TEST: Asetek WaterChill KT12 Rev. 2

editor picture
Hardware udlånt af: Asetek.
Skrevet af Thomas Axel den 19. Nov 2003. Testen er vist 7545 gange.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     Vandkøling bliver mere og mere populært blandt entusiaster, ikke kun ved supernørden, men også ved ganske almindelige computer brugere.
En af grundene til at vandkøling er populært også ved andre end nørderne, er at det er blevet uhyre let at samle systemerne + er prisen ikke er så chokerende som den har været tidligere.
 
Vankølings sættet vi har testet denne gang er Asetek's KT12, flere ville nok undre sig nu, og sige at det har vi da allerede testet tidligere, og ja! Men forskellen skal vi nok komme nærmere ind på
 


Pakken
Fra Asetek ankommer kittet som fra ved mange andre i en kedelig brun papkasse, og der er absolut ikke gjort noget som helst for at pakke produkterne ind i kasser med en fancy facade, som man fx ser ved bundkort og grafikkort producenterne
 
Inde i papkassen, finder vi derimod hurtigt noget sjovt at lege med.
For den stød sikre kasse, indeholder alt hvad der er brug for når man skal lave et vandkølet system. For ikke at glemme en indholdsliste, tager vi denne med det same.

• CPU block
• VGA block
• Chipset blok
• 2.5 M klar slange
• 120mm SUNON fan
• Hydor L20 med relæ
• Reservoir
• Manual
• Klistermærker
• Strips
• Kølepasta
• Monterings udstyr til alle 3 blokke
• Ledning fra PSU indtag -> pumpe relæ
• Anti alge væske
• Plexi AMD låg til CPU blokken

Vi springer let og elefant ud i det næste, som vi har valgt at vise produkterne frem for jer.
De 3 poser til venstre er montering poserne til VGA CPU og Chipset.
Nogen studer måske over at der er strips i 2 af poserne, men grunden er faktisk meget indlysende når man hører den.

Fx hvem elsker ikke et Canterwood bundkort, men på, så godt som alle de bundkort er Northbridge køleren sat på via nogle fange kroge, men Asetek KT12 sætter er beregnet til at der er huller gemmen bundkortet
Så kommer det halv geniale så, de strips er beregnet til at de sættes i fangarmene så fx chipset profilen sidder fint og stramt på bundkortet, selvom det ikke er med den primære monterings metode

Den lille dunk til højre er en 25ml anti Alge, som sikre at alger og andet utøj, ikke kan leve i vandet, så det er sådan set en væske der holder vores vandkølings vand rent!

Til venstre for dunken er der en masse tilbehør fx fødder til pumpen, el ledning til test af driftsikkert vandkøling, inden systemet egentlig startes!
Manualen er virkelig grundig og rigtigt godt skrevet, og med en masse billeder, virkelig en fryd at få en manual i hånden som denne.

Det andet billede illustrer en støtte stolpe som kan sættes på mellem pumpe og revisor, så di ikke russer rundt.

Det andet er en adapter til strømforsyningen, men kan nærmest kalde den en strømtyv, da den tager strøm får den kommer ind i strømforsyningen, denne strøm føres så ind i computeren og ned til pumpe relæet, som ses på billedet under dette.
 
Vi starter med de hårde facts om denne pumpe!
 

SELTZ L - COMPACT L20
Max. flowrate (l/h) 700l/h
Height (cm) 135cm

Power (W)  230/240 – 50/60 Hz

14W


Denne pumpe var også med i det seneste sæt fra Asetek, en yderst god  pumpe som ligger på højde med pumperne fra Eheim, men har specielt sin fordel i at den er meget lille i forhold.

Ved siden af pumpen er et lille relæ, som både fra strøm ude fra 220V og 12V fra computeren.

Den lille 12Vs sikre bare at når computeren tænder, slår et lille relæ fra og pumpen starter, og bruger af de 230v
Samme sted som 12v stikket sidder der en 3pins fan sokkel og en lille jumper, jumperen giver dig mulighed for at sætte radiator blæseren til at kører med enten 7v eller 12v.
Smart især hvis man synes at blæseren larmer en smule for meget på 12v, og man måske godt lige kan klarer at temperaturen stiger en lille smule.Der er ikke så voldsomt meget at sige til blæseren, det er en 120mm SUNON, som er meget effektiv, men heller ikke ligefrem den mest lydløse.

Radiatoren der imod er klart en lille lækker bisken, dette er en modificeret Black Ice Extreme, det som primært er lavet om på er at der er 10mm push-on fittings på Asetek's det er der ikke på HWlaps egen normalt.

