TEST: ASUS DUAL RX580 O4G

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Skrevet af Lasse Kristensen den 13. Dec 2017. Testen er vist 4457 gange.
Brand: ASUS.
Flere tests i kategorien Grafikkort


Del med dine venner

     


Vi vender i dag blikket mod ASUS, som med ASUS RX580 Dual O4G giver deres bud på et budgetvenligt grafikkort til 1080p segmentet, der excellerer ved en spændende lille formfaktor og fabriksoverclock. Vi har testet en del grafikkort fra ASUS i år, og i den forbindelse tidligere set på den lidt større ASUS RX580 Dual OC 8GB. I dag skal vi se på ASUS RX580 Dual OC 4GB, og vi glæder os til at vise hvordan den klarer sig mod sin lidt større bror.

 

asus_front_rx_580_o4c_4gb_gfx_tweak_dk

 

Det spændende ved dagens test, er at vi har at gøre med et kort der er overclocket fra ASUS side af, og den kommer derfor med en clock speed på 1.380 MHz. Er man derfor den lidt mere uerfarne bruger, kan der være meget at hente i forhold til at købe et normalt RX 580, hvis man ikke har styr på hvordan man overclocker et grafikkort.

 

ASUS markedsfører kortet som et grafikkort der gør det godt inden for både eSports gaming, samt VR, dog med fokus på at det foregår i fuld HD, det vil sige at vi holder os inden for de 1080p.
Specifikationerne er lange, men kort fortalt, så er nogle af fokuspunkterne 36 compute units, 32 ROPs, 2304 stream processors, 6 TFLOPS processing power, 42.880 GP/s peak pixel fill-rate og 144 texture units.

 

Kortet kommer vanen tro i en mørk kasse, med et billede af grafikkortet på forsiden, og relevant information om det på bagsiden.

 

 

Som altid, kommer kortet med ASUS eget kølingsdesign, hvor der er fokus på at flytte luften til kortet. Men inden at vi kommer alt for godt i gang, starter vi med at se på listen af specifikationer i sin helhed.

 

asus_rx_580_o4c_4gb_gfx_gamer_tweak_dk

 

Specifikationer:

 • Modelnavn: ASUS RX580 Dual O4G
 • Grafikmotor: AMD Radeon RX 580
 • OpenGL: OpenGL®4.5
 • Engine clock: 1380 MHz (OC Mode), 1360 MHz (Gaming Mode)
 • Stream Processors: 2304
 • Hukommelses-clock: 7000 MHz
 • Hukommelsesbrugerflade: 256-bit
 • Opløsning: Digital maksimal opløsning:7680x4320
 • Dimensioner: 24,2 cm x 12,89 cm x 3,8 cm
 • Power Connectors: 1 x 8-pin

Outputs:

 • DVI-output : Ja x 1 (Native) (DVI-D)
 • HDMI-output : Ja x 2 (Native) (HDMI 2.0)
 • Display Port : Ja x 2 (Native) (Regular DP)
 • Understøtter HDCP : Ja

Understøttede teknologier:

 • GPU Tweak II
 • DirectX Version Support: 12
 • OpenGL Version Support: 4.5
 • AMD CrossFireX
 • AMD Freesync
 • AMD LiquidVR

 

spec1_asus_gaming_rx_580_o4c_4gb_gfx_tweak_dkspec_2_asus_gaming_rx_580_o4c_4gb_gfx_tweak_dkspec_3_asus_gaming_rx_580_o4c_4gb_gfx_tweak_dk

 

Design:

ASUS RX580 Dual O4G grafikkortet har en lille formfaktor, hvilket selvfølgelig taler for en mindre LAN computer, eller et mITX build. Grafikkortet er lavet med et stilrent design, og det er let at se at det er en del af ASUS familien, hvis man for eksempel tænker på deres ROG Strix serie, eller deres andre kort i RX 580 familien.

 

asus_grafikkort_rx_580_o4c_4gb_gfx_tweak_dk

 

Grafikkortet kommer med custom dual heatpipes, og to dual Wing-Blade 0dB faner, som stopper helt med at dreje, når computeren er i idle, eller under lav belastning. Fanerne er derudover IP5X certificerede, og hvis du skal have det fordansket, så betyder det at der er modstandsdygtig over for støv. Heatpipes og blæserrammen er dækket af et plastikcover i sort, så det holder et forholdsvis neutralt udseende.

 

 

Grafikkortet har en fabriksclock på 1380 MHz i OC mode, med henblik på høj performance og en god gaming oplevelse. Wing-Blade 0dB faner er designet for et maximalt air flow, med et lufttryk på 105%. Kølerløsningen er ASUS eget system med to 96 mm blæsere, der først blæser, når kortet kommer over 55 grader, hvis man da vælger at aktivere det. Det er en lækker detalje, specielt hvis man sidder på et kontor, hvor blæsere kan være en støjgene.

 

asus_rx_580_o4c_gaming_gfxkort_4gb_gfx_tweak_dk


ASUS RX580 Dual O4G er udstyret med en 8-pins PCIe connector, og har en maksimal TDP på 185 watt. Et ikke alt for stort forbrug, med tanke på at kortet allerede er overclocket fra fabrikken fra en core clock på 1.260 Mhz til 1.380 Mhz.

