Chaintech ZNF3-250 nForce3 250GB

Hardware udlånt af: Chaintech.
Skrevet af Lasse Olfert den 5. Jul 2004. Testen er vist 10356 gange.

Del med dine venner

     Efter nVdias lancering af det nye nForce3 250GB chipsæt, har mange bundkort producenter meldt deres ankomst med forskellige bud på kraftige og relative billige produkter. Med dette chipsæt er nVidias endelig kommet med der hvor det er sjovt, nemlig i overclocking delen, så det nu er muligt at presse sin Athlon64 processor yderligere. Vi har denne gang fat i det nye ZNF3-250 bundkort fra Chaintech. Det er det første produkt vi har til test fra netop denne fabrikant, så det skal blive spændende at se om de er til noget.
  Traditionen tro lægger vi ud med lidt detaljerede specifikationer for dem som er interesserede, hvilket de fleste jo er ;)
  


· CPU: Socket 754 AMD Athlon 64
· Chipset: NVIDIA nForce3 250
· Memory: 3 DDR DIMM slots for single-channel   DDR400/DDR333/DDR266 SDRAM
· AGP slot: AGP 8x
· Expansion slots: (PCI/ACR/CNR): 5/0/0
· USB 2.0 ports: 6 (2 on the back panel)
· IEEE1394 ports: 3 (implemented via the VIA VT6306   controller)
· ATA-100/133: 2 ATA-100 channels
· Serial ATA-150: 4 Serial ATA-150 channels (Silicon Image   Sil3114 controller)
· IDE RAID support: RAID 0, 1, 0+1 provided by Silicon   Image Sil3114
· Integrated sound: PCI controller: VIA VT1720
· Integrated network: Gigabit LAN controller: Broadcom   BCM5788
· Additional features: Chaintech RadEX cooling system
  Chaintech Multimedia Riser expansion slot CBOX3 panel
· BIOS: Award BIOS v6.00PG
· Form-factor: ATX, 305mm x 244mm

 

 

  

Jeg må indrømme at jeg blev direkte chokeret da jeg modtog pakken med det nye bundkort. Ikke nok med at den var tung, ja var den også stor. Det er med god grund, da kassen til produktet er i en størrelse som vil åbne de flestes øjne. Målene på kassen er ca. 1,5 x så lang og 2x så tyk som en normal kasse, hvilket giver et klart signal om produktet..... nemlig masser af tilbehør, savle savle.
  


[Klik for stort billede]


Som alle bundkort nu har, har dette selvfølgelig også, nemlig en manual. Den er skrevet på en del forskellige sprog, og kvaliteten er skam fin nok, ikke ligefrem den nemmeste for brugeren som ikke kender til alt det her halløj, og det stilles meget markant op, at der er mange indforståede ting på forhånd.


[Klik for stort billede]

Driver/software cd er der selvfølgelig også med. De indholder selvfølge de nødvendige drivere til opsætning af chipsæt, raid, sata controller mm. Dertil får man tre programmer smidt i hovedet, nemlig:

Promagic 6.0 Deluxe (rekonstruer tabt data mm.)
Image it 3.0 (Backup og kloning)
Norton antivirus 2003 (Antivirus)

Det hele er pakket ind i et fint lille cover, som er en smule smart ;)


[Klik for stort billede]

Når vi nu har passeret alt det med papir og software, så kommer vi til den spændende del af tilbehørspakken, nemlig det hardware som følger med. Vi lægger ud med et bundt runde kabler, nemlig to stk. PATA IDE kabler samt et stk. Floppy kabel. De er alle i en skrigende orange farve, hvilket i min mening er lidt for ækel, men den kører jo i samme farve som på bundkortet.


[Klik for stort billede]

Dertil kommer et bund af SATA IDE kabler i samme orange farve. Et farvefuldt bagpanel samt nogle MOLEX/SATA POWER omformere er der skam også blevet plads til, hvilket er dejligt idet man evt. mangler SATA stik til en ny harddisk.


[Klik for stort billede]

Et dejligt tiltag er Chaintechs Cbox3 system, som er en 5,25" indsats hvor i der er USB2.0/firewire stik, eksterne lydstik, flashkort læser og temperatur display. Alt dette med et aftageligt panel, som man kan vælge imellem sort, hvis og grå, så det passer ens kabinet bedst.