Denne rene kobber radiator, regnes af mange som noget af det bedste man kan få, taget den 120mm størrelse i betragtning. Vi bringer lige lidt facts på den normale Black Ice Extreme (link).
 

Features:
2-pass Double-row Low Pressure Drop Radiator specifically developed for PC watercooling based on the new high-performance Black Ice Xtreme design.
More than DOUBLE the performance at the compact Black Ice Prime form factor: rated for 790KCal per hour (3134BTU per hour) or 919Wh.
120 mm x 32 mm (4.72 inch x 1.25 inch) Double-row Copper core consisting of flat tubes for maximum heat conductivity.
High-density louvered copper fin configuration for enhanced heat dissipation
Built-in plenum chamber for increased performance and noise reduction
Self-tapping and case mounting holes for easy installation of 120mm fans
Compact 153 x 133 x 45mm (5.9 x 5 x 1.69 inch) dimensions allows it to fit inside most mid-tower cases
Designed to meet the performance demands of hardcore PC watercooling enthusiasts
Det lille reservoir der følger med til sættet, udstyret med 10mm push-on fittings begge steder (på det gamle var der 12mm og 10mm, som gjorde man kun kunne vende den på en måde).

Der laves god turbulens i selve reservoiret, som kun kan ses positivt, da den måske lidt varmere væske bliver blandet med den måske lidt koldere!
Der følger 2 plexi låg med til KT12 sættet, dette skyldes at de fleste AMD bundkort ikke overholder ATX kravene, så det lille låg er kun beregnet til AMD XP.

Der medfølger også ca. 2.5 meter klar 10mm slange, så dette behøver man heller ikke selv investere i ved siden af!

 
CPU profilen er som de andre 2 profiler lavet med en meget tynd kobber bund, som sikre den bedst tænkelige varmeoverførelse fra Core til vandet.

Profilen
blev oprindeligt lavet med en Maze opbygning, som fx DangerDen Maze3. men også med halvmåne opbygningen.

Der skulle så vælges mellem disse 2, det viste sig at halvmåne profilen lavede en turbulens som fik kølehovedet til at yde mere med halvmåne end det tilsvarende maze. Så derfor blev halvmåne profilen lavet.

Et stort plus er at der på profilen er monteret push-on fittings
.

Profilen passer som den ses der til

• AMD Socket A (XP)
• AMD Opteron 64
• Intel socket 478 (Pentium 4)
Den nye VGA køler er blevet en smule lækre at se på igen. En stor plexi profil sikre at vandet gennemførelse er præcis som den skal være for at få den bedst mulige ydelse. Profilen passer så godt som til alle nye grafikkort.

• Geforce 2
• Geforce 3
• Geforce 4
• Geforce FX
• Radeon 9700
• Radeon 9800

Igen er den lavet med push-on fittings, men dette er gennemgående for hele sættet!


Chipset profilen er der ikke voldsomt meget at sige til, ud over at den lige som de 2 andre er lavet med den tynde kobber bund, flot plexi top, og med 10mm push-on fittings.

Et billede for at vise for fine kobber profilen er lavet under bunden,
Hvis i synes den er grim og fedtet er det pga. mine små fedt finger, og ikke at Asetek laver ikke flotte profiler, for det gør de helt sikkert.

Installation
Så skal vi til det lidt sjovere, nemlig at montere selve kittet. Vi starter med chipset køleren. Vi piller den normale ABIT fan af.
Der skal så monteres de 2 jern stænger som skal holde profilen på plads i mit tilfælde. Der sidder 2 plastik mellem lag på under siden af bundkortet, for ikke at lave ridser og skrammer i selve printet, så vi måske ender med et defekt bundkort.

Så skal der næsten ikke mere til end at sætte profilen hen over, og så skure profilen fast med de plastik møtrikker der følger med sættet!
På mit Radeon 9800Pro er det lige så nemt som på chipsettet, dog er det lidt anderledes, denne gang skal skuren være oven på kortet og plastik møtrikken på bagsiden. men ellers er princippet det samme, igen med plastik mellem stykker og lignende.Tog lige dette billede med for at vise, at det er pas kram, jeg var faktisk en smule nervøs da jeg så det, om slangerne nu også kunne være der, men det kan de nu så ude mærket. Så det er jo bare optimalt!Som det kan ses, overholder dette ABIT bundkort heller ikke ATX reglerne, (se fra chipsettet og frem for soklen, til venstre for soklen er der nogle store blå transistorer, som vil sidde i vejen for den normale plexi top) så jeg skiftede min CPU plexi top ud med den der følger med.
Kan kun sige det er MEGET nemt at skifte.

