TEST: Antec Mercury 360 AIO Køler

editor picture
Hardware udlånt af: Antec.
Skrevet af Anders Hermansen den 3. Oct 2017. Testen er vist 3209 gange.
Brand: Antec.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold.

 

Det regnbuetunge RGB lys har taget markedet med storm det sidste års tid, men man kan diskutere hvor praktisk anvendelig alt det RGB lys, som producenter smider i alt din hardware.

 

Er du ikke helt fan af alt det dekorative lys? Så fat mod! Antec har designet en serie af vandkølere hvor lysets eneste funktion er at fortælle dig præcis hvor varm din computer er – Men fungerer det, og lige så vigtigt kan de holde din PC kold under pres? Læs med i dagens test.

 

 

De tekniske specifikationer på Antec Mercury 360:

Vi har plukket nogle af de vigtigste tekniske specifikationer ud fra Antec’s egen side om vandkøleren, som du kan læse herunder. (Det skal lige hurtigt nævnes at Antec også producerer en reel RGB udgave, hvor man selv bestemmer lysets farve og funktion*)

 

 

Dimensions:

 • Radiator: 394 x 119 x 27 mm
 • Radiator Material: Aluminum
 • Pump Lifespan: 50.000 hours
 • Power Draw: 5,4W
 • Fan Dimensions: 120 x 120 x 25 mm

CPU Socket Support:

 • Intel: LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA115,6 LGA1366, LGA2011, LGA2066
 • AMD: AM2, AM3, AM2+, AM3+, AM4, FM2

Lights

 • Temperature Reactive LEDs

Performance

 • Pump Flow Rate: 3,5 L/Min
 • Fan Speed: 900~1800 RPM ± 10%
 • Fan Static Pressure: 2,25 mm-H20
 • Fan Airflow: 73.31CFM (2.021 m3/min)
 • Noise: ≤ 30 dBA
 • Warranty: 5 Years

 

Antec skriver selv kort om Mercury 360

The new generation of Mercury line of all-in-one liquid CPU coolers. Available in three sizes, the Mercury, the Mercury 240 and the Mercury 360. All Mercury models are built around a new sealed and silent pump, which consists of a three-phase motor promoting a rapid liquid circulation, helping the CPU to keep cool while it is being pushed to its limits. The pump features a high coolant pressure & lower-fan noise.

 

The pump-block also features three LEDs, which indicate coolant temperature. If you want efficiency, high performance and great build quality to meet the demands of your gaming system, look no further than the Mercury series coolers.

 

 

Udpakning og præsentation af Antec Mercury 360

Vi skynder os at pakke Mercury 360 og kigge på alle delene der medfølger. Alting er godt pakket ind i den meget typiske papholder, som de fleste AIO producenter efterhånden er gået over til, med alle delene pakket ind i plastikposer, for at undgå støv og skader under transport.

 

Ud over selve køleren, får man 3, 120mm fans med, som nævnt tidligere lyser op ift. temperaturen på væsken inde i køleren. Der medfølger også backplate, beslag og skruer til at montere Mercury på stort set alle kendte platforme – selv den nye AM4 platform til AMD Ryzen.

 

 

Selve køleren, tre 120mm blæsere samt monteringsbeslag, skruer og en monteringsmanual - intet usædvanligt her. Det er efterhånden blevet en industristandard at delene pakkes ind i plastikposer og holdes fast og sikret i formede papholdere som denne.

 

 

Både blæserne og selve kølehovedet er udført i plastik med en kontrast af hvide og sorte overflader. Blæsernes ydre ring, og midten af kølehovedet reagerer på kølerens internet temperaturmåler og skifter farve alt efter hvor varmt der er indeni – mere om dette senere i testen.

 

Blæserne har små bløde gummistykkerne monteret, for at reducere vibrationer under brug – desværre sidder de ikke uhyggeligt godt fast, så man skal lige holde øje med at de ikke stikker af under påmonteringen.

 

 

Kølehovedets kontaktflade er i kobber – Der var lidt problemer med at få klistermærket af i første omgang, men efter en grundig omgang knofedt med en klud og lidt isopropyl var den pæn og ren.

 

Antec har valgt at bruge ribbede plastikrør med en blank overflade – personligt er jeg ikke meget for måden de ser ud på, og havde foretrukket noget mere afdæmpet og måske ligefrem sleeved, men det er selvfølgelig meget subjektivt. Rørene er også en anelse stive i det, og kan være lidt svære at dreje rundt inde i et kabinet, når den skal monteres.

 

Montering

Antec Mercury er overraskende nem at montere i forhold til dens størrelse. Alt efter hvilken sokkel man skal bruge, finder man de korrekte skruehuller og låser skruerne fast med plastikstykker der nemt skubbes fast. Bagpladen holdes fast mens man påmonterer kølehovedet på processoren (som selvfølgelig først har fået en lille ært kølepasta) og skruer alting sammen.

 

Til sidst påmonterer man selve radiatoren med blæserne til kabinettet, og derefter kablerne for at strømføre alting og styre det – Da vi bruger en testbænk får radiatoren dog lov at hvile på bordet.

 

 

Lyset på Antec Mercury 360

 

Som nævnt tidligere er der lys i både blæsere og kølehovedet. Desværre lykkedes det ikke at få farverne til at skifte helt så voldsomt, som forventet på hverken blæser eller kølehoved med vores eksemplar, hvilket kunne tyde på en defekt sensor – selv under særdeles hårdt pres i Prime95 over længere tid var det ikke til at få farven til at skifte fra den meget rene blå farve til en blågrøn blanding.

