TEST: Abit DiGiDice mini PC

editor picture
Hardware udlånt af: Abit.
Skrevet af Thomas Axel den 18. Feb 2004. Testen er vist 12316 gange.
Flere tests i kategorien Komplet System


Del med dine venner

     


 
Mini computer marked er det seneste stykke tid eksploderet, mange ønsker ikke mere at have en "kæmpe" computer stående under bordet.

Så producenterne er begyndt  at lave stilfulde og dekorative mini computerer, som evt. kunne stå på reolen, i stedet for bøgerne.

DiGiDice er den ny mini computer fra ABIT. Lavet i en smuk sølv farve, og i materialerne enten plastik eller aluminium! Men kan DiGiDice virkelig yde det som "kæmpe" computerne kan?  
Her er specifikationerne fra Abit:
  

 


 Processor

 - Supports Intel Pentium 4 Socket 478 processors with 533/800 MHz 
   Front Side Bus
 - Supports Intel Hyper-Threading Technology

 Chipset
 - Intel 865G / ICH5
 - Supports Dual Channel DDR 400 Memory
 - Supports Intel Extreme Graphic 2 GPU Controller
 - Supports Advanced Configuration and Power Management Interface

 Memory
 - Two DDR DIMM sockets support DDR 266/333/400 memory module
   up to 2GB

 Expansion slot
 - 1 x AGP slot, Two standard slot spaces for ABIT OTES AGP card
 - 1 x PCI slot

 IDE
 - 2 x ATA100 channel and 2 x Serial ATA channel

 LAN
 - On board 10/100Mbit LAN

 Audio
 - 5.1 channel AC97 CODEC

 ABIT Engineered Technology
 - SoftMenu™ Technology
 - ABIT Manager utility
 - Hardware Monitoring - Including Fan speed, Voltages, CPU and 
   System temperature

 Front Panel I/O
 - 1 x IEEE 1394 connector
 - 2 x USB 2.0 connector
 - 1 x MIC connector
 - 1 x Headphone connector
 - 1 x 6-in-1 card reader support SM, MMC, SD, CMS, CF, Micro drive
 - 1 x LCD display
 - 4 x Hot-key
 - 1 x Knob button

 Back Panel I/O
 - 1 x PS/2 Keyboard, 1 x PS/2 mouse
 - 1 x Audio connector (Speaker, Line-out, Line-in, Mic-in, Center/Sub
   woofer and SPDIF Out connector)
 - 2 x USB 2.0, 1 x RJ-45 LAN Connector

 Bundle software
 - InterVideo WinDVD
 - InterVideo WinRip with MP3 encoder

 Accessories
 - Provide 1 x Carry Bag
 - Provide 1 x essential oil kit
 - Provide 1 x remote controller
 - Provide 1 x Thermal kit include CPU cooler, System FAN and FAN
   duct

 Dimension
 - 307 x 215 x 255mm (W x H x D) with foot

 Driver bays
 - 2 x 5.25” device bay for optical devices
 - 2 x 3.5” device bay for HDD

 Power Supply

 - Auto range AC input, Maximum 200W output with PFC function
 


 
Man modtager DiGiDice og alle dens herligheder i en fin større kasse, som er rimeligt kompakt pakket så det hele kan være der.

Tilbehørs kassen ser ud som man kan se overfor, den lille blå flaske man kan se til venstre, er lidt østasiatisk duft olie, og lige over er der en skål til det, det er så mening at skålen hænges op bag på computeren ved køleren, når køleren så bliver varmere, vil olien stille begynde at fylde rummet med duften, om man så kan lide denne lugt eller ej, er så op til en selv, (Ikke lige min favorit).

 

Der følger også et normalt 220Volt netkabel med, 2x AAA batterier.

Og en fjernbetjening, som kan det meste. Slukke/tænde computeren starte DVD program, PLAY STOP SPOL, skure op og nej i lyd, og en del mere. Men rigtig fed lille ting som den har med.


