der også mulighed for at holde det nederste kammer helt åbent, ved at fjerne adskillelsen. Cosmos serien fra Cooler Masters mantra kan der derfor ikke være tvivl om - fleksibiltet, tilpasning og masser af plads til at gøre drømme til virkelighed. 

 

cooler_master_cosmos_c700m_parts_tweak_dk

 

Der har efterhånden været rigtig mange kabinetter, af forskellige typer, gennem Tweak redaktionen, men Cosmos C700M imponerer os i høj grad, særligt med sin umatchede evne til at tilbyde en uhørt fleksibilitet. Praktisk talt alle dele i C700M kan fjernes, flyttes, roteres eller vendes så selv den mest krævende bruger kan få stillet sin craving.

 

Vi har altså haft mange kabinetter gennem kontoret, og også oplevet dele af den modularitet, som vi elsker ved kabinettet, men aldrig nogensinde i en så rendyrket og veludført form, som tilfældet er med Cooler Master C700M. Eksempelvis kan hele pladen til bundkortet afmonteres og roteres hvis man vil opnå et fuldkommen unikt look i sit case. Ydermere er et også muligt at rotere hele systemet, så man selv kan beslutte hvilken side af kabinettet der er den åbne side.

 

cooler_master_cosmos_c700m_gpu_mount_tweak_dk

 

Med kabinettet følger også et specielt beslag til montering af grafikkort og et PCI-Express riser kabel. Det tilsammen giver ufattelige muligheder for hvordan du kan placere dit grafikkort i C700M.

 

Det er f.eks. muligt at benytte sig af en konfiguration, som Cooler Master selv har døbt skorstens indretningen. Heri monteres grafikkortet vertikalt i fronten af kabinettet, og man skaber et Airflow fra bund til top, hvorved man udnytter det fysiske princip om at varm luft naturligt stiger til vejrs.

 

cooler_master_cosmos_c700m_inverted_tweak_dk

 

Det er også muligt at montere grafikkortet direkte i fronten, således at det "trækker vejret" gennem fronten. En mulighed vi her på Tweak ihvertfald aldrig har set, uden at seriøs casemodding har været nødvendigt.

 

Fleksibiliteten og tilpasningsmulighederne i dette kabinet fortsætter på samme måde gennem alle hjørner af C700M.

 

Sidepanelerne kan let og hurtigt tages af og monteringen er lavet, så man uden problemer kan skifte dem imellem de to sider.

 

cooler_master_cosmos_c700m_front_fans_tweak_dk

 

Der er to udtagelige rammer i kabinettet til montering af blæsere eller radiatorer, og de kan monteres i både front, top og bund alt efter hvad der passer bedst til det layout man vælger for sit system.

 

cooler_master_cosmos_c700m_mounting_tweak_dk

 

Tilpasningsmulighederne gennemsyrer alle dele af Cosmos C700M, og det er kun muliggjort gennem en banebrydende sans for detaljerne, fra det helt tidligere planlægsningsstadie. Rammen er skabt med uendelige monteringsmuligheder, så alt i kabinettet kan flyttes og justeres efter personlige præferencer - det gælder alle dele, lige fra bundkortsmontering til harddiskbure og sågar den indbyggede skinne til kabelstyring, som kan flyttes frem og tilbage, eller helt fjernes, hvis det er hvad man foretrækker.

 

cooler_master_cosmos_c700m_motherboard_tray_tweak_dk

 

Det ufatteligt fleksible ydre, kombineret med et væld af interne dele giver en sand overflod af muligheder, som er et absolut Narnia for dem der ønsker fleksibilitet og alternative muligheder når de bygger deres drømmesystem, som bare skal skille sig ud fra mængden.

 

cooler_master_cosmos_c700m_back_panel_tweak_dk

 

Med alle de mange muligheder for brugertilpasning, kan man hurtigt komme til at frygte for eksempel cable management og ikke mindst muligheden for at få en fornuftig æstetik i det færdige build. Men, det har Cooler Master heldigvis husket hele vejen gennem konstruktionen af dette kabinet, på bagsiden er der eksempelvis et panel, der holder styr på de mange kabler og fronten kan dækkes af paneler, der ligeledes fungerer til montering af SSDer, vandkølingspumper og meget andet.

