TEST: Akasa Newton S NUC

editor picture
Hardware udlånt af: Akasa.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 28. Jul 2017. Testen er vist 2625 gange.
Brand: Akasa.
Flere tests i kategorien Kabinet


Del med dine venner

     


Det er efterhånden ved at være længe siden de første Intel NUC computere blev lanceret. Vi er nu oppe i syvende generation, ligesom på desktop platformen. Det der kendetegner en NUC, er det yderst kompakte design, og barebone princippet. Du får en lille kasse med det meste, alt du skal tilføje er harddisk, RAM og styresystem, så er du kørende. Det lyder nemt?

 

Men hvad hvis det normale NUC kabinet er for mainstream? Dette har Akasa måske løsningen på med deres line-up af specielle NUC kabinetter. I denne test skal vi se nærmere på modellen ved navn Newton S, som blandt andet er 100% passivt kølet. Størrelsen bliver dog lidt en anden, men kan dette retfærdiggøres? Lad os finde ud af dette i denne test, og starte ud med specifikationerne og features herunder.

 

tweak_dk_Akasa_Newtron_S_fanless_NUC_kabinet_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi Akasa’s hjemmeside og fundet en række specifikationer samt nogle beskrivende billeder med nogle af Newton S features. Disse er listet op herunder, efterfulgt af billederne:

 • Materialer: Aluminium
 • Bundkort support: UCFF
 • Dimensioner: 176,5 x 200 x 53,5 mm (BxDxH)
 • Harddisk pladser: 1x2,5” SSD/HDD maksimalt 9.5 mm tyk
 • Frontpanel: Tænd-knap, Power/HDD LED, 2x USB 3.0, lyd ind/ud og IR modtager
 • Huller til antenner: 2
 • Sikkerhed: Kensington lås
 • VESA support: Ja
 • Intel NUC board support:

NUC5i5MYBE / NUC5i5MYHE / NUC5i3MYBE / NUC5i3MYHE

NUC5i5RYH / NUC5i5RYK / NUC5i3RYH / NUC5i3RYK

 

 

Unboxing – hvad får man med?
Med de tekniske detaljer på plads, er det nu blevet tid til at åbne op for lækkerierne, og se hvad man får med i kassen. På det store billede herunder ser vi alt det inkluderede tilbehør, mens de efterfølgende tre viser dem lidt mere i detaljer. Vi finder følgende inkluderet i kassen:

 • Akasa Newton S NUC kabinet
 • Ekstra bagplade
 • Installations guide
 • Harddisk beslag
 • SATA strøm og data kabel
 • Alt nødvendigt til montering

tweak_dk_Akasa_Newtron_S_fanless_NUC_kabinet_5

 

 

Lad os kigge nærmere på Newton S
Tilbehøret til siden, det er blevet tid til at se nærmere på selve Newton S kabinettet. Som vi kan se på de første billeder herunder, er farven sort med enkelte steder hvor aluminiummet skinner igennem. Hele kabinettet er fremstillet i lækker aluminium, hvoraf største delen har fået en gang maling.

 

På fronten finder vi power knappen, power/HDD LED, lyd ind/ud, to USB 3.0 porte og en IR modtager. Alle de porte som en normal NUC også tilbyder naturligvis. 

Eftersom at Newton S ikke kun er et kabinet, men også en passiv CPU-køler er der masser af køleribber på hele toppen og i siderne. Det ser faktisk fedt ud og bidrager positivt til det overordnede design i min optik.

 

 

 

I bagenden finder vi huller for NUC boardets I/O panel, samt tre gummi propper. De to små runde er til wi-fi antenner, mens den store aflange er til en seriel port, hvis man måtte ønske at montere denne også. Der er inkluderet en ekstra bag plade, som vi faktisk skal bruge for at få min NUC smidt over i Newton S – hvordan udskiftning af denne foregår, kigger vi på lidt senere.

 

 

I bunden finder vi fire skruer samt huller til VESA montering af Newton S kabinettet. Dette gør det muligt for eksempel at hænge den op bag computerskærmen eller lignende. De medfølgende plastikfødder, kan fastgøres med et ekstra sæt skruer som er længere. Der er desuden gummi inkluderet til at klistre på disse.