Installations vejledning bruger manual, driver CD, og nogle IDE kabler, er også en del af indholdet i ABIT DiGiDice pakken.Køleudstyret på DiGiDice, er faktisk også rimeligt fornemt af en lille mini computer.

CPU køleren er lavet af aluminium, men i midten er der en kobberplade, og som nogen folk måske husker har kobber, en bedre varme kapacitet.CPU køleren set fra en lidt anden vinkel, og her kan det ses hvordan kobberet og aluminiumet er skilt. og som man kan se er det ikke lige frem meget kobber det lugter af.Sådan ser DiGiDice ud når den tages ud af kassen. lukket smuk og enkel. Fronten er lidt mere lys i farven, og det er pga det er lavet af plastik hvor resten er aluminium.

Lidt synd hvis at de ikke har lavet det hele i ren aluminium synes jeg.Klappen foran cd-rom drev skjuleren kan slides væk, så selve fronten bliver blottet. smart lille detalje, men igen hvorfor ikke lave et smart design fra starten, fx mange elsker LIAN-LI design, hvorfor har ABIT ikke lavet noget der mindede om det til DiGiDice?

 

 

 Selve DiGiDice er samlet med fingerskurer udvendigt. Og der er kun de 5 som man kan se på billedet.

Og som det ses er der max plads til 3 ugange til PCI og AGP. Der er plads til en 50mm blæser i toppen, som er beregnet som normal case-cooler den som følger med er en SUNON har lavet, og desværre er den rimeligt larmende, og har ikke den store effekt på temperaturenDer er flere udgange bagpå, de 2 PS/2 som der altid er til Keyboard og tastatur, 1 stk. skærm-port, 2 USB 1 LAN, og diverse udgange til 5.1 lydkortet! Men hvor er min TV-out?Strømforsyningen som sider længst til venstre (set bagfra) er en lille 200W, som heller ikke kræver mere end en 30mm blæser (larmer ikke) men måske skulle ABIT tænke på at skaffe en lidt større PSU, for at give OC potentiale, eller er den god nok, læs hvad vi får en 2,4C op på og bedøm selv.Låget tages af, og igen alt er aluminium.


Som det ses er af hylderne til henholdsvis CD-Rom og Harddiske  sat fast med 4 skurer, der er plads til 2 harddiske og 2 CD-rom, og nej ingen floppy.
 

 Selve skurer knappen, og de forskellige genvejstaster. den blå helt til højre er bare plastik, hvor der sidder en IR modtager indebag ved, som så modtager de signaler man udsender med sin fjernbetjening. Selve dreje knappen, er også on-off knappen.
 


Foran i bunden, er der både Audio in samt out, plus 2 styk USB og 1 Firewire. Lækkert så behøver man ikke op bagved hvis man lige skal høre noget musik se film i stuen eller ligende, eller måske skal overfører nogle billeder til computeren, og ens DiGiDice står på reolen, så det vanskeliggøres at tage den ud.Ca. på midten lige over de før nævnte hun-stik og lige under CD-Rom skjulerne har vi en 6in1 cardreader, som tager alle nuværende kort på markedet, jeg har sat mit ekstra SD kort i for at vis.6in1 card readeren set fra indersiden!De 2 hylder til HDD og CD-rom kan tages ud, som jeg allerede har nævnt, og når de så er ude, kan man nemt montere drev i dem.Her har jeg monteret 2 stk. Seagate SATA diske, bare for at vise at der max er plads til 2 stk, en stor fordel ved at rammerne er af aluminium er at det har en god varme kapacitet, og derfor kan lede varmen rigtigt godt væk fra harddisken, så den ikke bliver overophedet.Når de 2 hylder så er taget ud, kan se direkte ned på bundkortet. 1 AGP 8 og 1 PCI sokkel det er alt hvad der er mulighed for af indstikskort. Men de 2 ram dimms gør det muligt for os at kører DUAL channel, og det er jo klart en fordel på en INTEL platform. Ud over det er der også 2 stk. IDE 133 og 2 stk. SATA150.Normalt er I865G Chipsetet kølet passivt på dette bundkort, men jeg ville lige sikre mig at ABIT holdt sin højre kvalitet som altid, og havde brugt termisk pasta eller tape mellem selve kernen og køleren, ja naturligvis har de det, hvordan kan jeg næsten være i tvivl!På billedet til venstre, ses en hel del faktisk, de 2 stk. IDE og 2stk SATA CMOS batteri plus CMOS jumper (som har en brugervenlig placering hvis man skal resette.)

