TEST: AOC AGON AG352UCG 2K WQHD

editor picture
Hardware udlånt af: AOC.
Skrevet af Anders Hermansen den 16. Mar 2017. Testen er vist 5079 gange.
Flere tests i kategorien Skærm


Del med dine venner

     


I dag tager vi et kig på en af AOC’s seneste bud på en gamer skærm fra AGON serien hvor kompromis er en by i Rusland. Skærmen med det noget kringlede navn, AGON AG352UCG byder på hele 35” tommer i en kurvet skærm, en opløsning på ikke mindre end 3440x1440 (WQHD) ved 100 Hz, Gsync modul fra nVidia samt mulighed for LED lys i selve skærmen. Har AOC ramt plet med dette overflødighedshorn af en computerskærm, eller har de skudt helt forkert? Læs med når vi tager AOC AGON AG352UCG en tur rundt i manegen.

 

 

Husk altid at tage en tur forbi PriceRunner.dk inden dit næste køb af elektronik. Det kunne jo være der var en besparelse at hente?

 

 

De tekniske specifikationer på AOC AGON AG352UCG:

Vi har hevet et udpluk af de vigtigste tekniske specifikationer ind fra AOC’s egen side om produktet, som du kan læse herunder.

 

Monitor Size: 35 ”
Visible Screen Size: 819.84 x 345.87 cm
Maximum Resolution: 3440x1440(WQHD)@100Hz
Response Rate: 4ms GtG
Contrast Ratio: 2000:1
Panel Type: MVA Curved Panel
Viewing Angle: 178°/178° horizontal/vertical
Curvature: 2000R
Inputs: 1 × DP, 1 × HDMI 1.4
USB Hub: 2-port USB 3.0 hub, one port supports fast charging
Audio: 2 W × 2 audio in/out ports
Power Consumption: Up to 70 W
Swivel: -30 to 30º
Tilt: -5.5 to 29º
Height Adjustment: 120 mm

 

 

Udpakning og præsentation

 

 

Som normalt med computerskærme ankommer AG352UCG adskilt i dele. Efter en hurtig udpakning fra den massive kasse og samling står skærmen klar. Men før vi tænder dyret, tager vi lige et kig på de fysiske rammer og designet. Ved første indtryk ser det til ud til at være en meget nedtonet og lowkey skærm uden alt for meget lir – men bag det pianoblanke ydre gemmer dig sig nogle overraskelser, som f.eks. LED strips langs bunden og bagpå skærmen der kan lyse i enten Rød, Grøn eller Blå (eller slet ingenting) alt efter ens præferencer.

 

Af tilbehør medfølger der en power ”brick” der føder PC-skærmen med strøm (og som er overraskende brugbar som fodvarmer i de kolde vinternætter vi har haft på det seneste), et Displayport kabel, et HDMI kabel og et USB3 kabel. Man er med andre ord klar til at sætte skærmen til og bruge den uden ekstrakøb af nogen art.

 

Skærmens kant måler omkring 18mm / 30mm i henholdsvis top/sider og bund, hvilket ikke er synderligt imponerende i forhold til hvad producenter har fremvist på det seneste, men omvendt heller ikke overdrevent tykt i forhold til det nuværende marked. Jeg er ikke helt fan af valget af den pianoblanke overflade AOC har valgt at bruge, da det giver en hel del genskin om dagen.

Skærmens fod er i metal med en mat sølvmetal finish. AOC har valgt at rejse den op over bordet, i stedet for at have flade fødder som man oftest ser det – en beslutning jeg personligt er ret vild med, da man så kan opbevare lidt småting under foden som f.eks. en controller eller lign.

 

 

Kigger vi på skærmen ovenfra bliver det markant mere tydeligt at det er en kurvet skærm vi har at gøre med. Det er en af de gimmicks som folk stadigvæk diskuterer en del om hvorvidt er hot eller not – personligt er jeg ret glad for effekten, specielt på så bred en skærm. Desværre kan betragtningsvinklen på panelet ikke helt bære det, da man godt kan se et svagt skifte i farverne hvis man sidder tæt på og kigger ud i siderne.

 

Til sidst er der en lille vinge bagpå skærmen i den ene side – Denne kan drejes ud og bruges til at hænge ens headset på, hvis det ikke er for stort. En fin lille detalje.