 


På bagsiden af kortet finder vi ikke en stor backplate, hvilket ikke er nødvendigt, da dette kort har en mindre formfaktor, og en TDP i den højere ende i forhold til størrelse og ydelse, men den kræver ikke ekstra køling. Eftersom kortet ikke fylder meget, er der heller ikke nogen grund til at tilføje unødige elementer, som gør det større. Det betyder også at ASUS har valgt at gå mod strømmen, og der er derfor ikke noget RGB lys at spore på kortet. Det er en stor glæde for undertegnede at se, men helt sikkert noget der ikke falder i god jord hos dem der gerne vil vise indmaden frem.

 

Tilslutningsmuligheder på kortet er der masser af, og vi kan hurtigt gøre rede for DVI-D-port, to HDMI 2.0 porte, samt to DisplayPort udgange. Så der mangler ikke tilslutningsmuligheder. Det skyldes, som ASUS selv nævner, at kortet er gjort klar til VR, så man kan tilslutte både skærm og VR headset gennem de to HDMI porte.

 

asus_rx_580_o4c_4gb__gamer_gfx_tweak_dk

 

Som afrunding til introduktionen af kortet, vil vi kort runde ASUS GPU Tweak 2, som er ASUS eget redskab til at styre og overclocke deres grafikkort. Når man henter det, er der prækonfigurerede indstillinger til vores kort, men der er også mulighed for at lave sin egen profil for kortet. Derudover er der også mulighed for at tilknytte en XSplit Gamecaster licens, for at gøre ens streaming lettere.

 

spec4_asus_gaming_rx_580_o4c_4gb_gfx_tweak_dk

 

Testen:
ASUS RX580 Dual O4G grafikkortet er henvendt til 1080p gaming segmentet, og ser man på størrelsen af kortet, og specifikationerne, er man heller ikke i tvivl om dette. I dagens test har vi valgt fortrinsvis at fokusere på 1080p segmentet, da det er der man køber kortet til, men du bliver ikke snydt for 1440p og 4k benchmarks, selvom disse er i den lave ende, og kan betragtes som uvedkommende for et kort i dette pris- og kraftsegment.

Testsetup:

 

ASUS MAXIMUS VIII HERO bundkort
Intel Core i7-6700K
ASUS RX580 Dual O4G
16 GB (2 X 8GB) G.SKILL 3200 MHz DDR4
500 GB Samsung EVO 840 SSD

 

Testsoftware:

 • Cinebench R15 - rendering af højopløseligt OpenGL 3D materiale
 • Firestrike Extreme - gennemsnitlig rendering af DirectX 3D materiale
 • Firestrike Ultra - som ovenstående i 4K opløsning
 • DOOM
 • Overwatch
 • Player Unknown’s Battleground
 • Tomb Raider

Benchmarks:
I de syntetiske tests får vi et godt billede af, at der er tale om et grafikkort der henvender sig til 1080p gameren, der bare gerne vil spille spil i medium til high grafik indstillinger. Det er meget respektable scores, der ligger sig tæt op af de scores vi fik med storebroderen med 8 GB VRAM. Om det også gør sig gældende i spiltests, finder vi ud af om lidt.

 

Cinebenchfirestrikeultrafirestrikeextreme

 

Sammenligninger med andre kort på listen er vejledende, da der ikke er brugt samme hardware til formålet.

Det lettere overclockede RX580 kort klarer sig udmærket i de syntetiske 3DMark tests, og ligger tæt op af større kort, inklusiv storebroderen med 8GB VRAM.

Spiltests:
Man kan med sikkerhed sige, at ASUS RX580 Dual O4G er et grafikkort der gør det særdeles godt der hvor det bliver markedsført, nemlig 1080p. Vi har flotte scores på både High og Ultra settings, og den klarer de fleste spil med High med bravour, også i High settings. Dog er der specielt et spil som er lidt hårdt at levere godt i, og det er selvfølgelig PUBG, der er lidt af en Askepot i 2017. Et helt fantastisk spil, men det er stadig langt fra optimeret.

 

spiltest1

spiltest2spiltest3spiltest4

 

Temperaturerne når man gamer er i den høje ende, og det samme er idle temperaturen, som dog er realistisk, eftersom kortet ikke køler når det er under 55 grader. Under gaming har det ofte været oppe på 75-82 grader, som stadig er inden for det acceptable.

Overclocking:
Efter mange små justeringer, lykkedes det ikke at få en stabil overclock, på mere end det der allerede ligger i ASUS GPU Tweak 2. Kortet kommer med en core clock på 1.260 Mhz, og kan boostes til 1.380 Mhz gennem GPU Tweak 2, og den klarer fabriksboostet til UG.
Men udover dette, kunne vi simpelthen ikke få den til at spytte mere ydelse ud, uden at det gik ud over brugsoplevelsen. Gik vi derover, begyndte kortet at blive ustabilt i spil. Så der er tale om et kort der er clocket lige i skabet fra ASUS side af.

