TEST: AMD Radeon RX Vega 64 - Vega power i gaming og GTX 10xx killer?

editor picture
Hardware udlånt af: AMD.
Skrevet af Kenneth den 14. Aug 2017. Testen er vist 3483 gange.
Brand: AMD.
Flere tests i kategorien Grafikkort


Del med dine venner

     


**Sponsoreret indhold

 

Det er længe siden at AMD med deres Radeon grafikkort, for alvor har kunnet true Nvidia på ydelse i den høje ende af grafikkorts skalaen. I stedet har AMD sigtet efter det mere prisbevidste segment i lav til middel enden af skalaen. Det har de dog haft planer om at ændre lidt på med deres Vega serie, som de har teaset os med længe, og drypvis har frigivet informationer om. Selv om AMD selv har indrømmet, at de i den her omgang ikke slår kort som Titan og GTX 1080ti af tronen på ydelse, så sigter de bestemt efter at komme meget nærmere toppen end tidligere.


Vega Frontier Edition til det professionelle marked var første skud på stammen, og har været ude et stykke tid. Nu er tiden dog også kommet til RX Vega, som sigter i mod det alm. forbruger marked og specielt gaming. Vi har haft RX Vega 64 kortet på kontoret en lille uge, og må nu endeligt dele vores resultater med jer. Har brugerne med en Feesync skærm endelig en high end grafikkort som løser opgaven.


Se med på vores YouTube kanal for anmeldelsen.


 

 

 

amd_radeon_rx_vega__all_cards_tweak_dk


RX Vega grafikkort lander i første omgang i tre former, med topkortet RX Vega 64 i en luft- og en vandkølet udgave og så følges det op af lillebror RX Vega 56. RX Vega 64 kan du få yderligere finde i en alm. udgave og en Limited Edition, men her er det dog udelukkende kosmetiske forskelle. AMD har også annonceret en RX Vega 64 Nano grafikkortet, men der er dog ingen detaljer endnu om hvornår den konkret lander, på samme måde som der heller ikke er vist nogen billeder af den endnu.

 

amd_radeon_rx_vega_64_vega_specs_tweak_dk


Alle tre grafikkort er bygget op over AMD nye Vega 10 chip, der kommer med en række nye teknologier i pakken. Den af de største og mest ventede er dog nok tilføjelsen af HBM2 hukommelse, som gør brug af en meget højere båndbredde end den GDDR5 RAM, som vi er vant til fra grafikkort. Alle tre RX Vega grafikkort kommer med 8 GB HBM2 RAM på en 2048 bits memory interface, og det giver os en imponerende max båndbredde på 484 GB/sek.

 

Den anden side af ligningen her er så, at de kører med en lavere clock hastighed, hvilket dog også er med til at gøre den mere energieffektive?

 

amd_radeon_rx_vega_64_vega_10_chip_tweak_dk


Sammen med de nye HBM2 ram har AMD også deres High Bandwith Cache Controller, som efter deres eget udsagt kan være med til at give en mere nøjagtig og findelt kontrol over hukommelsen på RX Vega grafikkortet, da AMD har taget et ny tilgang til hvordan de forskellige elementer på chippen har adgang til cachen. Det betyder at det kan benyttes mere effektivt, hvilket efter AMD udsagt kan betyde, at de 8 GB RAM på Vega kortene kan ende med at svare til 16 GB på andre kort, hvor tingene ikke udnyttes optimalt. Hvis det viser sig at være tilfældet, så kan der være massive forbedringer i vente.

 

amd_radeon_rx_vega_64_vega_10_chip_specs_tweak_dk


Som de fleste andre ting kræver det dog, at spil osv. er lavet til at udnytte de muligheder før vi for alvor kan høste frugterne af den nye teknologi, men AMD arbejder allerede sammen med flere spiludviklere på den front. Bl.a. er det kommende Far Cry 5 lavet i tæt samarbejde med AMD.


Det er tydeligt at AMD sigter efter at være de eneste på markedet med et fuldt økosystem af komponenter, og har i deres markedsføring gjort meget for at gøre opmærksom på fordelene ved at benytte Vega sammen med andre AMD teknologier, som deres FreeSync og selvfølgeligt også deres nye Ryzen CPUer.

 

amd_radeon_rx_vega_64_unboxing_tweak_dk


Der er en del funktioner med de nye RX Vega grafikkortet som bliver forbedret hvis man bruger kortene sammen med en AMD FreeSync skærm. Man kan undgå tearing, mens man spiller for at få lækre og flydende billeder hvilket selvfølgeligt er en lækker bonus.


AMD har dog også med Vega forbedret deres Radeon Chill og tunet det endnu mere til at optimere spiloplevelsen med nedsat latency og oven i det også forbedret energieffektivitet. Vi får også en klar forbedring af AMD ReLive funktioner, der kan bruges til at optage og streame gameplay på samme måde som Nvidia brugere kender det med Shadowplay.

