Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080 – hvad kan vi forvente

Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080 - hvad kan vi forvente

Der er ingen tvivl om NVIDIA har en ny high-end GPU på vej (spørgsmålet er mere hvornår), som skal tage over fra den nuværende konge på consumer markedet, GTX 1080Ti, og dermed sikre at tronen forbliver på nVidias knold indenfor gaming grafikkort feltet.

 

Ingen kan helt blive enige om navnet på den nye darling, og nVidia vil heller ikke ud detaljer. Om vi bliver præsenteret for Nvidia GTX 1180, GTX 2080 eller noget helt tredje ligger uvist. Producentens mund er lukket med syv sejl, og indtil da, må vi tage til takke med små formodede leaks, og gisninger fra jungletrommerne.

 

Det samme gælder annonceringsdatoen, lanceringsdatoen, og sidst med ikke mindst, hvilken arkitektur osv., der skal danne platform for kommende high-end grafikkort fra NVIDIA lejren.

 

Denne kommende messe for teknologi, Computex 2018, er et potentielt tidspunkt for annonceringen, og d.15 juni har været nævnt hos mange udenlandske medier. Arkitekturen bag Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080 er især meget interessant, da det giver et indblik i hvor langt nVidia vil presse barren, hvor især muligheden for at det baseres på Turing arkitekturen spekuleres, da Volta efterhånden er gammel i gårde.

 

 

Kigger vi på antagelserne omkring Nvidia GTX 1180's release dato, så taler meget for et release i tredje kvartal, eller med andre ord september/oktober - andre medier peger dog også på et juli release, hvilket lyder en kende optimistisk, men samtidig kunne være meget interessant at se med det nuværende marked. Seneste omtale kommer fra Tomshardware, som er ret overbeviste om 15 juni er annoncering, og herefter Q3 som release.

 

Faktum er, vi stadig mangler en officiel kommentar fra Nvidia, og intet tyder på noget medie har en leak, der på nogen måde bekræfter en dato.

 

Nvidia GTX 1180 specs er næste mål for gætterier, og her er det især en Volta GPU, GV104, der stjæler mest af rampelyset selvom Nvidia Turing også er i spil. Dermed bliver vi måske vidne til endnu et 12nm design, men med GDDR6 i stedet for HBM2 RAM.

 

 

Nvidia GTX 1180 prisen er også et stort debatemne, og priser omkring GTX 1080 Ti ser ud til at være det tætteste vi kan komme før Nvidia kommer på banen. Det betyder med andre ord priser omkring $699.

 

Nvidia GTX 1180 performance, er uden tvivl her folk spidser ører. Vi har intet at bygge en påstand op på, men kommer Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080 på markedet, så forventer vi en værdi arvtager fra GTX1080 Ti selvom det er bygget på en Volta GPU, GV104.

 

End ikke på Nvidia's GPU Technology Conference, kom der nyt under solen mht. ny arkitektur, og ej heller noget der ligner et nyt roadmap. Man kunne også undres over, at Turing ikke er nævnt oftere i Nvidia regi, hvis der bliver tale om et skift til en helt ny arkitektur.

 

Vi forventer dog Nvidia slutter året med en række lanceringer af deres såkaldte ”New generation GeForce” grafikkort omkring sep/okt. hvor blandt andet Tom's Hardware nævner juli som potentiel lancering af Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080.

 

Redaktionen hos Expreview peger på noget der trækker i retning af vores gæt. Expreview hævder deres kilder hos AIBs slet ikke er informeret om et snarligt kommen af Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080, og at AIBs har vane at modtage notifikationer om nye grafikkort et par måneder forud for lancering. Her synes september eller oktober igen at være oplagte. Alternativt kunne Nvidia have holdt kortene tæt ind til kroppen, og dermed vente til sidste øjeblik med deres kommende next-gen grafikkort.


Vi har flere gange forsøgt at få kommentarer fra Nvidia uden held. Vores PR kontakt hos Nvidia, har dog flere gange omtalt Gamescom er noget Nvidia satser på i år, og her kan fantasien så nemt få ben at gå på hos et nørd medie som Tweak.dk. Computex og E3 nævnes ligeledes i samme dialog uden noget konkret kommer frem over disken.

 

Noget der taler for Q3 er, at flere rygter omtaler SK Hynix planlægger at hæve produktionen af GDDR6 på dette tidspunkt, og dette ville jo uden tvivl være godt for Nvidia og et potentiel release af Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080 i Q3. Det skal dog nævnes SK Hynix ikke er den eneste aktør indenfor GDDR6 RAM. Her finder vi også Samsung og Micron som potentiel leverandør til Nvidia.

Holder Nvidia fast i genbrug af Nvidia Volta GPU teknologi, bliver vi uden tvivl præsenteret for et GTX 1180 med en GV104 GPU, og så er det store spørgsmål, hvor meget saft og kraft Nvidia kan presse ud af et i forvejen presset grafikkort på performancedelen.

