TEST: ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD

editor picture
Hardware udlånt af: Arctic.
Skrevet af Kenneth Johansen den 8. Dec 2017. Testen er vist 3456 gange.
Brand: Arctic.
Flere tests i kategorien Køling


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold.

 

I dag tager vi et kig på en luftkøler fra ARCTIC, som lander med en pris i den lidt dyre ende for en luftkøler, så vi har selvfølgelig tænkt os at se, om den også yder derefter, og om den er pengene værd.

 

Luftkøleren vi i dag har under luppen, er navngivet ARCTIC Freezer 33 eSport Edition.Lige nøjagtigt hvad der gør køleren til en eSport køler, skal jeg ærligt talt ikke kunne sige. Men det er en opdateret udgave af ARTIC's alm. Freezer 33 luftkøler. I forhold til den tidligere luftkøler, har eSport Edition fået en opgradering primært på det visuelle. Siden er med et matsort køleelement, og så er der nu to 120mm blæsere med, i modsætning til kun en enkelt i den tidligere model.

 

ARCTIC eSport Edition kan fås i fire forskellige farver, hvor vi har fået den hvide udgave til test. Så den, efter min mening gode, visuelle opdatering, må være den bedste forklaring på eSport navnet. Jeg kan godt lide det nye look på luftkøleren, og de gode farvemuligheder burde være til at få til at passe ind i de fleste PC systemer.

 

arctic_freezer_33_esport_edition_cooler_overview_tweak_dk


Køleren fungerer til både til nyere Intel chips og AMDs AM4 processorer, og hvis man skulle have brug for det, findes den også i en Threadripper udgave.


Køleblokken er 150mm høj og 123x103mm bred med begge blæsere monteret. Der er fire seks mm heatpipes, som har direkte kontakt med CPUen i bunden. ARCTIC angiver selv, at køleren kan håndterer op til 320 watts varme, men anbefaler for optimal ydelse op til 210 Watt.


De to 120 mm blæsere er med fire pins PWM stik, og begge to er sleeved og med y splitter stik. Det kan give lidt problemer med at gemme kablerne, og jeg ville personligt ønske de bare havde haft almindelige stik eller måske EN y splitter.

 

arctic_freezer_33_esport_edition_rubber_dampening_tweak_dk

 

Blæserne er også udstyret med vibrationsdæmpende gummi, men jeg undre mig lidt over, at de er SÅ meget større på den ene blæser end den anden, men stadig lækkert at se der er tænkt over det, og der er uden tvivl en mening om omtalte setup.

 

arctic_freezer_33_esport_edition_mounting_tweak_dk


Installationen af ARCTIC Freezer 33 eSport Edition køleren på Intel platformen er ret lige til, men kræver naturligvis man skal have blæserne af for at kunne komme til. De to inkluderede beslag skrues på køleren. Der er en holder der skal på bagsiden af bundkortet, og herefter skrues køleblokken direkte i den via beslagene.


På AMD siden er det samme procedure, men her skrues køleren direkte i standard holderen på bundkortet, og det letter naturligvis tingene en smule.


Generelt vil jeg dog sige, at køleren er let og lige til at håndterer og installerer, og den burde ikke give det store problemer, hvis man bare er en smule ferm med en skruetrækker.


På Intel siden har jeg testet den med en i7-7700k CPU, og holdt den op imod den Cooler Master MasterLiquid 240 all in one køler, som normalt er på testbench systemet.

 

Temperaturerne er målt, så har jeg målt både med blæserne så lavt indstillet som muligt via FanSpeed softwaren, og så på 100% for at se spændet.

 

arctic_freezer_33_esport_edition_cooling_tower_tweak_dk


På AMD siden testede jeg på en Ryzen 7 1700X CPU, og her kunne jeg desværre ikke kaste Cooler Master med i sammenligningen, da jeg pt. ikke har et AM4 mount til den. I stedet for har jeg testet med standard AMD Wraith køleren, udelukkende for at se, hvor meget der kan være at vinde ved at skifte til Freezer 33 over AMDs eget bud.

 

Man skal dog huske at Wraith køleren er lavet til de lavere trin i Ryzen familien, så jeg tog også den Noctua NH-U12S SE-AM4 køler med, som jeg oprindeligt brugte i mine tests af Ryzen 7, for at få et måske lidt mere fair sammenligningsgrundlag.

 

arctic_freezer_33_esport_edition_heat_pipes_bottom_tweak_dk


Det er stadig lidt besværligt at måle på Ryzen processorene, da en del af det software jeg normalt bruger, ikke leger ret godt sammen med Ryzen. Så her stammer temperaturmålingerne fra AMDs egen Ryzen Master software. FanSpeed softwaren virker heller ikke sammen med Ryzen, så jeg har altså måtte klare mig med ASUS’ software til bundkortet, men her knaser det også lidt, da bundkort aflæsningerne af temperaturen ligger noget over det, som AMD selv angiver i Ryzen master software, så der sparker den altså hastigheden på blæseren noget højere op, fordi den tror CPUen er varmere end den egentligt er.

 

Besværligt, og noget man skal være opmærksom på med Ryzen platformen.


På Overclockningen blev det ret hurtigt tydeligt at AMD Wraith køler var godt udfordret, og jeg kunne ikke klemme ret meget mere på systemet, før jeg simpelthen måtte se systemet crashe. Med et beskedent overclock på 3,6 GHz, kunne jeg holde systemet kørende, men med temperaturer på over 80 grader, hvilket er over min personlige smertegrænse.

