TEST: ASUS Cerberus V2 Gamer Headset

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 11. Oct 2017. Testen er vist 1988 gange.
Brand: ASUS.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


De fleste kender nok ASUS for deres utal af lækre bundkort, grafikkort og bærbare computere, for blot at nævne nogle af de produkter de tilbyder. I denne test kigger vi dog i en lidt anden boldgade, da vi skal se på et headset, som henvender sig til gaming, men uden at tømme tegnebogen. Vi skal hilse på Cerberus V2 headsettet, som er et ganske normalt stereo headset med mikrofon, og mulighed for tre forskellige farver.

 

Vi har at gøre med et budget headset, men til trods for dette, har ASUS ikke sparet på de features de har smidt i Cerberus V2. Hvad jeg mener med dette, og hvad gaming headsettet har at tilbyde både når det kommer til komfort og ikke mindst lyden, må du læse mere om herunder, hvor vi først og fremmest starter med specifikationerne.

 

ASUS_Cerberus_V2_Gamer_headset_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi ASUS hjemmeside, og fundet lidt oplysninger på Cerberus V2 hørebøfferne til jer. Specifikationerne er listet op herunder, efterfulgt af et par beskrivende billeder af nogle af de features der tilbydes:

 • Tilslutning: 3.5 mm jack-stik lyd/mic kombo
 • Platforme understøttet: PC, MAC, Smartphones, PS4 og Xbox One
 • Enheder: Ø53 mm med neodym magnet
 • Impedance: 32 Ohm
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Mikrofon type arm: Uni-directional
 • Mikrofon type in-line: Omni-directional
 • Frekvensgang begge mikrofoner: 50 – 10.000 Hz
 • Kabel: 1.2 meter stof kabel
 • Dimensioner: 224.84 x 198.4 x 10.33 mm
 • Vægt: 344 gram

 

Et kig på Cerberus V2 headsettet
Lad os få pakket headsettet ud, så vi kan få taget det første kig. Cerberus V2 kommer i en stor gennemsigtig kasse, hvor vi på fronten finder navnet, en række features, samt det første kig på selve headsettet igennem plastikken. Bagsiden af kassen byder på en masse specifikationer, features og beskrivende billeder – lad os pakke ud.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. Vi finder følgende:

 • ASUS Cerberus V2 headset
 • Mikrofon
 • Forlænger/Y-splitter kabel
 • Diverse papirer

 

Som det næste tager vi nu en tur rundt om gamer headsettet, og ser lidt på designet. Som vi kan se på det første billede nedenfor, har vi modtaget den røde/sorte udgave. Der findes ud over denne, også en sort/blå og en sort/grøn udgave. Et lille stykke nede af kablet, finder vi en in-line kontroller, som både har volume kontrol, mikrofon on/off og en indbygget mikrofon. For de af jer der læste specifikationerne, så de at stikket, der er fastgjort på headsettet, er et 3.5 mm jack-stik af type, som både har mikrofon og lyd i samme stik. Ønsker du at dele stikket op i to, kan du bruge det medfølgende kabel, som dog også gør kablet omkring tre meter langt.

 

 

Hvis du er bekendt med SteelSeries gamle Siberia headsets, vil designet på Cerberus V2 give dig et lille deja-vu, det gjorde det i hvert fald hos mig. Rammen der løber hen over hovedet består af to metalbøjler, hvor der under disse er en selvjusterbar hovedstøtte med Cerberus navnet og logo.

 

 

På det første billede herunder, har jeg markeret selvjusteringen med en gul pil. De små ledninger der løber fra ørebøf til ørebøf, er også at finde inde i hovedstøtten. Cerberus V2 headsettet er udstyret med nogle af de største ørebøffer jeg længe har set. Puderne på disse, er hvad jeg vil kalde ret hårde, dog uden at være ubehagelige. Dette gør dog at ørebøfferne ikke slutter så tæt på hovedet som på andre headsets. Vi finder desuden den samme salgs puder med læder look-a-like materiale på den førnævnte hovedstøtte. Bemærk desuden alle de røde detaljer på headsettet.

 

Vælger du den blå eller grønne udgave, er det disse dele der skifter farve.

 

 

Byggekvaliteten overall på Cerberus V2, er hvad jeg vil kalde OK, prisen taget i betragtning. Der er uden tvivl mange andre gamer headsets på markedet som er konstrueret bedre, men man kan ikke forvente det hele til 500,- DKK. En ting jeg heller ikke havde forventet, men som er til stede, er en aftagelig mikrofon med super god tilpasning til ansigtet.

 

Dette blev de sidste ord for gennemgangen af designet, vi skal som det næste have sat nogle ord på lyden og komforten.