 

amd_radeon_rx_vega_64_card_press_box_tweak_dk


En masse ny teknologi er selvfølgeligt ikke ret meget værd, hvis ikke ydelsen følger med. Det er trods alt det der er alfa og omega for langt de fleste, når de shopper grafikkort. Som nævnt tidligere har AMD selv erkendt, at de ikke kan vippe GTX 1080ti og Titan kortene fra Nvidia af pinden, og har i deres markedsføring selv sat RX Vega 65 op imod GTX 980ti og GTX 1080 kort.
I mine test har jeg holdt kortet op imod et GTX 1080 GPU'en, og så for en god ordens skyld testet det imod deres eget RX 480 kort, for at se hvor meget de har flyttet sig siden sidste generation.

 

Den tilgængelige driver jeg havde fået fra AMD, var dog kun en beta driver og det endte med at give mig lidt bøvl ift. at teste overclocking på kortet, som gav en del problemer, hvilket jeg mistænkte kunne hænge sammen med driveren. Det blev også bekræftet, da AMD to dage før frigivelsen af denne anmeldelse frigav en ny driver til os, der skulle løse nogen af de problemer.

 

amd_radeon_rx_vega_64_card_top_tweak_dk

 

Det betød desværre, at jeg ikke havde tid til at test med den nye driver. Derfor er der ikke nogen overclocknings resultater med i testen.


Det betyder dog, at jeg så snart som muligt laver en opfølgende video, hvor jeg tester med den nye driver. Både i forhold til den alm. ydelse og i forhold til om det har rettet op på overclockningsproblemerne.

 

Stay tuned!


Konklusion:


AMD sigtede selv efter at tage kampen op med Nvidias GTX 1080 kort, men endte med ikke helt at ramme det mål. På nogle fronter slår RX Vega 64 kortet GTX 1080, men generelt så ligger den kun lige i hælene. En del af det kan dog som sagt skyldes den beta driver, som AMD indledningsvis frigav til test af kortene, så følg med om den nye driver flytter noget, når jeg får testet med den.


I forhold til pris og tilgængelighed så er det dog pt. også meget usikkert, hvornår og til hvilken pris vi får muligheden for at købe RX Vega 64 kortene. Den forsinkelse kan betyde, at AMD får tid til at finpudse driverne, så kortet sparker mere fra sig inden det lander i butikkerne herhjemme. Tilgængeligheden ser dog umiddelbart ud til at være ret begrænset til at starte med.

 

amd_radeon_rx_vega_64_gpu_tach_tweak_dk


Som resultaterne står nu, så vil jeg dog anbefale at man slår koldt vand i blodet lidt endnu. De bedste bud jeg har set pt. på en pris i EU zonen for et kort, skyder på et sted omkring 4000 til 4500 kr, og så er vi i samme leje som en GTX 1080 kort, der i hvert fald på nuværende tidspunkt, yder bedre en RX Vega 64.

 

Fakum er dog, at endelig finder brugerne med high-end freesync skærme noget, der kan følge med, med release af RX Vega fra AMD.


Men som sagt kan det dog ændre sig så følg udviklingen. Så snart vi ved noget dukker der en prisknap op herunder med en pris og link til Pricerunner.

 

Opdatering: Kortet er spottet til lige under 4000.- hos Komplett.dk

 


Godt:

 • Afdæmpet design hvis man vil væk fra det mere flashy ”gamer” look
 • HBM2 RAM kan ende med at sprke seriøst fra sig hvis de udnyttes ordentligt
 • Klart bedste ydelse fra et AMD Radeon kort længe


Knap så godt:

 • Referencedesignet er ikke ligefrem lydløst
 • Strømsultent kort
 • Indledningsvis lidt skuffende resultater i benchmarks


Conclusion:


AMD was aiming at the GTX 1080 from Nvidia but came up a little short on that goal. In some games the RX Vega 64 is beating the GTX 1080 but in general it’s lagging a little behind across the board. A part of that might however be due to the beta driver that AMD made available during my testing so stay tuned is new drivers could make a difference.


In the price and availability department it is however very unsure when we can get the card and at what price. That delay could however mean that AMD will have some time to tweak the drivers so the card will have some more punch before we can get our hands on the card in retail. But the availability does look slim at the moment.

 

amd_radeon_rx_vega_64_box_tweak_dk


As the result are now I would advise to wait a little before going on the hunt for a RX Vega 64. The best guesses so for on price in the EU zone is about 4000 to 4500 DKK and that puts it in GTX 1080 territory. And right now the GTX 1080 is the better performer.


But as I said stay tuned as new drivers may change that somewhat.


