MSI Infinite A Gamer PC

Det er ikke alle der har hænderne skruet rigtigt på i forhold til at samle deres egne PC’er, og de maskiner man kan købe færdigbyggede maskiner man får tilbudt sparer ofte på delene, eller er konstrueret på en måde der gør det svært eller ligefrem umuligt at udskifte og opgradere dele senere. Dette er et mønster, som MSI vil bryde med deres Infinite A serie af Gaming PC’er.

Det er ikke alle der har hænderne skruet rigtigt på i forhold til at samle deres egne PC’er, og de færdigbyggede maskiner man får tilbudt sparer ofte på delene, eller er konstrueret på en måde der gør det svært eller ligefrem umuligt at udskifte og opgradere dele senere.

 

Dette er et mønster, som MSI vil bryde med deres Infinite A serie af Gaming PC’er, der både skal se godt ud, yde godt og efter sigende være nemme at opgradere fremafrettet for forbrugeren – men kan det nu også lade sig gøre, og hvad koster det ift. til at bestikke din lokale IT nørd med en kasse energidrik? Det ser vi på i dag!

 

Vi har produceret vores egen præsentations video af Infinite A

 

   

 

De tekniske specifikationer på MSI Infinite A:

MSI tilbyder Infinite A i flere modeller med forskellige dele – Den model vi kigger på i dag byder på en i7 7700 processor, 2x8GB DDR4 RAM og et nVidia GTX 1070 grafikkort, men den kan f.eks. også fås med et 1080 kort i stedet for, som dog opper prisen en tand.

 

Hardware

  • CPU: Intel® Core™ i7-7700 Processors
  • Chipset: Intel® B250
  • Storage: 1 x M.2 SSD (Auto Switch, Intel Optane support), 1 x 2.5" SSD / HDD, 2 x 3.5" HDD
  • System Memory: 4 x U-DIMMs DDR4 2400MHz Max. 64GB
  • Graphics: MSI GTX 1080 Gaming 8GB GDDR5X / MSI GTX 1070 Gaming 8GB GDDR5
  • Sound: 5.1 Channel HD Audio with Nahimic audio enhancer
  • Optical Drive: Slim Type(9.5mm) Tray-Load Super Multi
  • PSU: 550W 80 Plus Bronze(ATX)
  • Exclusive Silent Storm Cooling 3 Cooling System

 

I/O (Front)

  • 1x USB 3.1 Gen1 Type C
  • 1x USB 3.1 Gen1 Type A
  • 1x USB 2.0

 

I/O (Rear)

  • 1x USB 3.1 Gen1 Type C
  • 3x USB 3.1 Gen1 Type A
  • 2x USB 2.0

 

I/O (Internal)

  • Intel AC3168 Wireless LAN
  • Realtek 8111H Ethernet
  • Bluetooth BT4.2 (Optional)

 

Dimensions

  • Volume: 42L
  • Dimension: 210 x 450 x 488 (mm)
  • Weight: 15 Kg

 

Software

  • Windows 10 Home
  • Drivers & MSI Utilities
  • MSI command center
  • Drogan Eye
  • Anti-Virus (60 days trial)

 

MSI skriver følgende:

 

The MSI Infinite gaming PC is built for gamers with a never-ending desire to GAME. Housing world’s best gaming hardware and featuring many tools to truly play the way you want, the Infinite PC is there to outlast you in countless hours of gaming. Challenge your own limits!

Each MSI GAMING Desktop has its own set of unique advantages, developed with MSI’s G.A.M.E. Unlimited values in mind. Entrenched with Gaming Performance, Absolute Gaming DNA, Magnificent Audio and Essential connectivity, MSI gaming desktops will get you to game unlimited.

 

 

 

På daværende tidpunkt Intels seneste udvalg af processorer.

 

 

Som billedet viser, er hver en centimeter udnyttet, og Infinite A rummer altså nogle af consumer markedets kraftigste hardware komponenter. Den vertikale placering af grafikkortet i Infiniti A gør også, at man rent visuelt får mere eye candy i sit system i stedet for at den smukke del af grafikkortet vender ned i bunden af kabinettet. 

 

På samme måde er kabinettet opdelt, så hver kammer varetager dens helt egen køling for optimering af nedkølingen af komponenterne, og dermed et køligere system og dermed mere lydsvagt.

