TEST: Arctic P533 Penta

editor picture
Hardware udlånt af: Arctic.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 31. Aug 2017. Testen er vist 1981 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold.

 

De fleste kender højst sandsynligt producenten Arctic fra deres kølere til både processorer og grafikkort. Men Arctic har også andet i ærmet end bare køling. I denne test af headset skal vi nemlig se nærmere på et headset ved navn P533 Penta. Vi har at gøre med et produkt der henvender sig til gaming segmentet, og som tilbyder et noget anderledes design end hvad vi er vant til. Hvad der menes med dette, samt hvilke features P533 Penta gaming headsettet byder på, vil vi se nærmere på i denne test. Som altid starter vi ud med at få det tekniske overstået først – nedenfor finder du specifikationer og features.

 

tweak_dk_Arctic_P533_Penta_Gamer_headset_hovedtelefoner_1

 

Specifikationer og features
Jeg har som i et hvert andet review, været en tur forbi producentens hjemmeside og fundet lidt oplysninger på testproduktet. Denne gang er producenten naturligvis Arctic og produktet er P533 Penta. Du finder specifikationer og features listet op herunder:

 • Type: Over-ear
 • Enheder: Ø40 mm neodym
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Impedance: 16 Ohm
 • Sensitivitet: 95 dB
 • Vægt: 375 gram
 • Konstruktion: Plastik og metal
 • Mikrofon type: Boom arm
 • Kabel længde: 1.2 meter + 2 meter forlænger
 • Tilslutning: 3.5 mm TRRS jack stik (forlænger med 2x TRS jack stik)

 

Unboxing – hvad får man med i kassen?
Det er blevet tid til at få gamer headsettet pakket ud af kassen. På forsiden af den sorte kasse med orange detaljer, finder vi et billede af selve P533 Penta headsettet, og det er mere eller mindre det. Bagsiden byder på et hav af billeder af de forskellige features, samt et overbliks billede af selve P533 Penta med beskrivende tekst – lad os åbne kassen.

 

 

Inde i kassen, finder vi endnu en kasse, eller skulle vi sige taske. Der er inkluderet en transporttaske til P533 Penta hørebøfferne, som mere eller mindre har samme form som selve headsettet. Vi finder en nål til tøjet inkluderet, samt nogle papirer.

 

Med tasken åbnet, får vi det første kig på selve gaming headsettet fra Arctic, og de meget specielle farver det har. Inde i tasken er der ud over selve headsettet, også inkluderet et 2 meter langt forlængerkabel, som tager det enkle 3.5 mm jackstik som headsettet har og deler det i to.

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI.

 

 

 

Et nærmere kig på P533 Penta headsettet
Farvevalget og hele designet på Arctic P533 Penta er noget speciel,t og ligner ikke noget jeg har set før i min tid som anmelder. Formen på headsettet minder om et headset til en pilot, bare med voldsomme farver i orange og sort. Selv kablet med 3.5 mm TRRS jack stikket er skrigende orange.

 

 

På hovedstøtten finder vi fire utrolig lækre og bløde puder, som er betrukket med kunstlæder. Syningerne er naturligvis i orange således at det matcher resten af det ret specielle design, som er hit eller miss, når det kommer til personlige præferencer. På overdelen af hovedstøtten finder vi Arctics logo trykt ind i læderet. Det er dog ikke kun hovedstøtten der er utrolig blød og dejlig at røre ved. De store puder på ørebøfferned er i det samme materiale på både inder – og yderside. Størrelsen på ørebøfferne er gode, og man burde ikke løbe ind i problemer, selv hvis man har store ører.

 

Læs iøvrigt flere fede tests af headset

 

 

På den højre ørebøf finder vi en volumekontrol som kan justeres uafhængigt af dine indstillinger på computeren, eller hvad end du måtte bruge P533 Penta headsettet sammen med. Justeringen af headsettet foregår som det plejer på hver side over ørebøfferne. Arctic har valgt et godt mix af plastik og metal, som giver en følelse af lækker kvalitet og holdbarhed.

