TEST: Chaintech ZNF3-250 nForce3 250GB

editor picture
Hardware udlånt af: Chaintech.
Skrevet af Lasse Olfert den 5. Jul 2004. Testen er vist 10608 gange.
Flere tests i kategorien Bundkort


Del med dine venner

     Efter nVdias lancering af det nye nForce3 250GB chipsæt, har mange bundkort producenter meldt deres ankomst med forskellige bud på kraftige og relative billige produkter. Med dette chipsæt er nVidias endelig kommet med der hvor det er sjovt, nemlig i overclocking delen, så det nu er muligt at presse sin Athlon64 processor yderligere. Vi har denne gang fat i det nye ZNF3-250 bundkort fra Chaintech. Det er det første produkt vi har til test fra netop denne fabrikant, så det skal blive spændende at se om de er til noget.
  Traditionen tro lægger vi ud med lidt detaljerede specifikationer for dem som er interesserede, hvilket de fleste jo er ;)
  


· CPU: Socket 754 AMD Athlon 64
· Chipset: NVIDIA nForce3 250
· Memory: 3 DDR DIMM slots for single-channel   DDR400/DDR333/DDR266 SDRAM
· AGP slot: AGP 8x
· Expansion slots: (PCI/ACR/CNR): 5/0/0
· USB 2.0 ports: 6 (2 on the back panel)
· IEEE1394 ports: 3 (implemented via the VIA VT6306   controller)
· ATA-100/133: 2 ATA-100 channels
· Serial ATA-150: 4 Serial ATA-150 channels (Silicon Image   Sil3114 controller)
· IDE RAID support: RAID 0, 1, 0+1 provided by Silicon   Image Sil3114
· Integrated sound: PCI controller: VIA VT1720
· Integrated network: Gigabit LAN controller: Broadcom   BCM5788
· Additional features: Chaintech RadEX cooling system
  Chaintech Multimedia Riser expansion slot CBOX3 panel
· BIOS: Award BIOS v6.00PG
· Form-factor: ATX, 305mm x 244mm

 

 

  

Jeg må indrømme at jeg blev direkte chokeret da jeg modtog pakken med det nye bundkort. Ikke nok med at den var tung, ja var den også stor. Det er med god grund, da kassen til produktet er i en størrelse som vil åbne de flestes øjne. Målene på kassen er ca. 1,5 x så lang og 2x så tyk som en normal kasse, hvilket giver et klart signal om produktet..... nemlig masser af tilbehør, savle savle.
  


[Klik for stort billede]


Som alle bundkort nu har, har dette selvfølgelig også, nemlig en manual. Den er skrevet på en del forskellige sprog, og kvaliteten er skam fin nok, ikke ligefrem den nemmeste for brugeren som ikke kender til alt det her halløj, og det stilles meget markant op, at der er mange indforståede ting på forhånd.


[Klik for stort billede]

Driver/software cd er der selvfølgelig også med. De indholder selvfølge de nødvendige drivere til opsætning af chipsæt, raid, sata controller mm. Dertil får man tre programmer smidt i hovedet, nemlig:

Promagic 6.0 Deluxe (rekonstruer tabt data mm.)
Image it 3.0 (Backup og kloning)
Norton antivirus 2003 (Antivirus)

Det hele er pakket ind i et fint lille cover, som er en smule smart ;)


[Klik for stort billede]

Når vi nu har passeret alt det med papir og software, så kommer vi til den spændende del af tilbehørspakken, nemlig det hardware som følger med. Vi lægger ud med et bundt runde kabler, nemlig to stk. PATA IDE kabler samt et stk. Floppy kabel. De er alle i en skrigende orange farve, hvilket i min mening er lidt for ækel, men den kører jo i samme farve som på bundkortet.


[Klik for stort billede]

Dertil kommer et bund af SATA IDE kabler i samme orange farve. Et farvefuldt bagpanel samt nogle MOLEX/SATA POWER omformere er der skam også blevet plads til, hvilket er dejligt idet man evt. mangler SATA stik til en ny harddisk.