 

cooler_master_cosmos_c700m_fan_hub_tweak_dk

 

Det fleksible layout står dog ikke alene i Cosmos C700M. Der er et væld af detaljer som gør kabinettet til en sand fornøjelse at arbejde med. For eksempel findes en inkluderet fan hub, der giver en central kontrol af RGB lyset, og endvidere giver mulighed for tilslutning af yderligere digitalt RGB lys.

 

På fronten er der et elegant panel, som giver mulighed for at kontrollere både RGB lyset og blæserne. Du kan styre hastigheden på blæserne med en knap, og en anden styrer lyseffekterne. Selvfølgelig har Cooler Master også muliggjort central kontrol af RGB lyset gennem bundkortet. Der er software understøttelse fra ASUS, MSI og ASRock.

 

cooler_master_cosmos_c700m_front_io_tweak_dk

 

På fronten finder man også, udover kontrolenhederne til lys og blæsere, intet mindre end 4 USB 3.0 stik samt et USB 3.1 Type-C stik og naturligvis er der både power, reset og 3,5mm stik på fronten.

 

Dette vidunder af fleksibilitet kommer selvfølgelig ikke gratis. Cooler Master Cosmos C700M kommer med et væld af dele og det kan mildest talt være et puslespil at holde styr på, når man først kaster sig hovedkulds ud i at flytte omkring på alt i kabinettet. Praktisk talt alle dele er monteret med skruer, og det er derfor nødvendigt at være på fornavn med sin skruetrækker, inden man kaster sig ud i byggeriet.

 

cooler_master_cosmos_c700m_internal_mounts_tweak_dk

 

Er du undervejs i byggeriet ikke særdeles opmærksom, så kan du hurtigt risikere at miste overblikket over hvordan det oprindelige layout nu lige var. I denne sammenhæng er der desværre ikke en særlig detaljeret manual med, som kan hjælpe en på vej.

 

cooler_master_cosmos_c700m_parts2_tweak_dk

 

På listen over medfølgende sager, er intet mindre end 5 harddiskbure, alternative paneler, beslag til montering af optisk drev, grafikkortsbeslag, PCI-E riser og et væld af andre sager, som lynhurtigt kan gøre det uoverskueligt at se delene spredt på skrivebordet.

 

Med et så specielt kabinet, kommer også andre lidt anderledes udfordringer. De fleste skriveborde er eksempelvis bedst tilpas med at alle kabler til et kabinet monteres på bagsiden af kabinettet, men hvis alt er roteret i kabinettet er dette ikke længere en mulighed. Så kan kreativitet være din bedste ven.

 

cooler_master_cosmos_c700m_internal_cable_tweak_dk

 

Cooler Master har taget højde for problematikken med lækre kabelgennemføringer, så det er muligt at få alt tilsluttet, men man kan jo så diskutere om det er optimalt at have kablerne løbende igennem kabinettet, som det kan være nødvendigt for at nå grafikkort osv. Det er nogen udfordringer, som man måske ikke helt er vant til at skulle forholde sig til med mere traditionelle layouts.

 

Hvor meget man kaster sig ud i alle de muligheder der er for alternative konfigurationer er naturligvis op til en selv, og hvis man foretrækker det mere traditionelt, så er Cosmos C700M ikke mere kompliceret end det behøver at være, og giver stadig en masse muligheder selv hvis man holder sig inden for normen af PC bygning..

 

Konklusion:

 

Der er ingen tvivl om, at Cosmos C700M henvender sig til entusiasten inden for PC bygning. Man kan selvfølgeligt holde sig til et helt standard system, men med de mange muligheder som der er med kabinettet, så er det næsten synd, hvis ikke man har lidt anderledes planer for tingene.

 

Alle de her muligheder kommer selvfølgeligt ikke billigt og Cooler Master lister selv prisen for Cosmos C700M på lige omkring 3300 kr., hvilket placerer den i den absolutte top prismæssigt foran selv massive super kabinetter, som Corsairs 1000D og nærmest kun overhalet af Phanteks Enthoo Elite kabinet.

 

cooler_master_cosmos_c700m_rgb_tweak_dk


Man får utroligt meget med til Cosmos C700M både i forhold til muligheder, men også reelt tilbehør og features, og der er ingen tvivl om, at det koster at være med i det leje. Om man synes de muligheder og features er prisen værd afhænger naturligvis af ens planer for kabinettet og systemet i det.

