Er Apple lightning kablet ved at uddø?

Er Apple lightning kablet ved at uddø?

I slutningen af 2012 lancerede Apple sammen med den nye iPhone 5, et splinternyt lightning kabel. For at kunne skære ned på deres enheders proportioner, valgte Apple at lave dette nye stik, for at følge industriens tendenser. Det nye kabel blev hurtigt det bedst sælgende kabel, og resulterede i at Apple vedtog, at det skulle være deres nye standard-stik til alle deres nye enheder.

 

Det betød, at det gamle 30-pin stik hurtigt blev udfaset, da der var kommet et nyt og bedre kabel til byen. Lightning kablet udskiftede dog ikke kun det gamle 30-pin, fordi det var mere kompakt; der medfulgte også en række andre fordele med dette lightning kabel.

 

En af de store fordele ved Appels nye lightning kabel var, at de med dette kabel kunne reducere salget af uoriginale oplader kabler. En af de store problemer ved det gamle 30-pin kabel var, at de uoriginale kabler virkede næsten ligeså godt, som de originale opladere. Og da de originale 30-pin kabler kostede over 5 gange så meget, mistede Apple en masse salg. Lightning kablets nye teknologi gav Apple mere kontrol over deres iPhone opladere. Det skal dog lige siges, at det ikke er fordi de uoriginale kabler slet ikke virker, men det kan dog bare ske, at kablet uden varsel stopper fra den ene dag til den anden. En af fordelene var, at kablet kunne vendes begge veje, hvorimod 30-pin kablet kun kunne benyttes på en led.

 

Den nye spiller på banen
I 2014 kom der et nyt kabel, ved navn USB-C. Og selvom dette kabel ikke er mindre end lightning kablet, så har det en masse andre fordele, som er med til at gøre det til et af de bedste kabler på markedet. En af de store fordele ved USB-C kablet er, at det ikke kun passer til smartphones og tablets, men også er kraftigt nok til at oplade computere. Kablet vil sandsynligvis give en hurtigere overførsel af data. Sandsynligvis, fordi vi faktisk ikke ved, hvor hurtigt lightning kablet kan overføre data. Det skyldes, at Apple aldrig har oplyst den maksimale overførsel igennem deres kabler.

 

Hvorfor ventede Apple ikke bare på USB-C?
Da Apple i sin tid udviklede deres lightning kabel, var det for at skabe en moderne oplader, som kunne anvendes i mange år. Og et kabel som ikke blev outdated inden for den nærmeste fremtid, så Apple kunne fokusere på deres andre enheder, i stedet for at skulle bruge tiden på at udvikle nye kabler. Men da USB-C kablet udkom 2 år efter lightning kablet, valgte Apple at bibeholde deres lightning kabel, i stedet for kun at sælge USB-C. Et skift på daværende tidspunkt ville ikke kun være unødvendigt, men også omkostningsfuldt for Apple både tids- og pengemæssigt.

Bliver det lightning eller USB-C der løber med sejren?
Nu kommer det store spørgsmål så. Vælger Apple at skifte deres standard-stik til USB-C i forlængelse af lanceringen af den nye iPhone? Der findes en masse argumenter for og imod. Se nedenfor:

 

Hvorfor Apple vælger at beholde lightning kablet
Et af argumenterne for at skiftet til USB-C er urealistisk, er grundet størrelsen på USB-C porten. For selvom den ikke er meget større end lightning kablet, så betyder det stadig meget. Kigger vi tilbage på udviklingen af den seneste iPhone, så er der ikke meget mening i at fjerne Mini Jack stikket, hvis pladsen alligevel spildes på USB-C.

 

En anden grund er mindre kontrol. For et skift til USB-C, vil betyde at det ikke længere kun er deres produkter der er kompatible med deres enheder. At Apples enheder begynder at bruge USB-C ville betyde, at de mister kontrollen over deres priser, da de nu ikke er den eneste udbyder på markedet, og derfor bliver de nødt til at afstemme prisen efter markedets priser.

 

Som vi så ved lanceringen af Appels nye AirPods, så kommer det trådløse mere og mere i fokus. For som det blandt andet ses ved Apple Watches, så er trådløs opladning så småt blevet en realitet. Og hvis Apple forventer at lancere trådløs opladning i sammenhæng med en af de næste iPhones, ses der ikke meget logik i at bruge tid på at skifte til et nyt oplader kabel.

Hvorfor Apple skifter til USB-C

 

Kablet er en af de kraftigste på markedet lige nu, og sandsynligvis også hurtigere til dataoverførsel end lightning kablet. Så ved et skift til dette kabel i stedet, ville give Apple et mere langtidsholdbart kabel, som ville give dem mere tid til at kunne fokusere på andre ting.