 

 

AG352UCG har indbygget G-Sync modul, hvilket passer fint med dens Gamer segment – dog kommer det ikke uden visse begrænsninger. F.eks. er der ikke mulighed for at skrue opløsningen ned til 2560xz1080, dvs. ultrawide i FullHD opløsning. Dette skulle være grundet scaleren I G-Sync modulet ifølge AOC selv, men de har ikke uddybet nærmere om hvorvidt det er noget man kan arbejde udenom eller ej. Det er lidt en skam at man ikke kan nyde den brede opløsning i andet end skærmens maksimale opløsning, da mange spil (specielt lidt ældre titler) ikke understøtter så store opløsninger, eller oplever diverse grafiske problemer deraf.

 

Det betyder også samtidig at for at nyde skærmen til fulde, skal man have pungen klar til et grafikkort der kan trække den høje opløsning med de mange hertz der spyttes ud. Det er ikke en skærm man kan købe og så bygge PC’en op over bagefter uden nogle tunge kompromiser med grafikken eller ultrawideopløsningen– f.eks. måtte der i Overwatch skrues ned til Low settings for at opnå de 100fps ved 3440x1440p som skærmen kan tage imod. I spil som Far Cry: Primal, gav selv drastiske skift i settings ikke helt optimale resultater med kun ca. 60fps i gennemsnit.

 

Det begrænsede farvevalg på LEDs harmonerer ikke helt med RGB trenden, hvor der typisk tilbydes mellem 16 faste farver op til hele spektrummet via RGB værdier. Det er lidt en skam at AOC har valgt at spare på noget der er så billigt at lave på en skærm med et næsten fem-cifret prisskilt.

 

 

AOC AGON AG352UCG menusystemet er nemt og overskueligt, men det lille ”joystick” AOC har valgt at bruge i stedet for traditionelle knapper er ikke helt optimal. Igen en vaneting hvor man er vant til at et tryk ned på sticket betyder ”OK” har AOC valgt at bruge denne som tænd/sluk knap, hvilket har ført til en del frustrationer hvis der skulle justeres på farver eller lys i farten.

 

Udover manuel justering har AOC også inkluderet flere presets der er skræddersyet til forskellige spilgenrer, som f.eks. FPS, RTS, Racing og et mere generel ”Gaming” preset. Da disse bare er basale presets og ikke har nogle specielle funktioner som normalt ville være låst af, er der rare at have men absolut ikke et must.

 

Det lille joystick lyser gult når skærmen er på standby, men man kan ikke rigtigt se det medmindre man drejer hovedet ned og kigger op nedefra. Man kommer nemt til at slukke skærmen når man faktisk havde til formål at tænde den. Efter en lille måned er det stadigvæk lykkedes flere gange at komme til at tænde skærmen af ren vane, selv om den var på standby.

 

 

Skærmen i brug

 

Med en sRGB dækning på 100% og en AdobeRGB på 81% er det ikke jordens mest farvepræcise skærm, men det er jo trods alt heller ikke en monitoren rettet mod det professionelle grafiske segment. Der er også problemer med at have lige lys og farver i alle områder af skærmen, men det er ikke nyt hvad angår denne slags skærme. I den måned skærmen har stået på vores testbænk har den været brugt til lidt af hvert og klaret opgaven til bravour – både hverdagsopgaver som webbrowsing, film og kontoropgaver – men selvfølgelig også spil.

 

 

Ultrawide gaming – Skal, skal ikke?

Konceptet med en enkeltskærm der er bredere end 16:9 standarden er forholdsvis ny, i hvert fald på mainstream markedet. Men hvad betyder det i praksis under brug sammenlignet med f.eks. et to-skærms setup udover at man slipper for skærmkanterne midt i synsfeltet?

 

På skrivebordet har du markant bedre plads til vinduer og programmer med den ekstra plads i bredden – faktisk kan du næsten have to, FullHD vinduer ved siden af hinanden, hvilket er utroligt praktisk hvis du er typen der multitasker og ikke gider at have vinduer liggende ovenpå hinanden i lag.

 

I spil bliver det lidt mere kringlet – Alt efter hvad du spiller kan du i bedste fald få et bredere synsfelt ved at sætte din FoV (Field of Vision) indstilling op – dog er flere online spil begyndt at sætte restriktioner for dette. B.la. har udviklerne af Blizzard truet flere gange med at låse FoV til 16:9 standarden for så at strække billedet for at give alle spillerne en ”fair og lige” oplevelse.

