TEST: Clevo M570A nVidea GO 7800GTX bærbar computer

editor picture
Hardware udlånt af: Data Team A/S og GP-Direct.dk.
Skrevet af Happy^ den 21. Dec 2005. Testen er vist 32522 gange.
Flere tests i kategorien Bærbar


Del med dine venner

     Data Team A/S og GP-Direct.dk har været så venlige at låne os en utrolig bærbar som har en masse spændende specifikationer at byde på. Data Team A/S samler maskinerne, mens GP-Direct.dk sælger dem.

En bærbar computer er nærmest blevet et hvermandseje, ikke forbi behovet er steget, men fordi at ydelse er steget samtidig med at priserne er faldet.

Denne stigning i ydelse betyder også at mange vælger en bærbar frem for en stationær, da man mange gange kan få den samme ydelse, men en langt højere mobilitet.

Denne bærbar som vi denne gang har fået udlånt er noget af det mest ekstreme inden at man når op i det man kan kalde en slæb-bar.


Her har vi specifikationerne:

   
Clevo M570A BB 17 WSXGA+ Gl

- 17.0" WSXGA+ 1680 x 1050 (Widescreen)
- GeForce GO 7800 GTX 256MB PCI-Express (X800 til 2. test)
- Dothan Intel Pentium M 2.133 GHz, FSB533, 90nm 
- 2x STAREX SODIMM 1GB DDR-II
- HDD Fujitsu 60GB SATA
- Sony DVD-RW 8X Slim Drev
- Intel WLAN Mini PCI 54 MBit
- Windows OEM XP Pro DK SP2
- Vægt: 3.8 kg

  

    
Standard konfigurationen koster 12.980 kr., hvorimod denne konfiguration løber op i 18.329 kr. - det er inkl. Windows XP.

Specielt at bemærke er grafikkortet - dette er noget af det kraftigste på markedet, desværre også noget der bruger en del mere strøm.

Som en lille ekstra ting, så tester vi et ATI X800 mod det GeForce Go 7800GTX der sidder i den bærbare - vi skifter altså grafikkortet i computeren og ser hvad der giver den bedste ydelse og den længste batterilevetid.


Foruden den bærbare finder vi følgende i kasse:

   
- Manual / guide
- Telefonkabel
- DVI ' VGA konverter
- Bærerem til tasten
- Diverse Cd'er med drivere og programmer
- Intel produktguide
- Windows XP manual
- Strømledning

  

    


Det er ydermere muligt at købe et ekstra batteri sådan at man kører med to batterier - dette skulle give op til 85% længere batterilevetid. Sådan et batteri koster 1195 kr


Denne bærbar har, som også kan ses på nedenstående billede, et panel foran hvorfra man kan styre musik, film eller andet. Derudover vises klokken også på displayet. Andre informationer som fx om det trådløse net er aktiveret vises også på displayet. Knapperne foran virker som på en alm. Afspiller - altså med start, stop osv.Displayet er her vist i funktion:På venstre siden foran er en låseknap som låser skærmen sådan at den ikke bare kan åbne. I modsatte side sidder en normal knap man skyder til siden for at åbne skærmen.På venstre side sidder DVD-brænderen som det eneste. Helt nede bagerst sidder dog hullet hvor man kan fastgøre en lås. Og lige før dette hul, sidder en lille højtaler.Bagpå er den spækket med stik og udgange. Først har vi - listet fra venstre mod højre - afgangen af luft fra køleren. Lige ved siden af er en lyd-udgang og lyd-indgang. Dernæst er 2 af de i alt 4 USB2.0 stik. Som noget lidt specielt er der en DVI-udgang som kan bruges til fx en projektor eller sekundær skærm. Ved siden af DVI-stikket er endnu en ting som ikke ses særlig tit, nemlig en udgang via antennestik.

Det nærmest obligatoriske modemstik er da også at finde bagpå, og lige ved siden af sidder LAN-stikket.

