TEST: ANKI Overdrive

editor picture
Hardware udlånt af: ANKI.
Skrevet af Lasse Kristensen den 9. Apr 2017. Testen er vist 3001 gange.
Flere tests i kategorien Spil


Del med dine venner

     


ANKI Overdrive er en virkeliggørelse af de fleste unge drenges drøm, nemlig en fysik version af Crash Nitro Kart eller Mario Kart spillene fra slut 90’erne eller de tidlige 00’ere. Bag firmaet ANKI, er der masser af teknologi, forskning og videreudvikling af ideer og begreber. Det hele er endt ud i et produkt, som har fået navnet Overdrive. ANKI Overdrive er en fysisk manifestation af det bedste fra 80’erne og 90’ernes fysiske racerbaner, og de bedste elementer fra nogle af min ungdoms bedste og sjoveste spil, Crash Nitro Kart og Mario Kart 64.

 

anki_logo_tweak_dk_576px

 

Kort fortalt, så er ANKI Overdrive en gammeldags racerbane med elektriske biler styret af en avanceret A.I., som bringer Mario Kart fra skærmen og ind i stuen.

 

anki_overdrive_supercars_tweak_dk

 

Kassen er forholdsvis stor, og har et design der oser af fart og spænding. Forsiden er præget af en gennemsigtig rude, hvor man kan se ind til de to biler der følger med i spillet. På bagsiden er der et overblik over hvad spillet handler om, samt forslag til otte forskellige baner man kan bygge med startsættet.

 

 

 

Hvad er der i spillet?
ANKI Overdrive ankommer i en stor kasse, hvor der følger en del ting med. Det er som følger:

 

To ANKI Overdrive biler
Ti baneelementer
Oplader til bilerne
Æske til at fjerne støv og skidt fra bilernes hjul
Brugervejledning
Rejsere til at lave broer i banerne

 

indhold_content_anki_overdrive_tweak_dk

 

Husk altid at tage turen forbi PriceRunner.dk inden dit næste onlinekøb. Det kunne være der var penge at spare ved at sammenligne inden du fandt dankortet frem? 

 

tweak_dk_pricerunner_logo_576px

 

Selve spillet er enkelt i sig selv, og alle der har kendskab til et af de efterhånden utallige party racing spil, vil med det samme kunne nikke genkendende til de temaer som der bliver taget fat på. Det er lige dele sjovt og seriøst, og det er svært ikke at blive et konkurrencemenneske, når man spiller mod andre.

 

 

ANKI Overdriver består som sagt af banen og bilerne. Banerne er sorte, med orange kanter. I kanterne er der magneter, som gør det meget let at klikke baneelementerne sammen. Man skal blot sætte baneelementerne tæt på hinanden, så klikker magneterne selv elementerne på plads.

Det er holdt i et enkelt design og farver, som leder tankerne hen på en sort sportsbil, med orange flammer hen af siden. Det er et meget strømlinet og moderne look, som ANKI har formået at skabe til fremtidens super-racerbaner.

 

anki_overdrive_fun_supercar_race_tweak_dk

 

Bilerne til Overdrive, er i standardudgaven, som vi har modtaget, den blå Skull og den røde Thermo. Hver bil har sit eget design og farvetema, og minder mest af alt om amerikanske superbiler. Tænk The Fast and the Furious, så er du ikke ret langt fra sandheden.

Bilernes design har er baseret på de egenskaber hver bil har. Som tidligere nævnt, er det et racerspil med powerups, og hver bil har mulighed for at equippe særlige powerups, der er defensive eller offensive af natur, inklusiv en special ability, der er extra kraftig.

De powerups som Overdrive spiller med, bygger på enten defense, firepower eller special abilities. Navnet på powerups fortæller allerede hvad de omhandler, og det er noget vi ser på lidt senere i testen.

 


Bilerne holder batteri i knap 20 minutter, og herefter er der brug for at de kommer hen på den medfølgende charging bay. Der er plads til at oplade fire biler på samme tid, så det er oplagt at udvide sit ANKI Overdrive, hvis man har lyst til at spille fire venner mod hinanden en dag eller aften.

 

Det tager knap 10 minutter at oplade bilerne, så de er klar til 20 minutter mere på banen. Når bilerne er fuldt opladet, indikerer den grønne farve at de er klar til endnu en tur. Man bliver periodisk nødt til at fjerne støv fra bilernes hjul, da banen bilerne kører på også er en ren støvmagnet. Bilerne kan også komme til at køre så hurtigt at de kører af banen, og når de gør det, er der ofte brug for at rengøre dækkene.

