Kære gæst, velkommen til Tweak.dk. Hvis dette er dit første besøg her, bør du læse Hjælp. Her forklares i detaljer hvordan denne side fungerer. For at benytte alle funktionerne på denne side, bør du overveje at lade dig registrere. Benyt venligst registreringsformularen for at registrere her eller læs yderligere information om registreringsprocessen. Hvis du allerede er registreret, så log på her.

1

fredag, 20. december 2013, 23:05

Billede fra sci.esa.int

Den europæiske rumfartsorganisation ESA har sendt satellitten Gaia ud i rummet. Den skal kortlægge og skabe et tredimensionelt kort over Mælkevejen.

Det betyder at Gaia kommer til at tage billeder af over en milliard stjerner på sin rejse. Projektet har været længe under vejs, og det er meningen at Gaia skal afslutte sin mission i 2018.

Gaia vejer 2030 kg og er udstyret med hele 106 sensorer på hver 10Mpixel, der skal optage billeder på turen, og skabe den imponerende 3D model.

Du kan blandt andet følge Gaia via den officielle hjemmeside via linket her under. Her vil man under hele missionen kunne følge Gaia.


Link: sci.esa.int/gaia


Tilsvarende tråde

Benyttede tags


ESA, Gaia, Mælkevejen, Satellit


Nyeste Videoer og Trailers

Partner sider
Indsend nyhed
Har du fundet en fed nyhed så indsend den så alle andre på Tweak.dk kan få glæde af den.