[Klik for stort billede]

Et dejligt tiltag er Chaintechs Cbox3 system, som er en 5,25" indsats hvor i der er USB2.0/firewire stik, eksterne lydstik, flashkort læser og temperatur display. Alt dette med et aftageligt panel, som man kan vælge imellem sort, hvis og grå, så det passer ens kabinet bedst.

Alt dette kræver tilslutning til bundkortet, hvilket forklarer det store virvar af kabler. Grundet dette system har dette bundkort dog ikke mulighed for at føre fx. firewire ud til et stik på et kabinet, da Chaintech har prioriteret dette system samt det medfølgende indstikskort højere.... absolut ingen god ide i mine øjne, jeg vil selv vælge hvor jeg vil have mine tilslutninger.


[Klik for stort billede]
  

Da det er begrænset hvad man finder af eksterne tilslutninger på bundkortet, har Chaintech leveret kortet med et PCI indstikskort, hvor på de sidste stik befinder sig. Der er tale om to ekstra Firewire, tre ekstra lydstik og et optisk, hvilket er en positiv overraskelse. Der er ikke meget halløj omkring kortet andet end det er en alternativ måde at få de manglende stik frem.


[Klik for stort billede]
  

En sjov lille ting her til sidst er et multiskrueværktøj, som har lige og skrue kærv i 4 forskellige størrelser, så mangler du skrutrækkere..... så har Chaintech redet din dag. De fire moduler kan sættes som man vil og tilsammen udgør de størrelsen af en alm. sprittusch.


[Klik for stort billede]
  


Selve bundkortet er udformet i normal stil, hvor den skrigende orange farve er tilføjet på enkelte af de forskellige stik. Chipsættets nordbro har fået et lille logo værn, som ikke har til andet formål end at se godt ud. Desværre har den også den effekt at give eventuelle køber ideen om at der er aktiv køling dvs. blæser på chippen, hvilket IKKE er tilfældet.

Den hurtige bruger ser straks at Chaintech også har produceret dette kort med deres RadEX køling, hvis funktion er at køle de forskellige mosfet transistore ned, hvilket vil resultere i større stabilitet. Denne ide er set før på deres bundkort, og er i stil med Abits OTES system, set på fx. IC7-MAX3 bundkortet.


[Klik for stort billede]
 

Et lille eksempel, som stammer fra producenten selv, illustreres herunder. Her ses hvordan varmen centreres omkring de forskellige enheder, men idet man lukker dem inde i en "vindtunnel" som fører varmen ud af kabinettet via en lille blæser, synes en markant forskel. Disse systemer er skam smarte nok, men nok mere et slagstrick end reel optimering i forhold til andre kort, som sagtens kan leve uden denne slags køling. Det skal dertil siges at grundet den lille blæser vil en lille pivelyd opstå, da de mange omdrejninger i minuttet skaber støj. Det er selvfølgelig muligt at pille blæseren fra, hvis man bliver træt af det.
  

Her har vi så hurtigt sat en Zalman CNPS7000-CU køler på for at vise afstanden mellem rammodulerne og køleren, og det må siges at være acceptabelt.
  


[Klik for stort billede]
  

Nordbroen har som sagt ikke aktiv køling hvilket er en dejlig ting, så man undgår kedelige lydfrekvenser, skabt af en lille blæser. I stedet ses den lille flade sorte profil som er placeret på nordbroen, gemt lidt væk af det blankpolerede Chaintech logo.
  


[Klik for stort billede]
  

Et kig på cpu soklen, som den ser ud standard. Mange større kølere udnytter dog de huller soklen er sat i for at kunne stabilsere den massive vægt. Dertil er man nødt til at afmontere soklen, hvilket i forhold til Intels Pentium4 system, er mange gange nemmere.

Pladsen omkring soklen er trang, grundet de forskellige kondensatorer og RadEX systemet.
 


