TEST: ASUS ROG STRIX XG27VQ

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Skrevet af Anders Hermansen den 19. Dec 2017. Testen er vist 6508 gange.
Brand: ASUS.
Flere tests i kategorien Skærm


Del med dine venner

     


For ASUS lyder opskriften ligetil, når samtalen falder på computerskærme. ROG Strix XG27VQ, er en såkaldt kurvet/curved gamer monitor på 27 tommer. Gamer skærmen håndterer en Full HD (1920x1080) opløsning, 144Hz, samt Adaptive-Sync FreeSync teknologien, som blandt andet bekæmper tearing i dine pixels.

 

Kombinationen af 27 tommer, 1800R og en 144Hz refresh rate, er ROG Strix XG27VQ på papiret klar til at bistå dig i kampen mod din virtuelle fjende i kampens hede. XG27VQ befinder sig i ROG Strix XG Serien af gamer skærme, og tilbyder derfor også ASUS Aura RGB lighting, som kan styres via deres egen software.

 

Lad os få taget et spadestik ind I den visuelle smukke computer skærm fra ASUS.

 

 

De tekniske specifikationer på ROG STRIX XG27VQ

Vi har plukket nogle af de vigtigste tekniske specifikationer ud fra ASUS’s egen side om produktet, som du kan læse herunder.

 

Display

 • Panel Size: Wide Screen 27"(68.47cm) 16:9
 • Panel Type: VA
 • Response Time: 4ms (Gray to Gray)
 • Trace Free Technology
 • GamePlus(modes): Crosshair/Timer/FPS Counter/Display Alignment
 • HDCP support: Yes
 • VividPixel: Yes
 • GameVisual: 7 Modes (Scenery/Racing/Cinema/sRGB Modes/MOBA Mode/User Mode)
 • FreeSync™ technology supported
 • Extreme Low Motion Blur
 • GameFast Input technology

 

I/O Ports

 • Video Input:HDMI(v1.4), DisplayPort 1.2, Dual-link DVI-D
 • Audio Output:5mm Mini-Jack

Dimensioner

 • Net Weight: 6.9 kg
 • Gross Weight: 9.95 kg

 

Find den komplette liste over specifikationer og aktuelle pris

 

ASUS skriver selv kort om ROG STRIX XG27VQ

ROG Strix XG27VQ blends silky-smooth graphics and gorgeous gaming aesthetics to deliver incredible gaming experiences! It's the absolute best gaming monitor for professional gamers and MOBA aficionados.

 

Udpakning og præsentation af ROG STRIX XG27VQ

 

 

Som vi tidligere har set på ASUS skærme, ankommer XG27 delvist samlet, hvor man bare skal montere den noget unikke fod, og skrue skruen helt i - det er der ingen ben i.

 

Ud over selve skærmen følger der en ekstern strømforsyning med, skærmkabler (HDMI og DP), instruktionsmanual samt tre skiver med forskellige illustrationer på – mere om disse senere.

 

Som på MG248Q, som vi kiggede på tidligere på året, undrer man sig lidt over HDMI, da standarden slet ikke understøtter de 144hz, som er skærmens hovedfokus.

 

Producentens egen præsentation på video:

 

 

 

De mange stik gemmes af et plastikcover bagpå – en idé jeg har lidt svært ved at de fidusen i, da det trods alt er bag på skærmen, og dermed ikke synligt under normale forhold. Der er en stor åbning i skærmfoden med formålet at holde styr på de kabler du måtte have fra mus, keyboard og andet, hvilket er en meget fin detalje.

 

 

 

Skærmen styres via en række knapper gemt væk bag på skærmen i højre side, samt et lille joystik. Det fungerer alting ganske godt, og joystikket har de endelig fået styr på – Jeg har tidligere haft lidt blandede erfaringer med at disse registrerer forkerte eller ingen input, hvilket kan vær en kende frusterende.

 

ASUS er rigtig glade for deres GamePlus funktionalitet, som dækker over en forskellige spilorienterede features, såsom et on-screen sigtekorn til spil der normalt ikke tillader dette, FPS tæller og en simpel timerfunktion til træning og lign. Har du planer om at koble flere monitorer sammen med skærmarme, er der en display alignment funktion der fungerer lidt som en lineal på skærmen, så du kan finjustere positionen skærmene imellem, for at få det mest præcise setup.