 

 

 

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret.

 

 

Den populære Optane teknologi, er også en del af MSI Infiniti A konceptet, og som billedet indikerer, kan tilførslen af netop Optane et massivt boost vs. gammeldags mekaniske harddiske og sågar M.2. En performance du som forbruger kan mærke i loadtider, opstart af PC, opstart af spil og programmer og generel brug i hverdagens mange basale opgaver. 

 

 

 

Udpakning og præsentation af MSI Infinite A

 

 

Infinite A ankommer i en ordentlig basse af en kasse, fyldt godt op med beskyttende skum på alle sider, så at alting transporteres pænt og fornuftigt. Desværre behandlede fragtmanden ikke kassen helt så pænt, som vi kunne håbe på, så vi springer billederne over og går direkte til godterne indeni.

 

Selve maskinen fremstår i mat sort med røde accenter her og der – et meget afslappet design der ikke skriger ”Gamer” for fulde lunger, hvilket jeg personligt er rigtig glad for. Man kan lige ane grafikkortet igennem sidepanelet, som igen bærer præg af MSI’s velkendte sort/røde look.

 

Øverst på fronten har man alle frontpanelsforbindelserne. 2x 3,5mm Jack til lyd, USB3 (m. SuperSpeed), USB2, USB3 C (m. Superspeed) samt en HDMI port til VR headsets. Ovenover IO portene har MSI gemt et optisk drev i slim formatet, som jeg faktisk ved første øjenkast missede – det er godt implementeret i fronten til de der stadigvæk har ønske om optisk drev, men uden at det fylder så meget som et klassisk 5,25” drev.

 

MSI har også haft i tankerne, da de udviklede MSI Infinite A, at der skulle være nem adgang til diverse hardware komponenter.

 

 

Er du typen der rejser rundt til diverse LAN events, kommer Infinite A også med et håndtag. Ja, du læste rigtig. MSI har udstyret maskinen med et bekvemmeligt håndtag, så du let og delvist elegant, kan tage computeren med på farten.

 

 

 

RGB lys er et af de helt store salgsargumenter i 2017, og heller ikke her sparer MSI.  Så snart at maskinen tændes begynder hele herligheden at lyse op. Fronten har et elektronisk kredsløbsmønster, hvis farve og effekter kan styres via MSI’s Mystic Light software, og det fungerer helt fint.

 

 

Også indeni er der knald på farverne, hvilket man for alvor kan se, hvis man afmonterer sidepanelet og udskifter det med det hærdede glaspanel, som også medfølger i kassen – lækkert!

 

 

Desværre er lyset ikke heeeelt gennemført – Af en eller anden grund har MSI valgt at bruge en CPU køler der kun har rødt LED lys, hvilket lidt går i konflikt med resten af systemet, hvis man ikke lige vil bruge MSI’s standardfarver.

 

Jeg kunne måske også undre mig over hvorfor MSI ikke har valgt at smide deres større, og mere imponerende Core Frozr køler på i stedet for, da den de har valgt bærer en del præg af ”stock køler syndrom”, dog uden at være direkte underdimensioneret til opgaven, som vi kigger på i benchmark sektionen senere.

 

 

Lidt close ups af hardwaren – Også GTX 1070 kortet fra MSI lyser op i rødt under brug. Her viser en af mine største praktiske designproblemer med Infinite A sig. Selv om det ser meget fedt ud med et grafikkort der er monteret op af sidepanelet med blæserne vendt udad, så betyder det desværre også at man til en vis grad blokerer for lufttilførslen til kortet – i hvert fald hvis man vælger at gøre brug af glaspanelet. Selv om kortet ligger ca. en 20 grader højere under tryk, er det dog stadigvæk inden for rimelighedens grænser – det slår mig bare som et spøjst valg.

 

Man kan også se det 3-kammers opdelte kølingssystem MSI har designet til kabinettet. Det holder de forskellige dele separate fra hinanden ift. til luftstrøm, hvilket skulle optimere køleevnen ved minimal decibel – mere om det senere.

 

MSI Infinite A Benchmarks

 

Vi slutter af med nogle hurtige benchmarks, så man kan få en ide om hvad den reelt kan ud over at se pæn ud.