På billedet til højre, er der PCI og AGP porten, samt et billede lidt tættere på den passive aluminiums køler på northbridgen.Når alt hvad jeg skulle bruge i computeren var proppet ind fik jeg dette resultat.

Måske skulle ABIT have valgt at sende nogle runde kabler med til IDE, i stedet for de kedelige grå normale. Men som man kan se er den lille og kompakt men stadig rummelig.Computeren er blevet tændt, men vi kigger lige lidt mere på den inden vi går over til dens "tal". Det blå display med den hvide skrift er et lækkert display, som kan vise diverse ting om computerens tilstand, men det vil jeg komme ind på lige om lidt. Som det også kan ses lyses dreje knappen også op med et kraftigt blåt lys.Den tændte DiGiDice lidt fra en anden vinkel, bare egentlig ikke meningen at man skulle kunne se noget specielt på billedet, men lig mærke til at man stadig fra store vinkler NEMT kan aflåse den hvide skrift på det blå display.Der er nu en mindre billede-serie som viser lidt af det displayet på ABIT DiGiDice kan lave. Som det ses kan man sætte den til at vise ens MHz.Grader for både CPU, PSU og bundkortet, og omdrejnings tæller for alle blæsere der er sat til 3 pins på bundkortet (mulighed for 4).Lige når der trykkes på power, har man mulighed for at dreje på "knappen" så der kommer til at stå OC 1 til 5 i displayet, dette er en SMART OC funktion som ABIT har indbygget i deres DiGiDice, den justere så selv om CPUen skal have mere Vcore osv.

Faktisk en lækker lille smart effekt også som normal Bios overclocker, for kommer man for højt op, og den ikke vil starte op, og man så normalt skulle resete bios, skurer man bare på knappen, og siger den skal loade ved OC1, OC 0 bruges til ens egne indstillinger, så der jeg har kørt mine tests.Nu kommer vi til den del jeg personligt synes er klart den sjoveste og mest interessante i en test. Nemlig hvordan yder alt dette smarte udstyr jeg eller andre testere så vrøvler om, er det bare en lille bunke skrammel som "geeks" ikke kan bruge til noget som helst, og kun kan bruges til normal kontor (video brug) eller yder denne lille sag fra ABIT også godt?

Konfiguration:
Intel P4C 2.6GHz
OCZ PC4000 EL 2x256MB
Seagate 7200.7 80GB SATA

Biosen:Normal udseende ABIT bios, når man ser den i Main screen.Under SoftMenu, finder vi diverse indstillings muligheder, som gør det en del nemmere og sjovere at overcloke.

 

Specielt den som hedder fixed er lækker som overclocker, da PCI altid ved vil 33MHz AGP 66MHz lige meget hvad CPU'en er.

Det samme findes der til rammen, altså FSB200/800 svarer jo normal til nogle PC3200moduler, men vi forestiller os man kun har PC2700 ram til rådighed.

Simpelt man regner lidt på det, PC2700 ram kører med en FSB på 166MHz, så det skal vi have den ned på.

Senere i testen kommer jeg op på FSB280/1120, hvor jeg også kører 5:4 på mine ram. det vil så sige jeg kører 224MHz på min ram :-) Smart og hamrende effektivt.

 

Software

 

ABIT-EQ hedder dette program, som er et system status overvågnings program. som ser på volt temperaturer omdrejninger ja alt.

Det skal måske lige nævnes at dette program kan minimeres så det kun fylder lidt nede ved siden af windows uret.

Og dette er meget praktisk da dette program SKAL være tændt, hvis man vil kunne se forskellige informationer i det blå display foran på computeren!Med til det onboard grafikkort "INTEL Extreme Graphics 2" er der naturligvis også en driver, som måske optimere grafikkortet en smule.

