TEST: ASUS Strix DSP Headset

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Skrevet af Kim Monberg den 15. Dec 2015. Testen er vist 4214 gange.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


ASUS er tilbage hos Tweak.dk med et nyt produkt i deres Strix serie. De har bedt os kigge på deres Strix DSP headset, som er et stereo headset med Digital Signal Processor (DSP). Headsettet er i det velkendte Strix design med ugle øjne og højttalerenheder på hele 60 mm i diameter.

 

Strix logo

 

 

Lad os se på hvad kassen indeholder. Som man kan se, indeholder den en del forskellige ting, som jeg forklarer om lidt.

 

 

Af løse kabler finder vi et 1,5 m langt USB kabel. Dette headset er udelukkende USB, og har sin egen forstærker i DSP boksen. Derudover har vi en aftagelig mikrofon samt nogle adaptere til mobile enheder og PS4. Alle stik er guldbelagte, og alle kabler er stofkabler. Alt sammen i rigtig lækker kvalitet.

 

 

Selve headsettet er foldbart, og lavet i meget robust design. Alt sammen er lavet i kraftig plastik, men det føles virkelig robust og holdbart. Ørekopperne har det velkendte Strix design, med ”øjne” på ydersiden. På indersiden er hullet til ørerne over 7 cm i højden; så der er god plads til ørerne. Hovedpuden er i kunstlæder som ørepuderne med elastik under, så den giver sig automatisk når man tager headsettet på. På ydersiden af hovedpuden, er der et Strix logo. Kablet er et stofkabel på 1,5 m i længden med et guldbelagt 5 polet stik i enden.

 

 

 

Mikrofonen monteres i den venstre ørekop, hvor der er et specielt formet stik til den. Selve armen er i gummi, som man kan forme som man har lyst. Den er meget fleksibel og virker ret holdbar.

 

 

 

Så er der selve DSP boksen, som er hjertet i lydstyringen. På denne boks kontrollerer man alt hvad angår lyd og effekter. Der er en stor knap på toppen, hvor man skruer op og ned for de forskellige ting, samt muter for lyd og mikrofon ved at trykke på den. En knap foran bestemmer hvilken funktion man justerer med den store knap. På højre side af boksen har vi et USB stik, som man tilslutter computeren, og på venstre side har vi stik til headset og højttalere. Under selve boksen har vi nogle gode gummifødder, og muligheden for at skifte imellem surround og stereo, samt om støjreduktion skal være slået fra eller til. Det er nemt og forståeligt, at have med at gøre.

 

 

Støjreduktionen til mikrofonen sidder i DSP boksen. En mikrofon optager alt den omgivende støj, og fjerner det fra det headsettets mikrofonen optager; jeg fortæller i testen om hvor godt det virker. Oven på DSP boksen er der nogle forskellige knapper, hvor man skifter eller slår funktioner fra og til. Til venstre kan man vælge forskellige Equalizer/Spectrum indstillinger for forskellige typer spil. Det fremhæver visse lyde og undertrykker andre. Det er hurtigt og nemt at skifte de forskellige ting.

 

 

 

DSP boksen har en masse dioder, der indikerer de forskellige ting. Der er indikering for, hvor meget man har skruet op for enten mikrofon eller headset/højttalere. Der er også indikering for, hvilken indstilling man har valgt når den lille drejeknap står i Spectrum. Når enten mikrofon eller headset/højttalere er muted, så lyser hver anden diode rødt. Sidste billede viser at man ikke kan køre surround når man har valgt højttaler udgangen; den kan kun køre stereo.

 

 

Testen:

 

Sammenlignet med: Sennheiser PC-350SE.

 

Jeg har brugt headsettet til spil og musik for at teste højttalerne. For at teste den såkaldte virtuelle surround, har jeg prøvet med diverse test filer jeg har fundet på nettet. Og til sidst har jeg testet mikrofonen ved hjælpe af Skype samtaler. Se min vurdering herunder.

 

Komfort:

 

Headsettet har en vægt på 320 g, hvilket umiddelbart ikke føles af særlig meget. Jeg har brugt headsettet nogle timer i træk, og det er helt uden at blive træt nogen steder. Headsettet sidder godt fast på hovedet. Og i og med at det er et over-ear headset, så bliver jeg ikke generet af det, selvom jeg bruger briller hvilket er rigtig dejligt.

 

Lyden:

 

Headsettet har jo flere forskellige funktioner, indstillinger for virtuel surround og optimering til forskellige typer spil, men slår man alt det fra og lytter til hvad højtalerne i sig selv kan tilbyde; ja, så kommer jeg frem til at dette headset spiller rigtig godt. Detaljerne i diskanten følger godt med, og der er god kraft i bassen. I de fleste tilfælde kan man ikke få begge dele, men jeg synes nu at ASUS har valgt nogle ret velspillende højttalere til dette headset, hvilket er guf for ørerne.

