TEST: Antec Cube - Designed By Razer

editor picture
Hardware udlånt af: Antec.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 21. Nov 2017. Testen er vist 1888 gange.
Brand: Antec.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Det er ikke nogen ny ting at se producenter gå sammen og skabe unikke produkter. Dette er især ikke nogen ny ting på kabinet markedet. Vi har set på flere kabinetter fra for eksempel NZXT som er lavet i samarbejde med velkendte Razer. Antec har også meldt sig ind i samarbejdet, og skabt et yderst unikt kabinet sammen med Razer.

 

Navnet er Cube Special Edition, og det er netop det kabinet vi skal se nærmere på i denne test. Hvis du er på udkig efter et Mini-ITX kabinet med masser af plads til både vandkøling og stort grafikkort, så læs endelig videre.

 

Eftersom Razer har været med inde over designet, betyder det naturligvis også at vi finder deres logo og farver flere steder. Lad os tage et spadestik dybere i Antec Cube — Designed By Razer
Built For Battle.

 

tweak_dk_Antec_Cube_Special_Edition_Razer_kabinet_1

 

Specifikationer og features på Antec Cube — Designed By Razer
Jeg har været en tur forbi producentens WEB og fundet lidt oplysninger på Cube kabinettet som er listet op herunder, efterfulgt af et par billeder der viser et par af de features der tilbydes:

 • Type: Mini-ITX
 • Drevpladser: 1x3.5” + 2x2.5” (4x2.5” hvis ingen 3.5” er monteret)
 • PCI-slots: 3
 • Maksimal grafikkort længde: 350 mm
 • CPU-køler maksimalt: 190 mm
 • Frontpanel: 2x USB 3.0 + lyd ind/ud
 • Dimensioner: 365 x 250 x 460 mm
 • Blæser support:
  - Front: 2x120 mm / 1x140 mm / 1x180 mm
  - Bagende: 1x120 mm / 1x140mm (1x120 mm inkluderet)
 • Radiator support:
  - Front: Op til 240 mm
  - Bagende: Op til 140 mm

 

Et kig på Antec Cube Special Edition
Lad os få kigget nærmere på dette unikke kabinet. Nedenfor ser vi Antec Cube — Designed By Razer som helhed fra både venstre og højre side. For en gangs skyld er de to sider faktisk identiske - i hvert fald når man kigger på dem udefra. Begge sider på kabinettet  byder på store mørktonede sidevinduer, som følger kabinettets buer i top og bund. Visuelt super præsentabelt.

 

 

Selv i toppen er der også et mørktonet vindue. Hvorfor det vindue er der kommer til at give meget mere mening når vi senere hopper indenfor i kabinettet. Nu da vi alligevel er her oppe, kan vi også give front I/O panelet et hurtigt kig. Dette består af en power knap med grønt lys på toppen, samt to grønne USB 3.0 porte og lyd ind/ud på fronten. Det er fedt at der er tænkt på de små detaljer, såsom de grønne USB-stik.

 

 

Vender vi blikket mod fronten af Antec Cube, er dette præget af et meget industrielt design med store lange lameller og et grønt Razer logo placeret midt i det hele. I bunden finder vi ligeledes et meget diskret Antec logo. Ved at tage fat i bunden af fronten og give et ryk kan denne afmonteres.

 

Vær dog opmærksom på, at der er er et kabel tilsluttet fronten, da Razer logoet naturligvis har indbygget lys. Inde bag frontpanelet er der et magnetisk støvfilter monteret som dækker hele fronten. Her er det muligt at montere op til 2x120 mm / 1x140 mm eller 1x180 mm blæser. Der er desuden også support for op til en 240 mm radiator.

 

 

Vi fortsætter vores tur rundt om Special Edition Cube kabinettet fra Antec/Razer, og tager som det næste et kig på bagenden. Jeg nævnte tidligere at vinduet i toppen ville give mening senere, hvilket er nu.

 

Som vi kan se på det første billede nedenfor, kan vi nemlig se at det interne layout er vendt på hovedet, hvilket betyder at grafikkortet placeres i toppen med blæserne/designet op mod ruden øverst. Strømforsyningen er placeret i bunden, mens at der er en 120 mm blæser monteret ved siden af hullet til bundkortets I/O panel.

 

Allerede nu har vi desuden også afmonteret sidepanelerne som er klikket fast. Ved at tage fat i bagenden i de små indhak, kan man vippe panelerne ud med fingrene. De sidder ret godt fast, således de ikke kan falde af når man løfter kabinettet eller lignende. Bemærk desuden de to aflange hvide paneler i bunden af kabinettet. Disse har grønne LED lys indbygget.