Så endelig videre til ABIT DiGiDice tal.Kun et udsving på 0.5MHz FSB i bios, det må siges at være ganske fornuftigt, og helt acceptabelt.Nu tænker nogle sikkert, DOGH, hvor tester han ikke med et hurtigere AGP grafikkort, det var skam også meningen, men mit Albatron 5900@5950U, kunne lige præcis ikke klemmes ned i computeren uden der skulle bruges vold, simpelthen fordi det var forlangt.

Jeg spurgte så ABIT, om jeg bare skulle vise resultaterne med det onboard grafikkort, og det ville de meget gerne have at jeg gjorde,  fordi så havde de også et review med en standart maskine. Men bare husk på at det også er muligt at sætte sit eget grafikkort i DiGiDice, og så selv samle sin lille dræber.Turen går videre til nogle af SiSoftware benchmarks.

Hvis nogen undrer sig sikkert over, at den yder mere end end 3.2C er det fordi den er uden HT.Ram scoren ligger også helt fornuftigt, taget i betragtning, at platformen bygger på et Springdale chipset.Vores det blå streg skal være lige under den røde og eller følge den, den røde er med en 2.8GHz CPU, hvor vores er en "sølle" 2.6GHz
.Hexus Pi-fast: 80,27sekunder, pænt langsomt synes jeg.

  
Er det mon virkeligt muligt at overclocke sådan en lille mini computer, eller er det hele bare lavet af lav kvalitets komponenter, for at holde prisen nede?Men manuel overclockning har nu altid væres min foretrukne. Vi ligger hårdt ud med FSB på 265MHz altså en CPU på 3.45GHzHer kan vi se at den slår en 3.2C GHz med HT slået til, så på det punkt er de lige. Performance rating kan du normalt bruge til Pentium CPU'er hvor HT ikke er slået til, og dette vil sige at vores med HT slået til, ca svarer til en INTEL P4 på knap 4600MHz, ganske pænt må man sige. Men husk på de har efterhånden alle HT slået til.

Ved FSB270 fandt jeg det sidste BENCHMARK stabile MHz.

Men kom højere op hvis der bare skulle skrives se video eller hvad der nu skulle, så længe det ikke var STESS test.Fra en 2.6GHz til en 3.646GHz med FSB280/1120, i en MINI computer med Springdale chipset, må vist siges at være ret så imponerende.

Faktisk kunne jeg boote helt op til FSB 295 altså 3.835GHz, men desværre fra 281 og op til 295, ville den simpelthen ikke starte windows op (som om det ikke blev loadet). Men jeg klarer den nok også med 3.646GHz. Så alt det med mini computere og lille PSU, at denne DiGiDice fra ABIT så ikke kan overclocke, det er i hvert fald løgn. For den er faktisk yderst god til at OC med.

   

ABIT har lavet en superlækker lille mini computer, til markedet som kun bliver større og større. ABIT CLOCKER ser lækker ud og ja efter min mening en lille lækkerbisken. Men intet er jo perfekt, så DiGiDice har jo også et par minuser. Nogle at fremhæve var måske at det er lidt synd at fronten er lavet i plastik nu hvor resten er udført i flot og elegant aluminium.

Det var ikke plads til mit grafikkort, som ellers ville have gjort den til et lille bæst. He he og olien som hører med, nej tak Taiwan, det må i godt beholde, tror ikke man finder mange europæere som synes det lugter særligt godt.

Men når disse små ting så er sagt, kan nævnes de blær effekter som også er med, hvem vil ikke gerne kunne sige min mini computer er kraftigere og mere overclocket end din 1,3 meter høje computer, og så kan jeg for resten tage den på ryggen i den smarte taske når jeg skal bruge den et andet sted!