 

Jeg sidder til daglig selv med en 4K skærm fra AOC der kører 1920x1080 grundet problemer med Windows skalering i visse programmer og spil, så Ultrawide har været en ny oplevelse – specielt med det kurvede panel, som giver bredden en mere naturlig følelse af at det er dit synfelt, og ikke bare en flad skærm du sidder ved. Om det så decideret har gjort mig til en bedre gamer kan nok diskuteres, men det føles meget naturligt at sidde lidt tæt op af skærmen nærmest omringet af billedet.

 

Kontor & dagligt brug

Til mere afslappet brug ved f.eks. browser brug eller kontoropgaver forbliver AG352UCG komfortabel at have øjnene på – specielt hvis man sørger for at skærmen skruer farvemætningen ned automatisk ift. til dagslys med programmer som f.lux.

 

Vi har skrevet adskillige tests på skærmen, samt redigeret billeder til disse uden problemer. Muligheden for at dele skrivebordet op halvt med så brede vinduer fungerer perfekt ift. til delte opgaver.

 

Pris på AOC AGON AG352UCG 2K WQHD

Vi har fundet prisen på skærmen, som rammer lidt over 8000kr, men grundet der ikke pt. findes en dansk for handler af AOC AGON AG352UCG 2K WQHD, så kan vi ikke linke til en shop.

 

Du kan derimod læse mere om AOC AGON AG352UCG 2K WQHD hos producenten via nedenstående banner:

 

 

Konklusion

Der er ikke forfærdeligt mange skærme i dette segment at sammenligne med, men hvis vi kigger på den nærmeste kandidat, ACER Predator X34A kan man ca. 500,- mere få et IPS panel og DTS højtalere – dog uden LED lys i bezelkanten. Om Predator så kan måle sig er svært at sige i praksis uden en reel test, men der er lagt op til hård konkurrence for AOC.

 

Fokuserer vi på hvad AOC AG352UCG gør godt og mindre godt er det svært at komme uden om det enkle men meget stilrene design med valgfrit LED lys, samt den udmærkede spilydelse, som jo må være hovedargumentet for at købe sådan en skærm. 35” er en meget stor skærm, som ikke alle har plads til på bordet uden at skulle indgå kompromis med f.eks. kabinet og hylder. Men hvis man har plads til bæstet er der klart lagt op til en seriøs omgang gaming. Jeg er vild med den store størrelse og det brede billede da det næsten udfylder hele periferi-synet, som giver en virkelig fed effekt i førstepersonsspil – specielt med det kurvede panel. Specielt i spil som Skyrim giver det lige en prik over i’et på indlevelsesfronten.

 

Desværre er der lidt problemer med at få det fulde ud af skærmen grundet G-Sync scaleren, hvilket lidt begrænser dens bagud kompatibilitet for os der godt kan lide at spille en klassiker i ny og næ. LED lyset har kun 3 farvevalg, hvor jeg gerne havde set det fulde spektrum, så at man selv kunne vælge om det skulle være rød, pink eller sågar orange.

 

Vi lander på et 8’tal for en heldyr skærm der klarer opgaven den er bygget til med pil opad, men med en stærk konkurrent og nogle mindre irritationer der kan være en dealbreaker for nogle.

 

Godt

 • Simpelt og stilrent design
 • Glimrende spilydelse
 • Høj skærmopløsning og højere hz end normen
 • Fysisk størrelse og kurver giver en fed indlevelseseffekt
 • LED Lys som mulighed

Mindre Godt

 • Dyr og med en meget lignende konkurrent der giver IPS panel for en plovmand mere
 • Billedet er ikke helt afbalanceret i specielt kanterne
 • Problemer med G-Sync restriktioner i opløsning
 • Mangelfuld LED lyskontrol samt irriterende standbylys

 

 

Conclusion

There aren't an awful lot of monitors in this segment to compare with - But if we look at the closest candidate, the ACER Predator X34A you could get an IPS panel and DTS speakers for ~500DKK more - though admittedly without the LED bezels. Though whether or not the Predator can measure up in general is hard to say for sure without a proper test, but there's definitely some direct competition for AOC.

 

Focusing on what AGON AG352UCG  does well (and less well) it is hard to get around the simple but stylish design with the optional LED lighting, as well as the excelent gaming performance - which is the main argument for buying a monitor like this in the first place.

