TEST: Antec P160 (Performance One) kabinet

editor picture
Hardware udlånt af: Antec.
Skrevet af Lasse Olfert den 1. Feb 2004. Testen er vist 10914 gange.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


 
Så er det tid til at kigge på endnu et Antec kabinet, og det er det nyeste af slagsen. Der er sket meget med Antecs kabinet designs på det seneste, hvilket afspejler sig i livstils serien, hvor vi finder modeller som Sonata, Overture og Minuet, kabinetter der alle er praktiske såvel som utroligt velbalancerede i deres design og materialer.

Denne gang skal vi kigge nærmere på den sprit nye P160 model, som udmærker sig ved at være utroligt let, da den er bygget af aluminium. Derudover taler vi 2x120mm blæser montering, udtageligt bundkortsplade, temperatur aflæsning i display, udskifteligt filter osv. Alt i alt lyder det rigtigt godt, så lad os da endelig komme i gang.
 

  
Vi lægger vanen tro ud med at vise lidt specifikationer, taget fra producentens egen side.
 


·
Stylish, durable 1.2mm anodized aluminum
· Swiveling front control panel
  - Swivels up to 45 degrees.
  - Connectors: 2 x USB 2.0, 1 x IEEE 1394 (FireWire,     i.Link) and 2 x audio jacks.
  - LED temperature display with two built-in sensors

· Removable motherboard tray.
· Accomodates any ATX12V power supply
· 10 drive bays
  - Color-coordinated CD-ROM & floppy drive covers
  a. 4 external 5.25"
  b. 2 external 3.5"
  c. 4 internal 3.5"
  - Rubber mounting grommets in hard drive trays
· Cooling capacity:
  a: 1 x 120mm low speed fan
  b: 1 x 120mm fan mount
· Built-in washable air filter
· Removable Side Panel
· Fits motherboards up to Standard ATX
 

 

 

 
Antec kører videre i den samme stil som de plejer, hvad facaden på kassen angår. Frem for billigere kabinetter, kan man se at der er lagt arbejde i at fremvise et produkt, som ikke bør anses for "almindeligt". Flotte produktbilleder med dertilhørende specifikationer pryder kassens blanke papoverflade.

Kabinettet er beskyttet af papmache så der ikke opstår fejl på produktets overflade, i form af fx. ridser.

Vægten er bemærkelsesværdig, da man regner med at skulle lægge lidt kræfter i som man plejer, men da det meste af materialerne er produceret i aluminium, mindskes vægten betydeligt.


[Klik for stort billede]


Af ekstra tilbehør er det begrænset hvad man får leveret med. Man kunne sagtens forestille sig at der var tilført nogle farvefulde blæsere, men stilen er langt fra starten af, rent og elegant.

Manualen er en tynd omgang som ikke giver den store hjælp efter min mening, hvilket jeg ser som et svaghedstegn fra en så stor producent som Antec. Det er det mest basale som beskrives i en sådan forstand, at man bør kende kabinettet i forvejen.... overdrivelse fremmer forståelsen ja, men jeg synes ikke om at man sløser med sådan noget.

Som mange andre kabinetter er muligheden for at låse kabinettet af selvfølgelig også til stede på P160. Hvis man nu sidder til et LAN arrangement, er det betryggende at man i det mindste kan lukke af for skidtet, og have bare den mindste smule sikkerhed i form af en personlig nøgle.

Skruer er der bunkevis af. Der er ikke kun leveret til behov, men også til diverse tilfælde, hvis man mangler bestemte typer til installation af hardware, hvilket er en dejlig ting.

Kabinettet benytter sig af rails til montering af 5,25" enheder, såsom DVD drev. De skrues på enheden og derefter er det bare at skubbe hele molevitten ind på plads indtil det går i spænd. På den måde er det gjort muligt at kunne flytte enheder som det passer en, uden at man konstant skal bruge skruetrækkere.... systemet er ikke nyskabende, men virker!
 