 

 

3D Mark resultaterne er helt som forventet af hardwaren, med mindre sving på begge sider alt efter hvilket af de resultater man kigger på de tre gange begge tests blev kørt.

 

Alle spiltests er kørt ved 1080 og de højeste settings vi kunne slippe afsted med og stadigvæk holde en FPS på mindst 60 i gennemsnit, for at finde den øvre grænse for hvad der er spilbart, og ved hvilke settings. eSports spillet Overwatch må siges at være særdeles spilbart – faktisk holder gennemsnits FPS’en sig højt nok til at man kan overveje en 144hz skærm og få fuld udnyttelse af den.

 

Total War: Warhammer følger også godt med en framerate der holder sig en del over de 60FPS - dog vil større kampe nok få ydelsen til at dykke lidt. Men der er rigeligt med plads til at justere på settings når udgangspunktet er Ultra.

 

Så har vi Ghost Recon: Wildlands, som er er det mest krævende af de tre spil, og dermed også hvor man ser kompromisser blive relevant. Ved ultra settings ryger FPS ofte ned på omkring en 40-50FPS, hvor man med minimale ændringer til Very High får en meget stabil FPS på en 60-80 stykker.

 

Til sidst kigger vi på temperaturerne ift. til den 3kammers køleløsning MSI har designet til Infite A. På trods af en (for det meste) syntetisk belastning af hardwaren, klarer kølingen opgaven ganske fornuftigt – selv med glaspanelet monteret. Man skal dog være obs. på at det ved udskiftning af f.eks. grafikkort kan være nødvendigt at afmontere kammeropdelingen, da pladsen lidt er særdesignet til lige netop MSI’s 2-slot 1070 og 1080.

 

Opgradering

 

Vi skal selvfølgelig også lige kigge på maskinens muligheder for opgradering, hvilket MSI gør meget ud af i deres reklamemateriale. Og på trods af mange fine ord på vejen i testen, begynder revnerne lidt at dukke op her. Strømforsyningen MSI har valgt at montere mangler de ekstra kabler man kunne forvente til et større grafikkort eller flere harddiske – som for øvrigt heller ikke fysisk kan monteres, da MSI ikke har inkluderet den skinne der skal bruges hertil. Det er sgu lidt en ommer, og tegn på at MSI ikke helt har sluppet ”Prebuilt” kompromis mindsettet.

 

 

Pris

 

Vi har spottet den model af MSI Infinite A, som vi har fået lov at lege med hos Proshop til lige under 14.000.

 

 

 

Konklusion

 

Efter et grundigt kig efter i sømmende på Infinite A, er det på tide at drage nogle konklusioner. Og hovedspørgsmålet der melder sig er selvfølgelig om den så er det værd? Prisen på de 14.000.- er ikke helt i vejret, da man i bedste fald som inkarneret selvbygger kan spare måske 2.000.- når alting er regnet med.

 

Men... nu er det jo ikke alle der har lyst til at skulle døjes med den slags, og med det i mente syntes jeg faktisk MSI har fat i den lange ende. Man får et veldesignet kabinet der byder på en kreativ og gennemtænkt placering af enheder og køling – dog med nogle få undtagelser.

 

Løftet om nem opgradering i kontrast med den begrænsede strømforsyning, og manglen på monteringsbeslag til flere harddiske trækker lidt ned, da man så alligevel hurtigt ender med at skulle have fat i en IT kyndig eller bruge tid på at læse op og gøre selv.

 

Vi lander på et solidt 8 tal med pil opad, samt en safe-buy award for en ”Prebuilt” maskine der byder på en masse, men også stadigvæk skuffer på nogle punkter - specielt den skraldede strømforsyning trækker en anelse ned ift. til løftet om nem opgradering.

 

Godt

  • Pænt og funktionelt design
  • Godt udvalg af RGB lys
  • God ydelse i spil ved fornuftige temperaturer
  • Glaspanel inkluderet
  • Vertikalt monteret grafikkort
  • VR Ready

 

Mindre Godt

  • ”Nemt at opgradere” men mangler basale kabler og monteringsbeslag
  • CPU Køler lys begrænset til rødt (Nok bestemt ud fra deres Drage 
  • Windows præinstalleret med en hel del ”bloatware”

Vores partnere