 

Skærmen byder også på deres ”Gamevisual” funktionalitet - en række funktioner der giver dig mulighed for at justere skærmensfarveprofil ift. til spilgenrer, blålys korrektion samt dele disse og låse dem til specifikke spil.

 

 

Til sidste er der skærmens (RGB) lyslir, hvilket dækker over en dekorativ skive monteret i skærmens fod med en af tre valgfrie illustrationer på (den tredje er blank, så man selv kan lave sit eget design), samt en ring bag på skærmen, som kan lyse i en række farver – Dog er det ikke rigtig noget man selv kan lægge mærke til under brug, da lyset er så afdæmpet at det ikke når væggen bagved. Det er lidt en skam at logoet er låst til rød, og ikke har RGB funktionalitet, nu bagsiden har det (og det er en meget nem og billig til-købsløsning under produktionen)

 

Alt kan styres om konfigureres via deres GamePlus teknologi.

 

 

 

 

Modsat MG248Q, som vi kiggede på tidligere på året, bruger XG27V et VA panel, ikke TN, hvilket giver en bedre kontrast end TN, men også en lidt ringere evne til at vise lyse og mørke toner helt præcist. Dette er dog ikke noget jeg selv har lagt synderlig mærke til selv under spilbrug – specielt ikke med skærmens mange farveprofiler rettet mod specifikke spiltyper.

 

 

Grundet den meget tynde ramme, som pryder gamer skærmen fra ASUS, vil den også gøre sig godt i et multiscreen setup.

 

 

Gaming på ROG STRIX XG27V

XG27V er rettet mod gaming, og det er selvfølgelig der hvor vi lægger fokuset i test. De 144hz kommer hurtigt til rette i FPS titler såsom Overwatch, Titanfall 2 og Doom, hvor man virkelig kan se en forskel, hvis man er vant til f.eks. 60hz. Musebevægelser føltes blødere og mere præcise, og den højere mængde billeder i sekundet giver også en lidt bedre reaktionstid – Selv om forskellen er mest tydelig i de højintense spil, kan det også mærkes på skrivebordet og i andre programmer.

 

Gamer skærmen kan ligeledes indstilles i position i forskellige settings efter person præference. 

 

 

Det kurvede panel er nok mere en smagssag for mange, men personligt er jeg utroligt glad for den. Sidder man med den rette afstand til skærmen, giver det et mere naturligt periferisyn. Det kræver en del tilvænning for øjnene, hvilket jeg for alvor kunne mærke, da jeg efter en uges tid skiftede tilbage til min 32” skærm med fladt panel. Det gjorde mig fysisk kvalm de første par timer, og mine øjne blev ved med at insistere på at jeg kiggede på en skærm der buede den modsatte vej, for at kompensere for manglen på kurver.

 

Alt dette kræver selvfølgelig at du har hardware der kan trække de 144FPS, hvilket i tungere titler godt kan kræve et 1070 eller mere, alt efter hvor tørstig du er efter de grafiske detaljer.

 

Pris og Konklusion

ROG Strix XG27VQ kan i skrivende stund erhverves for små 3.600,- hvilket er små 800 mere end den billigste 144hz skærm på 27" på markedet. Dog er de billigere skærme med kurvet panel, og kan ikke højdejusteres hvilket personligt mener er et minimumskrav, hvis man ikke har lyst til at stable skoæsker og lign. op for at få skærmen op i en behagelig højde.

 

XG27VQ er selvfølgelig en "pimpet" model med en masse ekstraudstyr og lir, såsom RGB og LED logo, GamePlus funktionalitet (m.m.). Er det alt sammen noget man helst vil være foruden, eller bare ikke ser pointen i, kan man godt spare lidt ved at kigge længere nede på listen.

 

XG27VQ får et 8-tal med hjem, for en skærm der er både æstetisk og panelmæssigt pænt at se på, med valgrigt LAN party "bling", som mange efterspørger, samt et kurvet panel, som er en teknologi der skal opleves, før man helt kan forklare og forstå den.