Endnu en video-udgang sidder som den næste ting, denne gang er det en S-video udgang. Lige ved siden af er stikket til laderen. Sidst sidder en COM-port.Højre side byder på, set fra højre mod venstre, på en lyd-udgang og mikrofonstik. En PCMCIA port sidder lige ved siden af. Lige under denne port sidder en kortlæser - en ting som alle bærbare burde have! En firewire-port og de 2 sidste USB2.0 porte sidder til sidst.Hvis vi åbner skærmen op, ser vi endnu en gang displayet foran som tasterne dertil. Men vi ser også en forholdsvis stor touchpad med område til scrool.Et close-up af touchpad og dertilhørende knapper.Skærmen er utrolig blank, hvilket også kan ses her - dette kan være et problem hvis der kommer meget lys lige bagfra. Som man også kan se her, er der blevet plads til de numeriske taster ovre til højre! Dette tastatur er næsten et full-size og utrolig nemt at skrive ved. I begge sider sidder endnu to højtalere - der er altså 4 stk i det hele.

Et billede af tastaturet hvor man kan se hvilke taster der faktisk er blevet plads til.Øverst oppe på skærmen siddet et 1.3 MP webcam - utrolig smart, og da det ikke er noget der gør skærmen tykkere, så er det jo bare et plus - især hvis man vil have mindst muligt at slæbe rundt på.Underneden sidder to blæsere - en stor som sørger for køling af grafikkort og CPU hvilket sker med heatpipes, og en mindre som giver køling til chipsettet.Sammenlignet med den første bærbare vi testede - Zepto Znote 4200 - er der en del forskel. Første forskel er jo 17" widescreen sammenlignet med den alm. 15" i Zepto'en. Dertil kommer at denne Clevo også fylder mere i dybden og er lidt højere. Forskellen i ydelse kommet vi til lidt længere nede i testen. Sidst skal nævnes at formålet med disse to bærbare er lidt forskellige - denne Clevo er mere baseret på at skulle virke i stedet for en stationær, men samtidig også have en bærbars alsidighed.Med denne konfiguration medfølger også en taske - denne er der ikke så meget at sige til, andet end at den virker som en taske nu engang gør - altså ikke nogen specielle features.Laderen som følger med er noget af et monster - faktisk dobbelt så stor som til den der normalt følger med en ny bærbar. Der er egentlig ikke noget underligt i det, da computeren skal kunne køre udelukkende på laderen - samtidig med at den oplader batteriet - og dette kræver en del når der sidder et GO7800GTX i samt resten af den kraftfulde hardware.Åbner vi computeren, ser vi hvordan alle dele er placeret. Oppe i venstre hjørne sidder blæseren som sørger for køling til CPU og grafikkort - køler til CPU er her på billedet tager ud, og grafikkortet er også pillet ud.

Det trådløse LAN er dette lille kort.Køleren til CPU er ikke mere end denne lille kobberklods med en heatpipe - og alligevel køles den udmærket.De to grafikkort - Go 7800GTX og X800 - ses på nedenstående billede inkl. kølere. De mørke områder på kobberoverfladen er fedtfingre der får kobberet til at oxidere - dette har ingen påvirkning af kølerens evne til at køle.


Følgende programmer blev anvendt til at teste computeren med:

   
- 3DMark2001SE
- 3DMark2003
- 3DMark05
- PCMark2002
- PCMark2004
- Battery Eater
- SiSoftware Sandra 2005

  

    
Som tidligere nævnt, har vi to grafikkort at teste med, og der vil derfor være to billeder til hver test - dog 6 billeder til SiSoftware.

Vi lægger ud med 3DMark2001SE, og for 7800GTX får vi dette meget imponerende resultat:X800 leverer også et rigtig flot resultat, faktisk er der mange stationære der kun lige sniger sig op på dette resultat.Vi hopper videre til 3DMark2003 - der skulle vi gerne kunne se et lidt mere realistisk billede af ydelsen. Vi starter igen med 7800GTX, og en ikke mindre utrolig score er hvad der popper frem på skærmen efter endt test. ~15.000 point er hvad maskinen tæsker igennem - igen kan nævnes at det kun er en lille del af stationære der opnår sådan en ydelse.Vi kan med X800 forvente en lidt lavere score, men ikke væsentlig lavere. Dette er heller ikke tilfældet - ikke mindre end lidt over 11.000 point er hvad X800-grafikkortet kan præstere. Ret flot må man sige.Og så testen som de hardcore gamere sikkert sidder og venter spændt på for at kunne se om denne maskine nu vil kunne trække deres nye spil med alt slået til - et hurtigt gæt ud fra de to foregående test ville sige ja, og sørme om ikke også testen siger det? Ikke mindre end 6.777 point er hvad 7800GTX'eren kan levere i 3DMark05.X800'eren ligger ca. 1500 point under - stadig er flot resultat.For at teste maskinen sådan lidt overall, blev de to kendte PCMark-programmer kørt. Først lægger vi ud med PCMark2002.