Igen foregår det hele som på de andre 2 monteringer.
Der fast monteres nogle "lidt" kraftigere stænger med skruer og plastik mellemstykker, så sættes profilen på, og oven på profilen monteres 4 fjedre på stængerne, til sidst sættes 4 styk skurer i, og der strammes til.

CPU profilen er nu monteret, kan det næsten være nemmere.

Husk at profilen kan vendes forkert, og dermed er der risiko for at brække kernen.

Nå alt var sat fast på bundkortet klippede jeg slangen til, og satte den nemt fast i push-on fittingsne som er på alle delene i dette sæt.

Jeg monterede mit system i denne rækkefølge:

Pumpe -> Radiator -> CPU -> Chipset -> VGA -> Reservoir -> Pumpe

Testen
ABIT NF7-S rev 2 (Nforce 2)
OCZ PC4000 Dual Channel
Windows XP
Radeon 9800 PRO
AMD 2800+ Barton FSB 333

Jeg vil starte med at beklage meget, men jeg havde igen mulighed for at måle temperaturen på selve grafikkortet.

Men ellers forløb testen meget stille og roligt.
 

  Rum Idle Max temp
2800+ 2083Mhz 0V Vcore 1,65V 23 61 75
2800+ 2083Mhz 7V Vcore 1,65V 23 38,5 46
2800+ 2083Mhz 12V Vcore 1,65V 23 37 44
2800+ 2415Mhz 0V Vcore 1,9V 23 - -
2800+ 2415Mhz 7V Vcore 1,9V 23 47 57
2800+ 2415Mhz 12V Vcore 1,9V 23 45 55


CPU'en blev holdt flot kold, lig specielt mærke til at der ikke er den store forskel på om blæseren kører 7 eller 12volt.

Og det er jo bare en fordel, for så kan man jo bare kører 7volt konstant for at forhindre den mere støj der er ved 12volt.
  

  Rum Idle Max temp
Nforce 2 FSB 166 0V 23 33 39
Nforce 2 FSB 166 7V 23 24 26
Nforce 2 FSB 166 12V 23 24 25
Nforce 2 FSB 210 0V 23 -  -
Nforce 2 FSB 210 7V 23 29 34
Nforce 2 FSB 210 12V 23 28 32


Chipsettet blev holdt helt fantastisk koldt, jeg har normalt aldrig haft temperaturer under 30 grader, men det var den næsten konstant ved normal clock hastighed her.

Nogle vil måske tænke uha der er meget forskel på idle og max temperaturen, men husk på at vandet først skal løbe forbi CPU'en hvor den jo også bliver varmet op, så disse resultater hænger altså sammen.
Det er en rimelig vigtig ting at tage med i sine overvejelser!

Pumpen er så godt som lydløs, men kommer som alle andre pumper med sine små grynt en gang i mellem, men dette er jo hurtigt væk igen.

Konklusion (Dansk)
Lækkert sæt til næsten "ingen" penge, eller i hvert fald ikke mange hvis man tænker i forhold til så mange andre sæt hvor man skal lede længe for at finde samme kvalitet, til samme pris!

Blæseren larmer ikke det store, og bestemt ikke ved 7 volt, og det fede er at temperaturen ikke stiger væsentlig bare fordi man kører med 7volt frem for 12volt.

Radiatoren er i det nye sæt blevet klart federe og den lille Black ICE Extreme yder skam det den skal. En lille lækker ting er også at det er lavet 100% med push-on fittings som sikre at selv den mest ikke erfarne "vandmand" kan samle dette sæt uden at ødelægge både vandkølingen samt resten af computeren.

Det lille relæ er bestemt heller ikke at forglemme, det sikre at når man starter computeren starter pumpen og blæseren også. I mange andre sæt skal man stort set selv tænde for pumpen, og tænde computeren for sig.

Så har jeg næsten ikke mere. eller jo hvorfor ikke lave et firkantet reservoir, måske med en aluminium kappe, så det kan hænges op inde eller uden for kabinettet? Men ok rumfanget er mest optimeret sådan (der er jo også en grund til at en silo har den form som den har).

Alt i alt, et COOOOL :-) sæt, som jeg helt klart vil anbefale til de der ønsker sig et vandkølings sæt, som ikke ligger helt i den dyre ende.

Den vejledende udsalgspris er 2.269,- og du finder nærmeste forhandler her.

Plus

- PUSH-on fittings.
- God ydelse (også ved 7 volt).
- Pris.
- Lyd niveau.
- Flot design.
- Flot pudset kobber.