Alt dette kræver tilslutning til bundkortet, hvilket forklarer det store virvar af kabler. Grundet dette system har dette bundkort dog ikke mulighed for at føre fx. firewire ud til et stik på et kabinet, da Chaintech har prioriteret dette system samt det medfølgende indstikskort højere.... absolut ingen god ide i mine øjne, jeg vil selv vælge hvor jeg vil have mine tilslutninger.


[Klik for stort billede]
  

Da det er begrænset hvad man finder af eksterne tilslutninger på bundkortet, har Chaintech leveret kortet med et PCI indstikskort, hvor på de sidste stik befinder sig. Der er tale om to ekstra Firewire, tre ekstra lydstik og et optisk, hvilket er en positiv overraskelse. Der er ikke meget halløj omkring kortet andet end det er en alternativ måde at få de manglende stik frem.


[Klik for stort billede]
  

En sjov lille ting her til sidst er et multiskrueværktøj, som har lige og skrue kærv i 4 forskellige størrelser, så mangler du skrutrækkere..... så har Chaintech redet din dag. De fire moduler kan sættes som man vil og tilsammen udgør de størrelsen af en alm. sprittusch.


[Klik for stort billede]
  


Selve bundkortet er udformet i normal stil, hvor den skrigende orange farve er tilføjet på enkelte af de forskellige stik. Chipsættets nordbro har fået et lille logo værn, som ikke har til andet formål end at se godt ud. Desværre har den også den effekt at give eventuelle køber ideen om at der er aktiv køling dvs. blæser på chippen, hvilket IKKE er tilfældet.

Den hurtige bruger ser straks at Chaintech også har produceret dette kort med deres RadEX køling, hvis funktion er at køle de forskellige mosfet transistore ned, hvilket vil resultere i større stabilitet. Denne ide er set før på deres bundkort, og er i stil med Abits OTES system, set på fx. IC7-MAX3 bundkortet.


[Klik for stort billede]
 

Et lille eksempel, som stammer fra producenten selv, illustreres herunder. Her ses hvordan varmen centreres omkring de forskellige enheder, men idet man lukker dem inde i en "vindtunnel" som fører varmen ud af kabinettet via en lille blæser, synes en markant forskel. Disse systemer er skam smarte nok, men nok mere et slagstrick end reel optimering i forhold til andre kort, som sagtens kan leve uden denne slags køling. Det skal dertil siges at grundet den lille blæser vil en lille pivelyd opstå, da de mange omdrejninger i minuttet skaber støj. Det er selvfølgelig muligt at pille blæseren fra, hvis man bliver træt af det.
  

Her har vi så hurtigt sat en Zalman CNPS7000-CU køler på for at vise afstanden mellem rammodulerne og køleren, og det må siges at være acceptabelt.
  


[Klik for stort billede]
  

Nordbroen har som sagt ikke aktiv køling hvilket er en dejlig ting, så man undgår kedelige lydfrekvenser, skabt af en lille blæser. I stedet ses den lille flade sorte profil som er placeret på nordbroen, gemt lidt væk af det blankpolerede Chaintech logo.
  


[Klik for stort billede]
  

Et kig på cpu soklen, som den ser ud standard. Mange større kølere udnytter dog de huller soklen er sat i for at kunne stabilsere den massive vægt. Dertil er man nødt til at afmontere soklen, hvilket i forhold til Intels Pentium4 system, er mange gange nemmere.

Pladsen omkring soklen er trang, grundet de forskellige kondensatorer og RadEX systemet.
 


[Klik for stort billede]
 

Nede i venstre hjørne finder man de fire SATA kanaler, som er placeret lige ved siden af bundkortets buzzer, som bruges i forbindelse med BIIP lyde.
 


[Klik for stort billede]
 

PCI soklerne er malet i den gennemgående orange farve, hvilket giver et specielt udseende, som absolut ville præge et farveorgie af et system i forbindelse med forskellige katoderør mm. AGP soklen er i sin sædvanlige brune og kedelige farve.
 