Og nå ja, jeg kan også sidde i sofaen, tænde winamp eller  en DVD player, skurer op for lyden eller sågar slukke computeren via fjernbetjeningen. og hvis jeg så indser at jeg egentlig godt lige ville hører lidt musik fra computeren, og stadig ikke har lyst til at rejse mig, tænder jeg da også bare computeren mens jeg sidder med min fjernbetjening, og spiller herrer COOL. Og alt dette kan købes til en pris på ca. 3000.

Det skal så nævnes at man ved siden af dette selv skal købe CPU ram og harddisk. Men stadig en lille lækker computer selvom nogen måske ved første øjekast vil synes prisen lyder dyr.

 
• Mega Lækker at se på
• Clocker godt
• Fin taske der er med
• Fjernbetjeningen.
• Stabil og lydløs
• Lille
• Aluminium karos, holder resten koldere og let
• Onboard GFX
• Mulighed for eget valg af grafikkort.

 
• Ingen TV-OUT onboard..
• Mit grafikkort kunne ikke være i den.
• Plastik front.


SCORE 94
Abit DiGiDice mini PC Abit DiGiDice mini PC
94/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Razer Nommo Chroma 2.0 højttalere

Vi skal i dag kaste vores øjne på Razer Nommo Chroma, som er et 2.0 stereohøjttalersæt desi

Læs Mere

TP-Link Archer C3150 MU-MIMO Gigabit Router

Dualband wifi, 1.4 GHz dualcore, MU-MIMO support og betjening via App til smartphone. Dette er blot nogle af de fede featu

Læs Mere

Sound BlasterX H7 Tournament Edition Headset

Gamerprodukter fra Creative går under navnet Sound BlasterX, hvilket er netop hvad dagens test byder på. Vi ha

Læs Mere

South Park - The Fractured But Whole

Ubisoft San Francisco har overgået sig selv, med deres nyeste udgivelse i South Park serien. Efter at have kø

Læs Mere

Blue Microphones Raspberry USB mikrofon

Dagens test er med udgangspunkt i Blue og deres nyeste mikrofon, Raspberry, der er noget så sjældent som en US

Læs Mere

Phanteks Evolv Shift - mini-ITX med højde!

Evovl Shift fra Phanteks er et mini-ITX kabinet der skiller sig ud med et anderledes design. Vi har testet det for at se o

Læs Mere

Creative Sound BlasterX Kratos S5

Det er ikke kun tastaturer, mus og kabinetter der er udstyret med RGB lys længere. Creative er klar med deres Kratos

Læs Mere

NZXT H700i - Premium MidTower kabinet med "Skynet" AI

NZXT er tilbage med en ny serie af “smarte” kabinetter – men hvad går det helt præcist

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

FarCry 5 Boomer unboxing

Vi unboxer en Boomer Box fra Ubisoft for at varme op til Far Cry 5
Læs Mere

Selvfølgelig kan piger også spille Counter-Strike

Computerspil på konkurrenceplan tordner frem over hele verden, og nye spillere kommer hele tiden til. I Danmar
Læs Mere

Flere specifikationer om den kommende OnePlus 6 Smartphone

Rygtestrømmen er taget til forud for kommende lancering af OnePlus 6 Smartphonen. Denne gang, er der dukket fl
Læs Mere

Justice League er den mindst succesfulde DC-film

DC har fortsat store problemer med at holde trit med Marvel - i hvert fald, når det kommer til at producere fi
Læs Mere

Vivendi opgiver overtagelse af Ubisoft

Ubisoft har i flere år været på Vivendis ønskeliste. Nu er drømmen om en overtagelse dog bristet for en stund.
Læs Mere

Amazon er den næstmest værdifulde virksomhed i USA

Det går ganske godt for Amazon. Virksomheden bliver hele tiden ved med at øge sin markedsværdi.
Læs Mere

Prisen på iPhone X-efterfølger kan blive sat lavt

iPhone X blev sidste år lanceret med en – for manges vedkommende – skræmmende høj pris. Dette gjorde den til v
Læs Mere

Thanos og Thor med mest skærmtid i længste Marvel-film nogensinde

Avengers: Infinity War nærmer sig en længe ventet verdenspremiere, som kommer til at finde sted den 27. april.
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.