[Klik for stort billede]
 

Nede i venstre hjørne finder man de fire SATA kanaler, som er placeret lige ved siden af bundkortets buzzer, som bruges i forbindelse med BIIP lyde.
 


[Klik for stort billede]
 

PCI soklerne er malet i den gennemgående orange farve, hvilket giver et specielt udseende, som absolut ville præge et farveorgie af et system i forbindelse med forskellige katoderør mm. AGP soklen er i sin sædvanlige brune og kedelige farve.
 


[Klik for stort billede]
  

Et nærmere kig på Chaintechs RadEX system, hvor det tydeligt ses hvordan de forskellige chips er indkapslet. Varmen transporteres ud via den lille blæser. Systemet er ikke så stort og klodset som det konkurrerende OTES system fra Abit, hvilket er positivt, men blæseren er fysisk mindre.
  


[Klik for stort billede]
 

Ja det ser jo ok ud.
 


[Klik for stort billede]
 

Bagenden af kortet viser straks at RadEX systemet har taget plads fra eventuelle firewire og USB stik, og det er jo en smagssag om det er positivt eller negativt. Er man imod RadEX så er det jo enormt trist at de forskellige stik nu har fået plads i Cbox3 systemet eller på indstikskortet. Den parallelle og de to serielle porte er dig stadig med.
  


[Klik for stort billede]
 

Et kig på ramsoklerne, som er i samme farve hvilket frit indikerer at systemet selvfølgelig er lavet til en socket 754 Athlon64 cpu, der kun understøtter single mode DDR ram.

PATA stik'ene og ATX stikket er fornuftigt placeret ligesom alle andre i kanten af boardet, hvilket gør det nemmere at placere ledninger på en diskret måde.
 


[Klik for stort billede]
 


Nok om selve kortet, dets udseende og tilbehør, vi skal se lidt nærmere på hvor stor ydelsen er. Vores test system er som følger:

Chaintech ZNF3-250 bundkort
AMD Athlon64 3200+ (Clawhammer 1MB cache)
2x256MB PC3700 Cosair DDR ram
Seagate SATA 7200.7 harddisk
Gigabyte Radeon 9800Pro grafikkort


Vi lægger ud med vores sædvanlige tests i bench programmet Sisoft Sandra 2004.

CPU Arithmetic benchmark


CPU Multimedia benchmark

  
Memory Bandwidth benchmark

  
Cache & memory benchmark

  
File system benchmark


Vi tager også lige en score med Futuremarks PCmark04.
 

Pcmark04


Alt i alt ser de forskellige scores fine ud. De er høje og efter al forventning.
 


Bundkortet skal selvfølgelig også vise hvad det kan når vi snakker overclocking. Med det nye chipsæt er det nu muligt at fastholde PCI/AGP bussen fast på dens normale hastighed hvilket gør at man opnår en højere hastighed. Desværre er det ikke muligt at vælge multiplier, men det kan tænkes at det rettes med en ny bios.

Vi opnåede en stabil hastighed på næsten 2,4GHz, dvs. 400MHz højere end standard, og det er er mere end de fleste kan præstere ved husbehov. På processoren havde vi monteret en Zalman CNPS700-CU køler, som kørte ved højeste hastighed.

Ved en spænding på 1,6V på CPU kernen, nåede vi en FSB hastighed på 238MHz hvilket resulterer i 2380MHz på kernen.
 


Vi tester lige en gang mere, men denne gang er det ved den maksimale opnåede hastighed.
 

CPU Arithmetic benchmark

  
CPU Multimedia benchmark

  
CPU memory benchmark

  
CPU Cache & memory benchmark

  
Pcmark04Det er med positive ord at jeg kan indlede konklusionen på det første board vi har testet fra Chaintech.

Der er ingen tvivl om at der er guf at hente for overclockeren som ønsker at presse sin A64 cpu til det ypperste. Idet man kan låse AGP/PCI frekvensen er det muligt at opnå et bedre resultat hvad overclock angår. Desværre er muligheden for at ændre multiplier ikke en realitet.