[Klik for stort billede]
 

Næste punkt på dagsordenen er den gode gamle 120mm blæser fra Antec selv, og ligesom i modellen Sonata følger der gummimodhager med til montering af blæseren. Dette modgør at der opstår eventuel resonans i kabinettet grundet blæserens motor.

Blæseren er ikke ligefrem lydsvag men flytter en fin mængde luft. Kabinettet har ikke inkluderet strømforsyning, så vi har forsynet det med en 380W Truepower PSU også fabrikeret af Antec, som har den fine mulighed for at justere hastigheden på blæserne, afhængigt af temperaturen, og dette ender ud med en nedsætning af motorens hastighed og sænker dermed lydniveauet. Desværre medfølger der kun 1 blæser, hvilket er en skam, da Antec for en gangs skyld har placeret en holder helt i fronten, hvor vi ellers har set det efter harddisk holderen på Sonata. Dermed kan der komme frisk kold luft ind over diskene og ind i kabinettet. Men blæseren er med sine gummemodhager beregnet til montage bagved. Vi har selvfølgelig prøvet det af med 2 ens blæser fra Antec, hvilket giver et yderst behageligt lydniveau ved knap så høj en hastighed.Luft flytningen er stadig massiv og giver et godt gennemtræk kabinettet igennem.


[Klik for stort billede]
 

 
Så skal vi endelig tage fat på som i realiteten gælder, hvilket selvfølgelig er selve kabinettet, P160. Det er som sagt produceret i ren aluminium, der nedsætter kabinettets vægt betydeligt, men øger risikoen for resonans, grundet den svækkede modstandskraft.

Kabinettet består af et skrog, hvor på der er monteret 2 sider, der begge kan afmonteres, men hvor det ene er låst fast fra starten, da det er begrænset hvad man har at gøre i den side. Den venstre side, som man jo som regel benytter sig af, har fået en lås monteret som sikrer at siden sidder ordentligt fast og ikke glider af. Derudover kan man låse siden komplet fast via den medfølgende nøgle, og man mindsker nu muligheden for indbrud i kabinettet. Siderne er perfekt skåret til og glider både og på. Man har tidligere set kabinetter som har problemer med monteringen af disse sider, som udarter sig i kedelige stunder, hvor man irriteres. Dette er dog ikke noget problem på P160, hvilket er et plus for brugeren som tit arbejder med sin hardware.

Udover skroget og siderne er der monteret en front som er produceret i plastik, lakeret i en blank sølvfarve, som gerne skulle gå i spænd med kabinettets flotte aluminiumsfarve, hvilket efter min mening halter en smule. Selve kabinettet er super flot, men at man ikke har kunne lave en front der benytter sig af aluminium skuffer mig.

Som det ses på billedet har Antec for første gang placeret facader til både 5,25" og 3,5" enheder, så man kan undgå kedelige farveændringer. Dette er er nemt at montere i, men det er ikke garanteret at man kan få sit cdrom drev monteret, så det benytter sig af de flotte facader..... hvilket selvfølgelig var tilfældet i denne test :(

I bunden ses tre søjle-formede luftindtag, som med deres forkromede bund kan blive lyst op af tre små lysdioder, hvilket giver et smart blåt lys. Bag luftindtaget finder man et luft filter, så er nemt at skifte og rense, dog skal man have hele fronten af for at komme til det, men efter man har lært afmonteringen at kende, er dette en let sag. Desværre er det begrænset hvor meget proceduren forklares, så det støtter sig op af ens egne erfaringer.

I toppen finder vi alle eksterne stik og knapper. Til højre ser vi den store ON/OFF knap som er placeret, så det er dejligt nemt at komme til uden at man skal bukke sig ned.

Til venstre ser vi så lyd ind og udgang til brug med fx. et headset. De forbindes som ved alle andre kabinetter til bundkortet, hvis det da understøtter det, hvilket de fleste nyere gør.

Næste punkt er så RESET knappen som kører samme udformningsstil som ON/OFF knappen, funktionen er vist logisk nok.

Til sidst finder vi de obligatoriske USB2.0/1.1 og FireWire stik, som efterhånden er standard på alle nye kabinetter.