 

Pris:
ASUS RX580 Dual O4G kan erhverves for 2.033,00.- DKK inklusiv fragt. Det er en meget overkommelig pris, med ydelsen in mente. Klik på knappen herunder, for at komme til en prisoversigt.

 

Vil du læse mere om grafikkortet eller andre af ASUS produkter, kan du klikke på ASUS banneret herunder. 

 

tweak_dk_asus_logo_576px

Konklusion:
ASUS RX580 Dual O4G er et grafikkort der koster lige omkring 2.000 kroner fra ny af. Personligt mener jeg at det er en meget fordelagtig pris for et kort der rammer ind i dette segment, specielt når vi ser på den ydelse man får for pengene. Grafikkortet er overclocket rigtig godt fra fabrikkens side, så der er ikke meget at hente ved at prøve sig frem med mere, dog skal det også siges, at det indfrier 1080p gamerens forventninger til fulde, hvis man ønsker at spille de fleste spil på High settings.

 

ASUS RX580 Dual O4G er en værdig konkurrent på mid-level markedet. Dog kan jeg ikke lade være med at hæfte mig ved, at få små 400 kroner mere kan man få et grafikkort med flere VRAM som er betydeligt mere fremtidssikret. Jeg ville personligt heller ikke gå efter dette kort, hvis jeg skulle fokusere på VR, selvom kortet sælges som VR ready. Allerede under testen, så jeg at der ofte var 80-100% på de 4GB RAM på kortet, under spil. På baggrund af disse ting, bliver ASUS sendt ud af døren med en score på 8.

 

Pros:

 • Fint design
 • God formfaktor
 • God pris
 • Mange udgange

Cons:

 • Kun 4GB VRAM
 • Minimale muligheder for OC

 

asus_front_rx_580_o4c_4gb_gfx_tweak_dk

ASUS DUAL RX580 O4G ASUS DUAL RX580 O4G
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

COUGAR Revenger S

COUGAR Revenger S er annonceret som en 4K-Ready mus med 12000 DPI opløsning og imponerende 2000Hz polling rate. Udo

Læs Mere

Enermax Liqtech TR4 II 360 mm - AMD Treadripper AIO

AMD Threadripper processorene, er stadig nogle af de største CPU'er på markedet, og kræver nogle ret sp

Læs Mere

COUGAR Phontum Essential Black & Pink

COUGAR Phontum Essential. Et lækkert stereo headset i flere farver. Vi lytter til, og kigger på headsettet for

Læs Mere

AORUS C300 GLASS

Det er efterhånden ikke noget nyt syn at se producenter af hardware bevæge sig ud på ukendt territorie,

Læs Mere

EVGA GeForce GTX 1650 XC BLACK GAMING

nVidia’s refresh af deres lineup har endelig nået de mindre og mere budgetvenlige grafikkort. Vi tager I

Læs Mere

Razer Gaming Bundle; mus, tastaur & headset

Hvis du er i tvivl om hvad du skal vælge når det kommer til headset, mus og tastatur og samtidig er hardcore R

Læs Mere

Cougar Vortex RGB SPB 120 PWM HDB

Cougar har et bredt udvalg af blæsere til kabinettet. I denne test tager vi et kig på deres Vortex SPB 120 mm

Læs Mere

GUIDE: Valg af grafikkort 2019

Valg af nyt grafikkort kan være en jungle at finde ud af. Gennem vores redaktionelle test af grafikkort, har vi opar

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Sony video sammenligner PlayStation 5 performance mod PS4 Pro

Efter at have afsløret detaljer om næste generations konsol i sidste måned, har Sony netop frigivet en præsent
Læs Mere

LEAK: Sapphire klargører to Radeon Navi grafikkort til 7 juli lancering

Under hvad der tyder på et møde med den kinesiske presse, afslørede en Sapphire PR manager, informationer om,
Læs Mere

Huawei bevilget midlertidig tilladelse af US Commerce Department

Som mange af jer sikkert har hørt nu, er Huawei stødt på massive problemer med den amerikanske regering, hvor
Læs Mere

Twitch streamers tjener over 300.000 pr. time for at spille de nyeste spil

Kan du lide at spille computerspil, og frister et job, der potentielt kan kaste mere end 300.000 kroner af sig
Læs Mere

Huawei udtaler sig efter samarbejdsophør med Google

Som vi tidligere på dagen har debatteret, er Huawei nu blevet lukket ude i kulden, grundet handelsstriden mell
Læs Mere

Intel, Qualcomm og Broadcom vil ikke længere forsyne Huawei med komponenter

Efter Google officielt har meldt ud, at de stopper samarbejdet med Huawei, støder flere af de helt store fisk
Læs Mere

Google understøtter ikke længere Android på Huawei enheder

Hvad der kunne ende med at være en beslutning, der kunne have store konsekvenser for smartphone-markedet
Læs Mere

X570 Gaming Plus og Pro Carbon fra MSI er lækket

Sidste år introducerede MSI deres MAG, MPG og MEG series af bundkort, hvor MPG skulle repræsentere deres mid-t
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.