TEST: Bookeen Muse HD ebogslæser

editor picture
Hardware udlånt af: Bookeen.
Skrevet af Lasse Kristensen den 27. Feb 2018. Testen er vist 3510 gange.
Flere tests i kategorien Tablet


Del med dine venner

     


Vi skal i dag have besøg af Bookeen for første gang, og deres Cybook Muse HD. Bookeen er af fransk afstamning og producerer ebogslæsere i flere størrelser og prislejer.

 

cover_bookeen_cybook_muse_hd_ebogslaeser_tweak_dk

 

Hvis du endnu ikke er trådt ind i år 2000 og den fantastiske fremtid vi lever i, så kan vi fortælle at en ebogslæser er en lille tablet, dedikeret til læsehestene med trang til elektroniske bøger, PDF filer og aviser på farten. Fordelen ved en ebogslæser er eInk displayet, som ikke skal opdatere med hverken 30 hz, 60 hz eller 144 hz, for at kunne bruges. I praksis betyder det at displayet ikke trætter øjnene, da det kan sammenlignes med at læse en gammeldags analog bog.

 

Modellen vi skal se på i dag hedder Muse HD, og kommer i en flot og enkel indpakning, med et billede af ebogslæseren på forsiden, og relevant produktinformation på bagsiden. Kassen er lavet i meget hård pap, så der ikke er chance for at Muse HD ebogslæseren får et tryk.

 

 

Eksemplaret af Bookeen Cybook Muse HD vi har modtaget til test er en variant af mørkegrå, og er kendetegnet ved en høj DPI for en ebogslæser, en lækker lille formfaktor, og edge to edge skærm i glas, som giver en super lækker læseoplevelse.

 

300_hd_skaerm_ppi_bookeen_cybook_muse_hd_ebogslaeser_tweak_dk

Hvad finder i kassen:

 • Bookeen Cybook Muse HD
 • USB til microUSB ladekabel
 • Quick start guide

Derudover har Bookeen også sendt deres flipcover til ebogslæseren med, men det er noget der skal købes som ekstraudstyr hvis man skal have den med.

 

Specifikationer:

 • Touch skærm: Multi-Touch, capacitive multi-dots
 • Opløsning: 1448 px x 1072 px
 • PPI: 300
 • Skærmteknologi: E-Ink Carta (high-resolution)
 • Skærmlys: ja, med usynlig lys diffuser og 20 niveauer af lysstyrke
 • Processor: Cortex A8 (1 GHz)
 • RAM: 512 MB DDR3
 • Dimensioner: 116 mm x 155 mm x 8 mm
 • Vægt: 180 g
 • Hukommelse: 8 GB (NAND), svarende til omtrnet 8000 ebøger
 • Udvidelse: MicroSDHC op til 32 GB
 • Knapper: Næste side, forrige side, menu (home)
 • Wi-Fi: 802 .11b/g/n
 • Batteri: 1900 MAh
 • Interface: 27 sprog/Web Browser
 • OS: Linux 2/Adobe reader Mobile SDK: 10
 • Fil standarder: EPub, PDF Adobe DRM, HTML, Txt, FB2
 • Billeder: JPEG, PNG, GIF, BMP, ICO, TIF, PSD
 • Features: Simplify PDF layout, Note Manager, Bookmark pages, Highlight, dictionaries, 20 character sizes, personalization of Screensavers, Collections Management, Progress in the book, export of Notes

Cybook Muse HD ebogslæseren kan betragtes som en direkte konkurrent til Amazon og deres serie af Kindle ebogslæsere, Som jeg personligt betragter som det ypperste inden for ebogslæsere. Cybook Muse HD er på mange måder en ebogslæser der er en værdig konkurrent, med rigtigt flotte specifikationer, og en utrolig brugervenlighed i betjeningen.

 

300ppi_bookeen_cybook_muse_hd_ebogslaeser_cover_tweak_dk

 

 

Design og test:
Cybook Muse HD er en high end ebogslæser, udstyret med en E-Ink Carta display, i høj opløsning på 1448x1072, med en DPI på 300. Det er en lækker lille sag, med en skærm på omkring 6”, hvorfor den er let at have med på farten i tasken, eller jakkelommen. Den er stor nok til at den er behagelig at læse på, og samtidig utrolig let at tage med sig over alt.