Forskellen i ydelse mellem 7800GTX og X800 er meget lille, og kunne lige så fint være tilfældigt som en egentlig forskel.

Rigtig flotte resultater for begge grafikkort, først er der for 7800GTX:Og for X800:Vi går videre til PCMark2004, og lægger endnu en gang først ud med 7800GTX. Helt fine resultater for begge grafikkort - endnu et tegn på at denne bærbare har utrolig meget kraft at give af.Og X800:Testresultaterne nedenfor er for SiSoftware Sandra 2005, og de tre første billeder er for Go7800GTX.

CPU Arithmetic Benchmark:CPU Multi-Media Benchmark:Memory Bandwidth Benchmark:Næste tre er for X800:

CPU Arithmetic Benchmark:CPU Multi-Media Benchmark:Memory Bandwidth Benchmark:Harddisken blev testet til at kunne levere 29 MB/s uanset hvilket grafikkort der blev anvendt - ganske som forudset.Med Battery Eater kan vi måle batterilevetiden ved blandet brug.Med Go7800GTX 256MB blev tiden målt til: 1 time 46 minutter, mens den med X800 blev målt til: 1 time 16 minutter.

Altså en halv time mindre med et grafikkort der yder mindre - modsat af forventet. Såfremt programmet har regnet og testet rigtigt, så må man kunne konkludere at det bedst kan betale sig at vælge "det store grafikkort" - Go7800GTX - frem for X800. Man får altså mere ydelse og længere tid med batteriet.

For at det hele ikke kun skal ende i tal fra forskellige programmer, så blev der også testet Need For Speed Most Wanted.

Med alt sat på højest kvalitet og opløsning samt max i detaljer, så blev maskinen testet. Overhovedet ingen problemer i at køre spillet flydende. Med en skærm på 17" er det perfekt at spille på. Dog kan en widescreen gøre sådan at billedet virker "fladere" - dette er dog hurtigt noget man vender sig til.

En ting som mange gerne vil vide, er støjniveauet for blæseren. Dette er faktisk det eneste punkt hvis denne bærbare halter lidt. Ved alm. Brug uden noget krævende, er den meget støjsvag, og ikke til at høre, men når den begynder at blive belastet, siger støjniveauet også derefter. Ved hård 3D-grafik og krævende beregninger starter nærmest en lille hårtørrer - dette er meget svært at undgå når der sidder så kraftigt et grafikkort og CPU i.


Er man ude efter en bærbar der skal erstatte en stationær, samtidig være til at tage med på ferie eller andet, og skal man kunne spille andet end 7-kabele på den, ja så må dette siges at være en bærbar der klart står som det bedste valg af de mange andre der findes på markedet.

Ønsker man samme ydelse som en standard hjemmecomputer, så vil denne bærbar være utrolig støjsvag. Ønsker man en ydelse som en topklasse stationær, så får man også det - dog skal igen nævnes at blæseren vil være særdeles hørbar.

Selvom blæseren afgiver en del støj når computeren virkelig presses, så har jeg svært ved at se dette som noget negativt, da man jo har valgt en sådan kraftig bærbar for at spille spil - og skulle man have samme ydelse fra en stationær, så ville støjen være den samme, eller værre.

De 2GB ram er et stort plus, da vi bevæger og hen mod mere og mere krævende programmer der nærmest æder RAMne før vi har fået set os om. I dag vil flere af de nyeste spil kræve min. 1GB RAM for at køre ordentligt - og så er man sikret her med 2GB.

Vægten som vil falde i øjnene hos mange som noget negativt, vil jeg derimod se neutralt på, for vælger man en bærbar med 17" skærm og denne ekstreme ydelse, så er den beregnet på at man ikke slæber den med overalt i busser og tog - man kan sagtens, men hvis man synes at den vejer 1 kg for meget, eller fylder lidt rigeligt, så er det ikke denne bærbar man skal have fat i, men derimod en med 14.1" skærm og en vægt på 2.5 kg.