 

 

Lad os kaste blikket på det indre design i Antec Cube — Designed By Razer kabinettet. En lille note om byggekvaliteten, som er intet mere end fænomenal. Antec/Razer er virkelig gået all-in på materialevalget, hvilket betyder at rammen er solid uden nogen flex. Ligeledes er sidepanelerne også fremstillet i tykt metal, hvilket virkelig er lækkert. Dog havde jeg heller ikke forventet andet, med prisen i baghovedet…

 

tweak_dk_Antec_Cube_Special_Edition_Razer_kabinet_13

 

Bagerst finder vi som nævnt en 120 mm blæser monteret, som faktisk også af diskret grønt LED lys indbygget. Bemærk desuden at der er hele tre PCI-slots på trods af at Mini-ITX bundkort kun har én PCI-Express port. Dette skyldes ganske enkelt at flere og flere high-end grafikkort er blevet tykkere på det sidste, og Antec/Razer blot vil være 100% sikker på at der er plads nok – tommel op!

 

I fronten er der et stort hul i coveret foran strømforsyningen. Dette gør det muligt at montere en tyk radiator i fronten, eventuelt med push-n-pull konfiguration. Vi har ikke at gøre med det mindste Mini-ITX bundkort at gøre, så det er rart at se at pladsen dog bliver udnyttet fuldt ud. Der er også en god mængde huller til at trække kabler både på siden og ovenover bundkortet.

 

 

Vender vi blikket mod bagsiden af Antec Cube, mødes vi af synet fra tre monteringsbeslag til harddiske, samt en blæser-HUB. De to mindre beslag er naturligvis til 2.5” harddiske, hvor der kan monteres en disk på hver. På det større beslag har du valget mellem at montere en enkelt 3.5” disk eller yderligere to 2.5” diske. Dette er et virkelig fint setup, der både tillader dig at have en lynhurtig SSD monteret, samt en større normal lagerdisk, eller blot gå al- in på SSD’er. På trods af at blæser-HUB’en har 4-pin PWM stik, tilsluttes den med normal SATA-strøm, hvilket betyder at du ikke kan få glæde af PWN egenskaberne i blæserne.

 

 

Montering af hardware
Vi har nu været hele turen rundt om Antec Cube — Designed By Razer, og det er blevet tid til at smide noget hardware i dyret. Lad os for en gangs skyld lige kigge på tilbehøret man får med i kassen, inden vi monterer hardwaren. Udover diverse skruer og en lille stak strips, får man nemlig også to forlængerkabler til blæserne, samt nogle Razer klistermærker.

 

Hvadend du vil montere normale 3.5” diske eller 2.5” SSD’er i kabinettet, skal du have skruetrækkeren frem. Der er ingen enkel montering eller anti-vibration på nogle af harddiske beslagene heller.

 

 

I forhold til de fleste andre kabinetter, skal man være omhyggelig med sin kabelføring på bagsiden, da dette kabinet jo har vinduer på begge sider. Der er dog rigtig godt med plads at arbejde på, og det er naturligvis også fra bagsiden, at strømforsyningen skal skubbes ind i kabinettet.

 

 

Vender vi kabinettet med den modsatte side til kameraet, kan vi nu godt se at alt ikke er helt som det plejer at være. Bundkortet vender på hovedet, hvilket betyder at grafikkortet er placeret i toppen. For god ordens skyld, skal jeg lige sige at det ikke er kabinettets skyld, at vores grafikkort hænger skævt. Dette skyldes udelukkende at vores Mini-ITX bundkort ikke har noget PCI-Express port.

 

Som vi kan se er der masser af plads fra bundkortet og ud til sidepanelet. Antec skriver på deres hjemmeside, at der er support for CPU-kølere med en højde på maksimalt 190 mm, hvilket er ret meget – især for et Mini-ITX kabinet. Normalt vil de samme højdebegrænsninger også være gældende for grafikkortet, men i dette kabinet er der faktisk en lille smule mindre plads til grafikkortet end der er til CPU-køleren, på grund af designet med de skrå sider i top og bund.

 

 

Benytter du dig af en 240 mm radiator i fronten, skal du være opmærksom på hvor langt dit grafikkort er. Umiddelbart burde du kunne køre med en radiator og en række blæsere uden problemer i de fleste tilfælde. Det begynder dog at blive et problem hvis du vil køre med push-n-pull på radiatoren, da pladsen til grafikkortet så bliver yderligere 25 mm minimeret.

 

Det er svært at se på sidste billede, men det er altså vores grafikkort man kan spotte igennem vinduet.