 

Selve ebogslæseren kommer i dimensioner på blot 11,6 cm x 15,5 cm x 0,8 cm, i en koksgrå farve, og med et frækt design med afskårne hjørner. På ebogslæseren finder vi en glasskærm der går fra kant til kant, kun brudt af de tre knapper man kan betjene Cybook Muse HD med. I venstre side er der en ”tilbage” knap, i højre side en ”frem” knap, og i bunden finder vi en ”menu/home” knap, præcis som vi kender det fra moderne tablets og smartphones. Bookeen har valgt at fokusere på et gennemført minimalistisk design, som også gør sig gældende i brugeroplevelsen.

 

 


Kort sagt, så er Cybook Muse HD en rektangulær magisk kasse med en superlækker glasfront, hvor du kan opbevare hele dit digitale bibliotek af bøger og artikler. Og det er også her at næste skridt i dagens test leder os hen, nemlig brugsoplevelsen af ebogslæseren, på godt og ondt.

 

OS på Cybook Muse HD er ret simpelt. Faktisk for simpelt efter undertegnedes mening, for der er ikke meget man kan justere med hensyn til UI, for at personalisere udtrykket. Der er ikke mulighed for at toggle batteriindikatoren til at vise hvor mange procent strøm der er tilbage, og ej heller mulighed for at fjerne den øjenbæ der er ”enheden sover, tryk for at vække”-baren, som man finder i bunden af skærmen, ind over bogens forside, hver gang man sætter ebogslæseren i dvale. I det hele taget er man meget begrænset i hvad man kan konfigurere under menuen ”Avanceret”. Og det synes jeg er en skam. For hvis man ser bort fra den manglende mulighed for at lave en mere avanceret og personaliseret opsætning af ebogslæseren, så gør Bookeen fantastisk meget rigtigt med Cybook Muse HD.

 

 

Læs også TEST: PocketBook Touch Lux 3

 

Læseoplevelsen er i særklasse. Glasskærmen med en opløsning på 1448x1072, og en DPI på 300, reagerer prompte på input, og ”bladrer” hurtigt frem og tilbage, hvad enten man bruger touch-skærmen, eller de fysiske knapper, til at navigere frem og tilbage i menuerne eller bøgerne. Med 300 DPI, tangerer Cybook Muse HD en Kindle Oasis, og hvis du er i tvivl, kan vi her forsikre om at det betyder at man får en meget behagelig læseoplevelse for øjnene. E-Ink teknologien har jo netop den fordel, ved at når en side er loadet, så slukker skærmen, indtil man bladrer igen. Der er ingen opdateringsfrekvenser man skal tage højde for, som en almindelig smartphone, tv eller computerskærm, hvorfor øjnene ikke bliver mere stressede, end hvis du læste i en bog.

 

300_hd_skaerm_ppi_bookeen_cybook_muse_hd_ebogslaeser_tweak_dk

 

Derudover, så er der selvfølgelig baggrundsbelysning på skærmen, så man ikke er afhængig af en natlampe for at kunne nyde en bog om aftenen, inden at man går i seng. Baggrundsbelysningen kan justeres i 20 forskellige niveauer, og kan aktiveres med et langt tryk på menu-knappen. Men hvis der er en almen fejl som Mush HD ebogslæseren lider af, så er det at baggrundsbelysningen får et meget blåligt skær, jo mere lys man vil have. Det er helt normalt for ebogslæsere, men også noget som for eksempel PocketBook er begyndt at udvikle på, med mulighed for at ændre varmen i baggrundsbelysningen til en mere gullig belysning, som er mere sart mod øjnene.

 

Ser vi bort fra dette, så fortjener skærmen en kæmpestor ros. Den er fantastisk at læse på, og fuldt ud på højde med en Kindle. Bogstaverne står klart og tydeligt, og ebogslæseren reagerer hurtigt på input. Det er en sand fornøjelse at læse på sådan en skærm.

Rent praktisk, forbinder Bookeen Muse HD sig til Bookeens egen ebogs-forretning, eller man kan købe gennem en anden side, og overføre bøgerne fra PC via et USB kabel. En ebog fylder stort set ingenting, så det er hurtigt og let gjort.

 

bookeen_menu_cybook_muse_hd_ebogslaeser_tweak_dk

 

Når man åbner den første bog, kan man begynde at justere læsesettings, men alt hvad det indebærer. Det drejer sig om skrifttype, skriftstørrelse, afstand mellem tekst, afstand til sidemarginer, hvilken ordbog man vil gøre brug af. Udover dette, er der ikke noget som man skal konfigurere. I brug er der så mulighed for at markere ord for at få dem forklaret via ordbogen, eller tilføje sine egne noter til den markerede tekst, som bliver gemt sammen med bogen, så man altid kan finde det frem igen. Desværre synes jeg ikke at note systemet er optimalt, da det åbnes i et nyt vindue, og det derfor ikke er noget man kan se når man læser på siderne, men skal tilgå det separat. Det er lidt omsonst.