 

 

Mikrofonen på Arctic P533 Penta headsettet er enorm og overdimensioneret bygget – faktisk næsten for meget for min smag. Armen er en todelt affære i metal, som kan rykkes frem/tilbage samt drejes ind mod munden både midt på armen, men også ude i enden, hvor selve mikrofonen er placeret. Arctic nævner ikke noget om, hvilken type mikrofon P533 Penta er udstyret med. Men mon ikke det er en omni-directional som de fleste efterhånden bruger. Med de ord, er det blevet tid til at springe videre til test delen herunder.

 

 

Testen – Lyden og Komfort
Sidste stop inden konklusionen er naturligvis test delen. Her skal vi se nærmere på hvordan headsettet lyder, og ikke mindst sidder på hovedet. Til testen brugte jeg det indbyggede lydkort på mit ASUS X79PRO bundkort, som har en Realtek ALC898 lydchip installeret. Jo mere power du kan fylde i P533 Arctic, des mere power og lyd vil det give dig – som med et hvert andet headset der tilsluttes med jack stik. For god ordens skyld vil jeg også nævne, at der ikke blev brugt nogen form for equalizer eller andet for at ”farve” lyden i headsettet. What you see/hear is what you get, så at sige.

 

Hvis vi starter ud med komforten som P533 Penta tilbyder, blev jeg her positivt overrasket første gang jeg tog dem på hovedet. Det specielle design som headsettet har, oser ikke lige frem af komfort, når man kigger på det. Men når man har dem på hovedet, er det lige præcis hvad man får. De utrolig bløde puder på hovedstøtte og ørebøffer sammen med overfladen i kunstlæder gjorde, at stort set alt lyd udefra blev lukket ude, således at det kun var lyden fra gamer headsettet man får moset ind i ørene. Hvorvidt dette er et plus eller minus for dig, skal jeg ikke kunne sige, men det er hvad P533 Penta kan. Enkel justering på siderne gjorde, at man hurtigt fandt den rette størrelse. Overfladen i kunstlæder kan dog blive lidt varm over lange gaming sessioner. Med andre ord kan det godt være du lige skal lufte dine ører en gang i mellem, da de ellers kan blive varme.

 

 

Hvad angår lyden i P533 Penta, har vi allerede fået afdækket hvad jeg afspiller fra, samt at jeg ikke brugte nogen equalizer i min test. Hvis vi starter ud med gaming, hvilket jo er hvad dette headsets primært er designet til, så gjorde det også et ganske godt job på denne front. Jeg spiller i øjeblikket en hel del PUBG (PlayerUnknows Battlegrounds), hvor det at kunne høre fjenden er yderst vigtigt. Høj detaljegrad er derfor et must, mere end alt andet. Hvis vi her sammenligner med mit eget Arctis 7 headset fra SteelSeries, så mangler P533 Penta en hel del detaljer i lyden. Der er ingen tvivl om at det lyder godt, især action i spillet med våben og eksplosioner, men når man skal lokalisere fjenden udelukkende via lyd, er detaljegraden ikke helt hvor den burde være. Dette kan dog lige så meget skyldes lydkortet, som det kan headsettet, så jeg vælger at se lidt blidere på dette end jeg normalt ville gøre. Ud over mangel på lidt detaljer og ”toppen” i lyden, var spiloplevelsen nemlig rigtig god.

 

Når det kommer til musik, gik jeg som altid igennem en række forskellige genre, og kunne hurtigt konkludere, at P533 Penta faktisk var bedre til at spille musik end det var til at spille. De store Ø40 mm enheder, gjorde et rigtig godt stykke arbejde, og leverede lækker sprød lyd med overraskende god bund. Mellemtonen var detaljerig, mens at toppen ligesom i spil testen manglede det sidste for at være perfekt. Den maksimale volumen måtte dog godt have været en smule højere, men igen kan dette ligeså godt være en begrænsning fra lydkortets side, og ikke headsettet – på trods af at det kun er opgivet til at kunne spille 95 dB, hvor andre typisk er over 100 dB. Alt i alt vil jeg kalde lyden for god overall, uden at være noget prangende, men bestemt heller ikke kedelig at lytte til.