[Klik for stort billede]
  

Et nærmere kig på Chaintechs RadEX system, hvor det tydeligt ses hvordan de forskellige chips er indkapslet. Varmen transporteres ud via den lille blæser. Systemet er ikke så stort og klodset som det konkurrerende OTES system fra Abit, hvilket er positivt, men blæseren er fysisk mindre.
  


[Klik for stort billede]
 

Ja det ser jo ok ud.
 


[Klik for stort billede]
 

Bagenden af kortet viser straks at RadEX systemet har taget plads fra eventuelle firewire og USB stik, og det er jo en smagssag om det er positivt eller negativt. Er man imod RadEX så er det jo enormt trist at de forskellige stik nu har fået plads i Cbox3 systemet eller på indstikskortet. Den parallelle og de to serielle porte er dig stadig med.
  


[Klik for stort billede]
 

Et kig på ramsoklerne, som er i samme farve hvilket frit indikerer at systemet selvfølgelig er lavet til en socket 754 Athlon64 cpu, der kun understøtter single mode DDR ram.

PATA stik'ene og ATX stikket er fornuftigt placeret ligesom alle andre i kanten af boardet, hvilket gør det nemmere at placere ledninger på en diskret måde.
 


[Klik for stort billede]
 


Nok om selve kortet, dets udseende og tilbehør, vi skal se lidt nærmere på hvor stor ydelsen er. Vores test system er som følger:

Chaintech ZNF3-250 bundkort
AMD Athlon64 3200+ (Clawhammer 1MB cache)
2x256MB PC3700 Cosair DDR ram
Seagate SATA 7200.7 harddisk
Gigabyte Radeon 9800Pro grafikkort


Vi lægger ud med vores sædvanlige tests i bench programmet Sisoft Sandra 2004.

CPU Arithmetic benchmark


CPU Multimedia benchmark

  
Memory Bandwidth benchmark

  
Cache & memory benchmark

  
File system benchmark


Vi tager også lige en score med Futuremarks PCmark04.
 

Pcmark04


Alt i alt ser de forskellige scores fine ud. De er høje og efter al forventning.
 


Bundkortet skal selvfølgelig også vise hvad det kan når vi snakker overclocking. Med det nye chipsæt er det nu muligt at fastholde PCI/AGP bussen fast på dens normale hastighed hvilket gør at man opnår en højere hastighed. Desværre er det ikke muligt at vælge multiplier, men det kan tænkes at det rettes med en ny bios.

Vi opnåede en stabil hastighed på næsten 2,4GHz, dvs. 400MHz højere end standard, og det er er mere end de fleste kan præstere ved husbehov. På processoren havde vi monteret en Zalman CNPS700-CU køler, som kørte ved højeste hastighed.

Ved en spænding på 1,6V på CPU kernen, nåede vi en FSB hastighed på 238MHz hvilket resulterer i 2380MHz på kernen.
 


Vi tester lige en gang mere, men denne gang er det ved den maksimale opnåede hastighed.
 

CPU Arithmetic benchmark

  
CPU Multimedia benchmark

  
CPU memory benchmark

  
CPU Cache & memory benchmark

  
Pcmark04Det er med positive ord at jeg kan indlede konklusionen på det første board vi har testet fra Chaintech.

Der er ingen tvivl om at der er guf at hente for overclockeren som ønsker at presse sin A64 cpu til det ypperste. Idet man kan låse AGP/PCI frekvensen er det muligt at opnå et bedre resultat hvad overclock angår. Desværre er muligheden for at ændre multiplier ikke en realitet.

Der er masser af fede ting med til bundkortet, udvalget af kabler er stort, og Cbox3 systemet er nyttig ting, som de fleste kan bruge. Det er dejligt at blive overrasket af sådan noget som flash kort læser og skruetrækker system.

ZNF3-250 er et lækkert bundkort og enhver som vil noget med deres A64 cpu vil få glæde af det.


· Overclocker super godt.
· Stor tilbehørspakke.
· Passiv køling af nordbro.


· Ingen firewire tilslutninger til kabinet.
· RadEX blæser giver en kedelige høj frekvens lyd.
· Lidt irriterende farve på board og kabler.
· Ingen mulighed for at ændre multiplier.


SCORE 87


Ny bedømmelse per 5. september 2013.

 

 

1-3: Det er noget skidt
Her er der tale om produkter der ikke rigtigt lever op til hvad de lover. Dvs. produkter der ikke fungerer helt efter hensigten, eller produkter med graverende fejl der vil gøre at disse ikke kan anbefales.