 

Surround:

 

Headsettet promoveres jo som et surround headset, eller i hvert fald virtuel surround headset. Jeg har desværre meget svært ved at høre surroundlyden. Jeg kan godt høre der kommer noget rumklang osv., men jeg kan ikke retningsbestemme lyden udover højre og venstre side. Og så er der jo center effekten ved at man har samme lyd i begge højttalere. Men front og bag kan jeg umiddelbart ikke høre tydeligt nok til, at jeg vil kalde det surround.

 

Mikrofonen:

 

Jeg har foretaget nogle opkald på Skype med og uden støj i baggrunden.

Mikrofonen har en god kvalitet, og stemmen fremstår helt klar og tydelig under opkald uden baggrundsstøj.

Med hensyn til støjreduktionen så virker den ret godt. Dog kan den ikke fjerne meget høj baggrundsstøj; men det er min erfaring, at det er der umiddelbart ikke nogen headset der kan. Støjreduktionen ligger i den rigtig gode ende på dette headset.

 

Headset


Næste side >>

Indholdsfortegnelse:

Gennemgang og Test
Pris og Konklusion


0 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Deepcool GamerStorm CAPTAIN 240PRO AIO

Deepcool er ude med en ny AIO køler. Den har indbygget adressable RGB, anti lækage teknik og automatisk tryku

Læs Mere

COUGAR Vantar Scissor Gaming Tastatur

COUGAR Vantar. Et driverløst lavprofil tastatur med RGB lys og en funktion jeg ikke har set hos andre producenter.

Læs Mere

Cougar Panzer EVO RGB gaming kabinet

COUGAR har udgivet en ny model af deres Panzer EVO kabinet, nu med RGB fans. Lad os se, om den nye RGB model lever op til

Læs Mere

Corsair M55 RGB PRO

Corsair har uhyre mange mus i deres line-up, både kablede og trådløse. Men indtil for nyligt var det ba

Læs Mere

Cougar STX750 750 watt

Strømforsyningen er en af de vigtigste komponenter i en computer, da det er denne der sparker liv i det hele. Mange

Læs Mere

COUGAR Minos X5

COUGAR Minos X5, en FPS mus beregnet til claw greb. Hele 12000 DPI og 2000Hz i opdateringsfrekvens. Lad os se om den opfyl

Læs Mere

Corsair Glaive RGB PRO Gamermus

Corsair lancerede deres Glaive RGB mus tilbage i maj 2017 - altså for omkring to år siden. Med 2019 skudt godt

Læs Mere

Cooler Master CK530

Kompakt design, mekaniske kontakter og fuld betjening uden brug af software. Dette er blot nogle af de ting som CK530 tast

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Bitcoin kravler over $ 9,000 for første gang i 13 måneder. Facebooks krypto nærmer sig

Bitcoins havde været i en nedadgående kurve siden krypto valutaen toppede på næsten $ 20.000 i december 2017.
Læs Mere

Intel 10nm Sunny Cove 10th Gen Ice Lake performance resultater lækket.

Alt imens AMD I den grad tiltrækker opmærksomheden på grund af deres AMD Ryzen 3000 og kommende Navi, har Inte
Læs Mere

DOOM Eternal vil understøtte ray tracing

Som opfølgning af nye informationer om det nye DOOM Eternal first person shooter spil på E3 2019, kommer bekræ
Læs Mere

Forhandler lækker priserne på AMD Ryzen 3000 og X570 bundkort

Man må formode der skal omdeles kvaje øl med seneste forhandler leak af AMD Ryzen 3000 priser og X570 bundkort
Læs Mere

LEAK - AMD X590 bundkort er undervejs

AMD har for nylig præsenteret deres Ryzen 3000-processorer og dertilhørende X570 bundkort, men nu ser det ud t
Læs Mere

Counter Strike De_Dust 2 fan remake i Unreal Engine 4 ser fantastisk ud

Wiktor Ohman, 3D Artist & Art Lead hos Quixel, har fremvist et cool remake af det ikoniske De_Dust 2 map fra C
Læs Mere

Lagringsguide del 2 - Hvor stor en SSD behøver du?

Blandt de mange spørgsmål der presser på, når samtalen falder på lagerplads er: Hvor langt kommer du med 500GB
Læs Mere

Samsungs massive The Wall TV er nu tilgængelig i en 292 tommer, 8K luksus version

Skulle du tilfældigvis lede efter et 292 tommer, 8K, HDR TV og tilfældigvis har vundet i lotteriet, har Samsun
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.