 

Mikrofonen på P533 Penta er en enorm en af slagsen, hvilket burde betyde at Arctic havde plads til at fylde masser af lækkerier ind i den. Dette er dog ikke helt tilfældet, da mikrofonen her kun er hvad jeg vil kalde omkring middel. Den er ikke direkte dårlig, men absolut heller ikke super god. Hvis vi igen refererer til Arctis 7 headsettet fra SteelSeries, så har det en betydeligt bedre og mere klar mikrofon. Det blev de sidste ord i test delen, lad os nu få sat pris på headsettet og konkluderet.

 

 

Pris
I skrivende stund kan P533 Penta headsettet findes på PriceRunner.dk til en pris på 525,- DKK inklusiv fragt. Dette er faktisk en ret god pris for et gamer headset med den byggekvalitet og lydbillede som Penta tilbyder. Klik på vores prisknap herunder for at komme direkte til prisoversigten på PriceRunner.dk

 

 

Ønsker du alle detaljer fra Arctic selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret nedenunder, og blive sendt direkte til deres side med alle oplysninger på P533 Penta headsettet.

 

tweak_dk_Arctic_P533_Penta_Gamer_headset_hovedtelefoner_1

 

Konklusion
Det er blevet tid til at vi skal have konkluderet og samle tankerne omkring P533 Penta headsettet, som vi har kigget på her. Arctic var for mig en ny spiller, når det kom til headsets, da jeg ikke før havde kigget på headsets fra dem. P533 Penta er det solidt stereoheadset, som tilbyder en solid byggekvalitet, hvor mange metaldele indgår. Designet er ret specielt, og vil ikke være for alle og enhver. Det samme vil den store og klodsede mikrofon heller ikke være. Denne samt designet, er klart de to punkter på P533 Penta som er mest tvivlsomme – i min optik.

 

Hvad angår lyden, har Arcic her gjort et godt stykke arbejde. Lydbilledet er balanceret og neutralt at lytte til. Komforten er ligeledes god, og de store bløde puder på ørebøfferne slutter overraskende tæt om hovedet. Dette betyder, at en stor mængde af lyden ude fra bliver sorteret fra, når man tager P533 Penta på hovedet. Hvor vidt dette er et plus eller minus, vil jeg lade være op til dig ude bag skærmen. Vi ender på en samlet score på 8/10 i dag, for et solidt gamer headset til en skarp pris – dog med enkelte ting der kunne forbedres.

 

Læs flere headset tests HER

 

Nyheder om headsets kan du finde HER

 

Godt

 • Solid konstruktion med metaldele
 • Overall fin lyd
 • Lukker meget tæt om ørene
 • Komforten er rigtig fin
 • Fornuftigt prisskilt
 • Designet (for nogen)
 • Transporttaske medfølger

Knap så godt

 • Mikrofonen er stor og klodset
 • Designet (for nogen)
 • Noget rasler i ørebøfferne (vores eksemplar)

 

Conclusion
It is now time for us to conclude and gather our thoughts of the P533 Penta headset that we have looked at in this review. Arctic was a new player for me when it came to headsets, as I had not looked at such a product from them before. The P533 Penta is a solid stereo headset that offers a solid build quality where many metal parts are included. The design is pretty special and will not be for everyone. Likewise, the big and clumsy microphone will not be either. This as well as the design is clearly the two points on the P533 Penta which are most questionable - in my opinion.

 

As for the sound, Arcic has done a good job. The sound image is balanced and neutral to listen to. The comfort is fine and the big soft pads on the earcups sits surprisingly close to the head. This means that a large amount of sound from the outside will be closed off when you take the P533 Penta on your head. If this is a plus or minus, I'll leave up to you out there behind the screen. We end up with a total score of 8/10 today, for a solid gamer headset at a good price - though with some things that could be improved.

