TEST: Antec Mercury 360 AIO Køler

editor picture
Hardware udlånt af: Antec.
Skrevet af Anders Hermansen den 3. Oct 2017. Testen er vist 2687 gange.
Brand: Antec.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


Det regnbuetunge RGB lys har taget markedet med storm det sidste års tid, men man kan diskutere hvor praktisk anvendelig alt det RGB lys, som producenter smider i alt din hardware.

 

Er du ikke helt fan af alt det dekorative lys? Så fat mod! Antec har designet en serie af vandkølere hvor lysets eneste funktion er at fortælle dig præcis hvor varm din computer er – Men fungerer det, og lige så vigtigt kan de holde din PC kold under pres? Læs med i dagens test.

 

 

De tekniske specifikationer på Antec Mercury 360:

Vi har plukket nogle af de vigtigste tekniske specifikationer ud fra Antec’s egen side om vandkøleren, som du kan læse herunder. (Det skal lige hurtigt nævnes at Antec også producerer en reel RGB udgave, hvor man selv bestemmer lysets farve og funktion*)

 

 

Dimensions:

 • Radiator: 394 x 119 x 27 mm
 • Radiator Material: Aluminum
 • Pump Lifespan: 50.000 hours
 • Power Draw: 5,4W
 • Fan Dimensions: 120 x 120 x 25 mm

CPU Socket Support:

 • Intel: LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA115,6 LGA1366, LGA2011, LGA2066
 • AMD: AM2, AM3, AM2+, AM3+, AM4, FM2

Lights

 • Temperature Reactive LEDs

Performance

 • Pump Flow Rate: 3,5 L/Min
 • Fan Speed: 900~1800 RPM ± 10%
 • Fan Static Pressure: 2,25 mm-H20
 • Fan Airflow: 73.31CFM (2.021 m3/min)
 • Noise: ≤ 30 dBA
 • Warranty: 5 Years

 

Antec skriver selv kort om Mercury 360

The new generation of Mercury line of all-in-one liquid CPU coolers. Available in three sizes, the Mercury, the Mercury 240 and the Mercury 360. All Mercury models are built around a new sealed and silent pump, which consists of a three-phase motor promoting a rapid liquid circulation, helping the CPU to keep cool while it is being pushed to its limits. The pump features a high coolant pressure & lower-fan noise.

 

The pump-block also features three LEDs, which indicate coolant temperature. If you want efficiency, high performance and great build quality to meet the demands of your gaming system, look no further than the Mercury series coolers.

 

 

Udpakning og præsentation af Antec Mercury 360

Vi skynder os at pakke Mercury 360 og kigge på alle delene der medfølger. Alting er godt pakket ind i den meget typiske papholder, som de fleste AIO producenter efterhånden er gået over til, med alle delene pakket ind i plastikposer, for at undgå støv og skader under transport.

 

Ud over selve køleren, får man 3, 120mm fans med, som nævnt tidligere lyser op ift. temperaturen på væsken inde i køleren. Der medfølger også backplate, beslag og skruer til at montere Mercury på stort set alle kendte platforme – selv den nye AM4 platform til AMD Ryzen.

 

 

Selve køleren, tre 120mm blæsere samt monteringsbeslag, skruer og en monteringsmanual - intet usædvanligt her. Det er efterhånden blevet en industristandard at delene pakkes ind i plastikposer og holdes fast og sikret i formede papholdere som denne.

 

 

Både blæserne og selve kølehovedet er udført i plastik med en kontrast af hvide og sorte overflader. Blæsernes ydre ring, og midten af kølehovedet reagerer på kølerens internet temperaturmåler og skifter farve alt efter hvor varmt der er indeni – mere om dette senere i testen.

 

Blæserne har små bløde gummistykkerne monteret, for at reducere vibrationer under brug – desværre sidder de ikke uhyggeligt godt fast, så man skal lige holde øje med at de ikke stikker af under påmonteringen.

 

 

Kølehovedets kontaktflade er i kobber – Der var lidt problemer med at få klistermærket af i første omgang, men efter en grundig omgang knofedt med en klud og lidt isopropyl var den pæn og ren.

 

Antec har valgt at bruge ribbede plastikrør med en blank overflade – personligt er jeg ikke meget for måden de ser ud på, og havde foretrukket noget mere afdæmpet og måske ligefrem sleeved, men det er selvfølgelig meget subjektivt. Rørene er også en anelse stive i det, og kan være lidt svære at dreje rundt inde i et kabinet, når den skal monteres.

 

Montering

Antec Mercury er overraskende nem at montere i forhold til dens størrelse. Alt efter hvilken sokkel man skal bruge, finder man de korrekte skruehuller og låser skruerne fast med plastikstykker der nemt skubbes fast. Bagpladen holdes fast mens man påmonterer kølehovedet på processoren (som selvfølgelig først har fået en lille ært kølepasta) og skruer alting sammen.

 

Til sidst påmonterer man selve radiatoren med blæserne til kabinettet, og derefter kablerne for at strømføre alting og styre det – Da vi bruger en testbænk får radiatoren dog lov at hvile på bordet.

 

 

Lyset på Antec Mercury 360

 

Som nævnt tidligere er der lys i både blæsere og kølehovedet. Desværre lykkedes det ikke at få farverne til at skifte helt så voldsomt, som forventet på hverken blæser eller kølehoved med vores eksemplar, hvilket kunne tyde på en defekt sensor – selv under særdeles hårdt pres i Prime95 over længere tid var det ikke til at få farven til at skifte fra den meget rene blå farve til en blågrøn blanding.

