TEST: ASUS Cerberus V2 Gamer Headset

editor picture
Hardware udlånt af: ASUS.
Skrevet af Jan Blaszkevizc den 11. Oct 2017. Testen er vist 1578 gange.
Brand: ASUS.
Flere tests i kategorien Headset


Del med dine venner

     


De fleste kender nok ASUS for deres utal af lækre bundkort, grafikkort og bærbare computere, for blot at nævne nogle af de produkter de tilbyder. I denne test kigger vi dog i en lidt anden boldgade, da vi skal se på et headset, som henvender sig til gaming, men uden at tømme tegnebogen. Vi skal hilse på Cerberus V2 headsettet, som er et ganske normalt stereo headset med mikrofon, og mulighed for tre forskellige farver.

 

Vi har at gøre med et budget headset, men til trods for dette, har ASUS ikke sparet på de features de har smidt i Cerberus V2. Hvad jeg mener med dette, og hvad gaming headsettet har at tilbyde både når det kommer til komfort og ikke mindst lyden, må du læse mere om herunder, hvor vi først og fremmest starter med specifikationerne.

 

ASUS_Cerberus_V2_Gamer_headset_tweak_dk_1

 

Specifikationer og features
Jeg har været en tur forbi ASUS hjemmeside, og fundet lidt oplysninger på Cerberus V2 hørebøfferne til jer. Specifikationerne er listet op herunder, efterfulgt af et par beskrivende billeder af nogle af de features der tilbydes:

 • Tilslutning: 3.5 mm jack-stik lyd/mic kombo
 • Platforme understøttet: PC, MAC, Smartphones, PS4 og Xbox One
 • Enheder: Ø53 mm med neodym magnet
 • Impedance: 32 Ohm
 • Frekvensgang: 20 – 20.000 Hz
 • Mikrofon type arm: Uni-directional
 • Mikrofon type in-line: Omni-directional
 • Frekvensgang begge mikrofoner: 50 – 10.000 Hz
 • Kabel: 1.2 meter stof kabel
 • Dimensioner: 224.84 x 198.4 x 10.33 mm
 • Vægt: 344 gram

 

Et kig på Cerberus V2 headsettet
Lad os få pakket headsettet ud, så vi kan få taget det første kig. Cerberus V2 kommer i en stor gennemsigtig kasse, hvor vi på fronten finder navnet, en række features, samt det første kig på selve headsettet igennem plastikken. Bagsiden af kassen byder på en masse specifikationer, features og beskrivende billeder – lad os pakke ud.

 

 

Med det hele ude af kassen, kan vi danne os et overblik over hvad man får med. Vi finder følgende:

 • ASUS Cerberus V2 headset
 • Mikrofon
 • Forlænger/Y-splitter kabel
 • Diverse papirer

 

Som det næste tager vi nu en tur rundt om gamer headsettet, og ser lidt på designet. Som vi kan se på det første billede nedenfor, har vi modtaget den røde/sorte udgave. Der findes ud over denne, også en sort/blå og en sort/grøn udgave. Et lille stykke nede af kablet, finder vi en in-line kontroller, som både har volume kontrol, mikrofon on/off og en indbygget mikrofon. For de af jer der læste specifikationerne, så de at stikket, der er fastgjort på headsettet, er et 3.5 mm jack-stik af type, som både har mikrofon og lyd i samme stik. Ønsker du at dele stikket op i to, kan du bruge det medfølgende kabel, som dog også gør kablet omkring tre meter langt.

 

 

Hvis du er bekendt med SteelSeries gamle Siberia headsets, vil designet på Cerberus V2 give dig et lille deja-vu, det gjorde det i hvert fald hos mig. Rammen der løber hen over hovedet består af to metalbøjler, hvor der under disse er en selvjusterbar hovedstøtte med Cerberus navnet og logo.

 

 

På det første billede herunder, har jeg markeret selvjusteringen med en gul pil. De små ledninger der løber fra ørebøf til ørebøf, er også at finde inde i hovedstøtten. Cerberus V2 headsettet er udstyret med nogle af de største ørebøffer jeg længe har set. Puderne på disse, er hvad jeg vil kalde ret hårde, dog uden at være ubehagelige. Dette gør dog at ørebøfferne ikke slutter så tæt på hovedet som på andre headsets. Vi finder desuden den samme salgs puder med læder look-a-like materiale på den førnævnte hovedstøtte. Bemærk desuden alle de røde detaljer på headsettet.

 

Vælger du den blå eller grønne udgave, er det disse dele der skifter farve.

 

 

Byggekvaliteten overall på Cerberus V2, er hvad jeg vil kalde OK, prisen taget i betragtning. Der er uden tvivl mange andre gamer headsets på markedet som er konstrueret bedre, men man kan ikke forvente det hele til 500,- DKK. En ting jeg heller ikke havde forventet, men som er til stede, er en aftagelig mikrofon med super god tilpasning til ansigtet.

