TEST: ASUS ROG XG35VQ - 35" Ultrawide FreeSync gaming skærm

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Forhandles hos: .
Skrevet af Kenneth Johansen den 7. Sep 2018. Testen er vist 3421 gange.
Brand: ASUS.
Flere tests i kategorien Skærm


Del med dine venner

     


Når du langt om længe har fået styr på gamercomputeren og der sprøjter performance ud af den, så er det tid til at overveje næste skridt - hvis budgettet vel og mærke tillader det. Vi taler naturligvis om en computerskærm som kan matche din gaming PC. Dit system sender solide framerates afsted, som naturligvis skal præsenteres lækkert med fuld smæk på eyecandy!

 

En standard computer med Full HD, 1920 x 1080, opløsning og 60 Hz panel, kommer hurtig til kort, og vil ende som flaskehals, hvis man har et system med highend hardware, da de mange frames simpelthen ikke kan vises.

 

ASUS_ROG_skærm


Disse informationer er skærmproducenterne udemærkedet er klar over, og derfor er der efterhånden et ret godt udvalg af PC skærme, der formår at følge trop med resten af vores hardware. I dag tager jeg et kig på en af dem som ASUS har på menukortet. Nærmere betegnet er det deres ROG Strix XG35VQ skærm, som vi har lånt fra ASUS. 

 

ASUS præsenterer den med følgende:

 

ROG Strix XG35VQ Curved Gaming Monitor – 35 inch UWQHD (3440x1440), 100Hz, Adaptive-Sync(FreeSync™), Extreme Low Motion Blur(1ms MPRT)

 

- 35 inch 1800R curved gaming monitor with fast 100Hz refresh rate designed for professional gamers and immersive gameplay
- Features ASUS Extreme Low Motion Blur (ELMB) Technology with 1ms MPRT to further reduce ghosting and motion blur
- ROG Strix XG Series gaming monitors feature ASUS Aura Sync lighting on the back and a customizable light signature projection for gaming-inspired aesthetics
- Features an ergonomically designed stand to offer extensive swivel, tilt, and height adjustment

 

Tune in på vores YouTube kanal for at se den fulde gennemgang. I finder kanalen HER 

 

 

Med indkøb af ROG Strix XG35VQ får du en 35 tommer stor ultrawide skærm, som byder på UWQHD opløsningen, hvilket på dansk betyder en opløsning på hele 3440 x 1440 pixels, så altså en 21:9 aspect ratio og altså ikke helt 4K opløsning, men derimod lidt en mellemting.

 

ROG Strix XG35VQ fra ASUS har en refreshrate på 100 Hz og kommer designet med med Adaptive Sync understøttet af AMD’s FreeSync. Så det kræver altså at man er på det røde hold, og har et AMD Grafikkort for at kunne benytte denne teknologi. Det betyder dog ikke, at man ikke kan bruge gamer-skærmen, hvis man skulle have et Nvidia grafikkort. Eneste anke er så bare at man ikke kan udnytte FreeSync funktionen. Modsat er Nvidia kort låst til Nvidias egen G-sync i stedet for, så den detalje skal man lige have med i baghovedet.

 

asus_rog_strix_xg35vq_design_tweak_dk

 

ROG Strix XG35VQ monotoren følger tydeligt ASUS’ Republic of Gamers designstil med ret aggresivt udtryk, som sikkert vil falde i mange gamers smag, men afdæmpet er det ikke.

 

ASUS ROG Strix XG35VQ buer, og er lavet i metalgrå plastik med undtagelse af lidt klassisk "gaming rødt" på benene. Vi finder en smal ramme omkring selve skærmen på kun 8mm og 25mm i bunden. Så hvis man skulle kombinere flere skærme i et virkeligt overkill setup, så er der altså et minimalt mellemrum at skulle acceptere mellem skærmene.

 

asus_rog_strix_xg35vq_stand_tweak_dk

 

Der er ret kraftige ben medtil  ROG Strix XG35VQ skærmen, som gør at den fylder en del på bordet. Dette er gjort for at sikre at den brede skærm kan stå stabilt og ikke vælter. Der er mulighed for at justere skærmen i højden, og den kan også både drejes og tiltes. Dermed gode indstillingsmuligheder under brug, så skærmen kan tilpasses til dig og ikke omvendt.

 

Med lidt fingersnilde, kan man få skærmen pillet af standen og fødderne, så der er mulighed for vægmontering via et standard 100x100 VESA beslag.

 

Af tilslutninger på ROG Strix XG35VQ kommer der to HDMI, Et stik i version 2.0 og et i 1.4. Derudover er der også en DisplayPort 1.2 port, en USB passthrough med to USB 3.0 porte og slutteligt et 3,5 millimeters jack-stik, hvis man vil have sit headset tilsluttet direkte til skærmen.

 

asus_rog_strix_xg35vq_plugs_tweak_dk


Alle tilslutningerne på ROG Strix XG35VQ sidder på bagsiden, og vil normalt være gemt væk bag et panel, som man kan sætte på for at skjule stikkene. Dette panel manglede dog på vores test eksemplar.