 

anki_overdrive_tire_cleaner_tweak_dk

 

Rengøringen af dækkene sker med det medfølgende hylster, der mest af alt, minder om en gammeldags æske med blæk til et stempel. Det er let at køre bilens dæk henover etuiet et par gange, og så er dækkene rene endnu engang.

 

Test af ANKI Overdrive
Først og fremmest skal man vælge et layout til sin racerbane. Når det er gjort, skal baneelementerne blot klikkes sammen, så er den klar til brug.

 

 

En samlet bane fylder et par kvadratmeter når den er samlet, som oftest med plads til at man kan træde over eller mellem baneelementerne. Det kræves selvfølgelig en rum plads, som man kan se på billederne fra min stue, men den er ikke så svær at finde plads til efter min mening.

Banen er designet således, at der er fire spor at køre i. Hver bil er låst til et startspor, men herefter kan man skifte spor for bilen, ved at tippe med sin smartphone under kørslen. Det betyder også at man kan lave ægte overhalinger, præcis som du kender det fra formel 1 løb.

 

Banen kan bygges med hårnålesving på 180 grader, såvel som små flyvehop eller lange lige strækninger. På grund af den intelligente A.I., styrer bilerne selv i nogen grad gennem sving og forhindringer. Det eneste man skal styre er hastigheden. Det betyder dog ikke at man ikke kan køre af banen hvis man har for meget fart på. Det sker at man kører af banen, så man skal sørge for at styre hastigheden i svingene med omtanke.

 

anki_overdrive_race_offtrack_supercar_tweak_dk

 

Herefter skal den bil man vælger forbindes med et smart device, som har installeret ANKI Overdrive App’en. Når det er gjort, klikker man på sin smartphone, og sætter bilerne til at scanne banen. Alt dette tager knap fem minutter fra start til slut, og man er så klar til at køre racerløb.

Hele spillets omdrejningspunkt, er jo først og fremmest de smartphones som spillerne bruger som fjernbetjeninger til bilerne. Så man skal forbinde sig trådløst til sin bil, og man er så klar til at køre løb.

 

 

Spillet i sin enkelthed, går ud på at man med slideren til venstre kan styre hastigheden af bilen, mens man med de to knapper til højre styrer ens aktive powerups. Det lyder enkelt, men det er mere komplekst i kampens hede. Her gælder det ikke om at køre hurtigst, men om at få lagt sit bedst i forhold til modstanderen, så man kan bruge sine våben på ham. Får man succesfuldt ramt en bil, kan det betyde at man kan overhale med en halv til en hel omgang. Derfor er taktikken en meget stor del af spillet, og man kan ikke kun sætte sin lid til at køre med pedalen i bund.

 

Det er det taktiske element, som betyder at ANKI Overdrive fungerer bedre med ældre personer end helt små børn. Jeg er ikke i tvivl om at børn under ti sagtens kan spille med og have det sjovt, men for at få mest muligt ud af spillet, kræver det altså at man er lidt ældre.

 

 

ANKI Overdrive App’en tager ingen tid at hente ned. Når den er hentet, er det meget intuitivt at bruge den, både til at manøvrere rundt i spillet, men også under selve spillet. Det er faktisk forholdsvis simpelt at bruge det, og den komplekse del, er som tidligere omtalt, noget der kommer i spil når man inddrager de taktiske elementer.

Der findes fem forskellige gamemodes til ANKI Overdrive. Det drejer sig om Battle, Race, King of the hill, Time trail og Takeover.

 

Battle handler om at vinde over sin modstander hvor man bliver testet på bade sin fart og powerups. Her ræser man i 1v1 og kan bruge både sine våben, og sin fart, i kampen om at vinde. Våbenene dræner modstanderns energi, og giver point til spillerne. Spillerne har et uendeligt antal liv i denne gamemode, og får tildelt point ved at skade modstanderne.

Race er en gamemode, som handler om at køre ræs mod modstanderne, og komme først over mållinjen. Det er det klassiske race, hvor fart er konge, og våben ikke giver point, men til gengæld kan bruges til at sløve modstanderne.

 

 

 

King of the hill, er en gamemode der findes i en del forskellige typer af spil efterhånden, og I ANKI Overdrive, handler det om at være kongen. Som konge har du kronen, og det gælder så om for modstanderen at stjæle denne fra dig, og vice versa. Man stjæler kronen ved at disable modstanderens bil. I King of the hill spiller man på point, og den første til at score nok point vinder spillet.

 

Time trial er en anden klassisk gamemode, hvor det handler om at køre på tid mod uret. Her er der et specielt boost item man kan bruge, og man skiftes til at køre en på banen ad gangen. Bilen med den laveste samlede tid vinder løbet.

