TEST: Buffalo TeraStation 4400 NAS

editor picture
Hardware udlånt af: Buffalo.
Skrevet af Michael Hermansen den 5. Jul 2014. Testen er vist 4465 gange.
Flere tests i kategorien NAS


Del med dine venner

     


Buffalo er velkendt på IT markedet med deres mange indspark i den store verden af lagermuligheder og netværksbaseret hardware. I dag skal vi se på et medlem fra deres sidstnævnte gruppe, nemlig deres TeraStation 4400 NAS server, som er en superlækker 4-bays NAS, der understøtter op mod 16 TB lagerplads, et utal af lækre features som for eksempel DLNA, MySQL og iTunes server. Serveren her er segmenteret til mindre virksomheder, og den er derfor en af Buffalos såkaldt Business-NAS. Men derfor skal det bestemt være sagt, at søger man en ny NAS server, og vil man smide lidt ekstra penge efter det, så er TS4400 absolut mere end godkendt til formålet.

 

 

I kan finde den dagaktuelle pris på Buffalo TeraStation TS4400D ved at klikke på EDBPriser banneret herunder.

 

 

 

 

Tweak.dk takker Western Digital for at sende os to styk 2.5" WD RED og to styk 3.5" WD RED diske til vores NAS reviews.

 

 

 

Inden vi går i gang, skal I som altid præsenteres for en hurtig oversigt:

 • Linuxbaseret
 • 4-bays
 • Business-NAS
 • Dual Gigabit NIC
 • Brugervenligt web interface
 • Lækkert design
 • ATOM processor
 • Diske medfølger ikke

Nu er vi så småt ved at være klar til at komme i gang, men inden vi kommer så vidt, skal vi også lige have kigget lidt på serverens specifikationer og features, så det kommer vi til nu.

 

 

TS4400D er altså fyldt op med den fedeste hardware til netop en NAS server. Med sin 1,86 GHz Dual-Core ATOM CPU og 2 GB DDR3 ram er den altså klar til at varetage virksomhedens følsomme data.

 

 

Funktionerne i TS4400D kan næsten siges at være utallige, hvilket selvfølgelig i den sidste ende ikke er rigtigt. Men det, som jeg gerne vil frem til er, at man får rigtig mange features med denne NAS. Selvom Buffalo antyder, at TS4400D er en Business-NAS, vil jeg mene, at den bestemt også henvender sig til private hjem, da den har funktioner som DLNA- og iTunes server.

 

Med specifikationer og features gennemgået er jeg nu med bedste velbehag klar til at præsentere jer for det, som det hele handler om. Nemlig Buffalo TeraStation TS4400D. Selve indpakningen har jeg valgt at springe over, da der er tale om en helt neutral og brun papkasse. For god ordens skyld kan jeg fortælle, at serveren var pakket ind i en skumpose med en papform omkring, så den var i absolut sikkerhed under transporten.

 

Kassens indhold:

 • Buffalo TeraStation TS4400D
 • EU- og UK strømstik
 • To styk RJ-45 ethernet kabler
 • Nøgle til frontlåge
 • USB nøgle til installation af firmware
 • Software DVD

 

Her ser I serveren i al sin pragt, og jeg synes virkeligt, at den er lækker. Man ser tydeligt, at den er skabt til virksomheder med sit neutrale sorte look, der kun er brudt af en rød horisontal stribe på disklågen. Lågen er fyldt med lufthuller, hvor der på indersiden er sat et luftfilter op til at blokere for støv. Nederst er der låsen til disklågen.

 

 

I toppen af fronten finder vi LED displayet samt diverse switches, som jeg lige vil gennemgå med jer. Yderst til venstre finder vi en power switch. Til højre for displayet gemmer der sig en Display switch, som skal bruges til at skifte visningerne i displayet, mens Function switchen bruges til at åbne On-Screen menuen. Herinde skal Display knappen bruges til at skifte mellem menupunkter, mens Function bruges til at åbne en undermenu/vælge en funktion.

 

 

Med frontlågen åben kommer de fire drivebays pludselig til skue. Til højre for de enkelte bays er der monteret en lille LED pære, der lyser/blinker grøn ved aktivitet på diskene. Med lågen lukket kan det imidlertidigt ikke ses, men dør en disk, skifter farven til rød, og man kan derfor hurtigt, især med Buffalos hot-swap mulighed, skifte disken ud og inkludere den i sit system igen.