 

 

Lad os dykke ind i Newton S PC kabinettet, og se hvad vi har med at gøre herinde. Som sagt skal der blot løsnes de fire skruer i bunden, så er man inde i computer-kabinettet. I bagenden finder vi den modsatte side af NUC boardets I/O panel huller. Afstands stykkerne til montering af boardet er præmonteret, hvilket er dejligt at se. I den modsatte ende finder vi et lille PCB, hvor frontpanelet er fastgjort til. Dette består af de førnævnte USB porte med videre, som alle har hver deres forlængerkabel monteret, det samme gør sig gældende for IR modtageren.

 

 

Inden vi kan gå i gang med at flytte min NUC over i Newton S, skal bag pladen først udskiftes. Dette gøres legende led ved at løsne fire skruer, og skifte dem ud – mere er der ikke i det, smart.

 

tweak_dk_Akasa_Newtron_S_fanless_NUC_kabinet_19

 

Intel NUC montering i Newton S
Det er nu blevet tid til at hilse på vores offer, eller skulle man sige kandidat til at teste Newton S kabinettet med. Jeg har valgt at skille min trofaste NUC fra hinanden, og montere den i Newton S for både at teste hvordan det er at arbejde i kabinettet, men naturligvis også køleevnen. Min NUC er udstyret med en femte generations Intel i3 processor, 8 GB RAM, 128 GB SSD og en 750 GB Harddisk.

 

Ved at løsne fire skruer i bunden af NUC’en kan vi komme ind til hærlighederne. Det er her til og ikke længere, man normalt går når man skal montere hardware i en NUC. Herfra skal der løsnes yderligere to skruer, så kan bundkortet afmonteres.

 

 

Som vi ser herunder, har vi nu bundkortet ude af det originale kabinet. For god ordens skyld, skal det lige siges at SSD’en skal afmonteres for at bundkortet kan komme ud. Det er nu blevet tid til at vi skal have køleren af CPU’en. Første skridt er at løsne de to skruer omkring blæseren, således at denne kan komme af. Der efter er der yderligere tre skruer der skal løsnes og så kan hele køleren komme af.

 

Med køleren afmonteret bemærkede jeg to ret sjove, eller måske endda fede ting. Den første er at standard blæseren i NUC’en er af MagLaw typen – altså magnetic lawatation som først nu, er ved at blive populært i desktop computere. Blandt andet Corsair tilbyder denne type blæsere.
Den anden ting er at ”Vendoren” eller på dansk producenten af selve køleprofilen står som værende CM. Jeg kan ikke lade hver med at tænke om det er Cooler Master der står bag denne lille køler?

 

 

Med delene lagt klar på bordet, er det tid til at gå i gang med at montere det i Newton S kabinettet…

 

tweak_dk_Akasa_Newtron_S_fanless_NUC_kabinet_26

 

Første skridt for at montere hardwaren i Newton S er at tilføje kølepasta på CPU’en således at den kan få kontakt med kabinettet og derved køle. Når dette er på, vender vi NUC boardet 180 grader og får hullerne til at passe i Newton S – vær forsigtig her!

 

Ligeledes er det vigtigt at du husker de røde afstandsstykker imellem skruerne du fastgøre boardet med, på denne måde undgår du uheldige situationer med kortslutninger eller lignende.

 

 

Når NUC boardet er fastgjort, er det tid til at montere kablerne fra frontpanelet, samt installere SSD og RAM igen. Stikkene i fronten er blot forlængerkabler, så de passer i uden problemer. Akasa måtte dog godt have gjort dem en centimeter eller to kortere, det havde ikke skadet.
Den inkluderede aluminiums klods bliver pakket ind i varmeledende puder, således at SSD’en også bliver aktivt kølet af selve kabinettet – smart tænkt Akasa!

