TEST: ASUS ROG Strix Fusion Wireless

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Skrevet af Kenneth Johansen den 14. Sep 2018. Testen er vist 3548 gange.
Brand: ASUS.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


ASUS har efterhånden en del headsets i deres ROG Strix Fusion serie. Helt personligt synes jeg de har været lidt for flashy til at tilfredsstille min OCD, og til stor glæde, er der nu kommet et alternativ til tidligere modeller, så er en kende dæmpet i de visuelle udtryk. 

 

Vi har haft seneste skud i ROG Strix Fusion serien til låns på redaktionen, og er klar med en frisk presset gennemgang på vores YouTube kanal. 

 

Se den embedded video herunder, eller spring direkte til vores YouTube kanal HER 

 

 

Hvis du tidligere har stiftet bekendtskab med ASUS headsets i deres ROG Strix serie, så vil designet ikke være helt ukendt, for det er en videreudvikling i deres Fusion serie, som allerede har Fusion 300, 500 og 700 i familien. Det betyder med andre ord det overordnede design går igen, men på Fusion Wireless er det i en noget mere afdæmpet udgave, med mere matte overflader og uden skyggen af RGB lys.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_design_tweak_dk


Personligt finder jeg den nye stil super lækker, for lige netop på mit headset, har jeg altså ikke behov for en masse lir, og specielt ikke hvis det går ud over batteritiden på et trådløst headset.

 

Dermed et plus i bogen til ASUS for denne lille justering.

 

ASUS ROG Strix Fusion Wireless er bygget op over en solid metalbøjle, som er giver en række justeringsmuligheder, og dermed burde passe de fleste hoveder uden problemer. Begge ørekopper kan drejes så ROG Strix Fusion Wireless er lettere at have liggende fladt, men også så man opnår lidt bedre pasform.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_bundle_tweak_dk

 

Med i pakken til ASUS ROG Strix Fusion Wireless er der ikke det store udvalg af tilbehør. Man får naturligvis ASUS ROG Strix Fusion Wireless headsettet, et USB kabel med en vævet stofoverflade til opladning, og den lille USB dongle, som står for det trådløse signal.

 

En lækker lille bonus er dog, at vi får et ekstra sæt ørepuder med, så du dermed selv kan vælge om man foretrækker stof, som ånder lidt bedre, eller om man hellere vil bruge dem af kunstlæder, der lukker lidt mere tæt om ørene.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_ear_tweak_dk


Lyden i ASUS ROG Strix Fusion Wireless headsettet, er drevet af ASUS’ 50mm Essence drivers, som er specielt indstillet til gaming lyd, som ifølge ASUS, burde give os et dybt og rigt lydbillede i spil.

 

Det er selvfølgelig ikke et gaming headset uden også at have en indbygget mikrofon. Den er diskret placeret i den venstre ørekop, og kan let tages frem og justeres og mutes automatisk, når den bliver foldet op igen.

 

En lækker feature, som følger med over fra de andre sæt i Fusion serien, er touch funktionerne på siden af den venstre ørekop. Der er ikke nogen fysiske knapper på ASUS ROG Strix Fusion Wireless hørebøfferne ud over powerknappen på bagsiden.

 

Medie-kontrol som lydstyrke og frem, tilbage og pause, klarer man via touchfunktionaliteten. Swipe frem eller tilbage for at skifte musiknummer. Op eller ned for at justerer lydstyrken eller start og stop musikken bare med en berøring. Ganske innovativt.

 

En lille og ikke uvæsenlig feature end at sidde og famle i blinde efter knapper.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_overview_tweak_dk

 

En stor del af oplevelsen med et headset er utvivlsomt komforten, og her synes jeg Fusion Wireless klarer det fornuftige. Hovedtelefonerne vejer lige under 400 gram, så det er bestemt ikke det letteste gaming headset  jeg har prøvet, men pasformen er lækker og de ovale ørekopper passer fint om mine ører. Puden på hovedbøjlen klarer fint aflastningstrykket selv under længere gaming sessions.

 

Personligt foretrækker jeg stofpuderne, da læderversionen bliver lidt for varme til min personlige smag, men begge klarer at lukke lyden fra omgivelserne rigtigt godt ude, så man er godt isoleret.


Jeg har primært testet gamer headsettet til gaming, da der ikke er nogen tvivl om det er det som ASUS ROG Strix Fusion Wireless målrettes til. Jeg har også brugt det til musik og almindeligt desktop brug, og her synes jeg den klare sig rigtigt fint.

 

Det er tydeligt det er tunet til gaming, og lyden hælder en del til den tunge ende med fokus på bassen.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_tweak_dk

 

Der er stadig en fornuftigt adskillelse af høj og mellemtonerne, men bassen dominerer helt klart lydbilledet dog uden at det er alt for slemt.

 

De helt høje toner kan have en tendens til at være en anelse skingre, hvis man skruer helt op for lydstyrken, men hvis man lige tager den et par takker ned, er det på et fornuftigt niveau.

 

Lyden er fornuftig, men altså uden at skille sig ud på nogen speciel måde.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_gaming_tweak_dk

 

Med blikket vendt mod det primære fokus, gaming, synes jeg at ASUS ROG Strix Fusion Wireless gamer headsettet klarer sig bedre, og her kan man godt mærke at det er tunet til at passe bedre sammen med det lidt tungere lydbillede, som man typisk får i et spil.

 

ROG Strix Fusion Wireless er udelukkende stereo, så der er ikke nogen virtuel surround at forholde sig til.