 

 

Testen – Lyden og Komfort
Sidste stop inden konklusionen er naturligvis selve test delen. En ting er jo at kigge på headsettet visuelt, en anden er at få det på hovedet og fornemme hvordan komfort og lyd er. Til testen brugte jeg det indbyggede lydkort på mit ASUS Zenith Extreme X399 bundkort, som er udstyret med en tunet udgave af Realtek 1220 chippen, kaldet S1220. Denne chip kombineret med en håndfuld andre lækre komponenter, skulle give mere end kraft til at drive de store Ø53 mm enheder i Cerberus V2. Jeg brugte ingen form for equalizer eller ”farvning” af lyden, for på den måde at få det bedste og mest korrekte indtryk af lyden i headsettet.

 

Med det på plads, vil jeg sætte nogle ord på lyden.

Jeg havde blandede forventninger, da vi har med et forholdsvis billigt gamerheadset at gøre. Men samtidig gør de store Ø53 mm enheder, at headsettet burde kunne sparke fra sig. Det korte svar, ja! Lige meget under hvilken lydstyrke eller genrevalg vi tunede ind på, var der virkelig knald og kraft i lyden. Bunden/bassen var tydeligt tilstede uden at blive for meget, hvilket er et plus i min optik. Diskanten og mellemtone området var også fint afbalanceret, og man kunne nærmest ”mærke” trommerne i rock, som ved store gulvhøjttalere. Cerberus V2 lød godt lige meget hvilken genre jeg smed efter det, og var også i stand til at spille pænt højt. Ved lydstyrker over eller omkring 85%, blev lyden dog anstrengende at lytte til, og begyndte at forvrænge, ganske forventeligt.

 

 

Lyden var lækker både til film og musik, hvor især den dybe bas er værd at fremhæve. Men hvad med gaming? Nu er det jo netop hvad dette headset primært er designet til. Jeg testede Cerberus V2 med spillet PUBG (PlayerUnknowns BattleGrounds), som er yderst populært i øjeblikket. Her kan det være et spørgsmål om liv eller død, om man kan høre fjenden i banen, og da det netop gælder om at overleve, er et godt headset et must.

 

Jeg vil kalde Cerberus V2 for beståe, men med plads til lidt forbedringer. I modsætning til musik og film, syntes jeg nemlig at bassen i spil blev lidt for dominerende til tider, og at lyden var en anelse for mørkt. Gamer headsets har typisk en meget lys lyd, da dette fremmer detaljegraden af skridt og lignende effekter i spillet.

 

Komforten var også rigtig god, da headsettet helt af sig selv tilpasser sig til hovedet, når man tager det på. De enorme ørebøffer sikrer, at selv personer med store ører, vil kunne bruge Cerberus V2 uden problemer. Da overfladen på bøfferne er i kunstlæder, skal du dog regne med at ”lufte” ørene en gang i mellem, hvis du bruger det mange timer i træk. Jeg oplevede i hvert fald at mine ører blev en anelse svedige efter flere timers brug uafbrudt.

 

Mikrofonen kan let afmonteres, hvis man ønsker at tage Cerberus V2 med på farten til sin smartphone. Da der også er en indbygget mikrofon i in-line kontrolleren, kan man også stadig foretage opkald hvilket er smart tænkt af ASUS. Jeg vil give mikrofonen en score på 6/10 – den er OK, men er lidt flad og en anelse lav i lydstyrken, og kræver boost i software.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 27/09 kan Cerberus V2 findes på PriceRunner.dk til en pris der hedder 489,- DKK inklusiv fragt. Dette er hvad jeg vil kalde en fordelagtig pris, kontra hvilke kvaliteter man får i dette headset. Der er virkelig smæk på lyden ved alle lydstyrker, og komforten er rigtig god. Klik på prisknappen herunder, for at komme til PriceRunner.dk og se prisoversigten.

  

 

Hvis du er sulten efter flere detaljer på Cerberus V2 end vi har leveret her, kan du give ASUS hjemmeside et besøg. Klik på banneret med deres navn herunder og blive sendt direkte til deres side i en ny fane.

 

ASUS_Cerberus_V2_Gamer_headset_tweak_dk_1

 

Konklusion
Med Cerberus V2 headsettet har ASUS skabt et overraskende lækkert gamer headset, som er til at betale sig fra, og på flere punkter er rigtig lækkert. Hvis vi starter med lyden, har ASUS her udstyret Cerberus V2 med to af deres voldsomme Ø53 mm Essence enheder, hvilket gør at lyden er voldsom uden at blive for meget, men stadig er utrolig detaljerig. Dette gør sig både gældende til spil og film, men især til musik, og med en ordentlig hovedtelefonforstærker koblet på, får man den fulde oplevelse af hvilken vellyd Cerberus V2 kan levere.