 

35" is a lot of real estate, possibly requiring some compromises with how your desk is laid out - which might not appeal to everyone. But if you have the room the field is chalked up for some serious gaming. I personally love having such a large monitor with a wide field of view, since it occupies almost the entire vision, which makes for a really awesome feeling of immersion in first person games - especially with the curvature of the panel. In games like Skyrim it really serves as a cherry on top kind of thing.

 

There are however some issues with getting the full experience out of the monitor due to how the G-Sync scaler works, which does pose some limits on backwards compatibility for those of us who enjoy the occasional classic game. The LED light only offers 3 choices of colour, where I would have liked to see the full spectrum, so as to allow for a light that fits the rest of your setup perfectly be it red, pink or even orange.

 

AOC AGON AG352UCG takes a score of 8 with it home for a pricy monitor that handles the task it was built for well, but with some strong competition from elsewhere, and some minor annoyances and flaws that might be a dealbreaker to some.

 

Good

 • Simple and stylish design
 • Excellent gaming performance
 • High screen resolution and Hz
 • Physical size and curvature adds to immersion
 • Optional LED Lights

 

Less Good

 • Expensive piece of hardware with a direct competitor
 • Picture isn't quite balanced across all areas of monitor
 • Issues with G-Sync scaler restricting lower resolutions
 • Lacking LED Light control, as well as annoying stand by LED

 AOC AGON AG352UCG 2K WQHD AOC AGON AG352UCG 2K WQHD
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Pure Evoke H4 DAB+ radio

Vi skal i dag se på endnu en DAB radio, som er klar til den nye DAB+ standard, der har gjort så mange DAB radi

Læs Mere

Cooler Master MasterBox MB600L

MasterBox MB600L fra Cooler Master er på papiret et budget kabinet med spændende features og design til prisen

Læs Mere

ASUS DUAL RX580 O4G

Vi vender i dag blikket mod ASUS RX580 Dual O4G, som giver deres bud på et budgetvenligt grafikkort til 1080p segmen

Læs Mere

Antec P110 Luce Kabinet

Anonymt design, hærdet glas og RGB lys, er blot nogle af de features der kan nævnes omkring det nye P110 Luce

Læs Mere

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

MSI har smidt endnu et GeForce GTX 1080 Ti kort på gaden, og denne gang er det med hove

Læs Mere

Logitech Universal Folio

Bruger du din tablet meget, i så fald kunne produktet vi skal se på i denne test, måske vække din

Læs Mere

ARCTIC Freezer 33 - eSport Edition - CPU køler til både Intel og AMD

Køling af vores hardwarekomponenter er et must, hvis vi overhovedet skal have et fungerende computersystem. Om man

Læs Mere

Blue Blackout Spark SL kondensator mikrofon

Du kender Blue for deres Yeti mikrofoner, og har måske set vores anmeldelser af deres entusiast headsets her på

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Tweak YouTube Studie Tour

YouTube delen af Tweak.dk er vokset lidt og videostudiet er vokset med. Vi tager et kig bag kameraet.
Læs Mere

Cherry Strait 3.0 tastatur lanceret til Mac

Cherry har vi flere gange stiftet bekendtskab med på Tweak.dk, og nu har producenten et nyt Cherry Strait 3.0
Læs Mere

Metal Gear Survive release dato og Open Beta

Konami har sendte flere informationer over disken omkring deres kommende Metal Gear Survive survival action-ad
Læs Mere

Apple iMac Pro kan gøre dig €16,156.98 fattigere

Går du all-in på specifikationerne på den helt nye Apple iMac Pro, så vil du uden tvivl dræne hardware-budgett
Læs Mere

Asus VivoBook 14 fremvist forud for CES 2018

CES 2018 banker på, og vanen tro strømmer det ind med informationer omkring produkter vi forventer annonceret
Læs Mere

De nye Samsung Galaxy S9 og S9 Plus video lagt online

Samsung Galaxy S9 og S9 Plus forventes fremvist på Mobile World Congress 2018 i februar, og skulle designmæssi
Læs Mere

MSI lufter deres custom RX Vega 64/56 grafikkort

MSI melder sig på banen med deres version af custom Radeon RX Vega 64 og RX Vega 56 designs, som ifølge MSI, b
Læs Mere

Anden Søndag i Advent 2017 - TWEAK.DK JULE GIVEAWAY

Vi er kommet til anden omgang af vores julekonkurrence
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.