 

 

Med alle kabler monteret, samt RAM og SSD tilbage i boardet, er sidste skridt blot at skrue de inkluderede beslag på 2,5” disken, og derefter smide denne i kabinettet også. HUSK at ligge det inkluderede stykke plastik imellem harddisken og de medfølgende beslag, således at du heller ikke her laver kortslutninger.

 

Som det kan ses på billede to nedenfor, er Newton S omkring dobbelt stå stor som det normale NUC kabinet. Dette skal man naturligvis være klar over, men den lækre byggekvalitet ophæver let den lidt større størrelse – men hvad med kølingen?

 

 

Inden vi når til konklusionen i vores test af Newton S, skal vi naturligvis også lige kigge nærmere på dette. Newton S er jo ikke kun et kabinet, men også en passiv CPU køler. Jeg testede derfor hvordan standard kølingen i en Intel NUC kølede den lille Intel i3 CPU, inden jeg skilte den fra hinanden – på den måde har vi noget at sammenligne med, og resultatet nedenfor taler for sig selv. Lad mig dog lige forklare hvordan jeg testede dette, både med standard køling og Newton S.

 

Testen gik ud på at jeg lod Intel BurnTest Maximum køre ti loops. Her efter aflæste jeg max temperaturen via HW Monitor. Derefter lod jeg computeren stå på skrivebordet og lave ingen ting 30 minutter, hvor efter idle temperaturen blev aflæst.

 

tweak_dk_Akasa_Newtron_S_fanless_NUC_kabinet_33

 

Pris
I skrivende stund er det ikke lykkedes os at finde nogle danske forhandlere af Newton S kabinettet. Der er dog flere udenlandske hjemmesider hvor det er muligt at få fingrene i. Prisen er omkring 700,- DKK direkte omregnet, fra de sider hvor det kan købes. Dette er en ret høj pris i min optik, da det faktisk er det halve af hvad en NUC koster i indkøb – vel og mærke uden harddisk og RAM.

 

Hvis du ønsker alle oplysningerne på Newton S kabinettet fra Akasa selv, kan du besøge deres hjemmeside ved at klikke på banneret med deres navn herunder.

 

tweak_dk_Akasa_Newtron_S_fanless_NUC_kabinet_1

 

Konklusion
Newton S er kabinettet for dig der allerede har en NUC og måske er lidt træt af det normale lille kabinet de kommer i. Det kan også være at du blot vil have et 100% lydløst system. Akasa har fremstillet Newton S i 100% aluminium hvilket både ser og føles fantastisk, men naturligvis også er en god varmeleder. Uden blæsere, er det kabinettets skal og kun det, der skal holde alt køligt og under kontrol – hvilket det i den grad er i stand til som vi kunne se i vores temperatur sammenlignings graf.

 

Ud over at køle godt og være helt lydløst, er det også overraskende let at bygge i Newton S på trods af den meget beskedne størrelse. Akasa har inkluderet en god installations guide med billeder og delt alt tilbehøret op. Med bred support for forskellige NUC boards, samt en 2,5” harddisk er man godt dækket ind. Der er dog en ting der undre mig ved Newton S. Akasa har lavet huller til wi-fi antenner på bagsiden, men har ikke inkluderet nogen. Dette betyder at man skal genbruge dem i standard kabinettet som ikke passer i hullerne, eller ud og investere i et par der passer. Til den pris Newton S er sat til, havde jeg forventet at disse var med. Med de ord, har vi nået enden i denne test som slutter med en score på 8/10.

 

Godt

 • Eksklusivt materialevalg og kvalitet
 • 100% passiv køling
 • VESA beslag indbygget
 • Bedre køling end standard
 • Understøtter mange NUC boards
 • Let installation af hardwaren
 • Huller til eksterne wi-fi antenner…

Knap så godt

 • … men ingen inkluderet
 • Prisen er en smule høj
 • Power LED lyser for kraftigt

 

Conclusion
Newton S is the case for you who already owns an Intel NUC and may be a bit tired of the normal case. Or else you may also want a 100% silent system. Akasa has made the Newton S in 100% aluminum, which both looks and feels fantastic, but of course also is a good heat conductor. Without any fans, the aluminum in the case is the only thing to keep everything cool and under control – which it is capable of as we could see in our temperature comparison chart.