 

Pros

 • The construction is solid with metal parts
 • Overall good sound
 • Sits firmly on the ears – no outside noise
 • Great comfort
 • Reasonable pricetag
 • The design (for some)
 • A transport bag is included

Cons

 • The microphone is big and bulky
 • The design (for some)
 • Something rattles in the earcups (our sample)

Score: 8

 

tweak_dk_Arctic_P533_Penta_Gamer_headset_hovedtelefoner_23

 

Arctic P533 Penta Arctic P533 Penta
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS ROG Maximus XI Gene - Et bundkort til den kræsne overclocker

ASUS er kendt for at lave solid bundkort med bunker af features på deres highend ROG serie. Vi har denne fredag sat

Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2920X og 2950X

Vi er nu klar med en gennemgang af de to mindste processorer i AMD's nye Threadripper 2 lineup, da vi i dag skal se, hvad

Læs Mere

Deepcool Castle 280 RGB CPU Køler

Deepcool er ikke et mærke vi hører meget til her i det danske land, men når de åbner op for godte

Læs Mere

Corsair Hydro Series H115i RGB - Keeping it cool

Corsair er klar med en ny AIO vandkøler. Hydro Series H115i RGB PLATINUM 280mm Liquid CPU Cooler. Hvad gemer sig ba

Læs Mere

Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD

Corsair skruer med MP510 M.2 SSD seriøst op for farten, og krydrer i samme omgang med understøttelsen af PCI

Læs Mere

Razer Sila gaming router

Gaming og stabilt internet er to ting der efterhånden hænger sammen som Gøg og Gokke. I denne test har

Læs Mere

MSI MEG Z390 ACE

I forbindelse med vores anmeldelse af Intel Core i9-9900K i samarbejde med Intel fik vi ogs&a

Læs Mere

Roccat Vulcan 120 AIMO Low-Profile Mekanisk Tastatur

De fleste forbinder mekaniske tastaturer med store larmende klodser på skrivebordet, men sådan behøver

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Huawei vil være verdens største smartphone producent inden 2020.

Alle virksomheder ønsker at være nummer et i verden, uanset hvilket område de er i. Denne titel, hvad angår sm
Læs Mere

Razer BlackWidow Lite mekanisk tastatur annonceret

Enten kan man lide RGB eller også kan man ikke. Bag hjemmets fire vægge, kan f.eks. tastaturer med RGB-baggrun
Læs Mere

Nvidia bekræfter RTX 2080 Ti bugs i deres første batch

Via forums.geforce.com, har Nvidia adresseret og bekræftet problemer med nogle af deres RTX 2080 Ti i de først
Læs Mere

SK Hynix færdig med 16 Gb DDR5 5200 MHz hukommelses udviklingen. 10nm og 1.1V på vej

I en pressemeddelse SK Hynix, bekræfter de udviklingen af deres nyeste 16 Gb DDR5 DRAM er fuldført.
Læs Mere

Så er det officielt. Xbox One understøtter tastatur og mus

Længe undervejs, men nu endelig officielt annonceret. Vi taler naturligvis om understøttelse af mus og keyboar
Læs Mere

iPhone X eksploderet efter opdatering til iOS 12.1

Normalt anses opdateringer som værende medhjælpende til dit dyrt indkøbte produkt fungerer bedre, retter bugs,
Læs Mere

De første officielle gaming benchmarks og specifikationer på AMD Radeon RX 590

Kilden er næsten vanen tro Videocardz, og mens vi knokler på vores RX 590 grafikkort, er nogen kommet os i for
Læs Mere

NVIDIA GeForce 416.94 WHQL klar til download. Optimeret mod Battlefield V, Fallout 76 & Hitman 2

NVIDIA GeForce 416.94 WHQL klar til download. Optimeret mod Battlefield V, Fallout 76 & Hitman 2 Store nye spi
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.