 

 

Ved at trække ud i armene på de forskellige drivebays, åbnes låsen og man vil derefter kunne trække dem ud og installere/skifte en HDD.

 

 

Ved siden af drivebay 4 er der endvidere monteret en VGA connector, der kan bruges til at tilslutte en computerskærm, hvis man får brug for at komme ind i Linuxsystemets terminal.

 

 

Vi takker endnu engang Western Digital for vores WD RED diske, der gør disse reviews mulige.

 

 

Sådan ser det altså ud, når en disk er monteret i et drivebay. Diskene monteres med de fire skruer, som I kan se på nederste billede, hvorefter drivebay'et slides tilbage i NAS serveren.

 

 

Bagsiden gemmer ikke på så meget, hvilket den overhovedet heller ikke skal. Nederst til højre sidder der en blæser, som skal varetage kølingen af systemets heatsinks. Til venstre for denne sidder hele I/O panelet, og øverst til højre er strømforsyningen monteret.

 

 

Med et par skruer pillet ud, kan jeg også lige vise jer blæseren, som med mange og brede blade er lavet til at skabe et stort airflow, hvilket der også skal til for at køle hele systemet ned.

 

 

Vi kommer heller ikke udenom at skulle gennemgå I/O panelet, og fra oven byder det på:

 • BOOT switch - Man kan boote fra USB, når firmware skal installeres
 • UPS connector
 • To styk USB3.0 connectors
 • To styk USB2.0 connectors
 • To styk RJ-45 Ethernet connectors

 

Med i pakken fulgte der en USB-reader til MicroSD kort og et MicroSD kort med, hvorpå firmware til TS4400D og en installer var klar til brug.

 

Dermed kan installationen gennemføres nemt og hurtigt ved at sætte kortet i læseren og anbringe dette i en USB2.0 port. Derefter ændres BOOT switchen fra HDD til USB, og serveren startes op. Derved vil NAS serveren genkende firmware pakken og begynde at kopiere filerne over på HDD1. Når dette er gjort, vil den automatisk skrive dataen ind i systemet og bede brugeren om at ændre BOOT switchen igen, inden serveren genstartes.

 

Hele installationen tog vel cirka 10 minutter, og den krævede ikke meget indblanding fra min side af, så det kan nærmest ikke blive nemmere. På næste side vil jeg gennemgå opsætningen samt WebUI med jer. Så læs endelig med lidt endnu, hvis jeg stadig har jeres interesse.


Næste side >>14 kommentarer
iggibuh . 7. Jul 14, 22:23
er jeg ene om at synes at skulle boote en NAS op via usb virker noget old school ?`Tweak.dk

ja altså produktet er sikkert fint nok men synes det er lidt fail på det punkt hehe
Mario . 8. Jul 14, 06:16
Det er vel kun ved 1. opstart, at den skulle bootes op fra USB? (For at installere OS?)
MichaelH . 8. Jul 14, 06:45
Præcis, Mads. Deres OS til Terastation 4400 ligger på USB nøglen, og eftersom der ikke medfølger diske, og en NAS server ikke har DVD drev, så har Buffalo tænkt forud og lagt et microSD kort med installationspakken og en USB-microSD kortlæser i æsken, så man ikke skal ind og downloade et OS fra deres hjemmeside.

Så faktisk vil jeg mene, at det er alt andet end en fail fra deres side, iggibuh.
iggibuh . 8. Jul 14, 10:34
Så lad mig formulerer det på en anden måde

Har haft Qnap - Asustor og nu 2 Synology.. de kan alle finde ud af at lade det være en naturlig del af opsætningen det indgår i at opsætningsguiden stort set automatisk henter styresystemet og man ikke bliver bedt om at skulle rode med hverken usb nøgle eller klik indstilning for at klargøre sin NAS..altså simplicity. selvom Buffalo modellen er en erhversmodel (som min Synology DS713+) også er så forstår jeg ikke behovet for at gøre tilføje link i kæden som de fleste andre kan finde ud af at undlade.

Så synes jeg det er at gå baglæns i udviklingen at skulle boote fra USB. lidt som hvis alle NAS serverer idag skulle bootes fra USB og der så var en der skildte sig ud som skulle bootes fra ekstern 1.44drev.

Hvis i forstår ? Tweak.dk

Ja det er kun første gang man skal gøre det og så ellers hvis man kommer ud for at skulle boote en anden gang nu ikke det jeg pointerede Tweak.dk

Ps. kan uddybe den lidt. lets pretend...fremfor alle andre NAS serverer kan finde ud af at hente det online og ens Buffalo usb nøgle går istykker så skal man ud og rode med først at finde et nyt, så hente det fra nettet, installere på kortet igen FØR man kan installerer OS på sin Buffallo........