 De tre fysiske knapper har et fint taktilt respons, og er helt intuitive. Dog kan touch-skærmen bruges til det samme uden nogen problemer, i prædefinerede zoner på skærmen. Jeg har været utrolig glad for den enkle styring hos ebogslæseren. Enhver person kan betjene Muse HD ebogslæseren, uden at føle sig teknisk udfordret.

Batteritiden er i top, og holder hvad den lover. Der er til mange ugers brug i batteriet i Bookeen Muse HD, specielt hvis man undlader at gøre brug af baggrundslyset. Den indbyggede hukommelse er på 8 GB, hvilket er mere end nok til at tilfredsstille den mest hungrende bogorm man kan finde. Størrelsen på en standard ebog er næsten altid under 1 mb, derfor er det ikke pladsproblemer man bør støde på her. Skulle der blive brug for det, kan man udvide hukommelsen i Bookeen Muse HD med microSD kort op til 32 GB, i bunden ved siden af tænd/sluk knappen.

300_hd_skaerm_ppi_bookeen_cybook_muse_hd_ebogslaeser_tweak_dk 

Muse HD er en alsidig fætter, som kan kan læse et hav af ebogsformater. Her kan vi i flæng nævne ePub, PDF, HTML, Txt, FB2. Under vores test oplevede ingen problemer med at læse filformaterne, og Muse HD lever derfor uden problemer op til de forventninger vi har til den. Nogle ebogslæsere har det nemlig lidt sværere ved at læse nogle formater, selvom de bliver nævnt som kompatible.

 

Pris:
Prisen på Cybook Muse HD hentet fra Bookeens egen hjemmeside, da den enndu ikke er i databasen hos PriceRunner.dk. For 1042,00.- DKK kan du erhverve dig Muse HD ebogslæseren. Vil du læse mere om Bookeen eller deres ebogslæsere, kan du klikke på banneret herunder, for at blive ledt videre til deres hjemmeside.

 

bookeen_logo__576px_tweak_dk

 

Konklusion:

Cybook Muse HD er en af de bedste ebogslæsere jeg personligt har haft i hænderne, og den bedste vi endnu har haft fornøjelsen af at teste på Tweak.dk. Den kan læse de mest almindelig filformater, det er let at overføre filer til den, og så er simplicitet i førersædet.

 

De tre fysiske knapper hjælper med at give brugeren en fornemmelse af en enkel brugeroplevelse, men den gør det desværre også på bekostning af lidt mere komplicerede funktioner. Jeg så personligt gerne mulighed for at tilpasse flere ting i opsætningen. Men ret skal være ret, så virker den måde alt er lavet på, og det virker uden at man skal bruge mere end 2 minutter på at lære hvordan man bruger det.

 

Det store selling point for Muse HD ebogslæseren er helt klart den i særklasse fremragende skærm. HD opløsning og en PPI på 300, gør at man får en læseoplevelse der er fuldt ud på højde hvad du forventer af for eksempel en Kindle. Alene skærmen er pengene værd efter undertegnedes mening. Den er behagelig at læse på, og reagerer hurtigt ved touch input. Muse HD er prissat til 1042,00.- DKK, hvilket betyder at den lander fint i mellemsegmentet som ebogslæser. Personligt mener jeg at det er en rigtig god pris, for en ebogslæser som leverer flot på mange parametre.

 

Den indbyggede hardware er i top, den er let og transportabel, kan læse en masse formater, og så er der mulighed for at markere og annotere tekst. Det er alt hvad man ønsker sig i en ebogslæser. Grunden til at Muse HD ikke kommer til at få topkarakter i dag, er få og små. Muligheden for at tage noter er begrænset og bør optimeres, i forhold til læsning af artikler og dokumenter i PDF format. Derudover mangler webintegrationen noget arbejde, da der ikke er en browser som sådan, men man kan gennem Bookeens egen boghjemmeside tilgå resten af internettet. Det virker, men langt fra optimalt. Vi runder dagens test af Bookeen Cybook Muse HD af med en karakter på 9, og en Safe Buy award.