 

 

Testsproceduren

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med OCCT i 10 minutter. Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt.

 

Køleevne og Støj

Antec Mercury 360 bruger PWM kontrol i BIOS til at styre blæserne, så der bruger vi vores faste fankurve for at simulere normalt brug – Pumpen får lov at køre 100% for at sikre at varmen overføres effektivt fra CPU til radiator og fans.

 

Hvad angår selve kølingen klarer Mercury 360 sig desværre ikke helt så godt, som kan måske ville forvente af en AIO med en 360mm radiator. Den holder sig et par grader varmere end tilsvarende 360mm AIO kølere fra andre producenter, og sågar nogle af de mindre 240mm og 120mm modeller ved visse niveauer af belastning.

 

Den imponerer med andre ord altså ikke på kølefronten, men omvendt er det heller ikke fordi at den larmer mens den holder vores 4770K kølig ved 4,4Ghz – hvilket desværre ikke kan siges om alle de kølere vi har haft forbi testbænken.

 

 

Konklusion

Mercury imponerede ikke ligefrem på kølesiden, men er prisen så konkurrencedygtig – eller måske ligefrem fordelagtig? Sammenligner vi med en anden 360mm AIO vi har haft inde forbi redaktionen, Be Quiet Silent loop 360mm koster den ~400.- mindre, hvilket alligevel er en pæn slat.

 

Desværre kunne vi ikke få kølerens temperaturfunktion til at fungere helt efter forventning på vores eksemplar, men hvis man er en kende træt af RGB cirkusset, men alligevel godt kan lide at holde øje med temperaturne, er det ikke en dum hybridløsning. Kan man derimod ikke få nok af RGB funktionaliteten, har Antec også frigivet en RGB model der skulle være kølefunktionsmæssigt ens.

 

På trods af den mindre imponerende køleevne får Antec Mercury 360 et 8-tal med hjem, for en køler der slet ikke yder dårligt i forhold til spektret og er prissat konkurrencedygtigt ift. til dette.

 

 

Godt:

 • Lysbaseret temperaturdisplay
 • Forholdsvis nem at montere
 • Softwareløs kontrol
 • Konkurrencedygtig prissat

Mindre Godt:

 • Køleevne imponerer ikke
 • Kølerør er en kende stive
 • Temperatursensor var defekt i vores eksemplar


Antec Mercury 360 AIO Køler Antec Mercury 360 AIO Køler
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Vivo Mini UNH 65H mini PC

Vi skal i dagens test have besøg af ASUS, og deres nyeste bud på en mini PC, nemlig deres Vivo Mini UN65H, de

Læs Mere

Roccat Isku+ Force FX

Roccat vender tilbage for en stund tilbage på Tweak.dk, med et nyt og spændende tastatur. Det drejer sig

Læs Mere

Sound BlasterX Vanguard K08 Mekanisk Tastatur

Mange kender producenten Creative for deres lydkort, højttalere og andre former for lydgrej. De har dog meldt sig i

Læs Mere

Razer Atheris trådløs bærbar mus

Hvis du ofte er meget på farten, og savner en lille og fiks mus at have med, kunne den nye Atheris mus fra Razer m&a

Læs Mere

Plantronics Voyager 8200 UC Bluetooth headset

Vi skal i dag se på Plantronics nyeste Bluetooth headset, nemlig deres lækre Voyager 8200 UC headset, som

Læs Mere

MSI Clutch GM70 gamingmus

Vi skal i dag se på MSI’s nye gamingmus, der er en modulær gamingmus, der gør sig til for bå

Læs Mere

ASUS PRIME X299-A LGA2066 bundkort

ASUS har sendt redaktionen en stribe bundkort til forskellige platforme, og det gør si

Læs Mere

ASUS Cerberus V2 Gamer Headset

Junglen af headsets kan være svær at finde rundt i, selv når det kommer til budget modeller. I denne tes

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Na'Vi og Infamous færdige i Bukarest

Præstationerne har ladt meget tilbage at ønske for begge mandskaber, der som resultat heraf er ude af PGL Open
Læs Mere

Visum-problemer spænder ben for HappyFeet

HappyFeet kommer ikke til at blive en del af den kommende Dota 2-fest i Tyskland. Det har manglende visum-rett
Læs Mere

Planlægger Apple en ny Mac Mini

Sidste gang Apple opdaterede deres Mac Mini var for 3 år siden, og nu buldrer jungletrommer om der meget vel k
Læs Mere

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland, og flere lande er ifølge Nokia på vej, som Danmark også sikres mode
Læs Mere

SPOILER ALERT: Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret

Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret, og denne gang finder vi 90 minutters tota
Læs Mere

DRAMeXchange fortsætter de dystre informationer omkring fortsat stigning i DRAM priserne

DRAMeXchange fortsætter med at sende dystre informationer ud omkring en fortsat stigning i RAM priserne, og de
Læs Mere

HMD Global lancerer Nokia 7

Den nye Nokia-model er på banen, og den virker endda til at være en spændende en af slagsen. Desværre kommer d
Læs Mere

Sony løfter sløret for ny PS4-controller

Mini Wired Gamepad kan vise sig at være et ganske fint alternativ til dig den aktive PlayStation 4-gamer, der
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.