= hvad jeg mener med fail Tweak.dk
MichaelH . 8. Jul 14, 11:44
Jeg forstår udmærket godt, hvor du vil hen med det. Men det er stadig imo en fin feature, så jeg ser intet dårligt ved det. Det er jo lige så meget en smagssag. Synologys find.synology.com løsning er stadig til dato den letteste løsning, jeg nogensinde har prøvet. Det bliver ikke nemmere. Det giver jeg dig ret i.
iggibuh . 8. Jul 14, 15:49
Ja du må lige undskylde mig Michael men kan altså slet ikke se hvad der er en fin feature ved det du må mægtig gerne forklare mig det i forhold til noget det som allerede findes på markedet ? Tweak.dk

Hvad er det den feature tilbyder i forhold til det andet just saying

Se det i lyset af det sikkert er det senest nye firmware de har lagt på kortet..når nu den næste firmware kommer er det så en "fin feature" man ALLIGEVEL skal på nettet for at downloade den på sin PC, overføre fra PC til kortet, unmounte USB fra windows, sætte kortet i adapteren, klikke på knappen bagtil, boote fra USB, og så først DER kunne opdaterer firmware fremfor.

Tryk på opdater firmware og NAS'en henter det selv ned og booter...5-10 minutter senere voila uden at skulle fumle rundt med alle mulige ting Tweak.dk

Proceduren er fælles for Asustor Qnap og Synology imellem. under opsætning kan man vælge enten selv at hente OS filen eller lade NAS'en selv om det derfor jeg synes det ikke er en fin feature at Buffallo er gået i den modsatte retning nemlig et skridt baglæns. Evolutions eller teknisk smart er det vel ikke hvis man sammenligner med nogle af de absolut førende på markedet var blot det jeg konkret ville frem til og står man i en situation hvor USB nøgle, adapter eller knappen bagtil skulle svigte, hvad fysiske ting sagtens kan gøre, så er det bemærkelsesværdigt IMO at det er blevet valgt for alt andet taler for at gøre som de andre.

Hvis det bare er for at skilde sig ud, jamen så har Buffalo da klaret opgaven til UG men ellers så er det på ingen måde praktisk, fremtidsikret eller en nem måde at installere sit OS tværtimod.

Mener for såvidt at selv budget løsninger som Netgear er istand til at hente fra nettet Tweak.dk
KeyzerSoze . 8. Jul 14, 16:16
[i]unmounte USB fra windows, sætte kortet i adapteren, klikke på knappen bagtil, boote fra USB, og så først DER kunne opdaterer firmware fremfor.[/i]

Medmindre du ingen arme er født med, så tager vel vel rundt regnet 20sek.
Et alternativt setup, men kan ikke se det som et problem.
iggibuh . 8. Jul 14, 16:39
[quote='KeyzerSoze','index.php?page=­Thread&postID=1465103#post1465103'][i]unmounte USB fra windows, sætte kortet i adapteren, klikke på knappen bagtil, boote fra USB, og så først DER kunne opdaterer firmware fremfor.[/i]

Medmindre du ingen arme er født med, så tager vel vel rundt regnet 20sek.
Et alternativt setup, men kan ikke se det som et problem.[/quote]Hvis du endelig vil citerer kan du så ikke gøre det samlet udfra nogle af de ganske fine eksempler jeg har givet.

Herunder.....1 Hukommelseskort der kan gå i stykker 2. adapter der kan gå i stykker 3 USB bootknap der kan gå i stykker.

fremfor det klares automatisk når NAS'en alligevel tilsluttes internettet.


Medmindre man er født uden hoved burde man forlængst kunne drage den konklusion det ikke er praktisk I FORHOLD til stort set alt andet hvad ang NAS på markedet.

Fatter ikke hvorfor i gider være så nævenyttige omkring det når det bliver skåret ud men ærlig talt så slipper i for at jeg kommenterer yderligere for det er sq blinde øjne det møder. (de 2 gange jeg har været inde og påpege fejl" ja fejl Tweak.dk

farvel og tak og så ellers god fornøjelse med at smide den ene anmeldes ud efter den andet nok så hullet når nu i alligevel ikke er modtagelige for at få af vide når noget er smuttet fra jer som ellers er en menneskelig ting såvel som at kunne indrømme det Tweak.dk
KeyzerSoze . 8. Jul 14, 17:18
Sikke dog et humør. Du kan da ikke forvente ikke at få response på dine kommentarer.