Der er masser af fede ting med til bundkortet, udvalget af kabler er stort, og Cbox3 systemet er nyttig ting, som de fleste kan bruge. Det er dejligt at blive overrasket af sådan noget som flash kort læser og skruetrækker system.

ZNF3-250 er et lækkert bundkort og enhver som vil noget med deres A64 cpu vil få glæde af det.


· Overclocker super godt.
· Stor tilbehørspakke.
· Passiv køling af nordbro.


· Ingen firewire tilslutninger til kabinet.
· RadEX blæser giver en kedelige høj frekvens lyd.
· Lidt irriterende farve på board og kabler.
· Ingen mulighed for at ændre multiplier.


SCORE 87
Chaintech ZNF3-250 nForce3 250GB Chaintech ZNF3-250 nForce3 250GB
87/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

OnePlus 6 - Glas og notch er det nye spejlblanke sorte hos OnePlus

OnePlus vokser i popularitet, og deres seneste OnePlus 6 er selvfølgelig lanceret med et håb om at fange inte

Læs Mere

MSI Immerse GH70 Headset

MSI som mest er kendt for deres bund og grafikkort, har sendt os et af deres nye og lidt anderledes produkter. Vi har modt

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt 550 Watt

Cooler Master udvider deres MasterWatt serie af strømforsyninger med modeller, som spænder fra 450-750 watt.

Læs Mere

Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad

Der var en gang hvor en musemåtte blot var en kedelig stof eller plastik ting, man havde liggende på sit skriv

Læs Mere

FitBit Charge 2 fitness tracker

Vi byder i dag på en test til de mere fitnessinteresserede brugere på vores side. Sig pænt goddag t

Læs Mere

Arozzi Mezzo V2 - Gaming Stol

Mange og lange timer foran computeren, kræver selvfølgeligt et godt sted at slå ballerne ned. Med

Læs Mere

Razer Panthera Arcade stick

Vi har igen Razer på besøg, i dag i en lidt mere extraordinær udgave, med deres Street Fighter special

Læs Mere

Enermax Revolution SFX 550 Watt Strømforsyning

Maksimal performance, i minimal indpakning. Dette kunne godt være salgsordene for PSU'en vi skal se på i denne

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Rochi Shion deler synopsis for Avengers 4

Hvad skulle vi dog gøre uden de sociale medier? Rochi Shion har via Twitter formået at give Marvel-fansene en
Læs Mere

Essential er sat til salg

Essential er et forholdsvis nyt foretagende fra Andy Rubin. Man er dog allerede nu ved at smide håndklædet i r
Læs Mere

EA har frigivet de foreløbige minimums systemkrav til Battlefield V

I første omgang handler det om minimumskravene til PC til det kommende Battlefield V, og hvad det tyder på, så
Læs Mere

MSI PRO 24X Series Ultra Slim All-in-One Desktop PC annonceret

MSI har i indeværende uge annonceret en ny all in one PC. MSI PRO 24X Series Ultra Slim All-in-One Desktop PC,
Læs Mere

Far Cry 5 Hours of Darkness, Vietnam DLC frigives 5 juni

Det super populære Far Cry 5 ikldes en ny DLC 5 juni 2018. Med navnet Hours of Darkness, Vietnam DLC, er der l
Læs Mere

Huawei finder display-partner til ny foldelig smartphone

BOE har fået æren af at fremstille det display, der skal påføres den nye foldelige smartphone fra Huawei.
Læs Mere

Apple indgår samarbejdsaftale med Volkswagen

Selvkørende biler er et af de nyere projekter, som Apple har kastet sig over. Nu er også Volkswagen blevet en
Læs Mere

Ubisoft gør Sam tilgængelig for alle

Digitale software assistenter, er the new shit hos flere og flere virksomheder, og naturligvis er de også at f
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.