Der er også lavet kabelgennemføring i standen/foden, så det er lettere at føre kablerne pænt væk på bagsiden af skærmen.

 

asus_rog_strix_xg35vq_gaming_monitor_underglow_tweak_dk

 

Da vi har med en gamerskærm at gøre, er der naturligvis også noget bling bling at finde i ægte ROG gaming stil. ASUS har nemlig også integreret lys på skærmen, faktisk hele tre steder. Under skærmen, hvor der i bunden af standen sidder et lys, der projekterer et rødt ASUS ROG logo ned på bordet under skærmen. Der er to forskellige indsatser med, så man enkelt kan skifte ud hvis man har lyst tl noget andet.

 

asus_rog_strix_xg35vq_aura_light_tweak_dk

 

På bagsiden af skærmen finder vi et ROG logo i rødt på standeren, og så er der selvfølgelig en RGB lys cirkel på bagsiden også, som kan køre Aura Sync med andre ASUS enheder. Vi har jo 2018 som er året for RGB, så hvorfor ikke også smide det i skærmen.

 

ROG Strix XG35VQ monitoren har en let og ret intuitiv on-screen menu, som kan styres via et lille joystik på bagsiden af skærmen. Her har man gode og ret detaljerede muligheder for at tilpasse indstillingerne som man gerne vil have dem. Man kan også vælge imellem de presets som allerede findes på XG35VQ hvis man ikke ønsker at gå så meget i detaljer.

 

Der er for eksempel mulighed for at indstille blue-light niveauerne. Derudover er der mulighed for picture in picture eller picture by picture, hvis man vil se mere end et input af gangen.

 

asus_rog_strix_xg35vq_osd_tweak_dk

 

Det er også i menuen vi kan vælge at aktivere FreeSync, så vi kan udnytte det sammen med et AMD kort. Det hele er let og lige til at betjene via menuen, men hvis det skal være endnu lettere, så har ASUS også lavet en Display Widget App til Windows, så man den vej kan styre det meste.

 

Det gør det super enkelt, og man kan endda programmere specielle indstillinger for skærmen op på programmer. Så skærmen automatisk skifter indstillinger, når det pågældende program aktiveres.

 

asus_rog_strix_xg35vq_display_widget_tweak_dk

 

Skærmen kommer med et VA panel, der dækker 100% af sRBG farvespektret, og generelt leverer nogle gode klare farver og kontrast. Tekst står skarpt og kan læses tydeligt under alle de forhold som jeg testede.


Vi slipper ikke helt for backlight bleed, og det er primært langs toppen og bunden at dette er synligt. Især i hjørnerne kan det ses, men jeg synes dog ikke at det er slemt. Det var kun noget jeg kunne spotte når jeg specifikt testede efter det.

 

XG35VQ er en gamingskærm, og den smule backlight bleed der var tilstede, var ikke noget jeg lagde mærke til under gaming, så ikke rigtig en klage fra min side her, blot en konstatering.

 

asus_rog_strix_xg35vq_gaming_monitor_tweak_dk

 

Jeg har primært testet skærmen til gaming, da det trods alt er det publikum ROG Strix XG35VQ henvender sig til. Jeg har testet skærmen med vores X299 system, som jeg for ikke så længe siden byggede i DeepCools Quadstellar kabinet. 

 

Læs testen af DeepCools Quadstellar kabinettet HER

 

På den grafiske side er systemet udstyrret med et AMD RX Vega 64 grafikkort, så jeg havde de bedste forudsætninger for at teste tingene af med FreeSync teknologien som skærmen understøtter.

 

Til gaming kommer XG35VQ i den grad til sin ret!

 

Jeg synes opløsningen er et godt sweetspot til gaming, især sammen den let buede ultrawide 35 tommer størrelse, som er noget nær perfekt til gaming i et normalt bord setup som jeg har testet med.

 

Størrelsen hiver dig lige en tand mere ind i spillet, da en større del af dit periferisyn er med inde over, og det giver helt klart noget til oplevelsen af spillet.

 

asus_rog_strix_xg35vq_gaming_tweak_dk


Hvis vi ligger dette sammen med FreeSync teknologien betyder det, at man får en super lækker og flydende spiloplevelse uden skyggen af screen tearing - hvilket altid er en fornøjelse at være foruden. Farverne og kontrasten i billedet er også i top, og til gaming i det hele taget, synes jeg at det er et lækkert setup vi har med at gøre.

 

Det eneste man kan være lidt begrænset af, hvilket bestemt ikke er skærmens skyld, er at man på et AMD RX Vega 64 kort i den her opløsning, faktisk kan have lidt svært ved at følge med. Nogen af de mere krævende spil kommer ikke op over 60 FPS uden at at skulle gå lidt på kompromis med de grafiske indstillinger. Dette er selvfølgelig lidt trist, når man nu har så lækker en skærm at nyde det hele på.


AMD siden er rent ydelsesmæssigt noget efter Nvidia. Så hvis man spiller de nyeste spil, kan man selv med et top kort i den røde lejr, være lidt presset for at udnytte skærmens fulde potentiale.