 

In addition to cooling well and being completely silent, it is also surprisingly easy to build in the Newton S, despite the very modest size. Akasa has included a good installation guide with images and splittet all the accessories in different bags. With wide support for various NUC boards, as well as a 2.5 "hard drive, you're well covered. However, there is one thing that is bothers me with the Newton S. Akasa has made holes for wi-fi antennas on the backside, but have not included any. This means that you have to reuse the ones from the standard case which does not fit into the holes. In other word, you have to invest in some that fits. At the price Newton S is set to, I expected these to be included. With thoose words it is time to end, and we do that with a score of 8/10.

 

Pros

 • Exclusive material choice and quality
 • 100% passively cooled
 • VESA mount build in
 • Better cooling than standard
 • Many different NUC boards supported
 • Easy installation
 • Holes for external wi-fi antennas… 

Cons

 • … but no included
 • The price is a bit steep
 • The power LED is to bright 

Score: 8

 

tweak_dk_Akasa_Newtron_S_fanless_NUC_kabinet_34

 







Akasa Newton S NUC Akasa Newton S NUC
8/ 10



0 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Antec P110 Luce Kabinet

Anonymt design, hærdet glas og RGB lys, er blot nogle af de features der kan nævnes omkring det nye P110 Luce

Læs Mere

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

MSI har smidt endnu et GeForce GTX 1080 Ti kort på gaden, og denne gang er det med hove

Læs Mere

Logitech Universal Folio

Bruger du din tablet meget, i så fald kunne produktet vi skal se på i denne test, måske vække din

Læs Mere

ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD

Køling af vores hardwarekomponenter er et must, hvis vi overhovedet skal have et fungerende computersystem. Om man

Læs Mere

Blue Blackout Spark SL kondensator mikrofon

Du kender Blue for deres Yeti mikrofoner, og har måske set vores anmeldelser af deres entusiast headsets her på

Læs Mere

Cooler Master MasterWatt Lite 700 watt

Strømforsyningen som er en af de vigtigste dele i en computer er ofte et sted hvor mange vælger at spare. i d

Læs Mere

SteelSeries Qck Prism

Computeren, tastaturet og musen er pimpet med RGB lys, men du mangler det sidste for at gøre dit setup perfekt - mu

Læs Mere

SteelSeries Qck+ Limited

Hvad end du er til stof eller plastik, kommer du ikke uden om at skulle bruge en musemåtte til din computer. I denne

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Anden Søndag i Advent 2017 - TWEAK.DK JULE GIVEAWAY

Vi er kommet til anden omgang af vores julekonkurrence
Læs Mere

Titan V benchmarks giver baghjul til GTX 1080 Ti

Fredag blev gavepapiret taget af et nyt business minded NVIDIA grafikkort med teksten “the most powerful PC GP
Læs Mere

AMD bekræfter anden generation Ryzen i første kvartal af 2018

Anden generation af AMD’s populære Ryzen serie programsættes til første kvartal af 2018 ifølge den roadmap AMD
Læs Mere

Tweak News - Uge 49

Der er samlet op på endnu en samling nyheder, så du kun behøver kigge et sted. Vi skyder også endnu en giveawa
Læs Mere

YouTube klar med ny musiktjeneste

YouTube er fortsætter med at engagere sig i musikkens muligheder. Webportalen er på vej med helt ny musiktjene
Læs Mere

Amazon Prime Video tilgængelig via Apple TV

Amazon Prime Video er ude nu. Den nye tjeneste kan findes som app på Apple TV.
Læs Mere

Første søndag i advent 2017 - TWEAK.DK JULE GIVEAWAY

Tweak.dk sætter gang i adventskonkurrencen 2017, som indeholder mange fede produkter frem mod julen 2017. Dest
Læs Mere

Razer Portal Gaming Wireless Router klar fra Q1 2018

Razer lover det er slut med screen tearing og buffering med deres nye Portal Gaming Wireless Router, og så kom
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.