Endnu et citat:

[i]Herunder.....1 Hukommelseskort der kan gå i stykker 2. adapter der kan gå i stykker 3 USB bootknap der kan gå i stykker.[/i]

Hvorfor pokker skulle det gå i stykker såvel hukommelseskort, adapter, eller bootknap. Du griber, IMO, efter halmstrå. Jeg har på intet tidspunkt skrevet, at det er en "smart løsning", men derimod skrevet "alternativt setup" som jeg dog på ingenmåde kan se som ulempe.

Du kalder os tilmed nævenyttige, hvilket ikke har nogen relevans for testen, eller kommentarene. Samt du skriver vi smider den ene test efter den anden ud, som er hullet. Jeg kan ikke se der er "sluppet noget fra os" og dine kommentarer er mere end velkommen, men hvorfor skal jeg holde med dig, når jeg ikke er enig i dine betragtninger.

Træk nu vejret, og før en alm. dialog uden at vrænge på næsen af vi ikke er af samme holdning som du. Tweak.dk
MichaelH . 8. Jul 14, 17:45
Sig mig lige engang...
"Hvis man ikke er født uden hoved, burde man for længst kunne konkludere..." Hvad bilder du dig egentlig ind? Få dog en mening med livet udover at jagte småting i vores review, som du er uenig i. Der er nemlig ikke tale om fejl. Blot ting, du ikke er enig med os i. At du så forventer, at vi bare hopper på din galej og giver dig ret er jo helt hen i vejret.

Fatter ikke at du gider bitche så meget over, at du ikke bare får ret. Og fatter heller ikke, at du fortsætter med at være så nævenyttig selv? Din mening bliver skåret ud, ja, men du har derfor ikke absolut ret. Jesus, altså.

Du er tydeligvis ikke alene om tale for døve ører. Farvel og tak til dig også. Kommer ikke til at savne din nedladende og ligegyldige holdning om, at du ved bedre end alle andre.
iggibuh . 8. Jul 14, 17:56
[quote='MichaelH',index.php?page=Thread&p­ostID=1465110#post1465110]Sig mig lige engang...
"Hvis man ikke er født uden hoved, burde man for længst kunne konkludere..." Hvad bilder du dig egentlig ind? Få dog en mening med livet udover at jagte småting i vores review, som du er uenig i. Der er nemlig ikke tale om fejl. Blot ting, du ikke er enig med os i. At du så forventer, at vi bare hopper på din galej og giver dig ret er jo helt hen i vejret.

Fatter ikke at du gider bitche så meget over, at du ikke bare får ret. Og fatter heller ikke, at du fortsætter med at være så nævenyttig selv? Din mening bliver skåret ud, ja, men du har derfor ikke absolut ret. Jesus, altså.

Du er tydeligvis ikke alene om tale for døve ører. Farvel og tak til dig også. Kommer ikke til at savne din nedladende og ligegyldige holdning om, at du ved bedre end alle andre.[/quote]Altså Michael få nu lige lidt erfaring med de ting du anmelder først og vær så bare åben for input der Kan tale imod dine indledende fornemmer og så er jeg glad for at få bekræftet at forklare dig ting og hvordan det hænger sammen blot bliver betragtet som bitcheri selvom det blot er tale om facts...kald det bare bitcheri hvis du ikke kender til facts omkring de ting du anmelder.. f.eks at en HTPC der med en CPU temp på 70 bare ved at afvikle youtube vidoer altså ikke er særlig godt Tweak.dk blot et eksempel gider ikke at komme med yderligere for forventer ikke de synker ind alligevel....så meget for at være modtagelig for feedback hva LOL

Første gang jeg kommenterede en anmeldelse var det tilfældigvis din om Asus Vivo som blev rost til skyerne og tydelig viste du ikke aner noget om HTPC markedet for du gav den alt for rosende ord med på vejen set i lyset af hvad der realt er på markedet.

Fair nok du fik rettet lidt på scoren efter tingene blev forklaret men ikke før keysersoze var inde og gå efter mig der fremfor efter bolden og da jeg så penslede det ud for ham forsvandt han som dug fra himlen.

Anyways det samme gør sig gældende med Buffalo som også bliver rost til skyerne selvom den skal boote fra forældet teknologi og som anses som fin feature.