 

4-6: Det fungerer egentligt helt godt, men der er nogle mangler
Disse karakterer gives til produkter der virker som de skal uden på nogen måde at imponere synderligt. Her er der plads til lidt fejl og mangler. Mængden af disse er bestemmende for placeringen i denne kategori.

 

7-9: Et godt gennemtænkt produkt med få "udfald"
Karaktererne fra 7-9 gives for et produkt der er rigtigt godt gennemtænkt og performer godt sammenlignet med lignende produkter. Det er i denne karaktergruppe tilladt af have enkelte udfald – dvs. enkelte småfejl som det er til at leve med. Antallet og tyngden af disse vil være medbestemmende for placeringen i denne kategori.

 

10: Et perfekt produkt
Denne karakter gives til et produkt der leverer ud over hvad der kan forventes i dens klasse. Det være sig i form af mange ekstra funktioner, exceptionel performance og lignende. Ved denne karakter må der ikke være nogen ”huller” – dvs. der må ikke være nogen mangler.

Indholdsfortegnelse:

Chaintech ZNF3-250 nForce3 250GB


0 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Luxa2 E-One Headset Stand

Luxa2 er ikke et nyt ansigt på redaktionen, og alligevel skal vi i dag stifte bekendtskab med et nyt produkt derfra.

Læs Mere

Akasa TXL Musemåtte

Musemåtten er ofte en overset del af tilbehøret når man gamer. Det laver vi om på i dag med en te

Læs Mere

Diktafon - Philips DVT8010

Vi skal i dag prøve os frem med noget helt nyt på tweak.dk. Vi skal se på en diktafon fra Philips, med

Læs Mere

YouTube: Cooler Master headset MasterPulse Over-ear

Vi har varmet ørene op, og tager et kig på et headset fra Cooler Master, når vi ligger øre

Læs Mere

ASUS ZenPad 3S 10 Z500

Vi har i dag en spændende ny test klar til Jer, af den nye ASUS ZenPad 3S 10 Z500. Det er en smuk 9,7” tablet,

Læs Mere

QNAP TVS-682T 6-Bay Thunderbolt NAS

QNAP er tilbage på redaktionen med noget af et monster fra deres NAS segment. Vi har ne

Læs Mere

Plantronics BackBeat Sense hovedtelefon

Hvis du også er træt af ledninger, når du lytter til musik fra din telefon, så kunne det vær

Læs Mere

PlayStation VR (PS VR) og launchtitler

For knap en uges tid siden udkom det længe ventede PlayStation VR PlayStation VR (PS VR) headset til Play

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

AMD Zen matcher Intel

Der er kommet flere rygter angående AMD Zen. Allerede nu ser det lovende ud med den nye serie fra AMD. Hvis vi
Læs Mere

ASUS kommer med G701VI gaming bærbar

Hvis man vil have en bærbar som byder på en masse kræfter. Så er det måske ASUS du skal kigge imod. De lancere
Læs Mere

The division Patch 1.4 skal gøre spillet bedre

En ny patch til The Division er blevet testet og fylder 3,7GB. Den skal være med til at rette en masse fejl og
Læs Mere

Skyrim Special Edition kan nu forudinstalleres

Hvis du har Skyrim på dit steam, skal du måske lige kigge en ekstra gang. Det er nemlig nu muligt at forudinst
Læs Mere

Huawei Mate 9 tager kampen op med de store konkurrenter

Huawei Mate 9 tager kampen op med de store konkurrenter, men alt tyder på prisen bliver producentens værste ko
Læs Mere

Facebook Messenger får ny service

For at gøre det nemmere at betale, har Facebook tænkt sig at tilføje PayPal til Messenger. Det skal gøre det n
Læs Mere

Battlefield 1 oplever stor succes

EA har åbenbart gjort noget rigtigt, med deres nyeste skud på stammen BF1. Spillet har nemlig solgt mere i før
Læs Mere

Xiaomi Mi Mix er den smukkeste smartphone i 2016

Xiaomi Mi Mix er den smukkeste smartphone i 2016, hvis det står til producenten og flere medier, og vores reda
Læs Mere
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.