Good:

 • Low key design if you want to get away from the typical “gamer” look
 • HBM2 memory may end up kicking some serious ass if used right
 • Best performance so far from a Radeon card


Not so good:

 • The reference design is not exactly a quiet card
 • Power hungry card
 • Initially a little disappointing results in testing and benchmarks
AMD Radeon RX Vega 64 - Vega power i gaming og GTX 10xx killer? AMD Radeon RX Vega 64 - Vega power i gaming og GTX 10xx killer?
7/ 1012 kommentarer
Uber . 14. Aug 17, 18:06
Vi glæder os til en ny driver
mogwai21 . 14. Aug 17, 18:14
:thumbup: Lækker video test..
Uber . 14. Aug 17, 18:16
[quote='mogwai21','index.php?page=Th­read&postID=1499442#post1499442']:thumbup: Lækker video test..[/quote]

Tweak.dk Tweak.dk Tweak.dk
ShoutingSeeker . 14. Aug 17, 18:30
Uden at vide det, så tror jeg ikke vi skal forvente meget på driver-fronten. Har hørt rygter om at grunden til at AMD først har lanceret Vega nu, er fordi de har optimeret alt det de kunne på driverene til Vega så de bare nogenlunde kunne konkurrere med Nvidia.

Har dog også hørt at grunden til at Vega først bliver lanceret nu, er pga. manglen på HBM2 VRAM.
Uber . 14. Aug 17, 18:42
Det sidste er en kendt faktor ja.

Mon ikke der kommer mere på denne front mht releases. Jeg er dog spændt på Volta.
redbeard1967 . 14. Aug 17, 21:06
et lækkert kort, men jeg kan ikke lige finde kortet på komplett.dk som du selv angiver....
Måske du kunne smide et link..... Tweak.dk
redbeard1967 . 14. Aug 17, 21:14
never mind... fandt det selv :clap: Tweak.dk men desværre først på deres lager pr. 21/08
ShoutingSeeker . 14. Aug 17, 21:33
[quote='redbeard1967','index.php?pag­e=Thread&postID=1499447#post1499447']never mind... fandt det selv men desværre først på deres lager pr. 21/08[/quote]
De er revet væk, desværre nok af miners.
Razorblade . 15. Aug 17, 00:37
Der var en 40 - 50 MSI kort, nåede lige at bestille et. Tweak.dk
emilpapis93 . 15. Aug 17, 10:16
Der var 100+ MSI kort da jeg hapsede et Tweak.dk
Tænker dog jeg bruger retur retten til at få en anden model med bedre køling, når de engang kommer... Heldigt komplet giver 45 dage^^

Syntes faktisk Vega kortende(specielt 56) ligger meget godt og hvis de får styr på deres OC potentiale, så kunne de godt blive meget gode med tiden. For ikke at tale om FineWine som gerne skulle øge hastigheden med fremtidig driver optimeringer.


Man har set at de har kunne undervolte en Vega 56 og overclocke den på samme tid, hvilket tog 50W af effekten. Så det bliver spændende at se hvad de kan Tweak.dk Men så snart Asus og alle de andre smider deres kort på gaden har vi nok et bedre indblik i hvad de egentlig kan.
wnxdemon . 15. Aug 17, 15:13
AMD - Advanced Mining Devices
Uber . 15. Aug 17, 15:46
[quote='wnxdemon','index.php?page=Th­read&postID=1499465#post1499465']AMD - Advanced Mining Devices[/quote]

Uden tvivl faldet i mining segmentet med fuld gas.
Skriv kommentar til testen Kommentarer til testen fra Facebook

 

Netgear Nighthawk

Når samtalen falder på gaming og Wi-Fi i samme sætning, vil de fleste tage sig til hovedet. Er Wi-Fi ove

Læs Mere

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

Enermax RevoBron 600 Watt Strømforsyning

Kan Enermax andet end at lave kabinetter og highend strømforsyninger? Dette får vi svar på i denne test

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

De officielle PC systemkrav til Resident Evil 2 Remake

Skal du gøre dig forhåbning om at komme til at spille Resident Evil 2 Remake, så stiller Capcom naturligvis kr
Læs Mere

Ny Just Cause 4 gameplay trailer teaser forud for officiel release

Just Cause 4 frigives 4 december 2018, og på årets E3 konference tiltrak Just Cause 4 interessen fra de fremmø
Læs Mere

Trading feature på vej til Pokemon GO

En af de sjove aspekter i Pokemon, er optionen for at bytte Pokemons med venner og familie. En feature mange h
Læs Mere

Første glimt af de tre nye iPhones

Efteråret 2018, bliver efter alt at dømme udstillingsplatformen for de nye æbler. Den eneste tid er musikken f
Læs Mere

Warhammer Vermintide 2 beta er live, officiel release 11 juli

Det nye Warhammer Vermintide 2 spil, er et first person action adventure spil, udvikles og publiceres af Fatsh
Læs Mere

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland for at imødekomme de nye regler området for loot boxe
Læs Mere

Officiel Resident Evil 2 Remake - E3 2018 gameplay video i 4K

Capcom har releaset en ny officiel video til Resident Evil 2 Remake, som viser 5 minutters gameplay optagelse
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 gameplay walkthrough

Tom Clancy’s The Division 2 er programsat til 15 marts 2019 og derfor stadig under udvikling hos Massive Enter
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.