 

arctic_freezer_33_esport_edition_heat_pipes_top_tweak_dk


Lydniveauet på køleren er ganske fornuftigt. De inkluderede blæsere kan køre helt ned til kun et par hundrede omdrejninger i minuttet, så ved alm. brug kan man få et stort set lydløst system, hvis man indstiller tingene rigtigt.

 

Vi kommer naturligvis ikke uden om at blæserne på 100% larmer, men med de resultater vi har set, så behøver man heldigvis ikke at køre ved de hastigheder. Ved moderate indstilliner, kan man godt høre blæserne, men de er ikke ubehageligt larmende.

 

Pris

Arctic Freezer 33 - eSport Edition koster 08-12-2017 den nette sum af 400 kroner, som fint kan retfærdiggøres for den man får tilbage i performance og kvalitet. 

 

Konklusion:

Med de resultater bag os, kan vi samle lidt op min tid med Freezer 33 eSport Edition fra Arctic. Pt. skal du smide lige over 400 kr. for køleren, hvis du handler på nettet. I forhold til ydelsen og andre ligende kølere på markedet, synes jeg det er en ret fornuftig pris og så er muligheden for forskellige farver også en god bonus. Jeg kan personligt rigtigt godt lide looket som ARCTIC er landet på med den opdaterede Freezer 33. 


På ydelsen så vi Freezer 33 tage kampen fint op med Noctua køleren i testen, mens den blev slået af AIO vandkøleren, men faktisk med en del mindre end jeg havde forventet, hvilket jo bestemt er en bonus.


Der er et par mindre ting som fx y splitter på kablerne, som jeg gerne havde set anderledes, og så var mekanismen til monteringen af blæserne på køleblokken ikke den mest gennemførte, men i det store billede er det småting, som jeg nok mest lade mærke til forbi jeg har skiftet køleren så mange gange, som jeg har her under testen.


Vi lander på en samlet karakter på 9 og en Safe Buy Award for et lækkert produkt fra ARCTIC.

 

Godt:

 

  • God ydelse
  • Mulighed for næsten lydløs drift
  • Flere farver at vælge imellem
  • Både Intel og AMD Ryzen understøttelse.

 

Knap så godt:

  • Kablerne på blæserne fylder med Y stik
  • Kølepasta i en lille pose i stedet for en tube.
  • Monteringsmekanismen til blæserne faldt af et par gange under montering

 

ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD
9/ 100 Kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Razer Phone 2 - Razer har opdateret deres gaming smartphone

For knap et år siden annoncerede Razer deres første smartphone, som sigtede benhårdt efter gaming p&ari

Læs Mere

ASUS Blue Cave AC2600 Router

Hvis du er træt af normale routerer med strittende antenner, så er Blue Cave AC2600 fra ASUS måske lige

Læs Mere

ASRock X470 Master SLI

ASRock har sendt en mindre palle af de nye Ryzen 2 bundkort vores vej, og de skal da selvfølgelig igennem maskinen,

Læs Mere

TP-Link Archer C5400 Tri-Band MU-MIMO Gigabit Router

TP-Link er tilbage på Tweak.dk redaktionen med deres Archer C5400 802.11ac router med indbygget 4-ports Gigabit swit

Læs Mere

Miele CM 6350 - Når kaffen skal overclockes

Kaffe er en fast rutine for utroligt mange af os, og i dagens test kigger vi på en mulighed for at hæve niveau

Læs Mere

Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition

Vi har i denne test taget et nærmere kig på Plantronics RIG 500 PRO Esport Edition headset. Det er som navnet

Læs Mere

noblechairs HERO Gaming Chair

noblechairs er ikke nogen ny samarbejdspartner her på redaktionen, men så meget h

Læs Mere

Plantronics Voyager 5200

Plantronics Voyager 5200 er dagens fokuspunkt, og er med sit lette og ergonomiske design, et super interessant headset for

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590

NVIDIA GeForce GTX 1060 med 6 GB GDDR5X og GP104 GPU skal tage kampen op med AMD Radeon RX 590, og her bydes N
Læs Mere

De første gaming benchmarks dukket op på GeForce RTX2070, 15% hurtigere end GeForce GTX1080.

Vi knokler selv på højtryk for at komme i mål med vores egne NVIDIA GeForce RTX2070 reviews, men indtil da, må
Læs Mere

Diablo III special edition Nintendo Switch

Er du til håndholdte konsoller i stil med Nintendo Switch, og på samme tid også inkarneret Diablo fan, så vil
Læs Mere

Tweak Build Vlog - Zooda Build

I samarbejde med Corsair og MSI, bygger vi en gaming og streaming PC til Zooda aka Stefan. Følg vores byggeri
Læs Mere

Nye Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X spil benchmarks frigivet. Så stor er forskellen nu

Nu er der dukket en ny artikel om omkring misæren om Intel Core i9 9900K vs AMD Ryzen 7 2700X. Denne gang Prin
Læs Mere

AMD lancerer to nye Threadrippers 29 oktober

Informationerne kommer via AMD's UK Twitter konto, hvor det fremgår vi snart præsenteres for Ryzen Threadrippe
Læs Mere

Intel 9th Gen processorer - Verdens bedste til gaming?

Vi har denne mandag en særudgave af Tweak News klar grundet Intels lancering af Intel 9th Gen processorerne. I
Læs Mere

NVIDIA GeForce RTX 2070 3DMark Timespy performance lækket. Baghjul til GTX 1080?

Som altid kommer leaks forud for officielle lanceringen, og informationer om performance på kommende NVIDIA Ge
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.