Vi har allerede med den nye Macbook generation, kunne begynde at se et skifte til USB-C. Og selvom det endte med lidt af en shitstorm, da Apple valgte at se helt bort fra de gamle USB 2.0 porte, så har det endnu ikke stoppet dem. Og det virker lidt, som om Apple har valgt dette nye kabel, som deres nye foretrukne kabel, fordi de ved, hvor fremtidssikret det er. Derfor ville det også give god mening, at deres andre enheder brugte samme kabler, da det også ville gøre det nemmere for Apple selv.

 

Til sidst - men ikke mindst - så vil det betyde, at vi kommer et skridt nærmere på et universelt kabel. For næsten alle nye Android enheder gælder, at de er udstyret med en USB-C port, hvilket betyder at denne type kabel vil være et meget almindeligt kabel, når vi når til den nye iPhones lancering. For selvom det vil skabe ulemper for Apple, så ville det betyde gladere kunder, da deres opladere er mere universelle. Og er det ikke også det, vi alle ønsker i sidste ende? Selvom det virker fjernt, så lyder det som drømmen at kunne nøjes med et enkelt kabel, som passer til alle enheder i huset.

 


Link:

Skrevet af den 22. Sep 2017. Nyheden er læst 1041 gang(e).

Del med dine venner

     

0 kommentarer
Skriv kommentar til nyheden Kommentarer til nyheden fra Facebook

 

OnePlus 6 Bumper Cases

For kort tid siden lancerede OnePlus deres nye flagskib, OnePlus 6. Flere af redaktionens medlemmer har allerede den nye p

Læs Mere

Cooler Master MasterPulse MH530 Headset

En, to, tre mere eller mindre identiske headsets er det nu blevet til her på Tweak.dk. Vi tager et kig på det

Læs Mere

Jurassic World Evolution

Jurassic World Evolution er seneste udgivelse i parksimulator genren fra udvikleren bag det anmelderroste Planet Coa

Læs Mere

Kintaro Super Kuma 9000 - Raspberry Pi case på Nintendo manér

Nostalgi er noget der rammer de fleste, og som mange af vores læsere sikkert ved, udnytter producenterne denne magis

Læs Mere

Dbrand skin din Nintendo Switch

Et er at indkøbe alverdens dyrt hardware, telefoner, konsoller eller andet, og noget andet er efterfølgende

Læs Mere

Cooler Master Masterliquid Maker 240 - Vandkølings Loop

Skal man i gang med den helt store omgang overclock af de større Intel og AMD CPU’er, så kommer traditi

Læs Mere

Enermax RevoBron 600 Watt Strømforsyning

Kan Enermax andet end at lave kabinetter og highend strømforsyninger? Dette får vi svar på i denne test

Læs Mere

ASRock Fatal1ty X299 Gaming K6

ASRock er tilbage på Tweak.dk testbænken, og denne gang er det med deres Fatal1ty X299 Gaming K6 bundkort. Et

Læs Mere

 

Nyeste Videoer og Trailers

Seneste nyheder

Warhammer Vermintide 2 beta er live, officiel release 11 juli

Det nye Warhammer Vermintide 2 spil, er et first person action adventure spil, udvikles og publiceres af Fatsh
Læs Mere

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland

Valve deaktiverer item trading i CS:GO, DOTA 2 i Holland for at imødekomme de nye regler området for loot boxe
Læs Mere

Officiel Resident Evil 2 Remake - E3 2018 gameplay video i 4K

Capcom har releaset en ny officiel video til Resident Evil 2 Remake, som viser 5 minutters gameplay optagelse
Læs Mere

Tom Clancy's The Division 2 gameplay walkthrough

Tom Clancy’s The Division 2 er programsat til 15 marts 2019 og derfor stadig under udvikling hos Massive Enter
Læs Mere

Cooler Master CK550 og CK552 Gateron baseret mekaniske keyboards

Som opfølgning på gårsdagens nyhed om Cooler Master CK620 RGB trådløse mekaniske keyboards, melder Cooler Mast
Læs Mere

Indbydende 22 minutters gameplay fra Overkill's The Walking Dead

r du til zombie-spil, så vil du finde glæde af den nye trailer fra Polygon, som viser 22 minutters gameplay fr
Læs Mere

Nyt mindre PUBG Sanhok map frigives fredag

For at vække appetitten forud for release af det nye PUBG Sanhok map, som søsættes fra 22 juni 2018, har udvik
Læs Mere

Radeon Pro Vega 20 spottet i AOTS benchmark database

Radeon Pro Vega 20 kraver uden tvivl tættere på et officielt release, og siden de første informationer om Rade
Læs Mere
Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.