TEST: Antec Mercury 360 AIO Køler

editor picture
Hardware udlånt af: Antec.
Skrevet af Anders Hermansen den 3. Oct 2017. Testen er vist 2965 gange.
Brand: Antec.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


Det regnbuetunge RGB lys har taget markedet med storm det sidste års tid, men man kan diskutere hvor praktisk anvendelig alt det RGB lys, som producenter smider i alt din hardware.

 

Er du ikke helt fan af alt det dekorative lys? Så fat mod! Antec har designet en serie af vandkølere hvor lysets eneste funktion er at fortælle dig præcis hvor varm din computer er – Men fungerer det, og lige så vigtigt kan de holde din PC kold under pres? Læs med i dagens test.

 

 

De tekniske specifikationer på Antec Mercury 360:

Vi har plukket nogle af de vigtigste tekniske specifikationer ud fra Antec’s egen side om vandkøleren, som du kan læse herunder. (Det skal lige hurtigt nævnes at Antec også producerer en reel RGB udgave, hvor man selv bestemmer lysets farve og funktion*)

 

 

Dimensions:

 • Radiator: 394 x 119 x 27 mm
 • Radiator Material: Aluminum
 • Pump Lifespan: 50.000 hours
 • Power Draw: 5,4W
 • Fan Dimensions: 120 x 120 x 25 mm

CPU Socket Support:

 • Intel: LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA115,6 LGA1366, LGA2011, LGA2066
 • AMD: AM2, AM3, AM2+, AM3+, AM4, FM2

Lights

 • Temperature Reactive LEDs

Performance

 • Pump Flow Rate: 3,5 L/Min
 • Fan Speed: 900~1800 RPM ± 10%
 • Fan Static Pressure: 2,25 mm-H20
 • Fan Airflow: 73.31CFM (2.021 m3/min)
 • Noise: ≤ 30 dBA
 • Warranty: 5 Years

 

Antec skriver selv kort om Mercury 360

The new generation of Mercury line of all-in-one liquid CPU coolers. Available in three sizes, the Mercury, the Mercury 240 and the Mercury 360. All Mercury models are built around a new sealed and silent pump, which consists of a three-phase motor promoting a rapid liquid circulation, helping the CPU to keep cool while it is being pushed to its limits. The pump features a high coolant pressure & lower-fan noise.

 

The pump-block also features three LEDs, which indicate coolant temperature. If you want efficiency, high performance and great build quality to meet the demands of your gaming system, look no further than the Mercury series coolers.

 

 

Udpakning og præsentation af Antec Mercury 360

Vi skynder os at pakke Mercury 360 og kigge på alle delene der medfølger. Alting er godt pakket ind i den meget typiske papholder, som de fleste AIO producenter efterhånden er gået over til, med alle delene pakket ind i plastikposer, for at undgå støv og skader under transport.

 

Ud over selve køleren, får man 3, 120mm fans med, som nævnt tidligere lyser op ift. temperaturen på væsken inde i køleren. Der medfølger også backplate, beslag og skruer til at montere Mercury på stort set alle kendte platforme – selv den nye AM4 platform til AMD Ryzen.

 

 

Selve køleren, tre 120mm blæsere samt monteringsbeslag, skruer og en monteringsmanual - intet usædvanligt her. Det er efterhånden blevet en industristandard at delene pakkes ind i plastikposer og holdes fast og sikret i formede papholdere som denne.

 

 

Både blæserne og selve kølehovedet er udført i plastik med en kontrast af hvide og sorte overflader. Blæsernes ydre ring, og midten af kølehovedet reagerer på kølerens internet temperaturmåler og skifter farve alt efter hvor varmt der er indeni – mere om dette senere i testen.

 

Blæserne har små bløde gummistykkerne monteret, for at reducere vibrationer under brug – desværre sidder de ikke uhyggeligt godt fast, så man skal lige holde øje med at de ikke stikker af under påmonteringen.

 

 

Kølehovedets kontaktflade er i kobber – Der var lidt problemer med at få klistermærket af i første omgang, men efter en grundig omgang knofedt med en klud og lidt isopropyl var den pæn og ren.

 

Antec har valgt at bruge ribbede plastikrør med en blank overflade – personligt er jeg ikke meget for måden de ser ud på, og havde foretrukket noget mere afdæmpet og måske ligefrem sleeved, men det er selvfølgelig meget subjektivt. Rørene er også en anelse stive i det, og kan være lidt svære at dreje rundt inde i et kabinet, når den skal monteres.

 

Montering

Antec Mercury er overraskende nem at montere i forhold til dens størrelse. Alt efter hvilken sokkel man skal bruge, finder man de korrekte skruehuller og låser skruerne fast med plastikstykker der nemt skubbes fast. Bagpladen holdes fast mens man påmonterer kølehovedet på processoren (som selvfølgelig først har fået en lille ært kølepasta) og skruer alting sammen.

 

Til sidst påmonterer man selve radiatoren med blæserne til kabinettet, og derefter kablerne for at strømføre alting og styre det – Da vi bruger en testbænk får radiatoren dog lov at hvile på bordet.

 

 

Lyset på Antec Mercury 360

 

Som nævnt tidligere er der lys i både blæsere og kølehovedet. Desværre lykkedes det ikke at få farverne til at skifte helt så voldsomt, som forventet på hverken blæser eller kølehoved med vores eksemplar, hvilket kunne tyde på en defekt sensor – selv under særdeles hårdt pres i Prime95 over længere tid var det ikke til at få farven til at skifte fra den meget rene blå farve til en blågrøn blanding.