I midten finder vi et lille LED display, som med sine to cifre er i stand til at vise temperatur, målt fra to steder i kabinettet. Derfor hænger der to flade følere med i det samme kabelbunke, som man finder fx. forbindelserne til RESET knappen. De placeres hvor man nu synes det er bedst anvendt, og derefter kan man se temperaturen direkte i displayet. Som sagt var der to følere og derfor har displayet fået indbygget en lille rutine som giver hver føler nogle sekunder i displayet og derefter skifter den til den anden, dermed kan man helæe tiden følge med uden at skulle skifte på en knap. Hvis temperaturen er stabil vil tallet i displayet være fast lysende, men stiger eller daler den, ja så blinker tallet i stedet, hvilket fint indikerer om der er aktivitet på den pågældne enhed. Det er muligt at vise tallet i både Celsius og Fahrenheit hvis det er nødvendigt.


[Klik for stort billede]


På næste billede ser vi kabinettet fra en lidt anden vinkel som viser det flotte alu look. Den sølvlignende farve kunne sagtens have været udskiftet med en dejlig sort lakering, men Antec har det med at udsende produktet som det er og ikke i flere farver osv.


[Klik for stort billede]


Så har vi bagsiden. Kendere vil straks kunne se at det er meget lig både Sonata og Lanboy, som begge er modeller fra Antec, men højden er øget over PSU'en, hvilket giver et pusterum, og lige giver det ekstra man ellers kunne mangle i de omtalte modeller.

Blæsergitteret er produceret på præcis samme måde som de andre, og er beregnet til den medfølgende 120mm store blæser.

Siderne er selvfølgende monteret med fingerskruer hvilket alt i kabinettet er, for at lette monteringen. Selv bagpanelerne som dækker PCI/AGP soklerne er fastgjort med fingerskruer, der dog efter min mening er for stramme og dermed mister funktionen pusten lidt.


[Klik for stort billede]


Vi har været så heldige at få et P160 leveret sammen med et stykke ekstra tilbehør, som er et sidepanel med indbygget vindue. Vi tager lige først et kig på pakken, som ed sine flade udformning afslører at vi har med et side panel at gøre. Men vi ser ikke de flotte illustrationer med dejlige farvebilleder på facaden som vi ellers har set det med de andre produkter, men det er egentligt også irrelevant.


[Klik for stort billede]


Sidepanelet er som alle andre Antec produkter forsvarligt pakket ind, og med sine papmache stødabsorberende ender skal nok kunne blive transporteret uden problemer.


[Klik for stort billede]


Sidepanelet er totalt identisk med det som sidder på som standard, men i midten er der så skåret så meget ud man nu kunne for i stedet at placere et vindue.

Som det ses tydeligt, så har Antec tegnet endnu en lille designerstreg. De markante luftindtag som man ser på P160's front er ligeledes blevet udformet i vinduet, hvilket giver et godt helhedsindtryk. Samtidigt med at man har gjort lidt ud af indmaden, kan man stadig have følelsen af et helstøbt kabinet.


[Klik for stort billede]

 


[Klik for stort billede]


For at vise alle de forskellige funktioner og detaljer har vi derfor indsat en længere billedserie, som frit illustrerer det flotte P160's udseende.

Vi lægger ud med at tage et kig på toppanelet.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


På de næste to billeder er har vi taget et nærmere kig på luftindtaget, der giver kabinettet et mere råt udseende og smartere front.

Næste billede viser så de medfølgende fingerskruer placeret på den flot bearbejdede aluminiums flade.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


Håndtag til sidepanelet med indbygget lås, som kan bruges sammen med den medfølgende nøgle, hvis man skulle være mistroisk over for fx. sine medspillere til et LAN party.

Diskette drevet er som sagt også udstyret med en flot facade skærm, som sikrer kabinettets flotte front.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


De næste to billeder er lidt atypiske men er vigtige for artiklen. Først har jeg taget et billede af den perfekte overflade for at vise hvor flot det er.