 

Komforten er også rigtig god. Headsettet sidder godt på hovedet – hverken for stramt eller løst. Mikrofonen, som desuden også kan afmonteres, er let at indstille, da det faktisk bare er en ledning med ståltråd i, så at sige. Denne kan også afmonteres, således at du kan bruge Cerberus V2 som hovedtelefoner når du er på farten, hvilket er endnu et plus i bogen. Mulighed for tre forskellige faver og in-line kontroller, er flere ting der imponere prisen taget i betragtning. Byggekvaliteten kunne dog være en tand bedre, men prisen taget i betragtning, og alle de andre lækkerier man får med, er det forståeligt at ASUS var nødt til at spare andre steder. Jeg vælger dog stadig at give Cerberus V2 headsettet en score på 9/10, samt vores Safe Buy award, man får virkelig meget for sine penge her!

 

Godt

 • Imponerende og detaljerig lyd
 • Lækker bas takket være de store Ø53 mm enheder
 • Mikrofonen er let at justere
 • In-line controller til lydstyrke og mikrofon on/off
 • Lav vægt og god komfort
 • Multiplatform support
 • Fås i tre forskellige farver
 • Bygge kvaliteten er fin…

Knap så godt

 • … men plastikken føles en anelse billig
 • Forvrænger en smule ved høje lydstyker

Score: 9 + Safe Buy award

 

ASUS_Cerberus_V2_Gamer_headset_tweak_dk_23

 ASUS Cerberus V2 Gamer Headset ASUS Cerberus V2 Gamer Headset
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

TP-Link Archer C2300 MU-MIMO Gigabit Router

Vi skal i denne test se nærmere på en af de nyeste routere som TP-Link har at byde på. Navnet er Archer

Læs Mere

Western Digital My Passport 2 TB

Midt i den store hardwarestrøm, som vælter ind over os efter afslutningen af CES

Læs Mere

GUIDE: Overclock dit grafikkort med MSI Afterburner

På mange opfordringer fra jer har vi produceret en guide til overclocking af dit grafikkort med MSI Afterburner. Omd

Læs Mere

Blue Sadie hovedtelefoner med indbygget forstærker

I dag skal vi se på Blue Microphones nyeste headset, Sadie. Blue Sadie er et lukket over-ear headset, med Blue&rsquo

Læs Mere

Corsair K68 RGB - mekanisk gaming tastatur med IP32 certificering

Vi kender alle det at spille ting og sager i vores kære tastatur når vi sidder ved computeren i kampens hede.

Læs Mere

AMD Ryzen 3 2200G & Ryzen 5 2400G; SoC løsninger med AMD VEGA grafik!

Tavshedspligten er udløbet, og vi må derfor nu løfte sløret for vo

Læs Mere

Logitech G603 Trådløs Mus

En gamermus med batteritid på op til 18 måneder - det lyder næsten for godt til at være sandt ikke

Læs Mere

Logitech Craft - Trådløst tastatur med gemte funktioner

Logitech har med deres trådløse Craft tastatur lavet et enkelt og stilrent keyboard til kontoret. Med rigtig

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Black Panther er en kæmpe succes

Black Panther har kun lige fået sin biografpremiere. Filmen er dog allerede blevet en kæmpe succes.
Læs Mere

Nokia 8 Pro meldes under udvikling

Nokia 7+ kommer til at få den totale opmærksomhed under MWC 2018. Det ændrer dog ikke på, at HMD Global meldes
Læs Mere

Skænderi over computerspil resulterer i teenager skyder og dræber kammerat

WLTX19 har sat fokus på en trist episode, som involverer en 16 årig colombiansk dreng og hans ven gennem mange
Læs Mere

Tweak News - Uge 7

Et friskt afsnit af Tweak News er landet i din inbox. Se med og bliv opdateret på den forgangne uges nyheder i
Læs Mere

LG lancerer ny smartphone i juni

Lanceringen af LG G7 har længe været det helt store samtalepunkt i og omkring LG. Nu lader den sydkoreanske vi
Læs Mere

Huawei-smartphones ankommer med et 4,000mAh-batteri

Huawei er ved at gøre klar til næste måneds pressekonference i Paris, som kommer til at finde sted den 27. mar
Læs Mere

Sony nedsætter prisen på PlayStation VR-headset

PlayStation VR er igen blevet en relativ billig fornøjelse for dig, der skulle være interesseret i at prøve op
Læs Mere

Her er prisen på Samsungs nye Notebook 9-modeller

Samsung annoncerede så sent som i december 2017 sine tre nye Notebook 9-modeller. Mange detaljer blev ved davæ
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.