Du er i ny i branchen og har fået foden indenfor som anmelder god fornøjelse med det men vil varmt anbefale dig at sætte dig lidt mere ind i de ting du tester..altså dvs at kigge på hvad der OGSÅ findes på markedet før du er bruger 10 minutter på at grifle en anmeldelse sammen.

Jeg takker så for de gode ord med på vejen om hvad du mener at vide om mit liv (av ja den sved virkelig den du kom med)... lader til jeg ramte et ømt punkt på dig, tak for grinet Tweak.dk

Over and out
KeyzerSoze . 8. Jul 14, 18:07
Nu stopper festen!
Der er ingen grund til at blive personlig, som du er gennem flere af dine indlæg samt flere af dine nedladende kommentarer.

Fremover sletter dette, og fortsætter det, så fjerner jeg muligeden for du kan kommentere. Der skal være plads til uenighed, men det skal SAT** komme på en saglige måde, hvor der er plads til uenighed, og det faktum man ikke behøver være enig i alt.

Lad dette være en venlig reminder til fremtidige kommentarer.
iggi1976 . 8. Jul 14, 18:15
[color=#ff0000]Jeg skrev du skulle stoppe[/color]
MichaelH . 8. Jul 14, 18:16
Edit
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Arozzi Mezzo V2 - Gaming Stol

Mange og lange timer foran computeren, kræver selvfølgeligt et godt sted at slå ballerne ned. Med

Læs Mere

Razer Panthera Arcade stick

Vi har igen Razer på besøg, i dag i en lidt mere extraordinær udgave, med deres Street Fighter special

Læs Mere

Enermax Revolution SFX 550 Watt Strømforsyning

Maksimal performance, i minimal indpakning. Dette kunne godt være salgsordene for PSU'en vi skal se på i denne

Læs Mere

AMD Ryzen 2 - 2700X, 2700, 2600X og 2600 Gaming benchmarks

Det er efterhånden noget tid siden vi blev præsenteret for AMD Ryzen 2 familien. I første udspil modtog

Læs Mere

Logitech G840 Musemåtte

I denne test skal vi hílse på et sandt monster af en musemåtte. G840 fra Logitech måler hele 40 x

Læs Mere

Enermax Platimax D.F. 750 Watt Strømforsyning

Platimax D.F. 750 Watt er en strømforsyning i den høje ende af skalaen. 80 Plus Platinium certificering, l&a

Læs Mere

Razer Kiyo streamingkamera

Dagens test er Razers nyeste streamingkamera, Kiyo, som bliver markedsført osm en del af deres nye pakke til stream

Læs Mere

Sennheiser HD 25 Plus

Sennheiser behøver ikke den store præsentation. Producenten er godt repræsenteret indenfor lyd i n&aeli

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA GeForce GTX 1180 lanceres 15 juni

I første omgang skulle vi vanen tro for deres Founders Edition versioner at se først, og det spænde stik i NVI
Læs Mere

Her er 24 minutters H1Z1 Battle Royale PS4 gameplay

Hvis du troede H1Z1 var på vej i graven, er her et godt bevis på det modsatte. PlayStation Underground teamet,
Læs Mere

Acer Predator X27 4K HDR G-Sync monitor lanceret til $2,000

Med et prisskilt i den dyre ende, har Acer lanceret deres Predator X27 4K HDR G-Sync monitor. Dermed forstærke
Læs Mere

Tweak News - Uge 20 - sommer giveaway fra Tweak redaktionen

Tweak News starter ugen op med et frisk afsnit af Tweak News, hvor vi blandt andet tager et kig på Nvidia rygt
Læs Mere

Fortnite Battle Royale releases til andriod til sommer

Tidligere på året proklamerede Epic Games ankomsten af Fortnite Battle Royale på mobileplatforme, og siden er
Læs Mere

iPhone X Tesla dræner budgettet for 30.000 kr

Er du hoppet på iPhone X bølgen, og måske ikke er helt tilfreds med batterilevetiden, så er dine bønner hørt.
Læs Mere

TeamGroup fremviser nye DDR4-3466 RAM til AMD Ryzen

Er jagten gået ind på næste PC byggeri, er står du overfor at vælge RAM, så er de nye TeamGroup T-Force Dark P
Læs Mere

Call of Duty Black Ops 4 Battle Royal Blackout annonceret

Populariteten af Battle Royal games over de sidste par år, er mildest talt eksploderet, og især spiltitler som
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.