Kort sagt, vælger man denne bærbar, så er det mere minded på at bruge den som gaming-maskine, end det er på at slæbe den med i skole eller på arbejde. I så fald at man vil det, så fylder den lidt ekstra i tasken og vejer lidt mere - men det er jo en ting man har valgt sammen med ydelsen.
Prisen på de lidt over 18.000 kr. kan afskrække mange, men skal man ud og købe en stationær med samme ydelse, med skærm osv., så når man nemt deropad.

Sidste ting der lige skal nævnes, er at skærmen går ret stramt, og at man faktisk kan vippe hele computeren uden at få åbnet skærmen op - måske bliver den lidt løsere efter noget tids brug, og måske ikke, den er i hvert fald lige lidt for stram fra standard.

Bottomline er at denne bærbar går under kategorien "Ekstrem" - den er ikke mindre end det! Derfor bedømmes denne bærbar ikke ud fra vægt og størrelse, men derimod ud fra hvilken ydelse og hvilke muligheder den leverer i sin klasse.


    
- Ekstrem ydelse!
- Støjsvag ved normalt arbejde
- 2GB DDR-II RAM
- Grafikkort med dedikeret 256MB RAM
- 17" skærm med indbygget webcam
- Utrolig mange udgange, deriblandt DVI
- Smart panel foran

      

   


   
- Støjende blæser ved stor belastning
- Stor lader
- Skærm går lidt stramt ved åbning

      


SCORE 95
Clevo M570A nVidea GO 7800GTX bærbar computer Clevo M570A nVidea GO 7800GTX bærbar computer
95/ 10kommentarer
Der er ingen kommentarer til nyheden.

 

South Park - The Fractured But Whole

Ubisoft San Francisco har overgået sig selv, med deres nyeste udgivelse i South Park serien. Efter at have kø

Læs Mere

Blue Microphones Raspberry USB mikrofon

Dagens test er med udgangspunkt i Blue og deres nyeste mikrofon, Raspberry, der er noget så sjældent som en US

Læs Mere

Phanteks Evolv Shift - mini-ITX med højde!

Evovl Shift fra Phanteks er et mini-ITX kabinet der skiller sig ud med et anderledes design. Vi har testet det for at se o

Læs Mere

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Det er ikke kun tastaturer, mus og kabinetter der er udstyret med RGB lys længere. Creative er klar med deres Kratos

Læs Mere

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1070 Ti FTW ULTRA SILENT GAMING - Kan ydelse og stilhed forenes?

Anskaffelse af grafikkort, kan i mange tilfælde være besværligt at få i hus. En af årsagerne

Læs Mere

Cooler Master MasterCase MC500 Kabinet

En ny dag, et nyt kabinet fra Cooler Master - sådan har man næsten lyst til at sige. Cooler Master bliver ved

Læs Mere

Corsair Carbide 275R Kabinet

Ikke alle kabinetter behøver at være udstyret med LED blæsere og lir - dette mener Corsair i hvert fald

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

IBM gør klar til at præsentere verdens mindste computer

IBM er ved at være klar til at lancere, hvad vi godt kan tillade os at kalde for verdens mindste computer.
Læs Mere

Fortnite Battle Royale indtager rollen som stor iOS-succes

Fortnite Battle Royale er i disse dage et af de helt store samtaleemner i gaming-miljøet. Spillet er nu også b
Læs Mere

Spielberg bekræfter: Begynder at filme til ny Indiana Jones-film i 2019

Steven Spielberg har bekræftet det forventede. 2019 er året, hvor man vil begynde på at filme til den femte In
Læs Mere

Smartphone dræber 19-årig kvinde i Indien

Det er ikke ligefrem noget nyt at høre om smartphone-eksplosioner. Det er dog noget nyt, at sådanne eksplosion
Læs Mere

Verdens første 100TB SSD Nimbus Data ExaDrive DC100 annonceret

Man må ikke gå ned på udstyr som nørd, men prisen kan dog være en altafgørende influencer trods alt. Denne gan
Læs Mere

ASRock Phantom gaming grafikkort teaser spottet

Som opfølgning på seneste tids rygter omkring ASRock hopper ud som grafikkortsproducent, ser ud til at blive b
Læs Mere

Tweak News - Uge 11

Vi dækker sidste uges nyheder i et nyt afsnit af Tweak News
Læs Mere

PUBG Xbox One og Xbox One X performance analyse

Er du hoppet med på det super populære PlayerUnknown’s Battlegrounds eller i daglig tale PUBG, og tilmed har h
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.