 

 

Testsproceduren

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med OCCT i 10 minutter. Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt.

 

Køleevne og Støj

Antec Mercury 360 bruger PWM kontrol i BIOS til at styre blæserne, så der bruger vi vores faste fankurve for at simulere normalt brug – Pumpen får lov at køre 100% for at sikre at varmen overføres effektivt fra CPU til radiator og fans.

 

Hvad angår selve kølingen klarer Mercury 360 sig desværre ikke helt så godt, som kan måske ville forvente af en AIO med en 360mm radiator. Den holder sig et par grader varmere end tilsvarende 360mm AIO kølere fra andre producenter, og sågar nogle af de mindre 240mm og 120mm modeller ved visse niveauer af belastning.

 

Den imponerer med andre ord altså ikke på kølefronten, men omvendt er det heller ikke fordi at den larmer mens den holder vores 4770K kølig ved 4,4Ghz – hvilket desværre ikke kan siges om alle de kølere vi har haft forbi testbænken.

 

 

Konklusion

Mercury imponerede ikke ligefrem på kølesiden, men er prisen så konkurrencedygtig – eller måske ligefrem fordelagtig? Sammenligner vi med en anden 360mm AIO vi har haft inde forbi redaktionen, Be Quiet Silent loop 360mm koster den ~400.- mindre, hvilket alligevel er en pæn slat.

 

Desværre kunne vi ikke få kølerens temperaturfunktion til at fungere helt efter forventning på vores eksemplar, men hvis man er en kende træt af RGB cirkusset, men alligevel godt kan lide at holde øje med temperaturne, er det ikke en dum hybridløsning. Kan man derimod ikke få nok af RGB funktionaliteten, har Antec også frigivet en RGB model der skulle være kølefunktionsmæssigt ens.

 

På trods af den mindre imponerende køleevne får Antec Mercury 360 et 8-tal med hjem, for en køler der slet ikke yder dårligt i forhold til spektret og er prissat konkurrencedygtigt ift. til dette.

 

 

Godt:

 • Lysbaseret temperaturdisplay
 • Forholdsvis nem at montere
 • Softwareløs kontrol
 • Konkurrencedygtig prissat

Mindre Godt:

 • Køleevne imponerer ikke
 • Kølerør er en kende stive
 • Temperatursensor var defekt i vores eksemplar






Antec Mercury 360 AIO Køler Antec Mercury 360 AIO Køler
8/ 10



0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Cooler Master MasterBox MB600L

MasterBox MB600L fra Cooler Master er på papiret et budget kabinet med spændende features og design til prisen

Læs Mere

ASUS DUAL RX580 O4G

Vi vender i dag blikket mod ASUS RX580 Dual O4G, som giver deres bud på et budgetvenligt grafikkort til 1080p segmen

Læs Mere

Antec P110 Luce Kabinet

Anonymt design, hærdet glas og RGB lys, er blot nogle af de features der kan nævnes omkring det nye P110 Luce

Læs Mere

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

MSI har smidt endnu et GeForce GTX 1080 Ti kort på gaden, og denne gang er det med hove

Læs Mere

Logitech Universal Folio

Bruger du din tablet meget, i så fald kunne produktet vi skal se på i denne test, måske vække din

Læs Mere

ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD

Køling af vores hardwarekomponenter er et must, hvis vi overhovedet skal have et fungerende computersystem. Om man

Læs Mere

Blue Blackout Spark SL kondensator mikrofon

Du kender Blue for deres Yeti mikrofoner, og har måske set vores anmeldelser af deres entusiast headsets her på

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt Lite 700 watt

Strømforsyningen som er en af de vigtigste dele i en computer er ofte et sted hvor mange vælger at spare. i d

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Anden Søndag i Advent 2017 - TWEAK.DK JULE GIVEAWAY

Vi er kommet til anden omgang af vores julekonkurrence
Læs Mere

Corsair releaser nyt 4,000MHz DDR4 SODIMM RAM kit

Corsair har annonceret deres hurtigste DDR4 SODIMM RAM kit til dato, og dermed udvider Corsair deres Vengeance
Læs Mere

Brugte iPhone-kamera til at fotografere bryllup

Smartphone-teknologien er blevet markant - ikke mindst når snakken falder på kamera- og billedekvalitet.
Læs Mere

T-Mobile lancerer egen TV Service

T-Mobile er meget andet end blot et teleselskab. Det har man bevist tidligere, og det gør man nu igen.
Læs Mere

CS:GO ramt af store betting-problemer

Counter Strike: Global Offensive bruges ikke længere kun til at få udløb for sin gaming-trang. Nu er der også
Læs Mere

Tweak News - Uge 49

Der er samlet op på endnu en samling nyheder, så du kun behøver kigge et sted. Vi skyder også endnu en giveawa
Læs Mere

Must have ure, hvis du er Star Wars fan

Går du all-in på din Star Wars fan fetich, og er lys sværdet og andet stjernekrigs lir på plads, så kunne du m
Læs Mere

ARK: Survival Evolved Aberration Expansion Pack klar til download

Via en vedhæftet video, giver udviklerne bag spillet ARK: Survival Evolved indblik i deres nye Aberration Expa
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.