 

Godt:

 • Rigtig god HD skærm (300 PPI)
 • Batteritid
 • Lagerplads på 8 GB
 • Tre fysiske knapper til betjening
 • Flot design
 • God brugeroplevelse

Mindre godt:

 • Annotering fungerer ikke supergodt
 • Begrænsede muligheder for opsætning
 • Begrænset internetadgang

cover_bookeen_cybook_muse_hd_ebogslaeser_tweak_dk

Bookeen Muse HD ebogslæser Bookeen Muse HD ebogslæser
9/ 103 kommentarer
BrianIgenIgen . 2. Mar 18, 08:55
Kan man hente bøger fra eReolen og læse dem ?
Det kan man jo ikke umidlabart på Amazons kindles
Lasse Kristensen . 3. Mar 18, 17:57
Det står også et sted i anmeldelsen, men nu får du den lige her også.

Muse HD virker kun med Bookeens egen ebookstore fra selve ebogslæseren, men du kan gennem PC overføre dine ebøger til den.
Der er ikke en app fra eReolen til Bookeens ebogslæsere, så mit forsigtige gæt, er at den ikke virker dertil, da eReolen er skruet sådan sammen, at man skal kunne logge ind på den for at hente indholdet.

Jeg kan se fra eReolens egen hjemmeside, at den kun er designet til at virke på tablets og smartphones, så svaret er nok desværre nej. Men har du bøgerne på din PC, kan du overføre dem hurtigt og let til ebogslæseren her, præcis på samme måde som hvis det var en Kindle.
BrianIgenIgen . 6. Mar 18, 11:23
Syntes ellers, at jeg havde læst hele artiklen igennem, men noget var smuttet.
Træls med eReolen - man skal vel også fjerne DRM eller hvad slags beskyttelse de nu bruger
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio

NVIDIA kæmper en brav kamp om at holde traditionen i hævd med en ny grafikkortsarkitektur hvert andet år

Læs Mere

Antec HCG850 Extreme Strømforsyning

Det kan være svært at skille sig ud på strømforsyningsmarkedet, men Antec er kommet med et godt b

Læs Mere

ASUS ROG Strix Fusion Wireless

ASUS har tilføjet endnu et headset i deres Fusion serie, og denne her gang er der skruet ned for de flashy detaljer

Læs Mere

Seasonic Focus+ Gold 1000 Watt

Seasonic er bestemt ikke nogen ny producent her på Tweak.dk. Vi har gennem det sidste års tid set på et

Læs Mere

Logitech MX Vertical

Logitechs nyeste bud på en ergonomisk korrekt mus, rammer testbænken. Er der tale om en ny gimmick som Logitec

Læs Mere

Far Cry 5: Dead Living Zombies

Sidste gang vi stiftede bekendtskab med Far Cry serien, sendte vi en velfortjent 10/10 i score over disken, og vi har ikke

Læs Mere

Seasonic Focus+ Platinum 850 Watt

Seasonic er på banen igen med endnu en strømforsyning som vi naturligvis har set nærmere på. Vi h

Læs Mere

TP-Link Deco M9 Plus Mesh WiFi System

Der er efterhånden ikke de produkter der ikke kan tilsluttes trådløst, hvilket stiller store krav til v

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak.dk: NVIDIA GeForce RTX forklaret

NVIDIA har holdt kortene tæt ind til kroppen, og indtil i dag, onsdag den 19. september 2018, har vi gået spæn
Læs Mere

NVIDIA DLSS analyse og accelereret NVIDIA RTX 4K

PC entusiaster interesseret i mere dybdegående informationer om NVIDIA DLSS, og om hvordan de nye NVIDIA RTX g
Læs Mere

ASUS Republic of Gamers ROG Delta og ROG Delta Core gaming headsets

En god ven af huset, ASUS, har netop annonceret deres nye ROG Delta and ROG Delta Core gaming headsets, som er
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti smadrer alle 3DMark benchmark rekorder med 2.4 GHz GPU og 17 Gbps RAM OC på LN2

Knap er blækket tørt på NDA kontrakten til NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, før EVGA’s in-house overclocker, KINGPI
Læs Mere

Sega Mega Drive Mini udsat til 2019

Vi skrev i går nyheden om Sony PlayStation Classic, og nu er der kommet flere spændende nyheder fra Sega.
Læs Mere

SteelSeries Arctis 3 bluetooth gaming headset

SteelSeries har introduceret et nyt Arctis 3 Bluetooth gaming headset, som prissættes til $100 eller €130 alt
Læs Mere

Xiaomi Mi 8 Pro smartphonen officielt lanceret

Kampen om tronen inden for smartphones er intens, og typisk ser vi producenter som Samsung, Apple, OnePlus, HT
Læs Mere

Rygte: Fire versioner af Samsung Galaxy S10 på programmet inklusiv understøttelse af 5G

Rygterne har længe svirret om Samsung Galaxy S10 og Galaxy S10 Plus, og nu er der kommet nye informationer fre
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.