 

Jeg har testet gaming headsettet fra ASUS med et udvalg af forskellige spil, som Vermintide 2, Overwatch og Battlefield 5,  og generelt set har været en god oplevelse i alle spillene. Det har været let at få en god fornemmelse af spilverdenen omkring mig, mens jeg spillede og det var bestemt muligt at placere fjenderne omkring mig uden nævneværdige problemer til følge.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_headband_tweak_dk

 

Lyden, der hælder til den bastunge ende, passer godt til de fleste spil, men der var stadig en rigtig god adskillelse i lydbilledet, så jeg stadig klart kunne fornemme kuglerne flyve hen over hovedet  i Battlefield.

 

Konklusion:

 

Samlet set synes jeg at ASUS ROG Strix Fusion Wireless klarer sig solidt. Rækkevidden på headsettet er ifølge ASUS op til 20 meter. Jeg havde ikke mulighed for at teste det i lige linje, men hørebøfferne dækkede fint så jeg kunne bevæge mig stort set frit rundt i min lejlighed uden problemer. Ting som vægge osv. skaber selvfølgelig problemer på et tidspunkt.

 

Batteritiden er angivet til 15 timer, hvilket efter min bedste vurdering holder meget godt stik, afhængig af lydstyrke osv. Jeg har brugt ASUS ROG Strix Fusion Wireless til flere lange gaming sessions, og har kun haft det forbi til opladning en enkelt gang i min testperiode.

 

asus_rog_strix_fusion_wireless_usb_dongle_tweak_dk

 

Så man får altså et lækkert headset fra ASUS med ROG Strix Fusion Wireless, som leverer en god lyd specielt til gaming. Den topper ikke helt skalaen, da den på trods af solid lyd stadig mangler lidt af den klarhed og åbenhed i lydbilledet, som jeg har set i andre sæt som fx Plantronics RIG 800.

 

Prisen på Fusion Wireless er pt. Lige omkring 1000 kr., hvilket er et fornuftigt leje for et trådløst gaming headset af denne kaliber. Til den samme pris, kan der findes lidt bedre alternativer, som f.eks. Rig 800. som jeg lige nævnte før så der taber Fusion Wireless lidt point.

 

Læs testen af Plantronics RIG 800HD HER

 

Godt: 

  • Lækker pasform
  • Kan bruges til både PC og Playstation 4
  • God lyd + mikrofon

 

Skidt: 

  • Yder lidt under andre sæt til samme pris
  • Lidt til den tunge side

 

Scorer 7/10

ASUS ROG Strix Fusion Wireless ASUS ROG Strix Fusion Wireless
7/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Oneplus 6T - Stadig imponerende telefon til budgetpris

Oneplus er efterhånden en mere end kendt spiller på smartphone markedet, og Onepl

Læs Mere

Dali Oberon 7 Gulvhøjttaler

Dali er en dansk højttaler producent, som vi her på Tweak efterhånden har set på nogle gange. Med

Læs Mere

Battlefield V

Så er det endelig her, det længe ventede Battlefield 5. Læs med når vi rejser tilbage til Bat

Læs Mere

ASUS ROG Maximus XI Gene - Et bundkort til den kræsne overclocker

ASUS er kendt for at lave solid bundkort med bunker af features på deres highend ROG serie. Vi har denne fredag sat

Læs Mere

AMD Ryzen Threadripper 2920X og 2950X

Vi er nu klar med en gennemgang af de to mindste processorer i AMD's nye Threadripper 2 lineup, da vi i dag skal se, hvad

Læs Mere

Deepcool Castle 280 RGB CPU Køler

Deepcool er ikke et mærke vi hører meget til her i det danske land, men når de åbner op for godte

Læs Mere

Corsair Hydro Series H115i RGB - Keeping it cool

Corsair er klar med en ny AIO vandkøler. Hydro Series H115i RGB PLATINUM 280mm Liquid CPU Cooler. Hvad gemer sig ba

Læs Mere

Corsair MP510 960GB NVMe PCIe M.2 SSD

Corsair skruer med MP510 M.2 SSD seriøst op for farten, og krydrer i samme omgang med understøttelsen af PCI

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

G.Skill introducerer Trident Z Royal Series med krystaller og RGB

Kan du ikke få RGB og bling bling nok, så vil du uden tvivl elske Trident Z Royal Series med krystaller og RGB
Læs Mere

Ny 5G Samsung Galaxy S10 rygtes til at benytte 6.7 tommer display og seks kameraer

Vi er på rygteplanet, men det gør det bestemt ikke mindre interessant. Kilden er denne gang Wall Street Journa
Læs Mere

Roccat Renga Boost gaming headset

Roccat har lanceret et nyt budgetvenligt gaming headset i form af Roccat Renga Boost. Prisen sættes til €60, o
Læs Mere

Alle Black Friday 2018 samlet på samme menukort

Lad og slå fast med syv tømmer søm. Dette er ikke sponsoreret eller på anden måde associeret med Tweak.dk. Her
Læs Mere

Rainbow Six Siege Operation Wind Bastion officielt afsløret

En ny teaser er frigivet til kommende Rainbow Six Siege Operation Wind Bastion Fortress map, som baseres på re
Læs Mere

Et kig på Augmented Reality sammen med Magic Leap One

AR eller Augmentet Reality forventes at blive stort i fremtiden, og firmaer som både Microsoft og Google, sats
Læs Mere

Huawei arbejder på en Xiaoyi stemmeassistent til markedet uden for Kina

Huawei har en stemmeassistent, Xiaoyi, svarende til Amazon Alexa og Google Assistant. Xiaoyi er pt. kun tilg
Læs Mere

Huawei vil være verdens største smartphone producent inden 2020.

Alle virksomheder ønsker at være nummer et i verden, uanset hvilket område de er i. Denne titel, hvad angår sm
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.