 

Dette blev de sidste ord for gennemgangen af designet, vi skal som det næste have sat nogle ord på lyden og komforten.

 

 

Testen – Lyden og Komfort
Sidste stop inden konklusionen er naturligvis selve test delen. En ting er jo at kigge på headsettet visuelt, en anden er at få det på hovedet og fornemme hvordan komfort og lyd er. Til testen brugte jeg det indbyggede lydkort på mit ASUS Zenith Extreme X399 bundkort, som er udstyret med en tunet udgave af Realtek 1220 chippen, kaldet S1220. Denne chip kombineret med en håndfuld andre lækre komponenter, skulle give mere end kraft til at drive de store Ø53 mm enheder i Cerberus V2. Jeg brugte ingen form for equalizer eller ”farvning” af lyden, for på den måde at få det bedste og mest korrekte indtryk af lyden i headsettet.

 

Med det på plads, vil jeg sætte nogle ord på lyden.

Jeg havde blandede forventninger, da vi har med et forholdsvis billigt gamerheadset at gøre. Men samtidig gør de store Ø53 mm enheder, at headsettet burde kunne sparke fra sig. Det korte svar, ja! Lige meget under hvilken lydstyrke eller genrevalg vi tunede ind på, var der virkelig knald og kraft i lyden. Bunden/bassen var tydeligt tilstede uden at blive for meget, hvilket er et plus i min optik. Diskanten og mellemtone området var også fint afbalanceret, og man kunne nærmest ”mærke” trommerne i rock, som ved store gulvhøjttalere. Cerberus V2 lød godt lige meget hvilken genre jeg smed efter det, og var også i stand til at spille pænt højt. Ved lydstyrker over eller omkring 85%, blev lyden dog anstrengende at lytte til, og begyndte at forvrænge, ganske forventeligt.

 

 

Lyden var lækker både til film og musik, hvor især den dybe bas er værd at fremhæve. Men hvad med gaming? Nu er det jo netop hvad dette headset primært er designet til. Jeg testede Cerberus V2 med spillet PUBG (PlayerUnknowns BattleGrounds), som er yderst populært i øjeblikket. Her kan det være et spørgsmål om liv eller død, om man kan høre fjenden i banen, og da det netop gælder om at overleve, er et godt headset et must.

 

Jeg vil kalde Cerberus V2 for beståe, men med plads til lidt forbedringer. I modsætning til musik og film, syntes jeg nemlig at bassen i spil blev lidt for dominerende til tider, og at lyden var en anelse for mørkt. Gamer headsets har typisk en meget lys lyd, da dette fremmer detaljegraden af skridt og lignende effekter i spillet.

 

Komforten var også rigtig god, da headsettet helt af sig selv tilpasser sig til hovedet, når man tager det på. De enorme ørebøffer sikrer, at selv personer med store ører, vil kunne bruge Cerberus V2 uden problemer. Da overfladen på bøfferne er i kunstlæder, skal du dog regne med at ”lufte” ørene en gang i mellem, hvis du bruger det mange timer i træk. Jeg oplevede i hvert fald at mine ører blev en anelse svedige efter flere timers brug uafbrudt.

 

Mikrofonen kan let afmonteres, hvis man ønsker at tage Cerberus V2 med på farten til sin smartphone. Da der også er en indbygget mikrofon i in-line kontrolleren, kan man også stadig foretage opkald hvilket er smart tænkt af ASUS. Jeg vil give mikrofonen en score på 6/10 – den er OK, men er lidt flad og en anelse lav i lydstyrken, og kræver boost i software.

 

 

Pris
I skrivende stund d. 27/09 kan Cerberus V2 findes på PriceRunner.dk til en pris der hedder 489,- DKK inklusiv fragt. Dette er hvad jeg vil kalde en fordelagtig pris, kontra hvilke kvaliteter man får i dette headset. Der er virkelig smæk på lyden ved alle lydstyrker, og komforten er rigtig god. Klik på prisknappen herunder, for at komme til PriceRunner.dk og se prisoversigten.

  

 

Hvis du er sulten efter flere detaljer på Cerberus V2 end vi har leveret her, kan du give ASUS hjemmeside et besøg. Klik på banneret med deres navn herunder og blive sendt direkte til deres side i en ny fane.

 

ASUS_Cerberus_V2_Gamer_headset_tweak_dk_1

 

Konklusion
Med Cerberus V2 headsettet har ASUS skabt et overraskende lækkert gamer headset, som er til at betale sig fra, og på flere punkter er rigtig lækkert. Hvis vi starter med lyden, har ASUS her udstyret Cerberus V2 med to af deres voldsomme Ø53 mm Essence enheder, hvilket gør at lyden er voldsom uden at blive for meget, men stadig er utrolig detaljerig. Dette gør sig både gældende til spil og film, men især til musik, og med en ordentlig hovedtelefonforstærker koblet på, får man den fulde oplevelse af hvilken vellyd Cerberus V2 kan levere.