 

Inden vi går til sidste etape i vores test af dette spændende kabinet fra Antec/Razer, som jo er konklusionen. Skal i da ikke snydes for et par billeder af det indbyggede grønne lys, som jo i den grad bekræfter hvem der delvist står bag dette kabinet – Razer selvfølgelig. Som vi kan se nedenfor er der lækkert grønt lys i både logoet i fronten, samt under kabinettet. Lyset kan desuden slukkes med en knap i bagenden, hvis man ønsker et lidt mere anonymt look. Lyset ser meget bedre ud i virkeligheden, billederne retfærdiggør det slet ikke.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 18/11 2017 er det ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere af Special Edition udgaven af Cube kabinettet. Der er enkelte sider der har den normale udgave i deres sortiment, hvor prisen lyder på omkring 1700,- DKK. Ønsker du Special Edition udgaven som vi har kigget på i denne test, skal du punge ud med yderligere 300,- DKK. Det er voldsomt mange penge for et kabinet i denne størrelse, og selv highend midi og full tower kabinetter kan købes billigt. Så du skal virkelig mene det og ønske at gå all in på Mini-ITX hvis prisskiltet skal retfærdiggøres.

 

Ønsker du flere oplysninger på Cube Special Edition kabinettet fra Antec end vi har givet dig her, kan du give deres hjemmeside et besøg. Klik blot på banneret herunder for at blive sendt direkte til deres hjemmeside.

 

tweak_dk_Antec_Cube_Special_Edition_Razer_kabinet_1

 

Konklusion
Vi skal have sat de sidste ord på vores test af Special Edition Cube kabinettet fra Antec. ITX kabinetter er blandt de mest spændende at teste, da producenterne ofte er yderst kreative når det kommer til disse. Hvor større ATX baserede kabinetter oftest ”bare” er firkantede kasser, er Mini-ITX tit med sjove former og unikke designs – præcis som dette. Det kommer dog med en pris, bogstavelig talt. Med et prisskilt på lige knap 2000,- DKK er Cube Special Edition et seriøst dyrt kabinet, hvis man kigger på størrelsen og den relativt begrænsede mængde hardware der kan monteres (Mini-ITX bundkort og ét grafikkort).

 

Resten er dog mere eller mindre lækkerier ved dette kabinet. Designet er ulig noget andet på markedet. Razer har krydret Cube kabinettet med lækre detaljer og grønt lys, uden at det bliver for meget hvilket er lækkert. Byggekvaliteten er helt i top, med lækre tykke paneler i metal og tonet glas på begge sider og toppen. Den relativt store størrelse for et Mini-ITX kabinet, gør også at der er plads til både en 240 mm radiator og fronten og en 140 mm i bagenden, hvilket er imponerende. Alt i alt er Cube Special Edition kabinettet fra Antec/Razer en virkelig lækker lille kasse, i uhyre lækker kvalitet og frækt design. Du skal dog være fast besluttet på at du vil gå Mini-ITX vejen, da prisskiltet på knap 2000,- DKK er virkelig højt i forhold til konkurrenterne og selv større kabinetter.

 

Godt

 • Eksklusivt Razer design
 • Lækker byggekvalitet hele vejen igennem
 • Indbygget lys på undersiden og i Razer logoet
 • Plads til 240 mm AIO i fronten
 • Cover for strømforsyning
 • Vinduer på begge sider og i toppen
 • Smart montering/demontering af sidepanelerne

Knap så godt

 • Prisskiltet er højt
 • Stort af et Mini-ITX kabinet at være

Score: 9 + Enthusiasts Only award

 

tweak_dk_Antec_Cube_Special_Edition_Razer_kabinet_34

 

Antec Cube - Designed By Razer Antec Cube - Designed By Razer
9/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Blue Cave AC2600 Router

Hvis du er træt af normale routerer med strittende antenner, så er Blue Cave AC2600 fra ASUS måske lige

Læs Mere

ASRock X470 Master SLI

ASRock har sendt en mindre palle af de nye Ryzen 2 bundkort vores vej, og de skal da selvfølgelig igennem maskinen,

Læs Mere

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

Assassin's Creed Odyssey

Vi har fået fingre i den nyeste titel i Ubisofts Assassin's Creed serie, Assassin's Creed Odyssey, som har udgivelse

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590, og her bydes N
Læs Mere

De første gaming benchmarks dukket op på GeForce RTX2070, 15% hurtigere end GeForce GTX1080.

Vi knokler selv på højtryk for at komme i mål med vores egne NVIDIA GeForce RTX2070 reviews, men indtil da, må
Læs Mere

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.