Jeg havde desværre problemer med kabinettet til tider under montering, grundet skarpe kanter de steder hvor Antec ikke har ment at det var nødvendigt at slibe. Dette resulterede i utallige små flænger i min, grundet de MEGET skarpe kanter.... det svier :(
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]

Så har vi taget sidepanelet af for at kigge indenfor. Det er her tydeligt at se hvorfor kabinettet er så let, da hele molevitten er lavet i aluminium, hvilket også giver et behageligt syn første gang man ser det.

Det ligner utroligt meget Sonata og Lanboy serien, da den specielle harddisk holder udformning endnu en gang er taget i brug. Det har både sine fordele og ulemper.... man kan få det til at se pænt ud men Antec kunne godt have lavet nogle større huller, så man var i stand til at placere ledninger bedre.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


Her ser vi holderen til strømforsyningen, som der ligner en hver anden. Næste billede er taget ind i 5,25" systemet, hvor man bruger de såkaldte rails til at montere CD-rom drev osv.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


De næste billeder viser først det kabel bundt hvori alle de forskellige forbindelser til frontpanel og bundkort ligger i.

Blæsergitteret og stik panelet til bundkortet ligner sig selv, så der er der ikke så meget at rapportere fra.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


Antec er gået væk fra at producere produkter i samme stil med andre, hvilket ikke er svært at se med de nyere modeller. Antec har placeret et lille "Antec design" mærke i bunden af kabinettet, så hvis man kommer i tvivl om designets oprindelse ;)

Til højre for harddiskholderen finder vi blæserholderen til indtaget. Den fastgøres ligesom alt andet, med fingerskrue. Frem for tidligere modeller er blæseren nu placeret helt i fronten og tager nu helt frisk luft ind i stedet for noget som først har passeret harddiskene. Hertil monteres blæseren med skruer og ikke de stødabsorberende gummidutter.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


Som sagt er bagpanelerne også spændt med fingerskruer, men jeg har måtte have skrutrækkeren frem hver gang, da de sad meget stramt, og som om de ikke passede perfekt i deres gevind.

Til højre ses et nyt tiltag, nemlig det udtagelige bundkorttray. Det er noget vi har manglet i lang tid i Antec kabinetter. Nu er det her endeligt og det er nemt at arbejde med, og endnu en gang bruges der fingerskrue til at fastgøre.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


Her har vi så monteret et Abit IC7 MAX3 bundkort med en dertilhørende Zalman køler. Vi fik desværre lidt problemer da bundkortetstrayet havde en dum kant der ikke helt ville samarbejde med bundkortets IDE stik, der jo er placeret ude i siden..... derfor var det nødvendigt at sætte kablerne i før man monterede bundkortet på trayet.... kedeligt.
 

    
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]

Her er hele molevitten så sat i kabinettet og jeg havde gerne set at det var nemmere at føre ledninger, da kabinettet er skabt til at køre den rene linie, men det er der desværre ikke gjort plads til, selvom det sagtens kunne have været lavet.

Til sidst har vi fået taget et billede af luftindtaget når der er lys i, og det skal siges at det ser ganske fedt ud.
 

     
[Klik for stort billede]                   [Klik for stort billede]


 
Ja endnu en gang har vi haft med et nyskabende og lækkert produkt at gøre fra Antec. P160 udgør en forskel fra alle de andre modeller ved først og fremmest at være produceret i aluminium, men også det udtagelige bundkort tray er en ny ting.

Grundet vægten vil jeg kalde kabinettet ideelt til LAN, da det nedsætter den samlede vægt med en god portion.

Desværre har den lave vægt den ulempe at rystelser fra harddisken går direkte i skroget, og det medgør at man desværre får nogle kedelig resonans lyde. Dette er selvfølgelig ikke så overdrevet meget, men man lægger mærke til det.

Alt i kabinettet er fastgjort med fingerskruer, men jeg måtte tit have fat i skruetrækkeren for at spænde det ordentligt fast, og så er funktionen ikke så super igen.