 

Komforten er også rigtig god. Headsettet sidder godt på hovedet – hverken for stramt eller løst. Mikrofonen, som desuden også kan afmonteres, er let at indstille, da det faktisk bare er en ledning med ståltråd i, så at sige. Denne kan også afmonteres, således at du kan bruge Cerberus V2 som hovedtelefoner når du er på farten, hvilket er endnu et plus i bogen. Mulighed for tre forskellige faver og in-line kontroller, er flere ting der imponere prisen taget i betragtning. Byggekvaliteten kunne dog være en tand bedre, men prisen taget i betragtning, og alle de andre lækkerier man får med, er det forståeligt at ASUS var nødt til at spare andre steder. Jeg vælger dog stadig at give Cerberus V2 headsettet en score på 9/10, samt vores Safe Buy award, man får virkelig meget for sine penge her!

 

Godt

 • Imponerende og detaljerig lyd
 • Lækker bas takket være de store Ø53 mm enheder
 • Mikrofonen er let at justere
 • In-line controller til lydstyrke og mikrofon on/off
 • Lav vægt og god komfort
 • Multiplatform support
 • Fås i tre forskellige farver
 • Bygge kvaliteten er fin…

Knap så godt

 • … men plastikken føles en anelse billig
 • Forvrænger en smule ved høje lydstyker

Score: 9 + Safe Buy award

 

ASUS_Cerberus_V2_Gamer_headset_tweak_dk_23

 ASUS Cerberus V2 Gamer Headset ASUS Cerberus V2 Gamer Headset
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

ASUS Vivo Mini UNH 65H mini PC

Vi skal i dagens test have besøg af ASUS, og deres nyeste bud på en mini PC, nemlig deres Vivo Mini UN65H, de

Læs Mere

Roccat Isku+ Force FX

Roccat vender tilbage for en stund tilbage på Tweak.dk, med et nyt og spændende tastatur. Det drejer sig

Læs Mere

Sound BlasterX Vanguard K08 Mekanisk Tastatur

Mange kender producenten Creative for deres lydkort, højttalere og andre former for lydgrej. De har dog meldt sig i

Læs Mere

Razer Atheris trådløs bærbar mus

Hvis du ofte er meget på farten, og savner en lille og fiks mus at have med, kunne den nye Atheris mus fra Razer m&a

Læs Mere

Plantronics Voyager 8200 UC Bluetooth headset

Vi skal i dag se på Plantronics nyeste Bluetooth headset, nemlig deres lækre Voyager 8200 UC headset, som

Læs Mere

MSI Clutch GM70 gamingmus

Vi skal i dag se på MSI’s nye gamingmus, der er en modulær gamingmus, der gør sig til for bå

Læs Mere

ASUS PRIME X299-A LGA2066 bundkort

ASUS har sendt redaktionen en stribe bundkort til forskellige platforme, og det gør si

Læs Mere

ASUS Cerberus V2 Gamer Headset

Junglen af headsets kan være svær at finde rundt i, selv når det kommer til budget modeller. I denne tes

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Na'Vi og Infamous færdige i Bukarest

Præstationerne har ladt meget tilbage at ønske for begge mandskaber, der som resultat heraf er ude af PGL Open
Læs Mere

Visum-problemer spænder ben for HappyFeet

HappyFeet kommer ikke til at blive en del af den kommende Dota 2-fest i Tyskland. Det har manglende visum-rett
Læs Mere

Planlægger Apple en ny Mac Mini

Sidste gang Apple opdaterede deres Mac Mini var for 3 år siden, og nu buldrer jungletrommer om der meget vel k
Læs Mere

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland

Nokia 8 med 6GB RAM forhandles i Tyskland, og flere lande er ifølge Nokia på vej, som Danmark også sikres mode
Læs Mere

SPOILER ALERT: Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret

Star Wars Battlefront II Single player campaign detaljer annonceret, og denne gang finder vi 90 minutters tota
Læs Mere

DRAMeXchange fortsætter de dystre informationer omkring fortsat stigning i DRAM priserne

DRAMeXchange fortsætter med at sende dystre informationer ud omkring en fortsat stigning i RAM priserne, og de
Læs Mere

HMD Global lancerer Nokia 7

Den nye Nokia-model er på banen, og den virker endda til at være en spændende en af slagsen. Desværre kommer d
Læs Mere

Sony løfter sløret for ny PS4-controller

Mini Wired Gamepad kan vise sig at være et ganske fint alternativ til dig den aktive PlayStation 4-gamer, der
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.