 

Godt

 • Lækkert design med fokus på LAN bling
 • Kurvet panel, 144hz og Freesync til en god pris
 • Spækket med features i skærminterfacet til de der savner mere
 • Nem at gøre personligt med RGB backlight og oplyst logo

Mindre Godt

 • Farvedækningen kunne være lidt bedre
 • Logolys ikke RGB - lidt fjollet at spare på noget så billigt
 • Det aftagelige bagpanel føltes en kende overflødigt
 • Ligende features kan fåes lidt billigere hos konkurrenter

 

 

 

 

ASUS ROG STRIX XG27VQ ASUS ROG STRIX XG27VQ
8/ 104 kommentarer
jkc . 19. Dec 17, 10:44
Er det ikke muligt at lave en test på 4K skærme til gaming?
Uber . 19. Dec 17, 11:11
[quote='jkc','index.php?page=Thread&­postID=1501426#post1501426']Er det ikke muligt at lave en test på 4K skærme til gaming?[/quote]

Tænker du på test af 4K skærme, hvor vi tester af i gaming?
capeN . 4. Jul 18, 15:50
Kommer i til at lave tilsvarende test på G-sync modellen, så man kan se om man skal vælge det ene eller andet?
Uber . 4. Jul 18, 16:20
[quote='capeN','index.php?page=Threa­d&postID=1503882#post1503882']Kommer i til at lave tilsvarende test på G-sync modellen, så man kan se om man skal vælge det ene eller andet?[/quote]

Det er der ikke planer om.
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

COUGAR Revenger S

COUGAR Revenger S er annonceret som en 4K-Ready mus med 12000 DPI opløsning og imponerende 2000Hz polling rate. Udo

Læs Mere

Enermax Liqtech TR4 II 360 mm - AMD Treadripper AIO

AMD Threadripper processorene, er stadig nogle af de største CPU'er på markedet, og kræver nogle ret sp

Læs Mere

COUGAR Phontum Essential Black & Pink

COUGAR Phontum Essential. Et lækkert stereo headset i flere farver. Vi lytter til, og kigger på headsettet for

Læs Mere

AORUS C300 GLASS

Det er efterhånden ikke noget nyt syn at se producenter af hardware bevæge sig ud på ukendt territorie,

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1650 XC BLACK GAMING

nVidia’s refresh af deres lineup har endelig nået de mindre og mere budgetvenlige grafikkort. Vi tager I

Læs Mere

Razer Gaming Bundle; mus, tastaur & headset

Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge når det kommer til headset, mus og tastatur og samtidig er hardcore R

Læs Mere

Cougar Vortex RGB SPB 120 PWM HDB

Cougar har et bredt udvalg af blæsere til kabinettet. I denne test tager vi et kig på deres Vortex SPB 120 mm

Læs Mere

GUIDE: Valg af grafikkort 2019

Valg af nyt grafikkort kan være en jungle at finde ud af. Gennem vores redaktionelle test af grafikkort, har vi opar

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Sony video sammenligner PlayStation 5 performance mod PS4 Pro

Efter at have afsløret detaljer om næste generations konsol i sidste måned, har Sony netop frigivet en præsent
Læs Mere

LEAK: Sapphire klargører to Radeon Navi grafikkort til 7 juli lancering

Under hvad der tyder på et møde med den kinesiske presse, afslørede en Sapphire PR manager, informationer om,
Læs Mere

Huawei bevilget midlertidig tilladelse af US Commerce Department

Som mange af jer sikkert har hørt nu, er Huawei stødt på massive problemer med den amerikanske regering, hvor
Læs Mere

Twitch streamers tjener over 300.000 pr. time for at spille de nyeste spil

Kan du lide at spille computerspil, og frister et job, der potentielt kan kaste mere end 300.000 kroner af sig
Læs Mere

Huawei udtaler sig efter samarbejdsophør med Google

Som vi tidligere på dagen har debatteret, er Huawei nu blevet lukket ude i kulden, grundet handelsstriden mell
Læs Mere

Intel, Qualcomm og Broadcom vil ikke længere forsyne Huawei med komponenter

Efter Google officielt har meldt ud, at de stopper samarbejdet med Huawei, støder flere af de helt store fisk
Læs Mere

Google understøtter ikke længere Android på Huawei enheder

Hvad der kunne ende med at være en beslutning, der kunne have store konsekvenser for smartphone-markedet
Læs Mere

X570 Gaming Plus og Pro Carbon fra MSI er lækket

Sidste år introducerede MSI deres MAG, MPG og MEG series af bundkort, hvor MPG skulle repræsentere deres mid-t
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.