 

 

Testsproceduren

Vores kølertests er sat op således, at vi først varmer systemet op med OCCT i 10 minutter. Derefter lader vi det køre videre i 2 minutter hvor vi måler gennemsnitstemperaturen i HWiNFO64. Vi trækker så endeligt rumtemperaturen på det givne tidspunkt fra og lander på en deltatemperatur for at give så neutralt et billede som muligt.

 

Køleevne og Støj

Antec Mercury 360 bruger PWM kontrol i BIOS til at styre blæserne, så der bruger vi vores faste fankurve for at simulere normalt brug – Pumpen får lov at køre 100% for at sikre at varmen overføres effektivt fra CPU til radiator og fans.

 

Hvad angår selve kølingen klarer Mercury 360 sig desværre ikke helt så godt, som kan måske ville forvente af en AIO med en 360mm radiator. Den holder sig et par grader varmere end tilsvarende 360mm AIO kølere fra andre producenter, og sågar nogle af de mindre 240mm og 120mm modeller ved visse niveauer af belastning.

 

Den imponerer med andre ord altså ikke på kølefronten, men omvendt er det heller ikke fordi at den larmer mens den holder vores 4770K kølig ved 4,4Ghz – hvilket desværre ikke kan siges om alle de kølere vi har haft forbi testbænken.

 

 

Konklusion

Mercury imponerede ikke ligefrem på kølesiden, men er prisen så konkurrencedygtig – eller måske ligefrem fordelagtig? Sammenligner vi med en anden 360mm AIO vi har haft inde forbi redaktionen, Be Quiet Silent loop 360mm koster den ~400.- mindre, hvilket alligevel er en pæn slat.

 

Desværre kunne vi ikke få kølerens temperaturfunktion til at fungere helt efter forventning på vores eksemplar, men hvis man er en kende træt af RGB cirkusset, men alligevel godt kan lide at holde øje med temperaturne, er det ikke en dum hybridløsning. Kan man derimod ikke få nok af RGB funktionaliteten, har Antec også frigivet en RGB model der skulle være kølefunktionsmæssigt ens.

 

På trods af den mindre imponerende køleevne får Antec Mercury 360 et 8-tal med hjem, for en køler der slet ikke yder dårligt i forhold til spektret og er prissat konkurrencedygtigt ift. til dette.

 

 

Godt:

 • Lysbaseret temperaturdisplay
 • Forholdsvis nem at montere
 • Softwareløs kontrol
 • Konkurrencedygtig prissat

Mindre Godt:

 • Køleevne imponerer ikke
 • Kølerør er en kende stive
 • Temperatursensor var defekt i vores eksemplar


Antec Mercury 360 AIO Køler Antec Mercury 360 AIO Køler
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Western Digital My Passport 2 TB

Midt i den store hardwarestrøm, som vælter ind over os efter afslutningen af CES

Læs Mere

GUIDE: Overclock dit grafikkort med MSI Afterburner

På mange opfordringer fra jer har vi produceret en guide til overclocking af dit grafikkort med MSI Afterburner. Omd

Læs Mere

Blue Sadie hovedtelefoner med indbygget forstærker

I dag skal vi se på Blue Microphones nyeste headset, Sadie. Blue Sadie er et lukket over-ear headset, med Blue&rsquo

Læs Mere

Corsair K68 RGB - mekanisk gaming tastatur med IP32 certificering

Vi kender alle det at spille ting og sager i vores kære tastatur når vi sidder ved computeren i kampens hede.

Læs Mere

AMD Ryzen 3 2200G & Ryzen 5 2400G; SoC løsninger med AMD VEGA grafik!

Tavshedspligten er udløbet, og vi må derfor nu løfte sløret for vo

Læs Mere

Logitech G603 Trådløs Mus

En gamermus med batteritid på op til 18 måneder - det lyder næsten for godt til at være sandt ikke

Læs Mere

Logitech Craft - Trådløst tastatur med gemte funktioner

Logitech har med deres trådløse Craft tastatur lavet et enkelt og stilrent keyboard til kontoret. Med rigtig

Læs Mere

Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB Køler

Vi fortsætter trenden med de lidt mindre AIO kølere, med Cooler Masters MasterLiquid ML120L RGB (dagens mundf

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Skænderi over computerspil resulterer i teenager skyder og dræber kammerat

WLTX19 har sat fokus på en trist episode, som involverer en 16 årig colombiansk dreng og hans ven gennem mange
Læs Mere

Tweak News - Uge 7

Et friskt afsnit af Tweak News er landet i din inbox. Se med og bliv opdateret på den forgangne uges nyheder i
Læs Mere

LG lancerer ny smartphone i juni

Lanceringen af LG G7 har længe været det helt store samtalepunkt i og omkring LG. Nu lader den sydkoreanske vi
Læs Mere

Huawei-smartphones ankommer med et 4,000mAh-batteri

Huawei er ved at gøre klar til næste måneds pressekonference i Paris, som kommer til at finde sted den 27. mar
Læs Mere

Sony nedsætter prisen på PlayStation VR-headset

PlayStation VR er igen blevet en relativ billig fornøjelse for dig, der skulle være interesseret i at prøve op
Læs Mere

Her er prisen på Samsungs nye Notebook 9-modeller

Samsung annoncerede så sent som i december 2017 sine tre nye Notebook 9-modeller. Mange detaljer blev ved davæ
Læs Mere

Dyson på vej med tre elektriske biler

Dyson har kastet sig over markedet for elektriske biler. Virksomheden er godt i gang med at arbejde på hele tr
Læs Mere

Corsair One Elite og Corsair One Elite Plus annonceret. Mini PC spækket med power.

Corsair melder ankomst af deres nye prisvindende Corsair One PC i 2018 klæder, og denne gang navngives den lil
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.