 

Selv om det unægtelig er i den dyre ende, så synes mener vi ikke at det er skudt helt ved siden af. Features og tilbehør sammenholdt med byggekvalitet og ikke mindst de rigtigt store muligheder gør Cosmos C700M til det mest fleksible og featurerige kabinet, som vi har testet til dato.

 

Det er en luksusvare og bestemt ikke tænkt til den gennemsnitlige bruger og det afspejles naturligt i prisen.

 

Godt:

  • Super fleksibelt
  • Høj kvalitet
  • Unikke muligheder

 

Knap så godt:

  • Prisen
  • De mange dele og muligheder kan virke uoverskueligt

 

Cooler Master - Cosmos C700M - hvis dit kabinet var en sportsvogn Cooler Master - Cosmos C700M - hvis dit kabinet var en sportsvogn
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

HyperX Alloy FPS RGB Mekanisk Tastatur

HyperX er et søskende firma til velkendte Kingston, som udelukkende har med gaming grej at gøre. Vi har tidl

Læs Mere

Gigabyte Aorus RTX 2080Ti Xtreme

NVIDIA’s nye GeForce RTX 2080 TI-grafikkort er på nuværende tidspunkt toppen af poppen rent performancem

Læs Mere

Lian Li - PC-011 Dynamic der8auer Edition

Lian Li har i samarbejde den kendte tyske overclocker, der8auer forsøgt at opnå drømmen om at skabe de

Læs Mere

XFX Radeon RX 590 Fatboy

For nyligt blev AMD's seneste RX grafikkort sendt på markedet, og i den sammenhæn

Læs Mere

Battlefield V RTX test - Lækkert nyt eller partykiller?!

RTX og Ray Tracing var blandt de store salgspunkter, da Nvidias nye grafikkort blev lanceret. Da RTX og Ray Tra

Læs Mere

HyperX Pulsefire Surge RGB gamer mus

Til enhver gamer computer, skal man bruge ordenligt tilbehør for at få den bedste oplevelse. Denne test byder

Læs Mere

Spyro Reignited Trilogy

Vores alles favorit drage er tilbage, og der er selvfølgelig tale om Spyro, i den nyudgivne Spyro Reignited Trilogy

Læs Mere

Fallout 76

Fallout 76 er nyeste spil i serien fra Bethesda og byder bl.a. på en helt ny multiplayer oplevelse. Læs med n&

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Det er slut med rygter og gætterier. Samsung Galaxy A8s smartphone officielt lanceret

Samsung har langt om længe sendt deres nye familiemedlem på markedet i form af Samsung Galaxy A8s.
Læs Mere

Samsung frigiver en 14 meter Onyx Cinema LED skærm

Den ville nok fylde de fleste stuer til bristepunktet, og springe rammerne for hardwarebudgettet. Vi taler om
Læs Mere

Årets YouTube Rewind 2018

2018 lakker mod enden og vanen tro melder YouTube sig klar med et tilbageblik på årets højdepunkter. Sagt med
Læs Mere

Samsung Galaxy S10 skærmstørrelser afsløret

Nye informationer om kommende Samsung Galaxy S10 støder til, og denne gang omhandlede skærmstørrelserne på Gal
Læs Mere

Rygte: AMD Navi RX 3080 lanceres i andet kvartal. Skal konkurrere mod RTX 2080

Selvom ingen officielle udmeldinger er kommet fra AMD lejren, planlægger AMD ifølge jungletrommerne deres komm
Læs Mere

Astralis skriver historie med sejren ved ESL Pro League i Odense

I en tætpakket Arena Fyn i Odense skrev Astralis søndag aften historie, da de vandt deres niende titel i 2018.
Læs Mere

Tweak Julekonkurrence! - 2. søndag i Advent 2018

Det er blevet tid til anden del af vores julekonkurrence og der er ENDNU flere præmier på højkant denne gang,
Læs Mere

CS:GO Battle Royale mode officielt annonceret af Valve

Vi skrev i indeværende uge en nyhed om CS:GO Battle Royale mode på vej i ny opdatering, og nu er der så offici
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.