 

Den sidste gamemode er Takeover, som kun er tilgængelig med Supertrucks. Supertrucks er desværre ikke tilgængelig i startudgaven af ANKI Overdrive, hvorfor vi ikke har haft mulighed for at teste netop denne gamemode. Vi håber på at få lov til at teste den en gang i fremtiden.

 

 

Af alle disse gamemodes, er undertegnede størst fan af Battle og King of the Hill. Alle gamemodes er sjove, men personligt synes jeg at vi havde mest sjov med ANKI Overdrive under lige præcis de to gamemodes. Konkurrencemennesket kommer ligesom op i én, og det er bare lidt sjovere at uskadeliggøre sin direkte modstander i et løb, end at køre Time Trial en ad gangen.

 

Udover det oplagte PvP element i ANKI Overdrive, er der også en single player del, som går under navnet Challenges. Challenges ligner mest af alt det man kender fra ældre bilspil, hvor man vælger et løb med en modstander, hvor man så helst skulle vinde. Afhængig af hvor mange point man scorer, får man en antal stjerner, som er med til at bestemme præmierne og den XP man bliver tildelt efter løbet er afsluttet. Det fungerer godt og er sjovt.

 

I løbet af disse Challenges låser man op for nye powerups, får mere XP, så man kan stige i level, og arbejder sig videre igennem single player delen af ANKI Overdrive.

App’en er interaktiv, med både lyd og billede. Der er lagt et stort stykke arbejde i at skabe et computerspil fra bunden og op. Grafikken er ikke som sådan noget man får en wow-oplevelse af, men den er holdt i en ensartet stilart, som passer rigtig godt til den type racerspil, som ANKI Overdrive er.

 

start_race_supercar_anki_overdrive_tweak_dk

 

Spillet er sjovt, og bliver kun sjovere jo flere man er om det. Der er fart og spænding og masser af action. Mine eneste anker i testen, er at bilerne kun holder batteri i knap 20 minutter ad gangen, men de lader til gengæld op på meget kort tid, før de er klar til brug igen.

Spillet er alle pengene værd, hvis man elsker de klassiske racerspil, og jeg må også indrømme, at der er noget nostalgisk over at lege med et racerspil igen.

 

Pris:
Vi har været et smut forbi PriceRunner.dk og fundet den aktuelle pris på ANKI Overdrive. Det kan erhverves for knap 1500,00.- DKK inkl fragt. Det er en høj pris for en racerbane og to biler, men på den anden side, får du ikke det som ANKI kan nogen andre steder. Alt i alt, en investering der er pengene værd, efter undertegnedes mening.

 

anki_logo_tweak_dk_576px

 

Konklusion:

Det er blevet tid til at samle tankerne om ANKI Overdrive. Det er et herligt stykke legetøj, som bringer de fysiske racerbaner ind i det nye århundrede, på en meget overbevisende måde. Det er sjovt, det er udfordrende, og så føles det mere end nogensinde, som et computerspil.

Kvalitetsmæssigt, har vi at gøre med et stykke lækker hardware, som er let at samle og skille ad igen. Det er hurtigt at oplade bilerne, og meget intuitivt at bruge app’en til at styre det hele.

 

Prisen på knap 1500,00.- DKK er en ret høj pris for et racerspil, men jeg vil ikke nægte, at der er utallige timers sjov i dette spil. Om det er prisen værd, er op til den enkelte person at vurdere, men jeg er overbevist efter at have testet ANKI overdrive.

Den modulære karakter som spillet har, gør at man let kan udvide både banerne, med flere elementer, men også sin garage, med flere Supercars, eller endog deres nye serie af Supertrucks.

 

Det er lige efter devisen om DLC fra store spiludviklere, dog synes jeg bare at man med Overdrive, får mere for pengene, da hele grundpakken dækker utallige timers sjov, før man får behov for mere.

 

A.I.’en i bilerne er fremragende, og det er supersjovt at spille single player delen, hvor man kommer til at køre mod forskellige A.I. kørere, som kører hver deres stil.

Min eneste anke ved spillet, er som sådan ikke ved selve spillet, men mere at jeg ikke havde muligheden for at teste ANKI Supertrucks og 4 player versionen, med de to extra biler som man kan tilkøbe til startsættet.

 

Vi runder testen af med en varm anbefaling til racerløb i virkeligheden, og en karakter på 8 ud af 10 for et rigtig godt produkt, med få mangler.

 

Godt:

 • God companion app
 • Fedt gameplay
 • Mange opsætninger til racerbanerne
 • God A.I.