 

Det er dog som sagt, ikke skærmens skyld, men ligger mere på skuldrene af AMD, som i min verden meget gerne må finde flere kræfter frem til deres grafikkort i fremtiden.

 

Pris:

 

Prisen for glæderne ved ultrawide gaming og med mulighed for høj refreshrate og gode opløsninger, er selvfølgelig ikke helt lille. ASUS ROG Strix XG35VQ kan i skrivende stund findes online med en pris på omkring 6500,- DKK, hvilket unægtelig svier en smule for jyden i mig. Det adskiller sig dog ikke synderligt fra det generelle prisniveau, når vi kigger på andre skærme i dette segment.


Der findes lidt billigere alternativer fra mindre konkurrenter, men prisforskellen er minimal.

 

Konklusion:

For prisen får man dog en fantastisk oplevelse, som specielt til gaming skubber tingene den tand videre, så det kan opsluge dig noget mere end det normale 16:9 format vi er vandt til. Om man synes det så er prisen værd, vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere. Men efter jeg er begyndt på ultrawide gaming, så kan jeg ikke andet end at føle mig begrænset, når jeg kommer tilbage til det almindelige format igen. Der er ingen tvivl om at en skærm som denne er for gaming entusiasten, da den i bund og grund koster det samme som man kan købe et helt gaming system for. Men er man i det segment, og er man AMD bruger, så synes jeg bestemt at ROG Strix XG35VQ er værd at overveje.

 

Man får en skærm, der giver en super lækker gaming oplevelse, men har et prisskilt man får lov at betale for oplevelsen.

 

Godt:

  • God kombination af størrelse og opløsning
  • Lækre detaljer som Display Widget
  • Gode farver og indstillingsmuligheder

Skidt:

  • Prisen napper
  • AMD kort kan begrænse lidt
ASUS ROG XG35VQ - 35" Ultrawide FreeSync gaming skærm ASUS ROG XG35VQ - 35" Ultrawide FreeSync gaming skærm
8/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Oneplus 6T - Stadig imponerende telefon til budgetpris

Oneplus er efterhånden en mere end kendt spiller på smartphone markedet, og Onepl

Læs Mere

Dali Oberon 7 Gulvhøjttaler

Dali er en dansk højttaler producent, som vi her på Tweak efterhånden har set på nogle gange. Med

Læs Mere

Battlefield V

Så er det endelig her, det længe ventede Battlefield 5. Læs med når vi rejser tilbage til Bat

Læs Mere

ASUS ROG Maximus XI Gene - Et bundkort til den kræsne overclocker

ASUS er kendt for at lave solid bundkort med bunker af features på deres highend ROG serie. Vi har denne fredag sat

Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2920X og 2950X

Vi er nu klar med en gennemgang af de to mindste processorer i AMD's nye Threadripper 2 lineup, da vi i dag skal se, hvad

Læs Mere

Deepcool Castle 280 RGB CPU Køler

Deepcool er ikke et mærke vi hører meget til her i det danske land, men når de åbner op for godte

Læs Mere

Corsair Hydro Series H115i RGB - Keeping it cool

Corsair er klar med en ny AIO vandkøler. Hydro Series H115i RGB PLATINUM 280mm Liquid CPU Cooler. Hvad gemer sig ba

Læs Mere

Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD

Corsair skruer med MP510 M.2 SSD seriøst op for farten, og krydrer i samme omgang med understøttelsen af PCI

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

G.Skill introducerer Trident Z Royal Series med krystaller og RGB

Kan du ikke få RGB og bling bling nok, så vil du uden tvivl elske Trident Z Royal Series med krystaller og RGB
Læs Mere

Ny 5G Samsung Galaxy S10 rygtes til at benytte 6.7 tommer display og seks kameraer

Vi er på rygteplanet, men det gør det bestemt ikke mindre interessant. Kilden er denne gang Wall Street Journa
Læs Mere

Roccat Renga Boost gaming headset

Roccat har lanceret et nyt budgetvenligt gaming headset i form af Roccat Renga Boost. Prisen sættes til €60, o
Læs Mere

Alle Black Friday 2018 samlet på samme menukort

Lad og slå fast med syv tømmer søm. Dette er ikke sponsoreret eller på anden måde associeret med Tweak.dk. Her
Læs Mere

Rainbow Six Siege Operation Wind Bastion officielt afsløret

En ny teaser er frigivet til kommende Rainbow Six Siege Operation Wind Bastion Fortress map, som baseres på re
Læs Mere

Et kig på Augmented Reality sammen med Magic Leap One

AR eller Augmentet Reality forventes at blive stort i fremtiden, og firmaer som både Microsoft og Google, sats
Læs Mere

Huawei arbejder på en Xiaoyi stemmeassistent til markedet uden for Kina

Huawei har en stemmeassistent, Xiaoyi, svarende til Amazon Alexa og Google Assistant. Xiaoyi er pt. kun tilg
Læs Mere

Huawei vil være verdens største smartphone producent inden 2020.

Alle virksomheder ønsker at være nummer et i verden, uanset hvilket område de er i. Denne titel, hvad angår sm
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.