Desværre synes jeg ikke helt om fronten, det ødelægger meget at placeret forkromet plastik i den omfang som der nu er gjort. Det er kedeligt at al den aluminium bliver gjort til skamme grundet dette.

Men alt i alt et flot kabinet med gode funktioner og muligheder. En score på 89% og en "Great buy" award er klart fortjent. Desværre er scoren ikke i top grundet prisen, der eftersigende skulle være høj (vi kan umiddelbart ikke oplyse en pris), de lidt kedelige oplevelser med resonans og skarpe kanter.

 

· Flot kabinet med et pift af godt design
· Produceret i aluminium
· Bundkort tray
· Indsugninsblæseren sidder helt i front
· Temperatur udlæsning i display
· Flot tilbehør i form af side panel med vindue
· Facade stykker til 5,25 og 3,5" drev

 
· Resonans følsomt
· Fingerskruer er ikke helt fittet ordentligt
· Skarpe kanter


SCORE 89
Antec P160 (Performance One) kabinet Antec P160 (Performance One) kabinet
89/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

MSI Immerse GH70 Headset

MSI som mest er kendt for deres bund og grafikkort, har sendt os et af deres nye og lidt anderledes produkter. Vi har modt

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt 550 Watt

Cooler Master udvider deres MasterWatt serie af strømforsyninger med modeller, som spænder fra 450-750 watt.

Læs Mere

Cooler Master RGB Hard Gaming Mouse Pad

Der var en gang hvor en musemåtte blot var en kedelig stof eller plastik ting, man havde liggende på sit skriv

Læs Mere

FitBit Charge 2 fitness tracker

Vi byder i dag på en test til de mere fitnessinteresserede brugere på vores side. Sig pænt goddag t

Læs Mere

Arozzi Mezzo V2 - Gaming Stol

Mange og lange timer foran computeren, kræver selvfølgeligt et godt sted at slå ballerne ned. Med

Læs Mere

Razer Panthera Arcade stick

Vi har igen Razer på besøg, i dag i en lidt mere extraordinær udgave, med deres Street Fighter special

Læs Mere

Enermax Revolution SFX 550 Watt Strømforsyning

Maksimal performance, i minimal indpakning. Dette kunne godt være salgsordene for PSU'en vi skal se på i denne

Læs Mere

AMD Ryzen 2 - 2700X, 2700, 2600X og 2600 Gaming benchmarks

Det er efterhånden noget tid siden vi blev præsenteret for AMD Ryzen 2 familien. I første udspil modtog

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Huawei finder display-partner til ny foldelig smartphone

BOE har fået æren af at fremstille det display, der skal påføres den nye foldelige smartphone fra Huawei.
Læs Mere

Apple indgår samarbejdsaftale med Volkswagen

Selvkørende biler er et af de nyere projekter, som Apple har kastet sig over. Nu er også Volkswagen blevet en
Læs Mere

Ubisoft gør Sam tilgængelig for alle

Digitale software assistenter, er the new shit hos flere og flere virksomheder, og naturligvis er de også at f
Læs Mere

Al i alle Samsung-produkter inden 2020

Al er et område som også Samsung satser stort på. Det fremgår af virksomhedens storstilede fremtidsplaner.
Læs Mere

Asus PG27UQ 4K HDR 144Hz G-Sync kommer i handlen fra juni

Asus PG27UQ 4K HDR 144Hz G-Sync kommer i handlen fra næste måned, og målet ifølge producenten er PC entusiaste
Læs Mere

PlayStation 5 er minimum tre år væk

Hvis du har brugt det sidste stykke tid på at overveje, om du skulle smide din PlayStation 4 ud for at gøre pl
Læs Mere

Sony er nu verdens største musikforlag

Sony har i en længere periode været omtalt som en af de største musikforlag i verden, men det stopper nu.
Læs Mere

Acer har annonceret deres nye Predator Helios 500 mobile gaming powerhouse

Acer har annonceret deres nye Predator Helios 500 17 tommer mobile gaming powerhouse, som i dan grad er med ti
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.