 

Ellers kunne Nvidia holde fast i deres GPC struktur (åbner PDF), og skifte til fire GPCs for et potentielt GV104 design. Dette ville bunde udi et GTX 1180 med 3,584 CUDA cores og 224 texture units, og den vej måske kunne give flere smæk for skillingerne.

 

Hertil kommer, om Nvidia vælger at gå med GDDR6 eller nyeste dyrere HBM2, som kan leveres fra Samsung, SK Hynix og Micron samt om Nvidia GTX 1180 eller GTX 2080 bygges med 12GB.

Slutteligt bliver prisen uden tvivl en altafgørende faktor lige meget om man hedder AMD eller Nvidia, og især i en tid, hvor kryptovaluta har en kedelig tendens til at trække priserne i den forkerte retning.

 

Også her gættes der lystigt, og flere medier menes at prisen på GTX 1080 rammer omkring $699 ved launch, og med tredjeparts køling hos AIBs – en pris omkring $800 - $1,000.

 

Vi glæder os til at kunne få hånd i hanke med alle gætterierne, og forholde os til de faktuelle informationer udstukket fra hestens mule, Nvidia.


Link:

Skrevet af den 23. May 2018. Nyheden er læst 1311 gang(e).

Del med dine venner

     

0 kommentarer
Skriv kommentar til nyheden Kommentarer til nyheden fra Facebook

 

MSI X470 Gaming Pro Carbon AC - Ryzen bundkort spækket med features

Det kan godt være de nye TR4 bundkort til anden generatio af Threadripper  er lige om hjørnet, men Ryzen

Læs Mere

De bedste hovedtelefoner med aktiv støjreduktion

Vi skal i dag tage hul på en test vi har set frem til at præsentere i et stykke tid, nemlig en test af tre top

Læs Mere

Razer Nommo Pro

Vi skal i dag teste Razers nyeste og dyreste højttalere, nemlig Nommo Pro, der er et 2.1 højttalersæt

Læs Mere

Cooler Master MasterBox MB511

Budget kabinetter bliver mere og mere spændende at se på, da features fra dyere modeller for alvor er ved at f

Læs Mere

Corsair H100i Pro RGB

Corsair har løbende opdateret deres Hydro serie af AIO løsninger, og i dag tager vi et kig på Cor

Læs Mere

Cooler Master CK550 Mekanisk Tastatur

Selvom markedet for mekaniske tastaturer måske synes mættet, så holder det ikke Cooler Master fra at lan

Læs Mere

Cooler Master MasterCase H500

Sidste år genoplivede Cooler Master deres gamle HAF-serie med lanceringen af deres H500P kabinet. Siden da har vi mo

Læs Mere

SteelSeries Arctis PRO Wireless Headset

Arctis serien fra SteelSeries blev lanceret tilbage i 2017. Her på Tweak.dk har vi kigget på næsten samt

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

RYGTE: NVIDIA GeForce RTX 2080 kan forudbestilles fra på mandag!

Som du sikkert allerede ved, så har rygterne omkring NVIDIAs next-gen GeForce RTX serie summet i luften tætter
Læs Mere

Turtle Beach Atlas gaming headsets introduceret

Turtle Beach har meldt ankomst af en række nye gaming headsets, og heriblandt finder vi Turtle Beach Atlas ser
Læs Mere

Battlefield 5 får ny Gamescom 2018 gameplay trailer

Forud for Gamescom 2018, har Electronic Arts frigivet en ny Battlefield 5 gameplay trailer inden GC 2018 spark
Læs Mere

RYGTE: NVIDIA vil lancere RTX 2080 Ti med 4352 CUDA Cores og 11GB GDDR6

Der er kun gået et par dage siden NVIDIAs første Turing annoncering ved Siggraph, men rygterne vælter allerede
Læs Mere

Asus ROG Zephyrus S gaming bærbar annonceret

Asus har i indeværende uge trukket gavepapiret af en ny version af deres populære ROG Zephyrus S gaming laptop
Læs Mere

GIGABYTE X399 Aorus Xtreme AMD Threadripper 2 bundkort annonceret

GIGABYTE er en af de helt store fisk i vandet inden for hardware, og i kølvandet på AMD’s anden generation Thr
Læs Mere

Intel træder ind på grafikkorts scenen fra 2020. Konkurrence til Radeon og NVIDIA?

En formodet nyoprettet Intel Twitter konto er dukket op, hvilket som udgangspunkt ikke giver det store sus i m
Læs Mere

Første gameplay trailer frigivet til Battlerite Royale

Stunlock Studios har frigivet deres første officielle gameplay trailer til deres Battlerite Royale. Her består
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.