Negativt
-
Små larmende ved 12volt.

Conclusion (English)
 
Wonderful water cooling collection, for really low cost of money, specially when think about how long time you should look for a collection at the same quality and price as this Asetek KT12.
 
 The fan does not make that much noise especially not if it runs at 7Volt, and the really cool of it, is that you don’t loose that much performance from 12volt to the 7volt.
 
 The radiator in the new collection is very cool, and the small Black ICE EXTREME really performs extreme like its name tells us.
 
 Another nice detail, is that the whole collection is 100% made by push-on fittings, that make is possible for every newbie water cooling assembler, can make this running, without destroying both the water cooling and the rest of the computer!
 
 The little relay you cant forget, it ensures that when you turn on the computer the pump and fan will start as well . In many others water cooling collections, you have to turn on the computer and the fan, one by one. The last thing I have a little question, why don’t make the
reservoir squared, maybe with a aluminium coat, so it can bee place "hanging" inside or outside the computer case.
 
 But ok, the volume is optimal when is round (there have to be a reason why a silo is made with a round shape.
 
 Conclusion of all this, is that the Asetek KT12 rev2 is a really COOOOL collection, that I really recommend to everyone that wants a water cooling collection that is good, but not to expensive.
 
 Plus
 - PUSH-on fittings
 - Great performance (also at 7volt)
 - Price
 - Noise level
 - Nice design
 - Nice published copper
 
 Negative
 -
A bit noisy at 12 volt.


SCORE 93
Asetek WaterChill KT12 Rev. 2 Asetek WaterChill KT12 Rev. 2
93/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

God of War

Tweak.dk er klar med en anmeldelse af God Of War, som mange mener er en kandidat til at blive årest videospil

Læs Mere

Enermax Equilence Kabinet

Hærdet glas, støjreducerende materiale og et åbent design - dette er blot få at de ting som 

Læs Mere

Phanteks Eclipse P300 Tempered Glass mITX Build

Testen i dag bliver en kombineret build test, da vi skal teste en del hardware fra Phanteks.

Læs Mere

Enermax MaxTytan 800 Watt Strømforsyning

Alle producenter har deres topmodeller i de forskellige produkt kategorier, som byder på det bedste af det bedste de

Læs Mere

Logitech MK540 Mus + Tastatur Combo

På udkig efter et billigt tastatur og ny mus? Så kunne MK540 sættet fra Logitech måske være

Læs Mere

Surviving Mars

I dag tager vi et kig på Surviving Mars – et RTS/Survival/SimCity spil som nærmest kan kaldes Elon Musk

Læs Mere

Razer Seiren X streamingmikrofon

Du kender allerede Razer, og har ved hvad de står for. I dag skal vi se på deres nye mikrofon, Seirē

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH750 Headset

Denne test byder på et gensyn med en gammel kending fra 2017 så at sige. Cooler Master er klar med deres nye M

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

BenQ præsenterer ny 32 tommer FreeSync 2 EX3203R monitor

BenQ byder indenfor til FreeSync 2 festen, så endelig ser ud til at tage fart på markedet. Deres nyeste skud p
Læs Mere

Fortnite Battle Royale guided missile fjernes fra spillet i denne uge

I samme omgang som Epic Games annoncerede omsætning for over 25 millioner dollars siden release af Fortnite ti
Læs Mere

Nye gaming computere annonceret af MSI

Denne gang er der tale om nye Aegis Ti3, Aegis 3, Infinite A, Trident 3, Trident 3 Arctic samt Nightblade MI3
Læs Mere

Teenager færdiggjorde en intens Fortnite kamp imens en tornado rasede udenfor

Historien omhandler den unge Anton Williams, som ikke lod en EF2 tornado forstyrre hans igangværende Fortnite
Læs Mere

Netflix runder 125 millioner abonnenter

Bliver Netflix nogensinde et upopulært streaming-valg? Det er der ikke meget, der tyder på lige nu.
Læs Mere

ASUS arbejder på gaming-smartphone

Gaming-smartphones er blevet det nye hit på smartphone-markedet. Nu har ASUS valgt at springe med på den bølge
Læs Mere

Opdateret Nokia 6-model udgivet i USA

Langt de fleste smartphones havner før eller siden i USA. Denne gang er det den nye Nokia 6 som har taget ture
Læs Mere

HBO på vej med endnu en sæson af Silicon Valley

Game of Thrones må siges at have gjort det meget godt for HBO. Det har Silicon Valley dog også, og det bliver
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.