Mindre godt:

 • Pris (for nogen)
 • Kræver et smartdevice for at man kan spille
 • Holder kun batteri i 20 minutter før bilerne skal oplades

 

English summary:
It's time to gather our thoughts on the Anki Overdrive racing simulator. It is a wonderful toy that brings the physical racetracks into the new century, in a very convincing way. It's fun, it's challenging, and more than ever, it feels like a computer game.

In terms of quality, we are dealing with a delicious piece of hardware, that is easy to assemble and disassemble again. It's quick to charge the cars, and very intuitive to use app to control it all.

 

The price of almost 1500,00.- DKK is a fairly high price for a racing game, but I will not deny that there are countless hours of fun in this game. Whether it is worth the price, is up to each person to assess, but I am convinced after testing the ANKI Overdrive myself.

 

The modular nature to the game, makes it easy to expand both the levels, with several elements, but also the garage, with several Supercars, or even their new series of Supertrucks.
The A.I. in the cars is excellent, and it's super fun to play single player as well as multiplayer, where you are going to drive against different A.I. drivers who run their own style.

 

My only complaint about the game, is as such not by the game itself, but more, that I did not have the opportunity to test ANKI Super Trucks and the 4 player version, with the two extra cars that you can buy.

 

We conclude the test with a warm recommendation to a racinggame set in the real world, and a score of 8 out of 10, for a very good product, with few shortcomings.

 

Good:

 • Good companion app
 • Great gameplay
 • Many setups for racetracks
 • Good A.I.

Less good:

 • Price (for some)
 • Requires a smart device for you to play
 • Only holds battery for 20 minutes before the cars need to be charge


ANKI Overdrive ANKI Overdrive
8/ 100 kommentarer
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Uncharted: The Lost Legacy til PlayStation 4

PlayStation har haft et vanvittigt line-up af spil i år, og det forsætter den 23. august. Et af årets me

Læs Mere

Cooler Master MasterMouse MM520

Igår sendte vi en test af Cooler Master ved navn MM530 på scenen, og nu er vi klar med en test af Cooler

Læs Mere

Cooler Master MasterMouse MM530

NDA lampen lyser grøn, og vi kan præsentere nyeste skud på stammen fra Cooler Master i form af MasterMo

Læs Mere

ASUS ROG Maximus IX Code Z270

ASUS har med deres Republic of Gamers serie af produkter længe været med i toppen af gaming segmentet. I dag t

Læs Mere

HTC U11: Giv din smartphone et klem

Vi løfter i dag sløret for vores nyeste mobiltest, nemlig testen af HTC’s nyeste topmodel, HTC U11. De

Læs Mere

ASUS VG245H 24" Gamerskærm

I dag skal vi kigge på endnu en 24” skærm fra ASUS med det som sædvanlige lettere kryptiske navn V

Læs Mere

AMD Radeon RX Vega 64 - Vega power i gaming og GTX 10xx killer?

Ventetiden har været lang, og AMD og bunker af medier inkl. Tweak.dk, har længe omtalt dnt nye Vega familie af

Læs Mere

Jays u-Jays Wireless hovedtelefoner

Vi skal i denne test hilse på en ny producent her på Tweak.dk. Navnet er Jays, som kommer fra det svenske og l

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Horizon Automotive Camera - Nyhed fra Waylens

Det har aldrig været så populært, som det er i dag at køre bil. Det har Waylens nu valgt at drage fordel af.
Læs Mere

Samsung præsenterer ny gaming-skærm

Det er altid populært at præsentere nye gaming-produkter ved Gamescom. Anderledes står det ikke til i år.
Læs Mere

Pressemeddelse: GIGABYTE gør klar til Gamescom 2017

Porten til dette års Gamescom blæses snart op, og producenterne gør klar til at fremvise et hav af nye produkt
Læs Mere

AT&T lancerer ny tablet

Primetime Tablet er den nyeste tablet fra AT&T, og der er i den grad noget at glæde sig til. Den bliver tilgæn
Læs Mere

FaZe Clan skriver med svensker

Det er i den grad meldt nye tider på FaZe Clan, der igen har formået at forstærke sig med et stort CS:GO-navn.
Læs Mere

Stranger Things udvides med en tredje sæson

Vi venter stadig med spænding på anden sæson af Stranger Things, men allerede nu ved vi, at der også kommer en
Læs Mere

Samsung på vej med opdateret version af Notebook 9

Hvis du har været glad for Samsungs Notebook 9 laptop, bliver du med garanti lykkelig for dens efterfølger.
Læs Mere

ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega Series grafikkort klar i starten af næste måned.

ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega Series er præsenteret af producenten, og vi venter bare på de lander i butikkern
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.